merhaba hanımlar benim de kızımda süt alerjisi var pregomin as verdi ama yedirmeyi beceremedik,ne yapmalıyım?
merhaba nilim..kızının alerjisi hala devam edıyor mu..1 yasında gecıyor dıyorlar da ondan merak ettım..bnm oglum da da war alrjı 8 aylık hnuz..dort gozle beklıyorum ıyılesıp normale donecegı gunu..:100:
hala gecmedi valla bizimki 15 ayi bitti anne sutunden kestin bu ay gecer belki diye, 18 aylikken test yapacaklar
4 yumurtakızlar bebeklerınızın corbasına dana kemıgı suyu koyabılıyor musunz? ben bı kez deneyeyım dedım cok kotu pısk oldu ertesı gun oğlum..bı daha da wermedım..sanırım o da dokunuyor..ayrıca kendınız ıcın yapptıgınız ıcınde sut olmayan tatlı tarıflerınız war mı? bazen canın ınanılmaz tatlı seyler ıstıyor kek falan ama bır cogunda sut oldugu ıcın yıyemıyorum...cayın yanında falan yıyemıyorum aylardır...sızın war mı uyguladınız tarıfler? lutfen yardımmmmmmmmmmmm:26:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu vanilya
ŞERBETİ:
4su bardağı şeker
4su bardağı su
Kek malzemeleri ile revaninin kekini hazırlıyoruz.4 bardak şeker ve suyu tencerede karıştırarak kaynatıyoruz. SICAK şerbeti fırından çıkan SICAK kekin üzerine döküyoruz.Üzerine hindistan cevizi serperek tüketilebilir.İsterseniz kek ve kurabiye tarifi de göndere bilirim.
ayrıca asure de tatlı ıhtıyacınızı karsılayabılır...bırde etı cın de sut ve yumurta yok...etı yulaflı+eti kurabi dede sut ve turevlerı yok
kızlar bebeklerınızın corbasına dana kemıgı suyu koyabılıyor musunz? ben bı kez deneyeyım dedım cok kotu pısk oldu ertesı gun oğlum..bı daha da wermedım..sanırım o da dokunuyor..ayrıca kendınız ıcın yapptıgınız ıcınde sut olmayan tatlı tarıflerınız war mı? bazen canın ınanılmaz tatlı seyler ıstıyor kek falan ama bır cogunda sut oldugu ıcın yıyemıyorum...cayın yanında falan yıyemıyorum aylardır...sızın war mı uyguladınız tarıfler? lutfen yardımmmmmmmmmmmm:26:
arkadaşlar komsunun 6 aylık bebeği var süt vermedı hiç çünkü inek sütü yoğurtta vermedi bunlar demir eksikliği yapıyormuş
merhaba hanımlar benim de kızımda süt alerjisi var pregomin as verdi ama yedirmeyi beceremedik,ne yapmalıyım?
1 adet soda+1 su bardagı seker+1 su baardagı sıvı yag cırpılır....unu eklenır....tarcın eklenır...1 adet kabartma trozu 1 adet vanılya konur....ben ıcerısıne havuc rendelıyorum kaysı kurusu dogruyorum...ıstegınıze gore malzemelerını cesıtlendırebılırsınız....kuru ıncır de koyabılırsınız....harıka bır kek oluyor...sut alerjılı oglumda severek yıyor.....
arkadaşlar merhaba oğlum 14 aylık oldu ve hala alerjide bir gıdım yol gidemedik..
onun tedavisi daha olmamışken birde reflü ve astım çıktı başımıza sizde alerji dışında ya da alerji kaynaklı rahatsızlıklar varmı?
Benim kızımda da inek sütü proteini alerjisi vardı..
Bununla alakalı bilmiyorum, ama reflü de vardı.. Kusma eğilimi çok fazlaydı, 1 kaşık daha yedirmeye korkardım. Her kaşığı besmeleyle verirdim ağzına..
Emziriyorsanız, sizin de inek sütü ve inek eti, yağı içeren her tür gıdadan uzak kalmanız çok önemli tedavide..
Bizim hem alerjimiz, hem reflümüz çok şükür düzeldi. Zaten reflü çocuk büyüdükçe düzeliyor kendiliğinden.
Merhaba benim oğlumun 8. aydan beri alerjisi var ama neye alerjisi olduğunu 10 gün önce öğrendik üst ve süt ürünlerine alerjisi varmış öğrendiğimizden beri tüm süt ürünlerini kestik şimdi iyi fakat kırmızı ete de alerjisi olduğunu sanıyorum çünkü et yediğinde de kızarmaya başlıyor 2 gündür kırmızı eti kestim ve oğlum şimdi çok iyi hiç kızarıklıkları yok yoksa kızamık çıkarmış gibi her yeri kıpkırmızı oluyordu şuan 1 tane bile yok şükürler olsun.Bebelac soya kullanıyorum fakat 2 günde paketi bitiriyor ve buna para dayanmıyor rapor çıkarıldığını öğrendim yarın raporu çıkarmaya gideceğim acaba ssk yüzde kaçını karşılıyor ve kaç günde bir veriyor mamayı gerçi yarın öğreneceğim ama merak işte :)))
Merhaba, rapor heyet raporu olarak çıkıyor ve 2 yaşına kadar devlet mamaların tamamını karşılıyor, siz ekstra para vermiyorsr azaldı .şlPunuz. Biz mesela ayda 8 kutu pregomin adında bir mama alıyoruz, bebeğin kilosuna ihtiyacına göre bu mama miktarı artabiliyor. Biz üniversite hastanesinden çıkardık ama özel hastanelerde de çıkarılabiliyormuş herhalde.