çok sevindim oğlun ve senin adına.
bizde ise geçen hafta süt alerjisi çıktı kan tahlilinde,oğlum 3,5 aylık, kakasında kan görmemle doktora koştuk, sadece anne sütü alıyot ve ben de süt ve süt ürünleri diyetine başladım. eskiden çılgınlar gibi ağlardı, şimdi ağlamaları bitti. 1 haftada sadece bir kez 1-2 nokta olarak kan vardı kakada, mukuslu kaka değil, ishal de değil, sayısı da normal. acaba hiç kan olamzsa ve sancıları devam etmezse yendiği anlamına gelir mi, 1 yaş civar geçer dedi doktorumuz, umarım sizinki gibi çabuk atlatırız biz de.
hayır süt proteini almadığı için sorun yaşamadığı anlamına gelir. sen yediğinde yine aynı şeyi yaşarsınız... onun için 1 yaşa kadar diyetine dikkat etmek zorundasın, aynı şekilde 6. ayda katı gıdaya başladıktan sonra oğlunun diyetine de dikkat etmek gerekiyor (bizim insanımız maalesef bebek beslemeyi çok sever sürekli tetikte olmak zorundasın, bilmeyenler ve "amaaaan bi şey olmaz"cılar dolu etrafta)
çabuk dediğin 15 ay be arkadaşım gel bana sor1 aylık bile değildi alerjiyi yakaladığımızda, 15 ayımızı bitirdik 16yı dolduruyoruz daha yeni açıldı diyetimiz ama buna şükür yıllarca hatta ömür boyu çeken var sonuçta
gecmis olsun canim bizdede inek sutune alerji var ben diyet yapiyorum emzirdigim icin oglumada yogurdu kay keci sutu muhallebisinide golden goat ile yapiyorum.simdilik iyi gidiyor cok sukur
sende dene istersen.
sizin adiniza cok sevindim canim.
doktor neden diyetinizi bozdu acaba.
testmi yaptirdiniz.
hayır süt proteini almadığı için sorun yaşamadığı anlamına gelir. sen yediğinde yine aynı şeyi yaşarsınız... onun için 1 yaşa kadar diyetine dikkat etmek zorundasın, aynı şekilde 6. ayda katı gıdaya başladıktan sonra oğlunun diyetine de dikkat etmek gerekiyor (bizim insanımız maalesef bebek beslemeyi çok sever sürekli tetikte olmak zorundasın, bilmeyenler ve "amaaaan bi şey olmaz"cılar dolu etrafta)
çabuk dediğin 15 ay be arkadaşım gel bana sor1 aylık bile değildi alerjiyi yakaladığımızda, 15 ayımızı bitirdik 16yı dolduruyoruz daha yeni açıldı diyetimiz ama buna şükür yıllarca hatta ömür boyu çeken var sonuçta
darısı başınıza
testler 3 yaşa kadar kesin sonuç vermediği için test istemedi drumuz
1 yaş sonrası geçmesi bekleniyordu zaten, son bir aydır benim diyetimi açtık öncelikle, hiçbir tepki vermediğini görünce şimdi ufak ufak oğlum da tanışıyor süt ürünleriyle
sizin durumunuz ilginç ama süt alerjisi olan çocuğun keçi sütü de yiyememesi lazım :44: bize soya sütü dışında hiçbir süt cinsine izin vermemişlerdi
benim sorumun cevabını vermişsin burda zaten. bi sorum daha var, oğluşun süt ürünleri yemediği süre içinde kilo kaybına uğradı mı?
sizin alerjiniz daha hafif ya da artık yendiniz. biz hiçbir tür süt veya süt ürününü kullanamıyorduk ne kendime ne çocuğa... diğer arkadaşların da durumu öyleyse keçi sütü de, koyun sütü de farketmez alerjik reaksiyon verecektir bence doktorlarına danışmadan denemesinler
hayır bilakis ilk ay bilmediğimiz için zor kilo alıyordu akabinde açıldı ve gelişimi hakikaten çok iyi kuzumunhatta 1 yaşta kan tahlili yapılıyor ya ben süt ürünleri alamadığı için kalsiyumu düşük olabilir diye endişelenip doktorumuzdan rica ettim ona da bakıldı, kalsiyumu da muhteşem çıktı
çoklu besin alerjisinasıl anlaşılır? kan testinde inek sütü alerjisi çıktı, diğerlerine alerjisi olsa çıkar mıydı, yoksa deneme- yanılmayla mı bulucam?
maalesef canım bellı olmuyor.ınsallah baska gıdaya yoktur.cok zor durum.ben yumurta ve bugdayda veremıyorum.alerjısı var.
ben bugün denemek için fındık yedim, akşama doğru huzursuz gibi oldu.
kakada da mercimek kadar kan vardı,acaba dedim.
yumurta yediğimde olmamıştı ama öyle sürekli yemediğim için ona da var mı bilmiyorum.
canım gastrolojı doktoru yumurta fındık soya balık ve sut
bagırsakta kanamaya sebep olacagını soyledı .sende elınden geldıgınce bu gıdaları az tuket.ben oyle yapıyorum.
anladim canim insallah hicbiri bebegine dokunmaz.evet canım bizim doktorumuz da söyedi ama kan testinden önce söylemişti, alerji kesin belli olmadan önce. yumurta kuruyemiş ve balığı da kesebilirsin ama hepsini aynı anda kesme, dene demişti. ondan bi deneme yaptım.
bizimki 11 ayda pinarin devam sutunu icmesinin sonucunda kakamizda kan oldu.ben deri testi yaptirmistim oglumda inek sutu supheliydii.
bize ilk basta keci sutu baslanmisti.fakat ben iyilestigini dusundum yada supheli ciktigi icin denemekten zarar cikmaz dedim ve ogluma muhallebi yaparak yedirdim.
maalesf kakmizda asiri kan ve mukus olustu.
ben tekrar keci sutlu urunlere dondum.bende inek sutu diyeti uyguluyorum bebegimde.
test sonucu henuz cikmadi
kan da alerjiye bakildi bu hafta cikar insallah.
yuzumuzde arada minik sivilceler oluyor insallah gecer sikayetlerimiz.
ooo maşallahben de oğlum süt ürünleri almayınca nasıl olur diyorum umarım kalsiyum eksikliği olmaz.
Benimde kızmda süt alerjisi cıktı, şimdi kızım 13 aylık yeni tesşhis kondu bizim ishalle kendini gösterdi 4 haftalık uzun bir ishal sonucu test yaptırdığımızda süte karsı alerji cıktı....Suan pregomin mamasını kullanmaya basladık bilindik üzeri tadı feci sekilde kötü allsh ccocuklatımızn yardımcısı osun kolay değil o mamayı tüketmek.Bizim dr sadece süt ürenlerini kesti diğer besinler diyet listesinde değil ama içim hiç huzurlu değil ya daha önceden basladıysa diye düşünüyorum belki biz farkına varmadık(( sizlere bişey danısmak istiyorum nette arastırmalar yaparken cogu annneler neocate mamasını kullanmış dr ikisi arasında bşir fark yok dedi sizcede öyle mi???? tatlar arasında farklılık var mı acaba???? Birde ögünlerinizi nasıl tamamlıyorsunuz yani sütün yerine neler katabildiniz tam olarak yorumlarınız için şimdiden tesekkur ederim hepinize cok gecmiş olsun tekrardan...
evet canım bizim doktorumuz da söyedi ama kan testinden önce söylemişti, alerji kesin belli olmadan önce. yumurta kuruyemiş ve balığı da kesebilirsin ama hepsini aynı anda kesme, dene demişti. ondan bi deneme yaptım.