Özel hastaneden raporu çıkardım eczacıya verdim 16 kutu mamayı hazır edince arayacaktı beni aradı fakat rapor geçersizmiş dedi ve sadece yüzde 80ini ödüyor gerisini siz ödeyeceksiniz dedi.Kaldım ortada şimdi raporun geçerli olması için endrokronoloji uzmanının çıkartması gerekiyormuş raporu ve burda 1 tane dr var o da haftada 2 gün sadece 10 hastaya bakıyormuş gelde delirme eczacı randevu ayarlayabilirsem arıcam seni dedi bugün eczaneye gittim adam dr çok pürüzmüş denecek ka da raporu çıkartmazmış dedi dr.un asistanı öyle söylemiş şimdi napıcam bilmiyorum eczacı bi çaresine bakıcaz dedi telefon bekliyorum işte şuan bebelac soya kullanıyorum çarşamba günü yaşına girecek oğlum inşallah kurtulacaz şu illetten..
bizden de heyete rağmen 84 ytl para istediler
kızlar ankarada bebeğine alerji testi yaptıran var mı? tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız lütfen? bır de nasıl yapılıyor bu test? acı veren bır yontem mı? bebeğim 9 aylık..
Merhaba,
Kızım 3.5 aylıkken kakada kan ile başlayan alerji öykümüzde nihayet yol katediyoruz.Biz de popoda çatlak teşhisiyle doktor doktor gezdikten sonra 5. doktor değişikliği sonucunda nihayet alerji ve laktoz intoleransı olduğumuzu öğrendik.Süt, yumurta, fındık, fıstık,ceviz ,balık ve soya diyetine başladım.Bu arada kızıma 5 aylıkken deri ve kan testleri yapıldı.Hiçbirşeye alerjisi çıkmadı. Ama sonuçta yine de alerji teşhisi kondu. Bağışıklık kökenli olmayan alerji, ya da doktorun teşhise yazdığı gibi söyleyecek olursam inek sütüne bağlı enterokolit ve laktoz intoleransı. Doktorun verdiği diyet listesine dana eti, mercimek,domates v.s gibi bir sürü besini de kendim ekledim. Aç geçen günlerin sonunda, kakada kanın da uzun süre geçmemesi neticesindeki moral bozukluğu nedeniyle sütüm bitme noktasına geldi. Aylar sonra nihayet sonuç almaya başladık.Ek gıdalara da geçişle birlikte kakada farkedilir düzelme oldu.Kızım 9 aylık ve artık kan görmüyorum.Aslında en son kanı 2.5 ay önce görmüştüm. Doktor önce benim diyetimde yumurtayı açtı, sonra keke börek bisküvi içinde sütü. Şimdi ise artık önce yoğurt, sonra peynir yemeye başla dedi. Ben henüz başlamadım. Kızımıda 1 yaşında hastanede süt yüklemesi yapıcaz. İnşallah bu günleri atlatırız bir an önce. Çok sıkıntılı günlerdi. Benzer sıkıntıları yaşayan herkese kolaylıklar diliyorum.
sizin adiniza cok sevindim arkadasim.ama kakada gozle gorulmesede gizli kan cikiyor.maalesef normal sandigim 2 kakadada tahlil sonucunda kan cikti.tahlil yaptiriyomusunuz peki.
doktorumuz gizli kan bakmamıza gerek olmadığını söyledi. önemli olan şu an kilo alımının iyi olması,kurcalamaya hiç gerek yok dedi.bi ara kilo alımı da çok yavaşlamıştı. zaten kan ishalle beraber görülüyordu bizde. artık ishal de olmuyor.o ilk zamanlar bizdede oluyordu.mesela 1 ay hiç kan görmüyordum ama sonra bir anda tekrar kan görüyordum.sizin şu an kaç aylık?
benim oğlumda da çıktı allerji. 5,5 aylık. sadece döküntü oldu. marketlerde sütsüz bisküvi bulamıyorum...sütsüz bisküvi tarifi de sadece 1 tane bulabildim.pregomin çorba ve meyve suyu yedirmeye çalışıyorum. bana yardımcı olursanız sevinirim.
sizin yazıları okuyunca şaşırdım çünkü bizim dr. bana da diyet vermedi yani ben istediğimi yiyebiliyorum.
Mrb arkadaşlar. İnek sütü alerjisi olan bebeklerimizde deride soyulma, kızarıklık vb. bulgular var mıydı? Bebeğim 5 aylık ve derisinde kızarıklık ve soyulma var. Doktorumuz alerji olabileceğini söyledi fakat neye alerjisi olduğunu bilemiyoruz. Çok küçük olduğu için tahlil yapmak istemedi. Ben de çok tedirgin oluyorum, inek sütü ve ürünlerini kestim birkaç gündür. Bir değişiklik olacak mı diye bekliyorumbu arada inek sütü alerjisi olan anneler bebekleriniz ek gıdaya geçince keçi sütü mü kullandınız? keçi sütünün de alerjen olabileceğini okumuştum, özellikle inek sütü alerjisi olan bebeklerde. Özellikle yoğurdunu hangi sütle mayaladınız? Tüm bebişlerimize geçmiş olsun ((((