Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Özel hastaneden raporu çıkardım eczacıya verdim 16 kutu mamayı hazır edince arayacaktı beni aradı fakat rapor geçersizmiş dedi ve sadece yüzde 80ini ödüyor gerisini siz ödeyeceksiniz dedi.Kaldım ortada şimdi raporun geçerli olması için endrokronoloji uzmanının çıkartması gerekiyormuş raporu ve burda 1 tane dr var o da haftada 2 gün sadece 10 hastaya bakıyormuş gelde delirme eczacı randevu ayarlayabilirsem arıcam seni dedi bugün eczaneye gittim adam dr çok pürüzmüş denecek ka da raporu çıkartmazmış dedi dr.un asistanı öyle söylemiş şimdi napıcam bilmiyorum eczacı bi çaresine bakıcaz dedi telefon bekliyorum işte şuan bebelac soya kullanıyorum çarşamba günü yaşına girecek oğlum inşallah kurtulacaz şu illetten..

bizden de heyete rağmen 84 ytl para istediler

Herkese ii akşamlar
Oncelikle hepimizin cocuklarına gecmış olsun.
Benim de portakal çiçeğimin sut ve sut urunleri alerjissi var.2.aydan itibaren poposundaki catlaktan dolayı dr.dr. dolastık sonra bir gun kakada kan cıktı.. kolonoskopi yapıldı ve alerji kolik cıktı.neocate mama kullanıyoruz.ilk gunleri hatırlamak bile istemiyorum o iğrenç mamayı kızım içmez ac aglar tabi bizde onl beraber agladık derken çok şükür şimdi içiyor.benim sıkıntıdan sutum o zamanlar gunde 30 cc ye düşmüştü.dr.umuz ozel hastanede hala tedavideyiz mart ayında bir yuklememiz daha var once tatlı kasıgıyla yogurta baslıycaz cogaltıcaz kase yogurt oluncaya kadar devam daha sonra peynire yine gıdım gıdım cogalacak ve en son sute baslıycaz.Bakalım Allah yardımcımız olsun daha once bundan 6 ay once ki ilk denememizde sonuç olumsuz oldu.
bizim hikayemiz boyle...

kızlar ankarada bebeğine alerji testi yaptıran var mı? tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız lütfen? bır de nasıl yapılıyor bu test? acı veren bır yontem mı? bebeğim 9 aylık..

kendı soruma yıne ben cevap vereyım.bır unıversıte hastanesınde bebeğime derı testı sırtından.9 etkene bakıldı ama hıcbır sey cıkmadı...yanı 2 yasından once testler dogru sonuc vermıyor.bır sey cıkmamıs olması alerjınız olmadıgı anlamına gelmıyor dedıler..dıyecegım o kı bosuna bebıslerın canını yakmayın..oğlum cok ağladı

kızlar ankarada bebeğine alerji testi yaptıran var mı? tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız lütfen? bır de nasıl yapılıyor bu test? acı veren bır yontem mı? bebeğim 9 aylık..

Benim oglum 2 yasinda ve inek sutu alerjisi var. Guven hastanesinde Dr. Hande Alp var iyi bir alerji dr u test orda yaptirdik. Sadece kandan bakiyorlar deri testi icin erken dediler. Tavsiye ederim Amerkiada egitim gormus konun uzmani birisi

merhaba. benimde oğlum bugün 5nci ayını bitirdi ve 1.5 aylıkken kanlı ishalden şüphelenilerek inek sütü alerjisi teşhisi konuldu. (yapılan testlerin hiçbirinde saptanmadı!!!) diyete başladım ve 3 hafta sonra ishali kesildi ve tabi kanamada durdu. Ankarada sami ulustan gataya gazi üni. den özel hastanelere kadar bir çok yere gittik ama sonuç aynı tek çaresi benim uygulayacağım diyet ve o iğrenç tadı olan neocate mama. mamayı tadlandırmak için starbucs dan 1 lt. lik sıvı vanilya şurubu aldık ve bir nebze işe yaradı tabi bunu dr. tavsiyesiyle alıp ekledik mamaya. neocatei normal pirinç unu ile hazırladığımızda yiyor piyasada bulunan katkılı bebek maması için hazırlanan pirinç unlarını tavsiye etmiyorum. anlatacak şey çok şuan zamanım kısıtlı.
ayrıca eşim ankara gümüş pastacılıktan bana özel içerisinde süt,yoğurt,margarin ve tereyağı bulunmayan sıvı yağ ile baklava yaptırdı. cevrenizdeki pastanelerle görüşüp yaptırabilirsiniz yada baki gümüş pastadan tülay hanımla görüşebilirsiniz. sakın pes etmeyin bu gecici bir rahatsızlık.

Merhaba,
Kızım 3.5 aylıkken kakada kan ile başlayan alerji öykümüzde nihayet yol katediyoruz.Biz de popoda çatlak teşhisiyle doktor doktor gezdikten sonra 5. doktor değişikliği sonucunda nihayet alerji ve laktoz intoleransı olduğumuzu öğrendik.Süt, yumurta, fındık, fıstık,ceviz ,balık ve soya diyetine başladım.Bu arada kızıma 5 aylıkken deri ve kan testleri yapıldı.Hiçbirşeye alerjisi çıkmadı. Ama sonuçta yine de alerji teşhisi kondu. Bağışıklık kökenli olmayan alerji, ya da doktorun teşhise yazdığı gibi söyleyecek olursam inek sütüne bağlı enterokolit ve laktoz intoleransı. Doktorun verdiği diyet listesine dana eti, mercimek,domates v.s gibi bir sürü besini de kendim ekledim. Aç geçen günlerin sonunda, kakada kanın da uzun süre geçmemesi neticesindeki moral bozukluğu nedeniyle sütüm bitme noktasına geldi. Aylar sonra nihayet sonuç almaya başladık.Ek gıdalara da geçişle birlikte kakada farkedilir düzelme oldu.Kızım 9 aylık ve artık kan görmüyorum.Aslında en son kanı 2.5 ay önce görmüştüm. Doktor önce benim diyetimde yumurtayı açtı, sonra keke börek bisküvi içinde sütü. Şimdi ise artık önce yoğurt, sonra peynir yemeye başla dedi. Ben henüz başlamadım. Kızımıda 1 yaşında hastanede süt yüklemesi yapıcaz. İnşallah bu günleri atlatırız bir an önce. Çok sıkıntılı günlerdi. Benzer sıkıntıları yaşayan herkese kolaylıklar diliyorum.

Merhaba,
Kızım 3.5 aylıkken kakada kan ile başlayan alerji öykümüzde nihayet yol katediyoruz.Biz de popoda çatlak teşhisiyle doktor doktor gezdikten sonra 5. doktor değişikliği sonucunda nihayet alerji ve laktoz intoleransı olduğumuzu öğrendik.Süt, yumurta, fındık, fıstık,ceviz ,balık ve soya diyetine başladım.Bu arada kızıma 5 aylıkken deri ve kan testleri yapıldı.Hiçbirşeye alerjisi çıkmadı. Ama sonuçta yine de alerji teşhisi kondu. Bağışıklık kökenli olmayan alerji, ya da doktorun teşhise yazdığı gibi söyleyecek olursam inek sütüne bağlı enterokolit ve laktoz intoleransı. Doktorun verdiği diyet listesine dana eti, mercimek,domates v.s gibi bir sürü besini de kendim ekledim. Aç geçen günlerin sonunda, kakada kanın da uzun süre geçmemesi neticesindeki moral bozukluğu nedeniyle sütüm bitme noktasına geldi. Aylar sonra nihayet sonuç almaya başladık.Ek gıdalara da geçişle birlikte kakada farkedilir düzelme oldu.Kızım 9 aylık ve artık kan görmüyorum.Aslında en son kanı 2.5 ay önce görmüştüm. Doktor önce benim diyetimde yumurtayı açtı, sonra keke börek bisküvi içinde sütü. Şimdi ise artık önce yoğurt, sonra peynir yemeye başla dedi. Ben henüz başlamadım. Kızımıda 1 yaşında hastanede süt yüklemesi yapıcaz. İnşallah bu günleri atlatırız bir an önce. Çok sıkıntılı günlerdi. Benzer sıkıntıları yaşayan herkese kolaylıklar diliyorum.

sizin adiniza cok sevindim arkadasim.ama kakada gozle gorulmesede gizli kan cikiyor.maalesef normal sandigim 2 kakadada tahlil sonucunda kan cikti. :KK5: tahlil yaptiriyomusunuz peki.

sizin adiniza cok sevindim arkadasim.ama kakada gozle gorulmesede gizli kan cikiyor.maalesef normal sandigim 2 kakadada tahlil sonucunda kan cikti. :KK5: tahlil yaptiriyomusunuz peki.

doktorumuz gizli kan bakmamıza gerek olmadığını söyledi. önemli olan şu an kilo alımının iyi olması,kurcalamaya hiç gerek yok dedi.bi ara kilo alımı da çok yavaşlamıştı. zaten kan ishalle beraber görülüyordu bizde. artık ishal de olmuyor.o ilk zamanlar bizdede oluyordu.mesela 1 ay hiç kan görmüyordum ama sonra bir anda tekrar kan görüyordum.sizin şu an kaç aylık?

doktorumuz gizli kan bakmamıza gerek olmadığını söyledi. önemli olan şu an kilo alımının iyi olması,kurcalamaya hiç gerek yok dedi.bi ara kilo alımı da çok yavaşlamıştı. zaten kan ishalle beraber görülüyordu bizde. artık ishal de olmuyor.o ilk zamanlar bizdede oluyordu.mesela 1 ay hiç kan görmüyordum ama sonra bir anda tekrar kan görüyordum.sizin şu an kaç aylık?

mart 9 da tam bir yasinda olacagi insallah.kakamiz kanli geldiginde civikti.mukuslu ve cok kanliydi.diger baktirdigimda normaldi kakasi.en son baktirdigimda oyleydi.anlayaacagin canim maalesef kan bizde devam ediyor.yada uuzn zamandir kaniyor yavrumun bagirsagi.insallah sizde yoktur .

benim oğlumda da çıktı allerji. 5,5 aylık. sadece döküntü oldu. marketlerde sütsüz bisküvi bulamıyorum...sütsüz bisküvi tarifi de sadece 1 tane bulabildim.pregomin çorba ve meyve suyu yedirmeye çalışıyorum. bana yardımcı olursanız sevinirim.

sizin yazıları okuyunca şaşırdım çünkü bizim dr. bana da diyet vermedi yani ben istediğimi yiyebiliyorum.

bazı bebekler annelerinin yedikleri süt ürünlerine bile tepki veriyorlar, diyet onlar için geçerli. sizin bebeğinizde yediklerinize karşı bir tepkime gözlemlemediyseniz boşuna diyete girmeyin. ona verdiğiniz süt ürünlerini de birden kesmeyin. tepki verdiği şeyleri diyetten çıkarmanız yeterli olur diye düşünüyorum. çünkü birden sıkı diyete sokarsanız, alması gereken besin değerlerinden de yoksun kalabilir.

benim oğlumda da çıktı allerji. 5,5 aylık. sadece döküntü oldu. marketlerde sütsüz bisküvi bulamıyorum...sütsüz bisküvi tarifi de sadece 1 tane bulabildim.pregomin çorba ve meyve suyu yedirmeye çalışıyorum. bana yardımcı olursanız sevinirim.

sizin yazıları okuyunca şaşırdım çünkü bizim dr. bana da diyet vermedi yani ben istediğimi yiyebiliyorum.

bebeğinizi emzirdiğiniz halde süt alerjisini bile bile sizi diyete almamaları şaşırtıcı hakikaten
oğlumun alerjisini 1 aylık olmadan yakalamıştık günde 1 kez mama alıyordu onun dışında emiyordu (sonra mama almamaya başladı sütüm arttı çok şükür) dolayısıyla kaçınılmazdı benim diyete girmem

her türlü kek börek poğaça tarifini yoğurt, süt yerine su veya meyvesuyu koyarak deneyebilirsiniz, tereyağı yerine sıvıyağ koyabilirsiniz lezzette aman aman bir farklılık olmuyor
biraz katıca kurabiyeler yaparsanız (tabii pirinçunuyla beyaz un malum önerilmiyor genel olarak) onu da bisküvi niyetine yedirebilirsiniz

Mrb arkadaşlar. İnek sütü alerjisi olan bebeklerimizde deride soyulma, kızarıklık vb. bulgular var mıydı? Bebeğim 5 aylık ve derisinde kızarıklık ve soyulma var. Doktorumuz alerji olabileceğini söyledi fakat neye alerjisi olduğunu bilemiyoruz. Çok küçük olduğu için tahlil yapmak istemedi. Ben de çok tedirgin oluyorum, inek sütü ve ürünlerini kestim birkaç gündür. Bir değişiklik olacak mı diye bekliyorum :KK43: bu arada inek sütü alerjisi olan anneler bebekleriniz ek gıdaya geçince keçi sütü mü kullandınız? keçi sütünün de alerjen olabileceğini okumuştum, özellikle inek sütü alerjisi olan bebeklerde. Özellikle yoğurdunu hangi sütle mayaladınız? Tüm bebişlerimize geçmiş olsun:KK43:((((

Mrb arkadaşlar. İnek sütü alerjisi olan bebeklerimizde deride soyulma, kızarıklık vb. bulgular var mıydı? Bebeğim 5 aylık ve derisinde kızarıklık ve soyulma var. Doktorumuz alerji olabileceğini söyledi fakat neye alerjisi olduğunu bilemiyoruz. Çok küçük olduğu için tahlil yapmak istemedi. Ben de çok tedirgin oluyorum, inek sütü ve ürünlerini kestim birkaç gündür. Bir değişiklik olacak mı diye bekliyorum :KK43: bu arada inek sütü alerjisi olan anneler bebekleriniz ek gıdaya geçince keçi sütü mü kullandınız? keçi sütünün de alerjen olabileceğini okumuştum, özellikle inek sütü alerjisi olan bebeklerde. Özellikle yoğurdunu hangi sütle mayaladınız? Tüm bebişlerimize geçmiş olsun:KK43:((((

inek sütünün içinde yanlış hatırlamıyorsam 25-26 çeşit farklı protein var. bunlardan bazıları diğer hayvanların sütlerinde de bulunabiliyor. bebek bu proteinlerden birine yada birkaçına karşı hassas olabiliyor. eğer bebeğin alerjen olduğu protein keçi sütünde de bulunuyorsa, doğal olarak ona da tepki verecektir. ama tabi bu durum nadir oluyor. denemeden de anlaşılmıyor maalesef.

UZUN BİR YAZI OLDU AMA ÖZELLİKLE AYRINTILI YAZDIM BELKİ AYNI BELİRTİLER OLAN VARSA ONLARA YARDIMCI OLMAKADINA
Merhaba arkadaşlar benim bebeğimdede süt alerjisi çıktı 2aylık falandı yüzünde kızarıklıklar olmaya başladı sağlık ocağına aşıya götürdüğümde dermatit olduğunu söylediler doktor kontrolüne götürdüğümdede atopik dermatit dedi doktoru sonra bu kızarıklıklar yara gibi olmaya başladı fena halde kaşınıyordu yazık yavrucum nasılda kaşırdı tabi sadece yüzünde değildi bu vücudunun çeşitli bölgelerindede vardı ama en belirgin yeri yüzü idi bizde kanlı ishal falan olmadı yaraları kötü hal almaya başlayınca tekrar kontrole götürdüm, doktoru dermatitin dirençli olduğunu bu durumda bi alerji olasılığı olduğunu söyledi önce deri testi yapıldı onda çıkmadı tabiki birşey kan tahlili yapıldı onda çıktı 4 aylık falandı tam anlamıyla alerjisi olduğunu öğrendiğimizde tabi benimde diyetimden süt ürünlerini çıkardık ama ek gıdalara geçme zamanı gelince mamaya başlamamız gerkiyordu piyasadaki mamaların içinde süt proteini olduğu için onları kullanmamamızı söyledi doktoru pregomin diye bir mama var onu önerdi tabi buda pahalı 95.00TL allahtan rapor olunca karşılıyor devlet bebeğim 14 aylık oldu 3 ayda bir konrole gidiyoruz yeni test yaptırdık ama alerjisi geçmemiş mamaya devam dedi doktor çünkü kalsiyum için gerekli alıştırmak baya zor olmuştu mamanın tadı kötü çünkü ama alıştı. 4 ay sonra hastahanede gözetim altında süt verip duruma bakacaklar.

benim bebeğiminde kakası 2 aydır çok sıvı, bezde kalmıyor bile. ama doktor anne sütü alıyor deyip önemsemedi. dün ise kakasında kan vardı gaita tahlili yapıldı temiz çıktı doktor gaita kültürü istedi ama bebeğimin kaka yapmasını dört gözle bekliyorum. şimdi bu yorumları okuyunca acaba süt alerjisimi var diye düşünmeye başladım. kusması yok döküntüde yok cildinde. sadece günde 2-3 kere sıvı kaka yapıyor ve dün ilk defa kan vardı. doktor anlamazsa ne yapacağımı bilmiyorum burdaki doktorlardan çok memnun değilim. yorumları okuyunca çok üzüldüm süt, yoğurt yememesi çok kötü ben hergün yoğurt mutlaka yiyordum bundan sonra tüketmeyeceğim gözlemden başka çözüm yok gibi :KK43:

X