Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benim kızım da 20 günlükken salyalı ve sulu kaka yapmaya başladı ve geceleri uzuun ağlamalar, gaz sancıları....önce mikrobik dendi ilaç kullandık geçmedi sonra çocuk gastrolojisine gittik orda süt alerjisi olduğu anlaşıldı o zaman 3,5 aylıktı şimdi 5,5 aylık ben emzirdiğim için 2 aydır süt ve süt ürünleri tüketmiyorum.kızım eskısi kadar huzursuz değil ama gazı hala var ve kakası tam düzelmedi hala tamamen sulu ve ara ara yine salyalı.doktor mama vemedi henüz.sizlerin kakası ne kadar zamanda düzeldi.nisan ilk haftası dr a gidicez belki mama verebilir bu sfer...

Bence olsa cıkardı bizde szin gibi kan testi yaptırdık sadece süte karsı cıktı diğer besinler normal idi
Yinede dr danısın içiniz rahat etmesi amcıyla....

Bence olsa cıkardı bizde szin gibi kan testi yaptırdık sadece süte karsı cıktı diğer besinler normal idi
Yinede dr danısın içiniz rahat etmesi amcıyla....

doktorumuzu aradım, diğer gıdalardan kesme, yediklerinde sütle ilgili bişeyi kaçırmışsındır, olabilir dedi. bir de barsak düzenleyici damla verdi adı biogaia.

Son düzenleme:
benimde oğlumda 2,5 aylıkken inek sütü alrjisi çıktı ogünden beri süt ürünleri diyeti yapıyoruz şimdi 1yaşında alrji testi yaptırdık süte karşı çok az çıktı yine ama kan testi 10 gün sonra çıkcak bu deri testinde çıkan acaba arnızda böyle olan varmı 1yaşından sonra diyetiniz ne şekilde açıldı acaba

bizde önce benim diyetimi açtık süt proteini anne sütüne doğrudan geçermiş çünkü. ben yoğurt ve keçi peyniriyle açtım, yavaş yavaş tümüyle açtım benim yediklerime tepki vermeyince günde 1 tatlı kaşığı yoğurtla başlayıp azar azar artırın dediler ama ben cesaret edemedim ancak 15 ayımızı bitirince vermeye başladım bir tatlı kaşığı yoğurt, ertesi gün 2 tatlı kaşığı yoğurt, sonra az peynirli gözleme şeklinde (ama biz büyük olduğumuz için hızlı gittik) geçen gün keçi sütünden muhallebi yapıp verdim ertesi gün bir iki döküntüsü oldu, süte daha hazır değiliz görünen o ki

bize alerji testlerinin 3 yaşına kadar hiçbir güvenilirliği olmadığı söylendi o yüzden de test yerine deneme yöntemiyle gittik hep

geçmiş olsun öncelikle bizde sizinle aynı sorunu yasadık eczanemiz %20 ödemek zorunda old. söyledi çünkü dr raporu o sekilde düzenlemiş onunda nedeni şu;
biz normal uz.dr bebegimzi götürmüştük bu raporun onaylanması için alerji bölümüne bakan dr olması gerekmiş herneyse sonra söyle bi yöntem bulduk hatanenin bashekimi bölümüzde alerji ile ilgili yetkili olmadığı için raporu uz. çocuk dr yazmak durumda kaldı diyerek not düşerse sorunuz cözümlenir veya raporlama bölümü ile irtibata eczanenizi gecirin o gerekli olan belgeleri onlara anlatıp sorunuza çare bulunur diye düşünüyorum.Bİz bu sekilde hallettik umarım sizinde sorunuz cözüme kavusur yoksa her mama için para ödemek zorunda kalacaksınız takdir edersizniz ki az bir meblağ değil....
tekrardan gecmiş olsun

amin canim insallah butun alerjileri gecer ve istahi da artar.

iştah açıcı ilaçlar kulandınız mı??? benimde kızım yemek vermezsem özelikle çorba türlerini hiç aklına bile gelmez mamada malum zaten tadı acısından dr. multimix önerdi onu kullanıyorum şimdi ....

maalesef canim kullanmiyoruz.
alerjisi yuzunden balik yagida vermeye korkuyorum.
simdi hastada oldu yuzu kucucuk kaldi yavrumun.
Allah yardimcimiz olsun
saglikla bir buyutebilseydik.
buda abisi gibi zor buyuyuyor.

maalesef canim kullanmiyoruz.
alerjisi yuzunden balik yagida vermeye korkuyorum.
simdi hastada oldu yuzu kucucuk kaldi yavrumun.
Allah yardimcimiz olsun
saglikla bir buyutebilseydik.
buda abisi gibi zor buyuyuyor.

Gerçekten hepimizin işi çok zor inanının kızımı düşünmekten bende hal kalmadı artık...Birde yemeyen bir çocuk oldumu iş daha da zorlaşıyor...Vitamin şrubu alerjiyi tetikliyor mu yoksa???Sizinde bebeginizin yüzünde kızarıklart oluyormu sivilce gibi bizim bi yerde cıkıyor sonra baska yerde geciyor daha sonra.Pirinç unu ile mama yapmayı denedinizmi biraz sıvı yapıp biberonla verseniz içine mamada katın meyve ile yapıyorum ben çok şükür onu sevdirdim...Umarım en kısa zamanda gececek alerjilerimiz....

evet canim Allah yardimcimiz olsun.
evet yuzunde kirmizi sivilce gibi kizarikliklar oluyor
ozellikle yuzunde ve kollarinda.
keci mamasiyla muhallebi azda olsa reklam karsinida yiyor.
insallah canim saglikla buyurler.

merhaba herkese.. benim 5 aylık bir oğlum var ve süte, yumurtaya alerjisi var.. test yapılmadı ama deneyerek bulduk.. benim sütümden geçiyor.. izmir'de alerji konusunda uzman bir çocuk doktoru önerebilir misiniz?? tüm konuyu okudum ve gördüm ki bu sıkıntılı durumda asıl uzman sizler olmuşsunuz.. ben de iyi bir doktordan destek alarak oğlumu rahatlatmak istiyorum..

kızlar bu süt ürünleri diyetinde helva da mı olmayacak???

nasıl helva??
tahin helvasının bir sakıncası yok (etiketi iyice okumak koşuluyla, kimi ürünler süt ürünleri üreten fabrikada üretildiği için risk faktörü var yine ama belirtiliyor bunların hepsi)
irmik helvasıysa evet sütsüz yapmak gerekiyor

merhaba
irmikte süt yok su ile rahat yapabilirsin tabi tadı nasıl olur orası tartısılır:) ben şimdi vanilya sekeri aldım mamasını muhallebesini onunla tatlandırıyorum....güzel aroma oluyor...

bildiğiniz tahin helvası, bi sitede on da yasaklılar arasındaydı, şaşırdım. en çok tükettiğim oydu, kestim hatta!
benim oğlumun kakasında kan çok nadir mercimek tanesinden bile küçük oluyo artık ama kakası ya sümüksü ya da ishal kıvamında. gaz yok, ağlamalar yok, şimdi bune demek, yediklerim dokunuyo mu dokunmuyo mu???süt ve ürünleri kesinlikle tüketmiyorum tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…