Bebegin gazi icin onerilerinizi bekliyorum

asya7

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2014
231
40
Onbes gunluk bebegim var kizlar gazli bir bebek evde uygulanabilecek ya da eczaneden alinabilecek etkili ne onerirsiniz bana?

Kendim de değil de yegenimde denemistim gaz sancısı olduğunu farkediyorsunuz o zaman vermiştik devamlı değil yani

Soğan suyu verilir mi bebeğe arkadaşlar yapmayın lütfen. Canım humananın rezene çayını iç, sütünden bebeğine de geçer. Hem sen rahatlarsın hem de bebişin. Lütfen bilmeden böyle şeyler kullanmayın.

Benim bebeğimde 33günlük yaklaşık 15gündür gazla uğraşıyoruz valla hiç bir şey geçirmeyecek gibi geliyo gece bi başlıyor ağlamaya bide emerken çekiştiriyor o en kötüsü metsil denedik önce olmadı sonra omnivit denedik o biraz rahatlattı gibi geldi hala kullanıyorum aynı zamanda altı açık masaj yapıyorum ayaklarına sıcak su torbası koyuyorum (bunu yapabilirsin ayakları üşümesin bebişlerimizin) sonra dün bir blog açmış bayan onu okudum sütünü sağıp içine kimyon atıyormuş bir tutam çok az onu denedim birde 1.5 tatlı kaşığı kimyonu bir bardak su ile kaynatıp 1 çay kaşığı verebilirsin (bugun hemşirede söyledi ama 1aylık olmadan deneme lütfen ) şuan bu kadar arkadaşım inşallah geçmese bile sancılarını hafifletebiliriz Allah kolaylık versin

canım ben bi çay kaşığı kimyonu 1 bardak suyla yutuyorum kendim.sabah öğle aksam..bide rezene içiyorum iki kere çay sende dene istersen yeni basladım bende

Soğan zaten gaz yapam bir şey :/ ben soğan yemiyorum bile sütünden bebeğe geçer asitli hiç bir şey içmiyorum ve herşeyde. Önce kendimize dikkat etmeliyiz çoçuğumuz bizi emiyo sonuçta aç olsa gazı olmaz ayağımızı sırtımızı sıcak tutup yediğimize içtiğimize özen göstericez çok değil 6 ay inşallah sıkalım dişimizi

Bu sicakta da kalin giyinemiyorum ki.acaba ordan mi gaz oluyor.cibil cibilim evde :)

Bu sicakta da kalin giyinemiyorum ki.acaba ordan mi gaz oluyor.cibil cibilim evde :)
Aynen hava sıcakta benim ev serin valla ben corapsız terliksiz hırkasız gezmiyorum normalde sevmemde mecbur birde bugün yeşil sabun koydu annem makatından bebeğe ama nokta kadar zeytinyağı ile koydu sonrasıııı :) annemin üstü hep kaka battaniyesi kakacık oldu gaz falanda kalmadı tabi şimdi miss gibi uyuyo bakalım :)

Anneler kimyonu kendiniz yutun bebek sütünüzden alsın bayanın birisi çocuğa kimyon vermiş bebeğinin bağırsak felci olduğunu yazmiş ne olur ne olmaz zaten sütten alıyor çocuk bende kimyon yutuyorum 1 bardak suyla.... rezene demleyip içiyorum anason da içmeye başlıca m bizde pek gaz sorunu yok ama çok sinirli bi kız birde hergün 1 kez zinko damla veriyorum

Yesil sabun nasil oluyo

Dalan in varya yesil sabunu o 2gcedir aglamiyoruz bkalim bugun yapmadik gce nasil olacak :/

Onbes gunluk bebegim var kizlar gazli bir bebek evde uygulanabilecek ya da eczaneden alinabilecek etkili ne onerirsiniz bana?
Canım çocuk doktorunuz yok mu,ona danışarak ilaç kullanmaya çalış. Benim oğlumun gaz problemi 15-20 günlükken başladı, 4- 4.5 aya kadar devam etti. En etkilisi arabayla gezdirmek ama arabamiz yoktu. Piyasadaki gaz ilaçlarının nerdeyse tamamını denedim. Uzun bi dönem bio ve zincoyu birlikte kullandım. En son sabsimplex kullandım. Yaklaşık 1 yaşa kadar ikimizde gece-gunduz çorap giydik. Kimyon, rezene,anason çayları içtim. Hem humana kullandım hem de aktardan aldım. Yemeklerime bol kimyon döktüm. Bana gaz yapan yiyecekleri tüketmemeye çalıştım.
2-2.5 aylıkken kakaya zorlandığıni farkettim. Rahat yapsın diye sebze tükettim. Marul,Kıvırcık yemedigim zaman kaka yapmadığını zorlandığini farkettim. Şimdiki aklım olsa hergün kayısı hoşafi icerdim.
Internette okuduğum kadarıyla bazı çocuklarda gaz değil makat çatlagi olurmuş. Anne sütü alan çocukta olmaz diye üstüne gitmedim. Oğlum ilk andan beri anne sütünden başka bişey almamış tı. 3.5 aylıkken kakasında kırmızılik yani kan gördüm. Önce konduramadim ikincide eşim de yanındaydi. O da görünce toplanıp gece gece bezi hemen hastaneye götürdük. 30 dk içinde tahlil yapilabiliyormus. Kakada kan yokmuş. Nöbetçi doktor ya alerji ya makat çatlagi dedi. Ben anlamam çocuk cerrahina gidin. Çocuk cerrahina gittik. Makat çatlagi dedi,krem verdi,uzun süre takip etti. Yani anne sütü de alsa bebek çatlak olabiliyormus, acı ve zorlama ondan oluyormuş. Saf zeytinyağı içirin dedi 2 çay kaşığı, kayısı hoşafi verin. Çok zeytin yağı içirdim uzun süre faydasını pek görmedim. Ek gıdaya geçince herşeye kattim. Ne zaman ki kayısı hoşafi verdim ve hala hergün veriyorum kaka yapmadığımiz gün yok. Onun yerine siz için, sütünuze geçsin.
Bebeğime yarım ya da 1 çay bardağı suyu kaynatıp içine 1-2 gün kurusunu doğrayıp 5 dk kaynatiyorum. Soğuyunca en az 5-10 kaşık içiriyorum. Herkese tavsiye ederim.

Yarım çay kaşığı kadar soğan suyu onerebilirim
soğan suyu verilir mi hiç bebeğe? Soğan zaten kendi gaz yapıcı bişey. Çiğ sebzeler zaten gaz yapar. Mahfeder o midesini bebeğin.

Humananın kimyonlu rezene çağı var onu içirebilirsiniz hem bebeğinize hem kendiniz için. Acı elma yağıyla bebeğin ayaklarına ve karnına masaj yapın. Özellikle ayak altı ovulunca çok rahatlıyolar. Birde emzirdikten sonra bi 15 dk kadar dik konumda tutun belini ovun gazı daha rahat çıkar o şekilde yatırırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…