Kayınvalidem bebeğimi sahiplendi

Şuan

bu yorumu yaparken bile içiyorum içindekinin yada disardakinin sorunu lütfen seni bu kadar yipratmasin bu sorun benim sorunum sen diğer sordum soruda yardımcı olmaya çalıştınız ama olmadı nasip değilmiş teşekkürler
Zıkkımın k.künü iç, o yavrular ellerinizde ziyan oluyor ona yanarım:/
Eskıden genc kızken, evlat edinilen bebekler için üzülürdüm, şimdi vallahi mutlu oluyorum. Çünki bebek sahibi olmak 5 dk ya bakar, oysa ona sevgi ile kucak acmak bambaşka ve gercek sevgi.

Nice sözde anneler var ki bebegini fiziken reddedemese de gönlünde ve bilinçaltında reddediyor, ondan kurtulmanın mücadelesini ya karnında iken, ya bebekken, ya da ömür boyu ezerek, psikolojisini yerle bir ederek veriyor:/Buna bır çok kez şahit oldum😑

.kayınvaldem bana cocgu bırakırsınız gezersiniz ben bakarım dediğinde ben çocuğu başkasına bırakmak için yapmıyorum ben nereye o oraya annemde dahil kimseye bırakmam demiştim hem kırmadan hem net en iyi cevabim oldu
Bazen burada yazanlar oluyor ki bir 5 dk cocugu alan olmadı kı dinleneyim, ya da eşimle basbasa zaman geçireyim,dışarıda bir kahve içeyim. Kadın demese bir destek teklif etmedi denir, kadın kötü bir sey mi soylemiş, sanki nufusuna geçirecek, yapmayana yapmadı denir, yapana bebek hırsızı gibi davranılır. Bazen kvlere de acıyorum vallahi, ne deseler suç..

Hanımefendi herkesin düşünce tarzı başkadır ben çocuğuma kendim bakmak isterim ne yedi ne yemedi umudumu uyumadım bilmek isterim bende ever 5 dk dinlenmek isterdim ama bunu çocuğu başımdan göndererek yapmak gibi bir niyetim hiç olmadı az çok kişileri ben tanıyor ve nasıl bakilacagini bildiğim için zaten istemem sizin k.v çok güzel bakıyordur uykusuna yemesine dikkat ediyordur bilemem ama ben çocuğu vereyim oh hazır çorbayı yapıp yedirsin uyumayı versinde günlerde gezsin düşüncesinde değilim iyi yada kötü kendim bakarım kimseye güvenerek yapmadim

Valla maşallah böyle soruları hiç sevmem ama peş peşe dediğiniz için çok merak ettim kendiniz mi istediniz peş peşe olsun diye
İlk çocuğum öyle mükemmeldi ki bi tane daha olsun peşpeşe büyürler bende mesleğe geri dönerim dedim. 😄 sonra bayılmışım hatırlamıyorum 😅

.kayınvaldem bana cocgu bırakırsınız gezersiniz ben bakarım dediğinde ben çocuğu başkasına bırakmak için yapmıyorum ben nereye o oraya annemde dahil kimseye bırakmam demiştim hem kırmadan hem net en iyi cevabim oldu
Bende aynı, benim gezip tozmaya ve tatile ihtiyacım olduğu kadar çocuğumun da var deyip kimseye yük etmedim.

Çok iyi demişsin inşallah rabbim banada anne olmayı nasip eder

Hanımefendi herkesin düşünce tarzı başkadır ben çocuğuma kendim bakmak isterim ne yedi ne yemedi umudumu uyumadım bilmek isterim bende ever 5 dk dinlenmek isterdim ama bunu çocuğu başımdan göndererek yapmak gibi bir niyetim hiç olmadı az çok kişileri ben tanıyor ve nasıl bakilacagini bildiğim için zaten istemem sizin k.v çok güzel bakıyordur uykusuna yemesine dikkat ediyordur bilemem ama ben çocuğu vereyim oh hazır çorbayı yapıp yedirsin uyumayı versinde günlerde gezsin düşüncesinde değilim iyi yada kötü kendim bakarım kimseye güvenerek yapmadim
Elbet bakarsınız, ben 3 cocuguma kendim baktım, gündüz ve aksam yatış saatleri, yemek saatleri hep düzenliydi,cokta güzel yürüttüm, kimseden destek almadım, gerekte görmedim. Fakat yardım teklif eden de tersler gibi konuşulmaz.Bakamıyorsun dememiş ya, gezerken bakarım demiş. Yoksa bence de doguran baksın, herkes kendininkini bakmış, yeter, artık gezsin tozsun, ne işi var bebek başında..

Kizlar günaydın burda birçok kişinin durumunu okudum bebeği doğduktan sonra kayınvalidesinin yaklaşımı filan ama bizde şöyle bir sorun var ben sezaryan ameliyat oldum bebeğim dünyaya geldi üç gün nerdeyse hiç gözümü açamadım sonrasında kendime gelmeye başladım sağolsun kaynanam her konuda bana destek oldu ve oluyor hakkını ödeyemem ki onun yanında kalıyoruz ama doğum yaptım yapalı bebeğimi bana vermiyor yanında uyutuyor emzirsem alıp gazını çıkarıyor sabah benden alıp geceye kadar o bakıyor hazır mama veriyor verme desemde çocuğum sadece gece 3 den sabah 11 yada 10 kadar bende duruyor 8 günlük bebeğimi nereye gitse ev içinde yanında taşıyor mutfağa yatağına salona. Sırf bana vermemek için dinlen diyor ama ben iyim dedikçe anlamıyor ne yapmam lazım acil cevap verin lütfen.
Ben toparlandim bebeğimle ilgilenebilirim diyebilirsin. Ona rağmen vermezse bebeğinin anne sıcaklığına/kokusuna ihtiyac duyduğunu ve onunla doyasiya vakit gecirmek istediğini dile getirebilirsin

Elbet bakarsınız, ben 3 cocuguma kendim baktım, gündüz ve aksam yatış saatleri, yemek saatleri hep düzenliydi,cokta güzel yürüttüm, kimseden destek almadım, gerekte görmedim. Fakat yardım teklif eden de tersler gibi konuşulmaz.Bakamıyorsun dememiş ya, gezerken bakarım demiş. Yoksa bence de doguran baksın, herkes kendininkini bakmış, yeter, artık gezsin tozsun, ne işi var bebek başında..
Yardım teklifi değildi ki yani öncesini bilmeyince böyle düşünmeniz normal hamileyken 1 kez olsun aranıp birsey lazımmış demeyince(hamile kalmak ve hamileliğim zordu doğumdan sonraki gün kavga edip ) çocuk konusunda bakmak istemek sadece kendini eyleme isteğidir

X