Bebeğimin dayak yemesi

Benim bi akrabanin da cocugu yeni dogmus bebegimin ayagini sıkmaya calisiyordu gozune dokunmaya calisiyordu cocugun uzerine abaniyordu besigine kafa ustü girmeye calisiyordu diye kibarca uyardim artik akraba degiliz sdfjk cunku onlar cocuk cocuga zarar verse gulen tiplerdi
Benim cocugum 11 aylik oldu, arkadasimin 8 aylik cocugunun kulagini tutacakti ki elini kaptigim gibi kucagima aldim bebegime hayir ciss olur falan diye uyardim
Kadinla muhabbet bile edemedim cocugum cocugu cekistirir eder diye gozum hep uzerindeydi herkesin cocugu kiymetli tabiki
Kucuk bebek anlamaz ama hayirdan anlamaya basladiklari aydalar
Sizin konunuzdakiler buyukmus ustelik, durdan anlamasi gerek tabi annesi uyarmiyor o ayri

Hanımlar üst kat komşum çok iyidir. Her konuda yardımcı olur çok severim ama gelelim asıl konuya. Kızım şuna 2.5 yaşında onun kızıyla aralarında 4 ay var benim kızım 4 ay büyük. Komşumun kızı yaşına girmeden daha benim kızımı sürekli döverdi. Bildiğiniz tekme atar tokat atar neyse bebektir düzelir dedik. Yanlarında durduğumuz halde şuanda bile kızımı sürekli itikliyor elinde çöp dahi olsa elinde bişey olsun istemiyor. Annesi biraz uyarsada kızını yinede benim kızımın elindekini istediği zaman onun kızı benim kızımdan tatlı dille alıp kızına veriyor. Vurma etme diyor ama sen kendi elindekiyle oynayacaksın arkadaşındakıni almayacaksın diye uyarmıyor. Benim kızımda tam tersi çok uslu lafdan anlayıp asla şiddeti yoktur dayak yer karşılık vermez. Komşum benimle görüşmek istiyor ama kızı parkta bile kızıma rahat vermiyor. Benim kızımda onun kızını çok seviyor ağlıyor onlara gitmek için ama ben artık dayanamayıp tatlı dille komşuma bu şekilde kızımda şiddeti öğreniyor biz en iyisi çocuklar uyuyunca kahve içip görüşelim dedim ama ikimizinde kızları öğle uykusunu bıraktığı için hiç görüşmüyoruz. Çevremde olayı bilenler doğrusunu yaptın diyor ama siz olsanız ne yapardınız. Komşunun kızı benim kızımı sürekli tırmalarken beni bile tırmalar oldu annesi ise kuzeninden öğrendiğini söylüyor
en iyisini yaptınız görüşmeyin bence

Görüşmeyin sizi zorla görüştüren kim ve ne ?

Hanımlar üst kat komşum çok iyidir. Her konuda yardımcı olur çok severim ama gelelim asıl konuya. Kızım şuna 2.5 yaşında onun kızıyla aralarında 4 ay var benim kızım 4 ay büyük. Komşumun kızı yaşına girmeden daha benim kızımı sürekli döverdi. Bildiğiniz tekme atar tokat atar neyse bebektir düzelir dedik. Yanlarında durduğumuz halde şuanda bile kızımı sürekli itikliyor elinde çöp dahi olsa elinde bişey olsun istemiyor. Annesi biraz uyarsada kızını yinede benim kızımın elindekini istediği zaman onun kızı benim kızımdan tatlı dille alıp kızına veriyor. Vurma etme diyor ama sen kendi elindekiyle oynayacaksın arkadaşındakıni almayacaksın diye uyarmıyor. Benim kızımda tam tersi çok uslu lafdan anlayıp asla şiddeti yoktur dayak yer karşılık vermez. Komşum benimle görüşmek istiyor ama kızı parkta bile kızıma rahat vermiyor. Benim kızımda onun kızını çok seviyor ağlıyor onlara gitmek için ama ben artık dayanamayıp tatlı dille komşuma bu şekilde kızımda şiddeti öğreniyor biz en iyisi çocuklar uyuyunca kahve içip görüşelim dedim ama ikimizinde kızları öğle uykusunu bıraktığı için hiç görüşmüyoruz. Çevremde olayı bilenler doğrusunu yaptın diyor ama siz olsanız ne yapardınız. Komşunun kızı benim kızımı sürekli tırmalarken beni bile tırmalar oldu annesi ise kuzeninden öğrendiğini söylüyor
asla görüşmeyin.görüşmediginiz için de kendinizi kötü hissetmeyin doğru olanı yapmışsınız. benim komşu da cok iyidir cok yakındık.2ay once doğum yaptım kızlari(6 ve 8 yaş) bebegim 1 günlükken geldiler kafasına yüzüne agzına elliyorlar uyardım sinirlenip kızdım.annesi bir şey anlatıyor ya mesela o an devam ediyor hiç kendini bozmuyor.ya da gülerek “kızım gercek mi diye elliyor cok merak ediyor” diyor.gecen yine bıraktı kızları işi varmış 2 dk odadan cıktım kızı bebegime ruj sürmeye calısıyor bagırdım annelerine de söyledim gidiş gelişi kestim.ben cocuga bir şey demem cocuktur. ama anne onemli

asla görüşmeyin.görüşmediginiz için de kendinizi kötü hissetmeyin doğru olanı yapmışsınız. benim komşu da cok iyidir cok yakındık.2ay once doğum yaptım kızlari(6 ve 8 yaş) bebegim 1 günlükken geldiler kafasına yüzüne agzına elliyorlar uyardım sinirlenip kızdım.annesi bir şey anlatıyor ya mesela o an devam ediyor hiç kendini bozmuyor.ya da gülerek “kızım gercek mi diye elliyor cok merak ediyor” diyor.gecen yine bıraktı kızları işi varmış 2 dk odadan cıktım kızı bebegime ruj sürmeye calısıyor bagırdım annelerine de söyledim gidiş gelişi kestim.ben cocuga bir şey demem cocuktur. ama anne onemli
Ay ruju nerden bulmus😵‍💫
Bu cumleyi de nerden ogreniyorlarsa ay oyuncak saniyor ondan yapiyor bilmem ne
Yerden kirinti yeseler ay yemek saniyor diye izin verecekler sanki de
Rahat insanlari anlamiyorum ya

Benim anlamadığım nasıl bi komşu ki çocuğunuzdan değerli oluyor. Bunu sürekli dövdüğünü söylediğiniz için diyorum. Hiç mi çocuğunuzun özgüvenini ne hissettiğini düşünmüyorsunuz. Çocuk bu birbirinin elindekini tutturur bunlar hep olabilecek şeyler, siz çocuğunuzun elindekini almasına neden müsade ediyorsunuz? Benim kızımda kendinden 4-5 ay büyük çocukların elindekini tutturuyor bazen anneleri soruyor çocuğuna çocuk hayır dediğinde şuan vermek istemiyor sana başka oyuncak getireyim mi diyor, yada ben yönlendiriyorum (başkasının evindeysek) buna asla alınmam aynı şekilde kızımın elindekini istese aynı tavrı gösterir elinden bir şey aldırmam. 2-3yaş dönemi böyle bi dönem zaten.
Böyle hırpalayan çocuklarlada aynı ortama sokmam çocuğumu -kendini savunmasını öğrenene kadar-.

Ay ruju nerden bulmus😵‍💫
okuldan direkt bize geldi okula yanında götürmüş. annesine de kızın okula ruj götürmüş dedim ruj degil o parlatıcı diyor

Israrla görüşmeye devam etmişsiniz. Bu dakikadan sonra gerçekten görüşmeyin.

Ay ruju nerden bulmus😵‍💫
Bende bu rahatlığa biraz olsun erişmek istiyorum ya😄 bebek görmeye gittik ben tetikte orayı elleme bebeğe yaklaşma diye diye diken üstündeydim hatta arkadaşım rahat ol merak ediyosa ellesin dedi (bebeği). Ben kızımı bildiğim için salmadım çünkü elinin ayarı yok (2 yaş). Assfjkfa

He rimel degil maskara😄
Iyi dayanmissiniz valla komsuya
yok zaten bi kez doğurdugumda geldi kızları oyle yapınca ben hiç gitmedim o kapımı calardı hep müsait degilim fln dedim.bebegin oldu bizi unuttun fln diyor.kendisi evde olmayınva kızlar okuldan sana gelse olur mu diyor gelince de anneleri olmadıgından benden çekinip yapmıyorlar. bi krz de evden cıkarken bebegini bize bırak dedi yok artık küçücük bebek bırakamam dedim bi kez de akşam kapıyı çaldı illa bebegini ver sevelim dedi soğuk diyorum ver diyor soğuk diyorum ver yemeyiz diyor gülerek vermedim. kızları oynasın diye istiyor eminim.

Karşı taraf diye bahsedilen çocuk henüz 2 yaşında. Annesine söyleyin uyarsın diye bir şey bu yaş itibariyle söz konusu olamaz. Bazı çocuklarda bu içgüdüsel olup ilerleyen yaşlarda azalarak bitiyor. Bu bilimsel olarak da böyle.
Siz bebeğinizin zarar görmesini istemiyor olabilirsiniz, çok haklısınız da.. ama böyle bir başlık bence hoş değil. İstemezseniz görüşmezsiniz olur biter. Napalım 2 yaşındaki çocuğu mu linçleyelim?

Görüşmemek en iyisi. Çocuk eğlensin diye parka çıkarıyorsunuz ama orda bile rahat vermiyor çocuğa.

Benim de aynı durumda iki komşum vardı, birinin oğlu diğerinin kızı, benim kızımla ay farkı vardı aralarında. Oğlanla kız ikisi de aşırı yaramaz ve hırçınlardı. Baktım artık benim kız oynamak bile istemiyor, hep benim yanımda duruyor, tamamen bitirdim görüşmeyi.

Sizin komşu kuzenlerinden öğreniyor demiş. Benim de genel tespitim bu yöndeydi. Bahsettiğim komşu çocukları da hep kalabalık aile içinde büyüdükleri için daha dışa dönük ve daha baskın oluyorlar. Biz burda gurbetteyiz, görüştüğümüz pek kimse de yok. Tabi çocuğun mizacı da etkili ama sakin ortamda büyüyen çocuk daha sakin oluyor bence.

tereddütte kalmanız bile hata. çocuktur düzelir vs diye sineye çektiğimiz şeyler kendi çocuklarımız üzerinde büyük yaralar açabilir. görüşmeyin kafanız rahat olsun

Benim kızım dört yaşında, burada bir arkadaş var kendisini çok severim, kızının da kızımla arasında bir ay var. Başlarda kızı hem çocuğuma kaba davranmaya hem de şiddete meyilliydi. Benim kızım hiç anlamaz şiddetten, müsaade eder. Arkadaşım da çocuğunu sürekli uyarırdı. Yine devam edince açık açık bu durumdan dolayı birlikte oynayamayacaklarını, eğer iyi anlaşmaya karar verirlerse birlikte yeniden oynayabileceklerini söyledim. Şu an baya iyi anlaşıyorlar, arkadaşım da sağolsun bana anlayış gösterdi. Bizim ebeveynlerimiz aman ayıp olmasın diye diye bizi çok yedirdiler. Çocuğuma aynı şeyin olmasına izin veremem, kimse de vermemeli.

Çocuktur tamam da görüşme yani sen kahve içeceksin diye bebeğin hırpalanmasına gerek yok

Ay inanmıyorum sürekli dövüyor ne demek ya aklınız yerinizde mi sizin ? Evladınızdan daha mımı önemli komşu bir de çok iyidir çok tatlıdır falan yazmışsınız ne iyisi ne tatlısı evladına 1 kere tokat atan çocuğun evine gitmezsin bir daha. Olması gereken budur

X