İki oğuldan sonra kızım oldu toka taktırmayan, elbise giymeyen oglanlarimdan görmediğim şekilde koltuk ve masa üstlerinde gezen hayaller ve hayatlar farklı oluyor....Kimseye vah vah demedim ama kiz cocugu olan arkadaslarima ayri sevindim ne yalan soylyeyim.
Onlara hediye alacak zaman bile hoşuma giderek hediye seciyorum.
Kiyafetleri, oyuncaklari, tokalari, elbiseleri filan asiri tatli oluyor kiz cocuklarinin, kiz cocugunu buyutmek bi açilardan keyifli bir olay gibi
Erkek olmadığı için beni üzüyorlar gibi bir konu ile karşılaşacagimi sandığım için size saymaya geliyordumHerkese merhaba,
14 haftalık hamileyim, çocukluğumdan beri hep kız istedim ancak hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren allah sağlıklı ve hayırlısını nasip etsin diye dua ettim hep.
Gönlümden geçen kızdı ama gönlümde dahi olsa ayrım yapmayı birini daha cok istemeyi düşününce vicdan yaptım hep sağlıklı olsun yeter dedim.
Dün cinsiyeti öğrendik, erkek bebeğimiz olacak allahın izniyle. Babamız kız erkek farketmez dedi hep, haliyle cok sevindi.
Beni üzen konu şu etrafımdaki herkes hep inşallah kız olur diyorlardı. Dün yakınlarımızla cinsiyeti paylaştığımda neredeyse herkes tüh kız değilmiş, üzüldük burulduk ama sağlıklı olsun önemli olan o falan dediler ve ben böyle demelerine çok içerledim.
Hayırlı olsun demeye bir yakınım arıyor mesela, diyor ki ben kız istiyodum çok üzüldüm başta ama sindirdim.
Cok sinirlerime dokunuyor yani böyle denir mi, ne insanlar var yıllarca ana baba olmak için uğraşıyorlar ki ben de birsürü ilaç tedavisi gördüm tüp bebek sürecine girmek üzereydim pat diye hamile kalmadım ya olmazsa duygusunu yüreğimde hissetmiştim bebeğime hamile kalmadan önce.
Evet gönlümde kız bebek vardı ama cinsiyeti öğrenince burulmadım üzülmedim cok şükür dedim canı gönülden.
Ama insanların bana yaa kız değilmiş demesi çok ağırıma gitti, dünden beri boğazımda bir yumru gibi oturdu kaldı. Bir kişi bile bana ya tüh kız değilmiş gibi demeden konuşmadı annem babam dışında. İnsanların böyle teselli eder gibi konuşma tavrı, benim defalarca evladın kızı oğlu olmaz sağlıklı olsun diye açıklama yapmaya çalışmam çok üzdü beni.
Öyle içimi dökmek istedim burada.
Allah herkesin evladını bağışlasın ve dileyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah
Annemin ve kayinvalidemin de gönlünden kız geçiyordu. Erkek olunca üzüldüler mi aslaa. Deli gibi seviyorlar . Allah ayırmasınSiz kiz istediginiz icin milletin lafini bunca kafaya takiyorsunuz. Benim.de oglum var. En basta kendi annem kiz olmasini cok istiyordu. Erkek olaxagini acikladigimizda resmen uzuldu. Cok dalga gecmistim bu hallerine. Gulun gecin.allah sagliklisini versin sukredin
Benim oğlum da çok duygusal.Bu yapılarıyla ilgili tamamen. Sizin nasıl yetiştirdiğiniz de çok önemli. Karıncalarla oynardı aman ölmesinler anneleri çok üzülür derdim.Kucuk bir böceğe durup dururken zarar vermesinin anlamlı olmadığını onların da canının acidigini söylerdim. Kızlara her zaman çok kibar olmasını ve incitmemesini söylerim her daim. 8 yaşında şu an. Mahallede karşılaştığı insanlara hatrını sorar. Bir kadın, kız gördü mü onlara yol verir hatta apartmanın kapısını falan açıp özellikle yol verir. Duygusal ve düşünceli yetişiyor umarım büyüdüğünde de böyle bir erkek olur.Zaman değişti. Artık oğlan anaları eziliyor. Bana da çok vah vah dediler. Bir kısım insan can yakmak için bilerek dedi hatta ay oğlan mı tüh hayırsız olur. Yazık fln gibi.
Ben de direkt şakaya vurmaya başladım, daha iyi torun torba bakmam emeklilikte siz torun bakarken ben yazlıkta günümü gün edeceğim diyorum mesela. Kızı olan bir arkadaş oğlan çocuk sevmem ben hiç, itici geliyor bana, kız evlat gibi sevimlisi var mı dahi dediKendi ayıbı.
Çocuğun cinsiyeti olmaz. Kızı oğlanı olmaz. Hepsi çok büyük bir aşk. Hayırlı ömrü olsun. Ki bana bir arkadaşım oğlanlar çok yaramaz, duygusuz gibi cümleler kuruyor ama çok duygusal bir çocuk. Hemen gelir annecim der, sarılır, hiç kıyamaz üzülen insana. Her gece seni çok seviyorum diye uyur. Dedikleri gibi de değil. Hassas kalpleri var. Evlat evlattır. Oğlumu yüz kıza değişmem❤ Boşverin patavatsızları.
Devir değişti artık eskiden tühh kız mı ehh olsun derlerdi :))Herkese merhaba,
14 haftalık hamileyim, çocukluğumdan beri hep kız istedim ancak hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren allah sağlıklı ve hayırlısını nasip etsin diye dua ettim hep.
Gönlümden geçen kızdı ama gönlümde dahi olsa ayrım yapmayı birini daha cok istemeyi düşününce vicdan yaptım hep sağlıklı olsun yeter dedim.
Dün cinsiyeti öğrendik, erkek bebeğimiz olacak allahın izniyle. Babamız kız erkek farketmez dedi hep, haliyle cok sevindi.
Beni üzen konu şu etrafımdaki herkes hep inşallah kız olur diyorlardı. Dün yakınlarımızla cinsiyeti paylaştığımda neredeyse herkes tüh kız değilmiş, üzüldük burulduk ama sağlıklı olsun önemli olan o falan dediler ve ben böyle demelerine çok içerledim.
Hayırlı olsun demeye bir yakınım arıyor mesela, diyor ki ben kız istiyodum çok üzüldüm başta ama sindirdim.
Cok sinirlerime dokunuyor yani böyle denir mi, ne insanlar var yıllarca ana baba olmak için uğraşıyorlar ki ben de birsürü ilaç tedavisi gördüm tüp bebek sürecine girmek üzereydim pat diye hamile kalmadım ya olmazsa duygusunu yüreğimde hissetmiştim bebeğime hamile kalmadan önce.
Evet gönlümde kız bebek vardı ama cinsiyeti öğrenince burulmadım üzülmedim cok şükür dedim canı gönülden.
Ama insanların bana yaa kız değilmiş demesi çok ağırıma gitti, dünden beri boğazımda bir yumru gibi oturdu kaldı. Bir kişi bile bana ya tüh kız değilmiş gibi demeden konuşmadı annem babam dışında. İnsanların böyle teselli eder gibi konuşma tavrı, benim defalarca evladın kızı oğlu olmaz sağlıklı olsun diye açıklama yapmaya çalışmam çok üzdü beni.
Allah herkesin evladını bağışlasın ve dileyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah
Ay bende "kız evlat başka" ifadesine hastayim.Yani ne kadar ayıp, ortamda oğlu olan insanın yanında olacak, söylenecek laf mı bu. Veya tam tersi. Böyle yorumlara gerek yok. Her çocuk sağlıklı, mutlu olsun yeter. Tek istediğim büyüdüğü zamanda annem desin, sevgiyle sımsıkı sarılsin yeter, başka birşey istemiyorumBanada neler neler dediler. Hiç kimseye de kız veya erkek manasında bulunmadım çünkü çocuk düşündüğümü kimse bilmiyordu.
Artık şimdi oğlan değil kız tutuculuğu var. Milletçe öğrenemedik birinden birini üstün tutmamayı. Kıza yapılan neyse şimdi erkeğe yapılıyor. Eşitlik birini överken diğerini yermek değil ama gelde anlat.
Bana denilenler;
“tüh keşke ilk bari kız olsaydı”
“Olsun”
“Erkek yaramaz olur”
“Kız evlat candır”
“Erkek hayırsız olur”
“İnşallah ikinci kız olur”
“Kız evlat başka”
En gıcık olduğum
“Hayırlısı olsun”
Hayırlı olsun demiyor bak bak “hayırlısı”
O evladımı kaybettim bu yavrum da erkek. Kimse şimdi ağzını açıp bir şey diyemedi :)
Öğrendiler sağlıkla gelsin cinsiyet önemli değil demeyi.
Allah en kısa zamanda sağlıklı, hayırlı bir evlat nasip etsin. Tüm kalbimle dilerimÇevrenizde olanlara benden sövmelerimi iletin.
Bizim gibi hiç çocuk hasreti yaşamamışlar belli.
Boğazında yumru falanda olmasın biz ya kız ya erkek yeter ki bebeğimiz olsun diye kendimizi yırtıyoruz.
Hayırlı olsun bu arada.
Haha ben de doğudayım eşimin işi nedeniyle.Benimkinin de cinsiyetini sordular kız diyince aaa olsun o da iyi falan dediler.Buradakiler de erkek olsun diye bakıyor.Kendi babaannem de erkekcidir o da olsun falan dedi.Olsun ne demekse...Boşver takılmaHerkese merhaba,
Erkek doğurmak beceri isteyen birşey değil lafiniz çok cahilce dogulusunuz sanirimYa takma hic bende 4.erkek cocugumu dogurcam duyan budami erkek diyo valla artik biktigim icin becerebiliyosaniz siz erkek dogurun diyorum bide kaynanamin bi lafi var herkes senin gibi becerikli degil diyo 4 erkek kime nasip olmusahh bilse benden degil oglundan dolayi hep erkek kimseyi takma hayirlisi olsun yeter saglikli olsun ins.
Sağlıkla gelsi bebeginiz boşverin takmayın diyen desin siz sadece bebeğinize odaklanin milletin dediğine kulak asmayın oğlanmis kıziş hiç farketmez hayirli evlat olsun ..Herkese merhaba,
Farkettiyseniz kayinvalidem boyle soyluyor dedim ve hatta belirttim bunun benle degil ogluyla alakali oldugunu bilmiyor diyeErkek doğurmak beceri isteyen birşey değil lafiniz çok cahilce dogulusunuz sanirim
Dogululara cahil demedim bu birFarkettiyseniz kayinvalidem boyle soyluyor dedim ve hatta belirttim bunun benle degil ogluyla alakali oldugunu bilmiyor diyesonucta cinsiyeti erkegin kromozomlari belirliyor ayrica dogulu degilim istanbulluyum,cahil degilim aksine siz yazimdaki kinayeyi anlamadiginiz icin siz cahil olabilirmisiniz? Hatta olabilirmisiniz diye sormayayim dogulularin cahil oldugunu dusunen kafa yapiniz tam bir cahil kafasi yazik!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?