• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimin adı ve eltim .

O değil de Azra da Meryem de hiç hoş isimler değil bence.
Anlamlarını bilmiyorum bu arada.

Benim kızıma da eşimin babaannesinin ismini koymak istediler o kadar çocugu koymamış bana direttiler sonra bir ara kayınvalide benim adımı kim koycak dedi sanki kanunmuş gibi yani her hamile annenin başına benzerleri geliyor kulağınızı tıkayın sinir bozucu olsa da sinir olmamaya çalışın.Benim de kaynımla eltim habire sorardı bebeğin adı ne olcak diye annelerinin adını biz koyalım da onlar ilerde rahat etsin diye ama ne yaptım ben de koymadım ama o süreçte sinir oldum mu oldum.

Benim kızıma da eşimin babaannesinin ismini koymak istediler o kadar çocugu koymamış bana direttiler sonra bir ara kayınvalide benim adımı kim koycak dedi sanki kanunmuş gibi yani her hamile annenin başına benzerleri geliyor kulağınızı tıkayın sinir bozucu olsa da sinir olmamaya çalışın.Benim de kaynımla eltim habire sorardı bebeğin adı ne olcak diye annelerinin adını biz koyalım da onlar ilerde rahat etsin diye ama ne yaptım ben de koymadım ama o süreçte sinir oldum mu oldum.
bende yaşadim annem iki isim olsun biri benim adim digeri kaynanamin adi olsun diyo..
kaynanam istemedi.. kendi isimi bile beğenmiyorum dedi koymasin dedi.:)
anneme de sinir olmuşum.. çok istiyosan abimin çocuğuna koy anne dedim. :63:
eşimin istediği ismi koyacak nasipse.. annem eşimin istediği ismi beğenmiyor. rümeysa neymiş.. aman ne koyarsaniz koyun dedi koycaz anne dedim.:halay:

Bir Allah in kulu da demiyor mu aynı ortamda eltinin ismi gündeme geldiğinde sacmalama diye..bunu gündeme getiren kayın ayrı bir alem, ortamdaki diğer insanlar da ayrı bir alem,tum bunları dinleyip kocasına sacmalama benim ismim ne alaka demeyen elti apayrı bir alem..bence paşa gönlün ne isterse onu koy .yeter ki elti ismini koyma

Kayinlarina söyle kendi kızları olursa, annemin adını koy diyen yengesinin ismini koysun, eşimin adını koy diyen annesinin ismini koysun kapansin bu konu.:KK53:

Dünyada isim kıtlığı varmış gibi eşinizin kardesinin eşinin ismini niye koyasınız? Zincirleme isim tamlaması koyun daha iyi. İstemiyorum diyin, aklımda başka isim var diyin geçin. Tartışmayın ne gerek var. Meryem Azra bence fonetik olarak da kulaga hos gelmiyor.

İsim konusunu bir an önce netleştirip herkese söyleyin bu olacak diye.Siz daha karar vemedik şu bu dedikçe millet o çok kıymetli fikirlerini söylemeye bayılır.Biraz hayatta kararlı bi duruşta olmak lazım.Hele ki çocuğunuz gibi önemli bi konuda!

Bu konu artık öyle bir baydı ki beni kendimden sıkıldım yani .

33 haftalik hamileyim allahın izniyle kızım olucak . Sürekli isim konusunda kararsiziz bende eşimde hep dışardan fikirlerde geliyor . Kimsenin dediği ismi koyucak degilim tabi .

Ben azra istiyorum eşimde onayladı ama 2 isim olsun dedik yanına güzel isimler bulduk ama kararsiz kaldık gerçekten.

Birgün yine kvlerde bütün eltiler kayinlarim otururken isim konusu açıldı karar vermedik dedim kestirdim . Ama hep birlikte uzattılar. Büyük kaynim eltimin ismini koy dedi cok güzel uyar falan dedi eltimin adı meryem . Yani meryem azra olsun dedi. Bend e yok olan bir ismi koymak istemiyorum dedim ama adam tutturdu meryem ismini övmeye ille onu koyun diye eşimde ay çok güzel oldu falan dedi . Niye eltimin ismini koyim ya suan aramız iyi olsa bile zamanında bana yaptıklarını unutmam kaldiki niye ooo.

Öbür kaynim annemin yani kvnin ismini koy diye tutturdu hepten sinirlendim. Onlara sormadım bile . Artık ne zaman kayinlarimi gorsem biri karımın ismini koy diyor öbürü annemin ismi diyor.

Ilk başta çok takmadım ama her seferinde böyle yapınca sinirlerim bozuldu artık.

Ne kv ne eltim bana yaptıklarını nasıl unutim onlar kim ki isim söyleme hakkına sahip .

Eşimde yalnız kalınca bir daha meryem le annenin ismini koyalım derseler hayır diceksin dediğim halde biri olunca meryem azra çok güzel naughty beni dinlese onu koyarız diyo rahatsız olduğumu bildiği halde ..

Eltim de hiç yok demiyor biri isim konusunu konuşunca havalanıyor bir hiç koymayın da demiyor .

Bu konuda napabilirim sinirlerim çok bozuk artık..

Benim fikrim bi an önce isim konusunu esinle aranızda kesinlestirip soranlara da su isim olacak diyip agizlarini kapatmaniz. Sinir bozucu bir durum ve kendinizi boyle gereksiz konularla germeyin derim

Konu sahibi sonu sessiz harfle biten her ismin yanına Azra ismi yakışır . O şekilde karar verebilirsin :)
Karar verdiğin an bu konu kapanacak çünkü .

bende yaşadim annem iki isim olsun biri benim adim digeri kaynanamin adi olsun diyo..
kaynanam istemedi.. kendi isimi bile beğenmiyorum dedi koymasin dedi.:)
anneme de sinir olmuşum.. çok istiyosan abimin çocuğuna koy anne dedim. :63:
eşimin istediği ismi koyacak nasipse.. annem eşimin istediği ismi beğenmiyor. rümeysa neymiş.. aman ne koyarsaniz koyun dedi koycaz anne dedim.:halay:

Kendi haline bıraksalar insanları herşey yoluna girer.

he der gecerim ya onlar konussun dursun neticede sizin cocugunuz ne isterseniz o olur kimse etkileyemez

Ben de kızıma hamileyken kayınpeder tüm hadsizliğiyle geldi, "çocuğumuza" güzel bir isim bulduk, şu isim olacak dedi. Ben de dedim ki "çocuğuma" güzel bir isim seçicem, aklınız kalmasın. Kayınbirader 18-20 yaşındaydı o zaman. Bana bakmadan abisine döndü, abi bu isim olmayacak mı dedi. Ben girdim araya, hayır olmayacak dedim. Sonuç-benim dediğim oldu.

Karnımda taşırken yükümü mü paylaşmışlar, doğururken sancımı mı çekmişler, ne hadle çocuğumun ismi üstünde hak iddia edebilirler ki? İzin vermem. Bu işi büyüklere saygıya bağlayana da ben karakter olarak saygı duymam
ay kayinbiraderin cok hadsizmis iyi yapmisin.

Bu konu artık öyle bir baydı ki beni kendimden sıkıldım yani .

33 haftalik hamileyim allahın izniyle kızım olucak . Sürekli isim konusunda kararsiziz bende eşimde hep dışardan fikirlerde geliyor . Kimsenin dediği ismi koyucak degilim tabi .

Ben azra istiyorum eşimde onayladı ama 2 isim olsun dedik yanına güzel isimler bulduk ama kararsiz kaldık gerçekten.

Birgün yine kvlerde bütün eltiler kayinlarim otururken isim konusu açıldı karar vermedik dedim kestirdim . Ama hep birlikte uzattılar. Büyük kaynim eltimin ismini koy dedi cok güzel uyar falan dedi eltimin adı meryem . Yani meryem azra olsun dedi. Bend e yok olan bir ismi koymak istemiyorum dedim ama adam tutturdu meryem ismini övmeye ille onu koyun diye eşimde ay çok güzel oldu falan dedi . Niye eltimin ismini koyim ya suan aramız iyi olsa bile zamanında bana yaptıklarını unutmam kaldiki niye ooo.

Öbür kaynim annemin yani kvnin ismini koy diye tutturdu hepten sinirlendim. Onlara sormadım bile . Artık ne zaman kayinlarimi gorsem biri karımın ismini koy diyor öbürü annemin ismi diyor.

Ilk başta çok takmadım ama her seferinde böyle yapınca sinirlerim bozuldu artık.

Ne kv ne eltim bana yaptıklarını nasıl unutim onlar kim ki isim söyleme hakkına sahip .

Eşimde yalnız kalınca bir daha meryem le annenin ismini koyalım derseler hayır diceksin dediğim halde biri olunca meryem azra çok güzel naughty beni dinlese onu koyarız diyo rahatsız olduğumu bildiği halde ..

Eltim de hiç yok demiyor biri isim konusunu konuşunca havalanıyor bir hiç koymayın da demiyor .

Bu konuda napabilirim sinirlerim çok bozuk artık..
İstediğiniz isimleri kendi çocuklarınıza koyarsınız ben kızımım ismine kendim karar veririrm de

Back