• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimin adı ve eltim .

Bu konu artık öyle bir baydı ki beni kendimden sıkıldım yani .

33 haftalik hamileyim allahın izniyle kızım olucak . Sürekli isim konusunda kararsiziz bende eşimde hep dışardan fikirlerde geliyor . Kimsenin dediği ismi koyucak degilim tabi .

Ben azra istiyorum eşimde onayladı ama 2 isim olsun dedik yanına güzel isimler bulduk ama kararsiz kaldık gerçekten.

Birgün yine kvlerde bütün eltiler kayinlarim otururken isim konusu açıldı karar vermedik dedim kestirdim . Ama hep birlikte uzattılar. Büyük kaynim eltimin ismini koy dedi cok güzel uyar falan dedi eltimin adı meryem . Yani meryem azra olsun dedi. Bend e yok olan bir ismi koymak istemiyorum dedim ama adam tutturdu meryem ismini övmeye ille onu koyun diye eşimde ay çok güzel oldu falan dedi . Niye eltimin ismini koyim ya suan aramız iyi olsa bile zamanında bana yaptıklarını unutmam kaldiki niye ooo.

Öbür kaynim annemin yani kvnin ismini koy diye tutturdu hepten sinirlendim. Onlara sormadım bile . Artık ne zaman kayinlarimi gorsem biri karımın ismini koy diyor öbürü annemin ismi diyor.

Ilk başta çok takmadım ama her seferinde böyle yapınca sinirlerim bozuldu artık.

Ne kv ne eltim bana yaptıklarını nasıl unutim onlar kim ki isim söyleme hakkına sahip .

Eşimde yalnız kalınca bir daha meryem le annenin ismini koyalım derseler hayır diceksin dediğim halde biri olunca meryem azra çok güzel naughty beni dinlese onu koyarız diyo rahatsız olduğumu bildiği halde ..

Eltim de hiç yok demiyor biri isim konusunu konuşunca havalanıyor bir hiç koymayın da demiyor .

Bu konuda napabilirim sinirlerim

Yeğenimin ismi de Azra.Sanirim anlami bakire demek.Meryem ve Azra çok kutsal geldi.:KK48:Ne munasebet yahu..Kimseyi karıştırmayın,çocuğunuzun ismini gönlünüze göre koyun,geçin..

Bence en kestirme yol, bir an önce 2.ismi seçip koymanız. Soranlara adı bu olacak dersiniz.
Ne meraklı milletiz isim koymaya yaa.

Eşin de ayıp etmiş ama. Siz koymıycaz diyelim demişsiniz. O eşim istese koyarım demiş.

Onlar kendi çocuklarına torunlarına koysunlar o isimleri. Yaşayan akrabanın ismimi konulur deyin. Hatta ölmüş olsalar tamam da deyin

Ay ben valla kocamı bile dinlemiyorum isim konusunda :KK45: ben o kadar mide bulantısı çekiyorum karnımda insan büyütüyorum, sağ tarafıma bile yatamıyorum tabiki ben koyucam dedim garibimin sesi bile çıkmadı Valla hiç çekme tepkini koy hamile kadınsın seni sinirlendirmelerine izin verme. Eşinede daha net bi şenilde anlat; bir daha söylediklerinde sen hayır demezsen ben daha sert bi şekilde söyliycem de!

Ben de kızıma hamileyken kayınpeder tüm hadsizliğiyle geldi, "çocuğumuza" güzel bir isim bulduk, şu isim olacak dedi. Ben de dedim ki "çocuğuma" güzel bir isim seçicem, aklınız kalmasın. Kayınbirader 18-20 yaşındaydı o zaman. Bana bakmadan abisine döndü, abi bu isim olmayacak mı dedi. Ben girdim araya, hayır olmayacak dedim. Sonuç-benim dediğim oldu.

Karnımda taşırken yükümü mü paylaşmışlar, doğururken sancımı mı çekmişler, ne hadle çocuğumun ismi üstünde hak iddia edebilirler ki? İzin vermem. Bu işi büyüklere saygıya bağlayana da ben karakter olarak saygı duymam

İsim konusu açılınca karar veremedik diyerek hata yapmışsın bence. İsmi Azra olacak deyip kestirip atsaydın kimse karışamazdı. Sonra eşinle yanına bir isim bulup koyardınız

Kesin şekilde tavranızı koyun bence tek azra adı'da güzel bu arada hayırlı olsun inşallah :)

onlari ne ilgilendirir kv ismi hadi neysede elti ismi ne alaka onu anlamadim.

Bir kere kendiniz ortam hazirlamissiniz. Karar veremedik demekle kestirip atilmıyor birseyler düşündük hepimize süpriz olsun falan denir. Hem kestirip atmamissiniz hem de öneride bulunuldugunda sinirleniyorsunuz.

Bende 3. kişilerim müdahale etmesinden hiç hoşlanmam şayet sorulursa fikirlerini beyan etsinler

Canınızı neden sıkıyorsunuz ki, onlara "yav he heee" diyin geçin gidin. Siz sonunda kendi bildiğinizi okuyun. Onlarda konuştuklarıyla kalsınlar.

meryem ismi ağır gelir

her çocuk kaldıramaz
ne kadar meryem adında (kulağına söylenmiş) tanıdğım varsa
hayatları hep alt üst

ben ismin bebeği etkilediğini düşünenlerdenim ;)

eşinize karşı sessiz kalmayın yüz bulmasın

kayınlarınıza da herkes kendi bebeğine baksın
sormadan uzatmaya gerek yok deyin

problem karşılık vermeyi eşinizden beklemenizden çıkıyor.. ben aileden kimsenin adını koymayacağım dersin olay kapanır..

Back