Bebeğimi memeden kesmek istiyorum ama nasıl

Ben sizin yasadiginiza saygi duyuyorum evet pratikle teorik cok farkli sizin mecburi bir durumdan dolayi boyle yapmak.zorunda kaldiginizi anladim zaten oyle olmasaydida bu yontemi.denerdim diyorSnuz onada saygi duyuYorum ama benim deneyecegim.yada birilerine tavsiye edebilecegim bir yontem degil cocuk hem memeden hem anneden ayrilmis oluyor cift tarafli yikimdir bana gore ama dedigim gibi.herkesin kendi.tercihi saygi duyuyorum size ama sizinde dediginiz gibi biryandan yapmaya calisirken diger yandan yikmamak lazim cumlenize sonuna kadar katiliYorum elimden geldigi kadarda bu yontemle ilerlemeye calisiyorum ama insaniz eksikliklerimiz oluyordur illaki
Söylediklerinin doğruluğunu inkar etmiyorum ama bazen başka çıkar yol kalmıyor diyorum ..mesela benden sonra bir arkadaşım daha bu yöntemi kullandı . O da MECBUREN ..ben zaten mecburiyet durumunda başvurulmasını öneriyorum ..kızı o kadar bağımlıydı ki memeye ,arkadaşım saç baş yolacak kıvama geliyordu ..gece gündüz beş dakika uyumuyordu. Ev işlerini idare edemiyorDu .yemek yaptığı gün kendini şanslı hissediyordu. Sonunda depresyona girdi ve uzman yardımı almaya başladı ..çocuk gün içinde de çok ağlıyordu sebepsiz yere .hepsine sahidim. .doktoruna sormuş ,böyle böyle yapsam çocuğuma çok zarar verir miyim ,dayanamıyorum artık falan .. doktoru onaylamış ,sureci nasil asacaklarini kızının nasıl en az zararla kurtulabilecegini, bu dönemde tavrının nasıl olması gerektiğini defalarca anlatıp ,çok onaylamasam da başka yolu yok senin sağlığın tehlikeye giriyor ,çocuğu toparlamak kolay demiş ..

Söylediklerinin doğruluğunu inkar etmiyorum ama bazen başka çıkar yol kalmıyor diyorum ..mesela benden sonra bir arkadaşım daha bu yöntemi kullandı . O da MECBUREN ..ben zaten mecburiyet durumunda başvurulmasını öneriyorum ..kızı o kadar bağımlıydı ki memeye ,arkadaşım saç baş yolacak kıvama geliyordu ..gece gündüz beş dakika uyumuyordu. Ev işlerini idare edemiyorDu .yemek yaptığı gün kendini şanslı hissediyordu. Sonunda depresyona girdi ve uzman yardımı almaya başladı ..çocuk gün içinde de çok ağlıyordu sebepsiz yere .hepsine sahidim. .doktoruna sormuş ,böyle böyle yapsam çocuğuma çok zarar verir miyim ,dayanamıyorum artık falan .. doktoru onaylamış ,sureci nasil asacaklarini kızının nasıl en az zararla kurtulabilecegini, bu dönemde tavrının nasıl olması gerektiğini defalarca anlatıp ,çok onaylamasam da başka yolu yok senin sağlığın tehlikeye giriyor ,çocuğu toparlamak kolay demiş ..
Uzuldum arkadasiniz icin evet bazen insanlarin dayanma yada tahammul seviyeleri farkli olabiliyor Allah kolaylik versin dedigim gibi sizin icin dogru bir yontem olabilir benim icin degil amacim polemik yaratmak degil yanlis anlamayin herkesin icinde bulundugu sartlar durumlar bir degil konu sahibi kendisine en mantikli gelen fikirle mutlu sona ulasir umarim

Kızlar bügün akşam yediden saat gece 12 ye kadar vermedim. Kayınvalideme gittik. Oyaladım süt yok dedim. Ama sürekli istedi. Arabada çok istedi. Eve gidince vericem dedim.Eve gelince verdim. Memede uyudu. Bu bile benim için başarı. Normalde emmeden bir saat bile durmaz. İnşallah evde de oyalayabilirim.

Bazen bende çok bunalıyorum. Yemek yapamadığım zaman çok oldu.Ağladığım bile oluyor. Arkadaşınızı anlıyorum. İnşallah ben de kolay bi şekilde keserim.

Evet emerek uyuyor. Vermediğim zaman felaket ağlıyor. Yakamı kendi açar kucağıma oturup emer hatta öbür memeyi ver diyor. Çok bilmiş.
Ac ac anne ac! Obur memeyi de ac cabuk! Ver ver biraz da şundan da emeyim hemen kapatma dükkanı. :KK70: :KK70: :KK70: oğlunuza dublaj:KK70: :KK70: çok tatlılar ya

Hep merak etmişimdir anneleri bulmuşken sorayım. Peki memeden keserken biriken sütler sıkıntı yaratmıyor mu? Sağıyor musunuz ne yapıyorsunuz?
Kızım etmeyi kendisi bırakmıştı. Süt birikince sağdım bir kaç kere. Sonra etmediği için gelmedi süt.

oglum 3.5 yasinda.
23 ay emzirdim. inanin dediginiz kadar bagliydi emmeyi, fazlasi var eksigi yoktu diyebilirim.

1 aya yaydim sureci. once keyif emmelerini biraktim mesela sabah uyanir uyanmaz emiyodu.kahvalti yaptiktan sonra ogleye kadar keyfi emmeleri vardi :))
onlardan basladm kesmeye.uyanir uyanmaz verdim sonra ogle uykusuna kadar vermedim mesela.uykudan once yine verdim. 3 gun sonra bi tık daha azalttim.
10 gunun sonunda ogle uykusundan once ve tabiki gece emmeleri kalmisti. oglum emerek uyudugu icin en cok ogle uykusundan oncesini keserken zorlandim. epey zorlandim:)

1 hafta da onu hallettikten sonra geceyi kestim. direnci oglende kirildigi icin gece daha az zorladi.

bu sekilde 1 ayda bitirdim benm icin de avantajli oldu sutum emmeler seyreklestikce cekildi. sisme sizlama vs yasamadim o yuzden.

kolayliklar dilerim

Aynen bide son bir aydır diğer eliyle memeye oynuyor. Neydeymiş meme buydaymiş diyor.:KK70:
Ahahahahhahahah sipa ya. Benimde 8 Aylık kızım var bi memeyi emerken oburunu sıkıyo bi de emerken guluyo eşşek. 5 dk emip baska yerlere gittiginde de bak kapatiyorum bufeyi diyorum :KK70: :KK70: Bakalım bizim nasil olucak en az 2 yıl emzirmeyi planlıyorum bende

Bazen bende çok bunalıyorum. Yemek yapamadığım zaman çok oldu.Ağladığım bile oluyor. Arkadaşınızı anlıyorum. İnşallah ben de kolay bi şekilde keserim.
İnşallah ..

Ben de aynılarını yaşadım hatta daha fazlasını ..kanser hastası bir babam vardı ,her ay yanına gidip en az iki hafta kalıyordum ..yaşadığım şehirde de değil ..çocuk sürekli meme istiyor ..yolda ,hastanede ,sokakta ..sürekli misafirler oluyordu ,babam son zamanlarda üst üste bir sürü ameliyat geçirdi ..ben ameliyathanenin önünde fenaliklar geçiriyorum ,çocuk meme diye pacama yapışıp ağlıyor ..acayip zor zamanlar yaşadım ..çevremdeki herkes ,buna cerrah bir abim de dahil ,ne pahasına olursa olsun hemen kes ,sağlığın tehlikede diye uyarıda bulunuyordu. Naptiysam olmadı .psikolojisi bozulmasın diye gözünün göreceği şeyler sürmedim.bir kere sabır taşı sürdüm o da renksiz zaten ,sadece acı bir tadı var ..bir kere biber suyu sürdüm bir kere de sarımsak sürdüm. .bana misin demedi iştahla emdi ..en son da malum olaylardan sonra mecbur bitti ..

İki çocugum bu konuda beni yormadı sanki 1.5 yaşlarına geldiklerinde otomatik kendileri bıraktı hiç sütüm de yoktu gerçi.
Bizimkilerde emzik bağımlısıydı kızımı bir şekilde bıraktım ama oğlum bırakmıyor ne yaptıysam vazgecemedi.
Biberonla süt içiyor benimki bardaktan almıyor 2.5 yaşında.
Biberon alıyor mu alırsa geceleri süt hazırlayın
Dişleri bozuk oluyor bıraktırın bence emziği

Uzuldum arkadasiniz icin evet bazen insanlarin dayanma yada tahammul seviyeleri farkli olabiliyor Allah kolaylik versin dedigim gibi sizin icin dogru bir yontem olabilir benim icin degil amacim polemik yaratmak degil yanlis anlamayin herkesin icinde bulundugu sartlar durumlar bir degil konu sahibi kendisine en mantikli gelen fikirle mutlu sona ulasir umarim
Yoo rica ederim ..ben de polemiğe dönüşsün istemedim ..sadece demek istediğim ,o süreçleri 2 kere yaşamış biri olarak bazen mecbur kalıyoruz bazı şeylere .. Anne sağlıklı olacak ki çocukları kimseye muhtaç olmasın ..arkadaşımın durumu bana göre daha rahattı ama birkaç kere sinir krizi geçirip hastaneye kaldırıldı ..bu çocuğun gözü önünde yaşandı ve bence meme olayından daha çok psikolojisini yordu ..tabi ki doğru değil dediğim ama çare ..

Bende 18 aylikken biraktim asiri emiyodu beni kurutmustu oglum gunduz vermedim sut icmek istedinde hemen yemek veriyodum unutturmaya calistim gunduz gece emdiriyodum baktim gunduz emmedi gecede vermemeye calistim uyandikca sarilip uyuttum kucagimda 2 gecede toplam 1 haftada rahatladim cok sukur dahada buyudumu zor birakirlarmis hamileydim biraktirmak zorunda kaldim sonra dusuk oldu iyikide biraktirmisim yine hamile kaldim oyuzden iyiki ugrasip biraktirdim kolay gelsin sana canim insallh basarrsin zorlancan ama olsun :KK66:

Kızlar merhaba. O zamandan beri yeni kestim oğlumu memeden. 3 gün oldu. Hasta oldum çok . Acile gittim. Dr serum verdi. Ben de emzirdigimi söylemeyi unuttum. Sonra bana sordu. Bende dmziriyorum dedim. Kesinlikle en az bir hafta verme dedi. Böylece bıraktık. Zor oldu ağladı,ilk gün. İkinci gün daha iyi ara da istedi.bugün daha iyi. Hastaligim vesile oldu. Yoksa sanırım askere gidene kadar emecekti. İlC zarali olmasa bende dayanamaz verirdim. Bir iki gün daha ister gibi . Sonra biter inşallah. Darısı sizlere.

X