Bebeğimi memeden kesmek istiyorum ama nasıl

Başınız sağolsun. Annem ve kayınvalidem var ama ben bırakamam. Kıyamam sizinki biraz zorunlu olmuş. Bi de benim oğlum durmaz çıldırtır valla.
Teşekkür ederim.

Evet normalde ben de bırakamazdım ama kızım artık çok bunaltıyorDu ,sanırım zorunlu olmasa bile bu durumu düşünebilirdim ..sadece geceleri de bırakabilirsin bir yakınına ..

Okadar ay nasıl emzirdiniz benm yeni doğuran arkadaslarım bebekleri 4 aylık mama veriyolar sütüm gelmiyo deyip kestiler :KK43:

Hicbir sey surmeyin. Hicbir sey yapistirmayin. Dogar dogmaz bag kurdugu bir seyden bu sekilde ayirmak bebekler icin tramvatik bir durum. Bagimlilar onlar suanda memeye. Yavas yavas azaltin. Once gunde 3 kere bi kac gun, sonra 2 kere bi kac gun, sonra tek sefer ve sonra hic. Bence once gece emmesini kesin. Gece istediginde sabah oldugunda verecegim dersiniz.
çok istedim bu şekilde bıraktırmayı çok uğraştım ama olmadı malesef çünkü çok aşırı bağlıydı öyle sonra vericem sabah olsun sonradan falan anlamadı ağlama krizlerine girdi en sonunda ben hamile kalınca göğüs uçlarım çok hassas olduğundan dayanamayıp çörek otu yağı sürdüm ve son oldu ne gece ne gündüz istemedi ama ben çok ağladım ...

Sakın birşey sürmeyin. Kararlı olun sadece. 2 gün vermeyip sonra kıyamadım diye tekrar başlamayın. Ben önce geceyi kesmiştim. Gündüzü kesince üzüntüden hastalandı kızım. 39.5 ateşi gördük. Yinede pes etmedim ben. 1 haftada unuttu. Bu seferde benim göğüslerim patlama noktasına geldi. Açıkçası kızım çabuk atlattı ama ben göğüs ağrısını 2 hafta çektim. Bana daha zor oldu yani.

çok istedim bu şekilde bıraktırmayı çok uğraştım ama olmadı malesef çünkü çok aşırı bağlıydı öyle sonra vericem sabah olsun sonradan falan anlamadı ağlama krizlerine girdi en sonunda ben hamile kalınca göğüs uçlarım çok hassas olduğundan dayanamayıp çörek otu yağı sürdüm ve son oldu ne gece ne gündüz istemedi ama ben çok ağladım ...
Ben henuz kesmedim. Teorik bilgim bu soyledigim ve bir sey suruldugunde bebegin cok buyuk hayal kirikligi yasayacagini biliyorum sadece. Kizimda tam bir bagimli. Kafayi yer diye dusunuyorum. İnsallah bu sekilde olmaz benimde. Gerekirse 1 2 ay surer kesmem, sorun degil. Hamilelikte doktorunuz mu izin vermedi?

Merhabalar. Benim 24 aylık oğlum var. Artık emzirmeyi bıraksın istiyorum. Nası yapıcam bilemiyorum. Çok fazla bağlı emmeye. Herkese sordum. Kimisi azaltarak kes diyor,kimisi birden kes diyor kafam çok karıştı. Sizler ne yaptınız. Nasıl bıraktırdınız. Lütfen acil yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
canım tavsiyem yavaş yavaş unutturarak kesme amaben onubaşaramadım 26 aylıkken çörek otuyağı sürdüm ve ne gündüz ne gece istedi

Ben henuz kesmedim. Teorik bilgim bu soyledigim ve bir sey suruldugunde bebegin cok buyuk hayal kirikligi yasayacagini biliyorum sadece. Kizimda tam bir bagimli. Kafayi yer diye dusunuyorum. İnsallah bu sekilde olmaz benimde. Gerekirse 1 2 ay surer kesmem, sorun degil. Hamilelikte doktorunuz mu izin vermedi?
inşallah herşey istediğin gibi olur ben de iki ay uğraştım ama başarılı olamadım kesinlikle katılıyorum bu şekilde kesilmemeli çocuk için doğru değil ama benim gerçekten çok acıyodu dayanamıyodum ağrısına dr a sormadan yaptım bildiğim kadarıyla hamileyken emzirmek zararlı değil en azından 5 6 aya kadar ama ben dayanamadım

inşallah herşey istediğin gibi olur ben de iki ay uğraştım ama başarılı olamadım kesinlikle katılıyorum bu şekilde kesilmemeli çocuk için doğru değil ama benim gerçekten çok acıyodu dayanamıyodum ağrısına dr a sormadan yaptım bildiğim kadarıyla hamileyken emzirmek zararlı değil en azından 5 6 aya kadar ama ben dayanamadım
Uzulmeyin o zaman. Napabilirsiniz ki her seyi denemissiniz.zaten hamilelik cok zor. Hele ki gogus acisi.. Aglaya aglaya emzirdigim cok oldu benimde.

Başkalarının mucize olarak adlandırdığı tüm yöntemleri denedim ve başarısız oldum ..iki ay önce babamın fenalaştığı haberiyle kızımı almadan yaşadığı yere gittim ..kaybettiğim gün kendimden geçmiş yatıyordum bir yerde ,(eşimin ailesi kızlarımı da alıp gelmislerdi) gelmiş açmış ,emmiş gitmiş :) hiç farkında değilim .o son oldu ..bir hafta babaannesiyle kalınca mecburen bıraktı. .hikaye biraz uzun ama özeti şu : Güvenip birakabilecegin anneanne yada babaanne varsa ve dayanabilirim diyorsan , bir hafta ayrı kalın ,bu süre unutmasına yardımcı olur .benim kızım 27 aylıktı, bıraksam daha da emecekti. .
Sizinki biraz mecburi olmus basiniz sagolsun ancak bu sekilde biraktirmak hic saglikli bir durum degil siz herhangi olumsuz bir durum yasamamis olabilirsiniz bu durumla ilgili ama yasanmayacagi anlamina gelmez.
koNu sahibi arkadasim ben 2 kizimdada konusarak anlattim ve inanki kucuk kizim tahmin edemeyecegin sekilde bagimliydi.onceleri birkac gun sen artik buyudun bardaktan sut iceceksin annecim dedim.her memeye geldiginde dikkatini dagitip farkli seylere yonlendirsim sen.artik buYudun bardaktan sut iceceksin dedim ilk gece uyuduktan sonra biraz emzirdim tek gogsumu gogsum cok acimasin diye erteai gecede diger gogsumu emzirdim birdahada hic emZrmedim zaten ve 3 4 gun surdu lutfen biraz psikolojisini dusun yavrunun suanda cok farketmesende ilerde bUnlar cikiyor ortaya maalesef

Okadar ay nasıl emzirdiniz benm yeni doğuran arkadaslarım bebekleri 4 aylık mama veriyolar sütüm gelmiyo deyip kestiler :KK43:
İlk kızım olduğunda iki aylıkken bıraktı. Kendi emmedi. Mama da vermiştik. Biberonla alıştı. Oğlum da hiç biberon almadı. Ben zaten iki yaşına kadar emzirme taraftarıyım.

Sizinki biraz mecburi olmus basiniz sagolsun ancak bu sekilde biraktirmak hic saglikli bir durum degil siz herhangi olumsuz bir durum yasamamis olabilirsiniz bu durumla ilgili ama yasanmayacagi anlamina gelmez.
koNu sahibi arkadasim ben 2 kizimdada konusarak anlattim ve inanki kucuk kizim tahmin edemeyecegin sekilde bagimliydi.onceleri birkac gun sen artik buyudun bardaktan sut iceceksin annecim dedim.her memeye geldiginde dikkatini dagitip farkli seylere yonlendirsim sen.artik buYudun bardaktan sut iceceksin dedim ilk gece uyuduktan sonra biraz emzirdim tek gogsumu gogsum cok acimasin diye erteai gecede diger gogsumu emzirdim birdahada hic emZrmedim zaten ve 3 4 gun surdu lutfen biraz psikolojisini dusun yavrunun suanda cok farketmesende ilerde bUnlar cikiyor ortaya maalesef
Teşekkür ederim.

Ne gibi bir sıkıntı ?

Hep merak etmişimdir anneleri bulmuşken sorayım. Peki memeden keserken biriken sütler sıkıntı yaratmıyor mu? Sağıyor musunuz ne yapıyorsunuz?

Teşekkür ederim.

Ne gibi bir sıkıntı ?
bebegin kendisini en cok guvende hissettigi ortamlardan biridir meme birde sadece kendine ait gordugu sahiplendigi Vs unv de cocuk gelisim derslerimizDen birinde bir profosor hOcamiz bir cocugun bebekliGinden beri birlikte buyudugu bir kopegi oldugunu dusunun birbirlerine asiri bagimlilar ve bir gun disarda oymarken kopege araba carpiyor cocugun gozleri onunde kanlar icinde kalip oluyor sizce bİ cocuk icin nasil bir travmadir diye sormustu.iste annenin memesine birseyler surmesi tiksindirmesi vs de ayni sekilde travmatik etki yaratir cocukta sahip oldugu yegane sey apansiz elinden aliniYor kaybetme korkusu olusur guven duygusu sarsilir demisti.

bebegin kendisini en cok guvende hissettigi ortamlardan biridir meme birde sadece kendine ait gordugu sahiplendigi Vs unv de cocuk gelisim derslerimizDen birinde bir profosor hOcamiz bir cocugun bebekliGinden beri birlikte buyudugu bir kopegi oldugunu dusunun birbirlerine asiri bagimlilar ve bir gun disarda oymarken kopege araba carpiyor cocugun gozleri onunde kanlar icinde kalip oluyor sizce bİ cocuk icin nasil bir travmadir diye sormustu.iste annenin memesine birseyler surmesi tiksindirmesi vs de ayni sekilde travmatik etki yaratir cocukta sahip oldugu yegane sey apansiz elinden aliniYor kaybetme korkusu olusur guven duygusu sarsilir demisti.
Ben birşey sürmedim zaten ..ayrılığım zorunluydu, olmasaydı da denemeye kararliydim çünkü gelişimini olumsuz etkiliyordu. Bir yerden yaparken bir yerden yikmayalim ..kitaplar yazmaz herşeyi ..bilime saygım var fakat herkesin yaşadığı aynı değil ..

Merhabalar. Benim 24 aylık oğlum var. Artık emzirmeyi bıraksın istiyorum. Nası yapıcam bilemiyorum. Çok fazla bağlı emmeye. Herkese sordum. Kimisi azaltarak kes diyor,kimisi birden kes diyor kafam çok karıştı. Sizler ne yaptınız. Nasıl bıraktırdınız. Lütfen acil yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Kademe kademe bıraktırmak mantıklı gibi. Birden kesince göğüsleriniz şişer, bir de mastitle falan uğraşmak gerekir. Geceleri emiyorsa bıraktırmak travmatik olabilir 1 hafta sabah emmesini, 1 hafta öğle emmesini kesmek, sonra gece emmesinden de ayırmak nasıl olur acep? Biraz ağlamalı olur ama sağlığınız açısından daha iyi gibi.

Ben birşey sürmedim zaten ..ayrılığım zorunluydu, olmasaydı da denemeye kararliydim çünkü gelişimini olumsuz etkiliyordu. Bir yerden yaparken bir yerden yikmayalim ..kitaplar yazmaz herşeyi ..bilime saygım var fakat herkesin yaşadığı aynı değil ..
Ben sizin yasadiginiza saygi duyuyorum evet pratikle teorik cok farkli sizin mecburi bir durumdan dolayi boyle yapmak.zorunda kaldiginizi anladim zaten oyle olmasaydida bu yontemi.denerdim diyorSnuz onada saygi duyuYorum ama benim deneyecegim.yada birilerine tavsiye edebilecegim bir yontem degil cocuk hem memeden hem anneden ayrilmis oluyor cift tarafli yikimdir bana gore ama dedigim gibi.herkesin kendi.tercihi saygi duyuyorum size ama sizinde dediginiz gibi biryandan yapmaya calisirken diger yandan yikmamak lazim cumlenize sonuna kadar katiliYorum elimden geldigi kadarda bu yontemle ilerlemeye calisiyorum ama insaniz eksikliklerimiz oluyordur illaki

Merhaba.

Geçen hafta 2 yaşına girdi oğlum. O da tam bir bağımlı. Gece defalarca uyanıp emiyor gündüz de cabası,her aklına estiğinde emmek istiyor.

Geçen gün sol göğsümü uykusunda emerken ısırdı. Kanadı biraz ve çatladı göğüs ucum. Diğerinde de uzun emmeye bağlı hassasiyet oluştu. Eşimle o akşam emmeden uyutmaya karar verdik.( asla emmeden uyumaz normalde)göğüsler biraz düzelsin hem de belki alışır ayırırız diye düşündük. Saat 2 ye kadar uyumadı, direndi. memeem meemeem diye ağlamaya başlayınca :ıslık:mecbur verdim uyudu hemen.

Sonra azaltmaya başladım sadece uyurken emziriyorum. Dışarı çıkarıyorum banyoda küvette oynuyoruz bi şekilde oyalıyorum meme isteyince. Ama gece yine 2-3 kez emziriyorum.

Hem bebeklerin psikolojisi için hem de bizim meme problemleri yaşamamamız için en doğrusu azaltarak bıraktırmak. Ama benimki de çok çetin ceviz son umudum biber salçası olmaz inşallah :KK70:

Size de kolaylıklar diliyorum. Konunuzu takipteyim. Sevgiler..:KK200:

X