- 1 Aralık 2013
- 2.416
- 1.355
- 248
İstanbul zor ya gerçekten.. Umarım bulursunuz kul sıkısmayınca hızır yetısmezmıs..Sağol canım istanbul da haber saldım arıyorum bakalım bir kaç güne bulamazsam mecburen gidip istifa edeceğim
İnşallah canım rabbim büyük bakalımİstanbul zor ya gerçekten.. Umarım bulursunuz kul sıkısmayınca hızır yetısmezmıs..
Çok haklısın gerçekten ay kadın gelmiş evime hiç birşeyi Beğen miyor sinirli değilim dedi öfke patlaması geçiriyor yani diyecek birşey bulamadımAnneanneme yardımcı ararken benzer şeyler yaşadık. Bu tip işler yapan kadınlar “benim ihtiyacım var, senin de paran var. Ben çalışıyormuş gibi geleyim, sen de sokaktan topladığın parayı bana ver” modundalar. Resmen dile gelip açık konuşsalar söyleyecekleri cümleler bunlar olur. Daha önce çalışmış ve görgülü birini bulabilirseniz sizin için çok güzel olur. O kadından hayır gelmez zira. Bir de ilk etapta resmî davranmanızı tavsiye ederim. Çekinmeli sizden.
Keşke canım keşke ahh ahh işte komşu kalbini kırmaya yım dedim geçenlerde bana 2 ay izin ver şu işlerimi halledeyim yine gelirim diyor annem hasta ablam hasta ben hastyım kızım gelecek o bu şu içimi şişirdi ya .Kimsenin evine gondermeyin daha bebek o cok kucuk
Yeni bakici arayin , keske bu kadin ise basladiginda yenisini aramaya baslasaymissiniz , daha ilk gunden belli etmid kendini
Keşke canım .işte iyi niyetimden bı haldeyim şu an .acaba oğluma nasıl bakıyırdu ben yokken o da bir muamma zaten para yok diye eve kamera da alamadık çok sıkıntılı çokBu bakıcı milleti hep böyle.Daha aralarında bi tane doğru dürüst görmedim duymadım şimdiye kadar.Çünkü profesyonel olmayan çocuk büyütmüş herkesin soyunduğu bi iş olduğu için kaliteli bulmak çok zor.Ama kadının bu işi beceremeyeceği ta başından belliymiş.Keşke bu sürede başka bakıcı bulmakla geçirseydiniz vaktinizi.Ortada kalmışsınız 2 günde bakıcı bulmanız mucize olur.
Komsu kalbi sizin bebeginizden kiymetli mi?Keşke canım keşke ahh ahh işte komşu kalbini kırmaya yım dedim geçenlerde bana 2 ay izin ver şu işlerimi halledeyim yine gelirim diyor annem hasta ablam hasta ben hastyım kızım gelecek o bu şu içimi şişirdi ya .
Tabi ki değil canım artık ne hali varsa görsün bi zahmet benden önce lokantada bulaşık yıkıyordu .tek yapacağı sey çocukla ilgilenmekti.şimdi ne hali varsa görsünKomsu kalbi sizin bebeginizden kiymetli mi?
Ben bu konularda cok sertim , once bebegim cocugum gelir , onlar icin dunya kirilsa umurumda olmaz
Oncelikle dusunmeniz gereken bebeginiz
Uzak tutun bu kadini evinizden
Insallah kisa surede iyi bir bakici bulursunuzTabi ki değil canım artık ne hali varsa görsün bi zahmet benden önce lokantada bulaşık yıkıyordu .tek yapacağı sey çocukla ilgilenmekti.şimdi ne hali varsa görsün
14 ayliksa kreş malesef ev icinde yaşlı bir kadin ona hicbir sey kazandiramazSelam kızlar ya canım çok sıkıldı sizlerle konuşmak istedim.ben 2 ay önce işe başladım bunun için bir kadınla anlaştım evimde çocuğuma bakması için kabul etti ve daha işe başlamadan beni kandırdı şehir dışına kızının evine gitti bir hafta kalıp gelecem dedi ama bir ay kaldı bende neyse sorun olmaz dedim anlayışla karşıladım.o süreçte bana kızının kv si rahatsız diye söyledi ama meğerse kendi tedavi görüyormuş bel fıtığı ve biyopsi olması lazım bunların hepsini benden sakladı.
Daha sonra sağlık bilgileri ile ilgili birşey yapmamı isteyince sayfasında gördüm ve sordum o zamana kadar bana hiç bir şey anlatmadı .neyse iş başı yaptı hafta da iki kere problem bir gün kendi hasta bir gün ablası hasta öbür gün kaymamakam öbür gün dilekçe falan tabi ben el mahkum yine komşu ihtiyacı var kalbini kırmayayım dedim.
Bir kaç yalanını da yakaladım.
Son olarak cuma günü bana artık evimde çocuğa gelip bakmayacağını söyledi .bende abla senle böyle anlaşmadık benim evimde bakarsan bak yoksa bırak dedim .bugün işe gitmedim.bir kaç gün izin aldım birini bulamazsam mecburen istifa edeceğim.
Ama bu kadın gerçekten çok yordu beni başta evimizde bakıyorken sonra eşim ve oğlum izin vermiyor deyip böyle yapması ben çok doldum gerçekten kızlar ya sebep olarak eşim le benim aramda ki problemi bahane etti .
Şuan elim kolum bağlı kafam karmakarışık çok doluyum benimle dertleşin olur mu kafam rahatlasın.borçlar var ev kira çalışmazsam geçinemiyoruz.çok Yoruldum ve bunaldım.sizce ben bebeği mi başka eve vermemekle haksız mıyım?
Kesinlikle başka eve göndermeye niyetim yok oğlum daha 14 aylık .sabah sabah onu o tatlı uykudan yatağından kaldırıp yabancı bir eve götürmek acımasızca geliyor .ayrıca hem para ödeyip hemde kadının peşinden koşmak da yordu beni gerçekten: ((
Annelik duygusu canım .güvenilir merhametli düzgün karakterli demek ki senin ki de çocuk da sevmiş şanslıymışsın ne mutlu sana Allah bütün anneler e yardım etsinÇoğunluk dertli bakıcıdan yana. Benim ki o kadar iyiydi ki herkes kıskanırdı. Bırak ağlasın her istediklerini yapma derdim komşular bakıcı ağlattı derler diye hiç aglatmazdi hoş şımardılar ama olsun cok sevdi cocuklarim da. Hem bakmaya başladıktan bir yıl sonra ikinci çocuğum da oldu ikisine birlikte baktı. Şimdi üçüncü oldu ona kimi bulacağım bilmiyorum eylülde.. inşallah bulursunuz birini kendim gibi dertlendim
Ne iyi olmuş Allah yardım etmiş.ben kadına 3 aylığına 750 verdim sadece çocukla ilgilenmek ti görevi önümüzdeki ay 1000 verecektim ama böyle olunca yolladım.az mı verdiğim para sizce ?Zor bi durum ama inşallah karşınıza daha iyisi çıkar. Benim de oğlum 1 yaşındayken bakıcımızla benzer şeyler yaşadık. Evime getir dedi yaza kadar seneye başkasını bulursun dedi. Zaten takıldığım başka şeyler de vardı. Ben de gidip güvenebileceğim bi komşumdan rica ettim o da sağolsun kabul etti. Ilk bakıcıya 350 veriyorduk o çok deyip asla kabul etmedi 300 zorla aldı. Çocuklarımı çok sevdi. Hiç televizyon açmadı kitap okuyup bol bol oyun oynadı. Hala görüşürüz. Tavsiyem diğer bakıcı sizi eline almadan başkasını bulun. Yalnız ilk bir hafta on gün yanlarında siz ya da anneniz gibi bebeğinizin güvende hissedeceği birileri olsun.
Canım ben işe 1 yıl ara verdim ve o hakların hepsini kullandım :)şimdi işe yeni başladım o yüzden o mümkün değil artıkÇok üzüldüm sizin adınıza maalesef düzgün bir bakıcı bulmak çok zor. Ben de bu sebepten işi bırakacaktım ki onlar beni çıkardı:) eğer özel sektörse bi konuşun iş yerinizle belki doğum izni falan dolayısıyla sizi onlar çıkartmak isterler. İşsizlik maaşı ve tazminatlarınızla bir yıl daha büyütürsünüz bebeğinizi. Benim öyle oldu.
Vermem bu saatten sonra artık da annem de kv de çok uzaktalar o zor kreşe de veremem daha çok küçük yaO bakiciyi birakin sizin eviniz onun evi olayinida gectim surekli yalan soyleyen bir kadin sizin evinizde bile baksa cocugunuzu artik asla ona birakmayin derim. Anne kv yok mu izin bitince birkac haftada onlar baksa bakici bulana kadar. Olmazsa gunluk.alan kresler var 10/15 gunlugune krese verin ozmna kdr bir bakici bulursunz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?