Bebeğimde FL kısalığı var

Evet bende duymustim erkek bebeklerin gec geldigini ama hepsi soz bence cok tesekkur ederim insallah hepimiz saglikla kucagimiza aliriz sende uzme cok kendni allaha sigin biliyorsan kuran oku yasin suresi rahstlarsn

Benim bebegimin son kontrolü dogumdan onceki persembeydi. Ultrasonda fl boyu 8 hafta geride cikti. Hatta boyu 41cm kilosu da 3 kiloydu. Sonra benim cuma gecesi suyum geldi. Sanci vs hicbir sey olmadi. Hatta ben gelenin bebegimin suyu oldugunu bile anlamadim. Doktoru aradim apar topar hastaneye cagirdi spinal sezeryanla kızımı dünyaya getirdim. Persembe günü 41 cm 3 kilo dedikleri yavrum cuma gecesi 46 cm 3.290 dogdu.

Solunum vs hicbir sıkıntı yasamadık çok şükür. Çocuk doktoru muayene etti tipik akondroplazi evet dedi ama bunun icin hicbir test yapmadan yalnizca ultrasondan soylenenler gibi tahmini bir yorum yapti.
Bebegimin üst kol ve üst bacak dikkatli bakıldığında evet kısa gorünüyor fakat normal bir bebekten hicbir farki yok baktiginizda. Gelisimini takip edeceklermis. Bol bol anne sütü vermeye calisiyorum. Eminimki toplayacak :)

Kötü günler geride kaldı. Sağlıkla, sihhatle, keyifle büyütün bebeğinizi. Hayırlı olsun şansı , Bahtı hep açık olsun inşallah.
Bebeğinizin boyu öyle çok çok kısa değil bence evet uzun değil ama akondroplazi de değildir. Kilosu maşallah çok iyi.eger kafanızda sorular varsa genetik test yaptırabilirsiniz.rahatlamaniz açısından söylüyorum
Sağlıklı olarak kucağınıza aldınız ya çok şükür yine doktorların gereksiz endişeleri bunlar.

Merhaba arkadaslar bugun tam 41.haftami doldurgum icin doktora gittim sancim falan hic birsey yoktu muayene olunca acil sezeryana alindm bebegim pisligini yapiyormus yiyip zehirlenebilirmis bu yuzden sezeryan i kabul ettim yatisim bugun saat 4 te yapildi doktor muane ederken bebegin onormal gozukuyor belki dogumda olebilir bunlara dair birsuru imza atmami istedi fl boyu iki aya yakn kisa bas buyuk bagirsak sis... Neyse durumumu cocuk doktoruna anlatti amelyatta cocuk doktorunun da bulunmasini bebek dogar dogmaz mudahale etmesini soyledi hazirliklar tamam hazirladilar beni madaya yattigimda bile doktorlarin basimda biri bebegin onormal biri olebilir biri fl kisalgi haricinde bisey yoksa endise etme vs vs ameliyat masasnda bile gozlerime baka baka canimdan can aldilar bense oyle dua ediyirum ki dilimden bian olsun rabbimi dusurmuyorum icin okadar doluyduki anlatamam arkadaslar belden uyusturup beni yatirdiktan bi 15 dk sonra bebegimin aglayisini duydum hemen doktorlarla goz goze geldim.bebegin nasil diyordum durmadan bir yandan dikis atilirken. Doktorlardan biri bebegin cok saglikli gorunuyo cocuk doktoru muayene etti bisey bulamadi tekrar bakicak demez mi!!!o an neye ugradigimi saalsirdim derin bi ohhhh ve sukrun ardindan mutlulukla masadan kalkmayi bekldim beni servise cikardiklarinda ailem esim hepsinin yuzu guluyordu bana cok guzel bi kizin oldu cok saglikli korkma diyolardi mutlululugum tarifi yok biran once gormek istiyordum bebegimi yanimda soyup gostrrdiklerinde bacak boyun cok uzun degil cokta kisa olnadigini gordum parmaklar cok hafiften kisaydi sadece boyu ve kilosunu sordum kilo2950 boy tam 51cm!!!inanabiliyormusunuz ben hala soktayim bunu yazarken bile agridan yerimde duramiyorum bu mujdeli haberi arkadaslarma umut olsun diye hemen yazmak istedim sekiz hafta kisa olan bebek 51 cm olur mu ya bebegin pozisyonuyla alakali oldugunu dusunuyorum yarin cocuk doktoru tekrar gelecek topuk kanida insallah guzel cikar bu doktorlara zerre inancim yok artik iki gebeligimi bana zehir ettiler cok sukur dedikleri olmadi ne olur sizde takmayin uzuntulerim aglamalarim hep yanima kar kaldi bebisimi emzirdim simdi artik guzel bi uyku cekebilirm

Konuyu takibe alıp merakla doğurmanızı bekleyecektim. Çok sevindim :)
Allah hayırlı uzun ömür versin sağlıkla büyüsün kuzucuk :)

Ay ne kadar sevindim bilemezsin yaaa... senin için hem dogum hem saglikli olmasi 2 kere bayram olmustur ne guzel :) ben de boyle bisey yok suanda ama sirf endise ettigim icin takip ediyordum. Guzel haberini alinca cok mutlu oldum canim. Allaha şükürler olsun bi sadaka falan verin bari hemen :) saglikla huzurla devam etsin mutlulugunuz insaalah canm. Darisi bizim doğumlarımıza olsun biz de saglikla kucagimiza alalim inşaallah.

Allah razi olsun cok sagol darisi basina sadaka ve kurban verecem insallah cok tesekkurler cok sukur gecti kabus dolu gunler

topuk kanında da sorun çıkmadı değil mi? sağlıklı doğum haberinizi alınca kalbim nasıl ferahladı bilseniz ...

Canım bebeğinin sağlığı nasıl. Dedikleri gibi baş çevresi vs büyük mü. Bizim minnoşun başı 35.5 santim alnı da hafif cikik ama babasinin da öyle. Yine de içimi tam rahatlatamadım
Gözünüz aydın canım tlc kanalında izlediğim bir programdada aynı tehşisli bir bebek vardı linkini atıyorum bir bak istersen için rahatlar inşallah o bebeğim ki genetik tabi durumu farklı

Doltorlar bebegimi 51cm diye olcmusler onu bile dogru olcmeyi becerememisler bebegimi kucagima aldigimda ufak bir bebekti basi vucuduyla uyumlu buyuk degil ama kol bacaklar hatta parmaklar eller ayaklar kisa ve cok kucuk tu zaten cokta zayif dogmustu durumu cocuk doktoruna anlattim bu 51 cm olamaz dedim daha once evde olctugumde 47cm cikmisti muayene sirasinda bi sorunla karsilasmadik boyu yanlis olculmus yapisal olarak biraz kisa her bebek uzun olcak diye birsey yok dedi ailede kisa var aslinda teyzelerim kisa ama anormal bi kisalik degil tabi onlara cekmis diye dusunuyorum bebek beslendikce toparlanir vucuduyla orantili olur merak etme cok kafaya takma zihinsel olarak bi sorun olmasinda kisa olsun ne olucak suan bile gozlerim doluyo agliyorum onca cektiklerime cok sukur suan bi sorun yok topuk kaninda da bisey cikmazsa tum yasadiklarimi gommek unutmak istiyorum icin rahat etsn bence cok takilma bebekler kirk defa sekil degistire degistire buyuyorlar bizim bebeklerimz ufak sadece cuce yada anormal bi durumlari yok cok sukur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…