Kizlar icinizi rahat tutun ne olur hamileliginizi zehir etmeyin kendinize. Ultrason olcumleri oyle ince olcumler ki bir milim elleri kaysa haftalar fark ediyor.
Gebeligim boyunca yasadiklarimi anlatayim size.
Bir doktor kafasi 5 hafta onde gidiyor dedi, 2 gun sonra kendi doktorun tam haftasinda buldu
Detayli ultrasonda perinatolog 300 gr dedi, 2 gun sonra kendi doktorum 600 gr olctu.
Tek arter vardi bebegimde, dusuk kilolu dogar beslenemez dediler, 3700 gr dogdu.
Bir dedikleri bir dediklerini tutmadi acikcasi. Sonra doktorum kendi dedi elimiz milim kaysa butun olcum alt ust olur diye. Kapali kutu inanin...
Fl maduru oldugunuza gore biliyorsunuzdur flx7 bebegin boyunu verir. Arkadasima hep cok uzun olacak bebegin dediler kiz 39. Haftada 44 cm bebek dogurdu, ama 1 aylik kontrolde bebek 51 cm di. Ben simdi anlamadim, doktor fl kisaysa nasil uzun bebek olacak dedi, 44 cm dogduysa fl nasil uzun olabilir?
Ama fl kisa olmasina ragmen dogumdan sonraki 1 ayda bebek 7 cm buyudugune gore (ki su an da persentil hesabina gore uzun epey) bu fl nin hic bir anlami yok kisaymis ya da uzunmus...
Kendinizi yiyip bitiriyorsunuz biliyorum, bende ayni seyi yaptim bende fl kisaligi yoktu ama bir suru baska baska sikinti cekmistim hamilelikte. Benim 150 boyum var doktorlar annesi gibi kisa demekki dediler, 53 cm dogdu tospam.
Erken dogar kucuk dogar dediler, premature kiyafetler aldim tedbir amacli kaldi oylece... bos yere hamileligimi stres altinda gecirmisim, bugun tekrar hamile kalsam, doktor su olcumu onde bu olcumu geride dese yaw he he der cikarim odadan.
Doktorum hep sunu derdi bana, bebegimin durumundan dolayi: bobrek, kalp sorunlari olabilir, anomali olabilir, ivir olabilir zivir olabilir ama, bunlarin hepsi cok dusuk yuzdelerdir. Yani dusunun yer yuzunde cucelik ne kadar yaygin? Fl si kisa olan kiyamet gibi gebe var ama cuce insan sayisi bunlarin %1 i bile degildir. O yuzden her fl kisaligini cucelik diye tanimlamak dogru degildir. Cucelik sadece ihtimaller dahilindedir....
karartmayin icinizi o karninizdaki yavrucuklara yazik, omru hayatinizda en cok 2-3 kere hamile olursunuz diye tahmin ediyorum, cok keyifli gecirmeye bakin o donemi...
Bana doktorum dusuk kilolu dogabilir gelisim geriligi olabilir dediginde tavrim suydu: olsun hocam kucuk bebek iyidir tasimasi kolay olur:) tabiki isin esprisi bu ama olaylara boyle yaklasmayi deneyin, ve dogurup onu kucaginiza almadan sakin ama sakin umudunuzu yitirmeyin.
Dogumdan sonra goreceksiniz, bos yere zehir etmisim hamileligi diyeceksinjz kendinize...
Siz ne kadar rahat bir hamileik gecirirseniz bebeginiz dogdugunda o kadar mutlu bir bebek oluyor inanin. Strese sokmayin kendinizi, ben ettim siz etmeyin:) degmiyor cunku...
Uuuuuuuuu kucumenim benim diye sevin karninizi, takilmayin. Rabbim insallah en guzelinden verecek evlatlarinizi
Amaaan cok konustum, gidim de uyandirip tospami opeyim azicik:)