Mrb bebeğinizin durumu nasıl suan?umarım bir sorun çıkmamıştır sağlıkla sihhatle büyümüştür.bu son yasadiklarimdan sonra ve sorunlu gebelik teshisi koyupta saglikla kucagina alan binlerce kişiyi tamidiktan sonra zerre inancim kalmadi bu ulttasyon cihazlarina iyi yapmissiniz bebeginizden vazgrcmediniz bu bir imtihan diye dusunuyorum rabbim sevdigi kullarini sinar cunku insallah dedikleri gibi çıkmaz sende mutlu dogum hikayeni yazarsn burda
Mrb cok gecmis olsun oncelikle basindan beri okudum ..su anda durumunuz nedir?tedavisi falan var mi acaba?Amiin inşallah. En azından tedavi edilebilen bir sıkıntı... Evet Bolu Gerede'de yaşıyoruz
Mrb masal çok geçmiş olsun umarım yanılıyordur doktorlar sonucunz tertemiz çıkar.Gecmis olsun benim de 3 aylik oglum icin olabilir dediler test verdik 2 ay kaldi sonuc cikmasina bekleme sureci cok sıkıntili.Allah sizn de yardimciniz olsun insallah
Mrb bebeğinizin durumu nasıl suan?umarım bir sorun çıkmamıştır sağlıkla sihhatle büyümüştür.
Aminn.. evet bekleme süreci çok sıkıntılı. Bizim artık sonucumuz kesinleşti. Tedavimiz başlıyor haziran ayındaGecmis olsun benim de 3 aylik oglum icin olabilir dediler test verdik 2 ay kaldi sonuc cikmasina bekleme sureci cok sıkıntili.Allah sizn de yardimciniz olsun insallah
Teşhisimiz konuldu, akondroplazi. Hormon tedavisi var. Yüzde yetmiş başarı sağlayabiliyorlarmış. Haziran ayında tedavi başlanacakMrb cok gecmis olsun oncelikle basindan beri okudum ..su anda durumunuz nedir?tedavisi falan var mi acaba?
Çok geçmiş olsun tekrardan umarım tedavi başarılı olur..arkadaşımın 7 aylık bebeği var hamileyken ya da topuk kanında birşey çıkmadı birseyden şüphelenmediler.. doğduktan sonra kafası biraz büyük die kontrol altına aldılar.suana kdr hiç bir doktor olumsuz bisey solemedi. En son gttgimiz doktor akondroplazi olabilir dedi ama kol uzunluğu falan normal.ayına göre boyu kilosuda normal tek şüphelendikleri durum kafasının biraz büyük olması.gen testi yapıldı sonuç Beklioruz.sizin bebeğinizin boy kilo kol uzunluğu falan normal mi ilerlio?kusura bakmayın çok soru sordum ama çaresiz kaldk arastrioruz kendi çapımızda.. sonuç beklemek çok zor ;(Teşhisimiz konuldu, akondroplazi. Hormon tedavisi var. Yüzde yetmiş başarı sağlayabiliyorlarmış. Haziran ayında tedavi başlanacak
Çok geçmiş olsun sizde baslicak misinz tedaviye?sizin hamilelik döneminde yazdklarinizi okumustm.o dönemler şüphelenmişlerdi bazı durumlardan.bizim öle bir durum olmadı doğumdan sonrada kafası biraz büyük die kontrol altına alindi.en son gttgimiz doktor akondroplazi olabilir dedi gen testi yapıldı Beklioruz fakat gelişimi şuana kdr normal ..sizin bebeğnz kaç aylık suan..doğumdan sonraki belirtileri nelerdi?gelişimi nasıl?Malesef bebeğim akondroplazi
bebeğiniz ne kadar ve doğumdan sonra boy artışı olmusmuyduÇok geçmiş olsun sizde baslicak misinz tedaviye?sizin hamilelik döneminde yazdklarinizi okumustm.o dönemler şüphelenmişlerdi bazı durumlardan.bizim öle bir durum olmadı doğumdan sonrada kafası biraz büyük die kontrol altına alindi.en son gttgimiz doktor akondroplazi olabilir dedi gen testi yapıldı Beklioruz fakat gelişimi şuana kdr normal ..sizin bebeğnz kaç aylık suan..doğumdan sonraki belirtileri nelerdi?gelişimi nasıl?
Çok geçmiş olsun sizde baslicak misinz tedaviye?sizin hamilelik döneminde yazdklarinizi okumustm.o dönemler şüphelenmişlerdi bazı durumlardan.bizim öle bir durum olmadı doğumdan sonrada kafası biraz büyük die kontrol altına alindi.en son gttgimiz doktor akondroplazi olabilir dedi gen testi yapıldı Beklioruz fakat gelişimi şuana kdr normal ..sizin bebeğnz kaç aylık suan..doğumdan sonraki belirtileri nelerdi?gelişimi nasıl?
Bebeğinizin boyu doğumdan sonra ne kadar uzadı pekiTeşekkür ederm. Allah yavrularımıza şifa versin.evet bizde hormon tedaviye başlayacağız nasipse ama akondrolazi sadece kafa büyüklüğüyle olmaz ki, kafa büyüklüğü yapıyla alakali olabilir. en kötü ihtimal içinde su vardır hidrosefali olur ama akondrolazi boy kisaligi yani sira kollar ve bacaklar vücut ile orantısızdur. çocuk yaşındakilere göre boyu hep geri oluyo büyüdükçe de fark baya açılır vucud normal baş büyük kollar bacaklar kısa...sizde boy normal ve vücuda göre uyumluysa bence korkmayın birşey çıkmaz. bu arada akondroplazi topuk kanında çıkmıyor doktor sphelenirse gen testi ister orda kanına bakarlar. Canını sıkma inşallah hiçbirşey yoktur sağlıkla büyütün bebeğinizi
Bebeğinizin boyu doğumdan sonra ne kadar uzadı peki
Anlıyorum. Ins güzel sonuç alırsınız tedavisi olan bir durummuşBenim bebeğim 37cm doğdu. benim ikinci çocuğum. Kucağıma aldığımda parmakları çok kısaydı onun disinda normal görünüyordu büyüdükçe yasitlariyla karsilastirinca aradaki ucurumu görüp doktoraya gittiğim de görür görmez akondroplazi bu dedi ve baska bir doktor da aynı şekilde söyleyince gen testi verdik ilk bir ay 50cm oldu ikinci ayında 54 üçüncü ayda 56 ve sonralarda iki ayda bir cm uzadı hep halen de öyle iki ayda bir cm uzuyo şuan 14aylik ve 67cm
7 aylık evet boy kilo artışı oldu suan normal seyrindebebe
bebeğiniz ne kadar ve doğumdan sonra boy artışı olmusmuydu
Estağfurullah ben bu çaresizliği çok iyi biliyorum ne yazıkki. Kol bacak boy normalse akondroplazi olma ihtimali çok düşük. Çünkü akondroplazide bebeklerin başı büyük evet ama kol ve bacak uzunluğu yaşıtlarına göre çok kısa. Bizim boyumuz normal değil. Kol ve bacaklar da olması gerekenden kısa. Baş ultrasonu çekildi mi? Orada beyinde olabilecek şeyler değerlendiriliyor. Baş büyüklüğüne muhtemelen başka sebepler neden oluyordur. Akondroplazi öyle bir rahatsızlık değil çünküÇok geçmiş olsun tekrardan umarım tedavi başarılı olur..arkadaşımın 7 aylık bebeği var hamileyken ya da topuk kanında birşey çıkmadı birseyden şüphelenmediler.. doğduktan sonra kafası biraz büyük die kontrol altına aldılar.suana kdr hiç bir doktor olumsuz bisey solemedi. En son gttgimiz doktor akondroplazi olabilir dedi ama kol uzunluğu falan normal.ayına göre boyu kilosuda normal tek şüphelendikleri durum kafasının biraz büyük olması.gen testi yapıldı sonuç Beklioruz.sizin bebeğinizin boy kilo kol uzunluğu falan normal mi ilerlio?kusura bakmayın çok soru sordum ama çaresiz kaldk arastrioruz kendi çapımızda.. sonuç beklemek çok zor ;(
Hayır topuk kanımızda hiçbir şey çıkmadı. Hamileliğimin 28. Haftasında bebeğimin kol ve bacak gelişimi 4 hafta geri kalmaya başladı, baş haftasına göre büyüktü. Doğumundan sonra kan alınarak genetik test yapılıp DNA dizilimine bakılarak teşhis konulduElif hanım bu teşhis topuk kanındami konulmuştu tedavi olmasına aevindim ıns olumlu sonuç alirsiniz