Bebeğimde FL kısalığı var

32 haftalık hamileyim. 24. Haftadan itibaren bebegimin bacak ve kollarinda gelisim geriligi yasandi. Su an 5 haftalık gerilik var. Perinatoloji uzmani gördu. Cücelik yani akondroplazi teşhisi kondu. Çaycı hüseyin gibi olacak dendi. Amniyo yapmadılar. Bu durumu yasayip saglikli bebek sahibi olan varmı? Lütfen cevap...
Çocugunuz nasıl dogdu benimde 7 hafta geriden geliyo

Bu fl kisaliklark arasinda belkide en gerisi olan benim bebegime sakat ozurlu gozuyle bakiyo doktorlar hatta biri dogumdan sonra olebilir dedi fl kisaligi 7 hafta geriye cikti basta boyle degildi ama sonradan boyle seyler cikti iste ayrica kilosu karin cevreside uc hafta geriden geliyo oldukca zayifmis bide eger bende sorun cikmaz ise fl kisaligindan kimse korkmasin cunku okadar cok benim durumumda olan hikaye okudum kimsenin benimki gibi cok acik bi farki yok hayirlisi rabbm banada buyuk insallah bende saglikla kucagima alirim bebegimi
Merhaba bende 21 haftalık gebeyim kol ve ayakları 7 hafta geride aldır dediler böyle giderse ölme ihtimalide varmış sizin çocuk nasıl dogdu acaba

Canim 1 ay once bi akrabamin cocuguna kollari hatta bacaklari yok omirgasi yok dendi masallahi var cocugun eksik hicbiseyi yoktu dogdugunda i sallah sizinde oyle olur
Inşallah kafayı yiycem ilk çocugum öldü ikincisi yaşıyo bunada çok kısa dogunca uzatma ameliyatları var ama eziyetli çok yorucu dendi eşim sakat olcaksa aldıralım dedi bi ara kabul etmedim

Ben kalp doktoruna da muane oldum hem.samsun da hemde istanbul siyami ersekte kalp doktoruna göre tabi cocuk kardiologu cocugun dogar dogmaz hemen ameliyat olmasina gerek yok 4.yada 5.ayda ameliyat olacak ama bu tahminler dogduktan sonra degisebilior dedi ilac tedavisi olacak duruma gore ameliyat olacak ve basari oranı cok yuksek bir ameliyat dedi ve bunun üzerine kanunideki perinatolijideki doktor fl kisaligi 6hafta diyince dün hepten delirdim şok oldum.ve yanindaki baska doktor umursuz bir şekilde down iste bu diyince sinirlendim sordugum sorulara cevap bile vermedi gecistirdi beni rabbim yardimcimiz olsun kimseye muhtac etmesin
Nerhabalar çocugunuz saglıklı bi şekilde dogmuştur umarım ben 21 haftalık gebeyim ayak ve kollarda fl 7 hafta geride ben daha 5 aylık hamileyim fl üç buçuk ay gibi kafama takıkan diyelim 8 aylık olunca yine üç buçuk aydamı kalıyo ayak boyu yoksa oda yine ayına göre uzayıp yine 7 hafta farkmı oluyo sizin çocuk nasık dogdu kaç haftalıkken belli oldu

Teşhisimiz konuldu, akondroplazi. Hormon tedavisi var. Yüzde yetmiş başarı sağlayabiliyorlarmış. Haziran ayında tedavi başlanacak
Sizdede fl kısalıgimi vardı bizdede var 7 hafta kısa ne oluyo bu cücelikmi hormonla boymu uzatılıyo cevap yazarsanız sevinirim

Benim bebeğim 37cm doğdu. benim ikinci çocuğum. Kucağıma aldığımda parmakları çok kısaydı onun disinda normal görünüyordu büyüdükçe yasitlariyla karsilastirinca aradaki ucurumu görüp doktoraya gittiğim de görür görmez akondroplazi bu dedi ve baska bir doktor da aynı şekilde söyleyince gen testi verdik ilk bir ay 50cm oldu ikinci ayında 54 üçüncü ayda 56 ve sonralarda iki ayda bir cm uzadı hep halen de öyle iki ayda bir cm uzuyo şuan 14aylik ve 67cm
Yani hormonlarla boyu uzatılınca cücelik engelleniyomu

Merhaba endişenizi anlıyorum ama lütfen önce sakın olun. Benim nerdeyse sekiz haftalık bir gerilik söz konusuydu gebeliğin beşinci ayında çıktı. Şuan akondroplazi malesef gelişimi baya geri allahıma bin şükür zihinsel hiç bir problem yok. bizde tedavi sürecine henüz girmedik küçük diye. Ameliyat en son düşüneceğim şey ama hormon tedavisi de çoğu hastada ise yarıyormuş şuan tek umdum o

Sen yinede içini ferah tut. Çünkü fl kisaligi baya geri olup sağlıklı daganlar da çok Rabbim hakkımızda hayırlısıni versin sağlıkla alırsınız kucağınıza inşallah

Sizdede fl kısalıgimi vardı bizdede var 7 hafta kısa ne oluyo bu cücelikmi hormonla boymu uzatılıyo cevap yazarsanız sevinirim
İlk olarak somatotropin hormonu yani büyüme hormonu veriliyor 1 buçuk yaşında. Uzatabildikleri kadar uzatıyorlar. 1.50yi buluyormuş genelde. Olmazsa ameliyat. Öyle bile doğsa korkmayın. Benim bebeğim 46 cm doğdu. Sağlığı yerinde sadece boyu kısa ve aşırı zeki. 14 aylık ve 2 kelimeli cümleler kuruyor. Bana da ölür dendi. Yavrum gayet sağlıklı. Boy kısalığının da tedavisi var

İlk olarak somatotropin hormonu yani büyüme hormonu veriliyor 1 buçuk yaşında. Uzatabildikleri kadar uzatıyorlar. 1.50yi buluyormuş genelde. Olmazsa ameliyat. Öyle bile doğsa korkmayın. Benim bebeğim 46 cm doğdu. Sağlığı yerinde sadece boyu kısa ve aşırı zeki. 14 aylık ve 2 kelimeli cümleler kuruyor. Bana da ölür dendi. Yavrum gayet sağlıklı. Boy kısalığının da tedavisi var
Inşallah benimkide saglıklı dogar

Ya kızmassanız bişeyi merak ediyorum ben akraba evliligi yaptım sizde akrabamısınız kendimi sucluyorum

Sen yinede içini ferah tut. Çünkü fl kisaligi baya geri olup sağlıklı daganlar da çok Rabbim hakkımızda hayırlısıni versin sağlıkla alırsınız kucağınıza inşallah
Eşinizle akrabamısınız ben akraba evliligi yaptım belki ondan olmuştur diye düşunuyorum

Nerhabalar çocugunuz saglıklı bi şekilde dogmuştur umarım ben 21 haftalık gebeyim ayak ve kollarda fl 7 hafta geride ben daha 5 aylık hamileyim fl üç buçuk ay gibi kafama takıkan diyelim 8 aylık olunca yine üç buçuk aydamı kalıyo ayak boyu yoksa oda yine ayına göre uzayıp yine 7 hafta farkmı oluyo sizin çocuk nasık dogdu kaç haftalıkken belli oldu
Bebegmi kaybettim.malesef 37+4te suyum bittigi icin.acil.seZeryana.alındım doktorların dediği.gibi bebegin down sendromuydu kuvezde kaldi.kalp rahatsıZlığında vardi ve evet normal.cocuklardan.farkliydi kol ve bacak boyu malesef hayata 35gun tutunabildi kokusu burnumda.tutuo doyamadim.yavruma

X