• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğe isim

Rojda ismini kim ilk duydu Doğu dizilerinden hep var bu isim hislerini güven bence kadında olsun gözün bence anlattığını göre aralarında birsey olabilir olabilir diyorum oldu değil bizde kadınız ama bazıları malesef şeytan beter evli çocuklu demiyoe

Sorulan dert, ben mi abartıyorum eşimi yanlış anlamakla, yoksa altında bir şeyler aramam gerekli miydi. Bunu zaten yazmıştım. İlgi çekmek için neden böyle bir paylaşım yapar ki bir insan. İlgi çeksem ne olacak burada? Ay bu kız kocasını isim yüzünden kıskanan kız değil mi, mi diyecekler benim için. Ne büyük popülerlik :)

Yazarlığa ilginiz olduğunu söylüyorsunuz bana genelde ufak öykülerle kendinizi burada deniyor gibi geliyorsunuz.
Ve evet çok abartmışsınız ben öyle işyerine süslenip gidip elin kızına laf atmam tarzım değil

Ama pelin bu ismi nerden duydun denilse sana hiç öyle birini tanımıyorum diye yalan söyleme ihtiyacı da hissetmezsin değil mi? Konu sahibi kıskançtır o yüzden çekinmiştir diyebilirsin ama ben senin karşındaki insanın yersiz kıskançlığından yalan söyleyeceğini düşünmüyorum ki doğru olan da budur.

konu sahibi bir isim için uzun zamandır süslenmediği kadar süslenip işyerine gövde gösterisi yapmaya gittiğine göre, eşi, evet ya bizim şirkette bir kızın ismi dese başına neler gelebileceğini öngörmüştür :KK70:
ha ne olursa olsun yalan söylemesi doğru mu dersen değil, ama kıza ilk görüşte aşık olup kendi kızına ismini vermesi pek olası gelmedi bana, dediğim gibi akıl sağlığı normal değilse olabilir ancak.

Ayy gina geldi bu rojda isminden. Herkesin adi rojda zaten. Sakin koyma bu ismi. Kocana gelincede: cözemedim valla ne yapmaya calisiyor

Yazım dilinden mi, detayları işleyiş şekli mi bilmem bana yapmacık geldi. Genel anlamda konularınızdan bu imajı alıyorum.
Sorulan bir dert olmadığı için konularınızdaki genel dert bence ilgi çekmek gibi geliyor.

Değil mi?
bende kendisinin yeşil elma olduğunu düşünüyorum ama
bir önceki konusunda sordum değilim dedi :)

Konuları fazla yapay geliyor..
Neyse, inanmıyorsanız yazmayıncılar gelmeden kaçayım:KK45:

Kürt isimlerini severim..

Açıkçası tavrını rahatsız edici buldum :KK43: seni tanımadan yargılamayı ben de istemem ama henüz bir kere gördüğün ve tek suçu kocanla aynı iş yerinde çalışmak olan bir kadın hakkında "sinsi" demen beni üzdü. Mevzu gene tipik bir "kocişimle aynı yerde çalışan bekar kadın" olayına dönüştü.
Haklısınız tabi. Ama kıskançlık işte.. Ona sinsi derken o kadar da ciddi olmuyorum aslında sadece isminin rojda olması ve eşimin o ismi iki gündür tekrar edip durması beni sinir etti. Birde durup durup Rojda.. Rojda.. deyip kulağa nasıl geldiğine bakıyordu.

Değil mi?
bende kendisinin yeşil elma olduğunu düşünüyorum ama
bir önceki konusunda sordum değilim dedi :)

Konuları fazla yapay geliyor..
Neyse, inanmıyorsanız yazmayıncılar gelmeden kaçayım:KK45:

Evet, kızın süzmesi, zengin müşteri sanmalar ve kocayla olan diyaloglar küçük bir sit com tadı veriyor

Bir bakima haklisiniz birde sormussunuz yani cevrende varmi ne alaka birden cikti bu isim yok demis burda hatali davranmis eger desyedi elemanlar alindi birinin ismi ilk defa duydum kulaga hos geldi neyse ama saklamis buda bi kadini suphelendirir ben ortada birsey oldugunu sanmiyorum korkmus sizden diyememis anladigim kadariyla..sizin isyerine gitmenize koptum:) merak kadinlati yer bitirir:) kiza siz ne olursa olsun gicik olursunuz simdi ama cok takilmayin ilerleyen zamanlarda yine benzer seyler o kizla ilgili cikarsa yikin ortaligi:)

Eşiniz o kadından hoşlanmış olabilir yoksa illa rojda rojda diye tutdurması tuhaf. Ama sizin oraya gitmeniz iyi güzel ama o kadına göz dağı vermişcesine davranmanız abartılı olmuş. Çünkü rojda nın ismi eşinizin ağzında olması rojdanın kabahati değil eşinizin suçu

yeşil elma da kızı odasına alıp
giydirmişti yaa, vurgular bile benziyor yaaaa :KK53:

OK yeşil elma kadar taş düşsün başıma :KK70: :KK70:

Onda da zengin ve alımlı kadındı. Herkes vaay oluyordu. Bunda da zengin müşteri sanılıyor ve a aaa ne tesadüf benzer bir laf atma da var.
Çok benzer konular hakikaten

Öncelikle çok iyi yapmışsın ,
Bende olsam bende aynısını yapardım cok akıllı bi kadınsın.
Sonrasında sana birşey söyliyim çok fazla deşme konuyu, gizliden takip et , eşinin davranışlarını, farklılık gösterirse zamanla peşime iyice düş, baktın esin de bişey yok durduk yere 'eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme ' derim
Eşine de ters yap bi daha o isim bu evde geçmeyecek diye sinirlerini zıplatıp durmasın
Teşekkür ederim. Kimisine göre yapayım. Kimisine göre normal.. Bilemiyorum.

Rojda sizin çevrenizde bilinen, kullanılan bir isimse önermiş olabilir, bunu kıza atfetmeniz gerekmez illa. Ha ama mesela kendimden örnek vereyim, Kürt kökenli değilim ben eşim de olmasa ve Rojda ismini önerse ne alaka diyebilirim, çünkü çevremde yok, çevremde olmadığı için eşimin de normalde aklına geleceğini düşünmem. Kız belki işyerinde iyi huylu, güzel bir kız, kızım da öyle iyi huylu güzel olsun diye düşünmüş, ismini de duyunca kulağına güzel gelmiş de olabilir, bunun için işyeri basmak falan çok güvensiz bir hareket.

Bence uzun bir yazı olmasına rağmen akıcı olmuş okudum yani...rojda da bir kürt ismi ama 7 km öteden etnik köken belli olmasin diye koymazdim kendim kürdüm...bu arada kıskanmakta haklısınız..

Onda da zengin ve alımlı kadındı. Herkes vaay oluyordu. Bunda da zengin müşteri sanılıyor ve a aaa ne tesadüf benzer bir laf atma da var.

Anlatım, vurgulama bunlar da bire bir aynı.
Orada da 2. kadına haddini bildirme vardı, burada da var.
Öyle işte..

Kadının aklına sokmayın böyle şeyleri ilgisi olsa neyazar ? Ofiste üstüne mi atlıycsk adamın ?

2 gün olmuş belki bekar sandı ? Belki arkadaşın eşi arkadaşın ogünki görntüsüne göre daha bakımsız dikkatini çekti ?
Öğrenmiş işte evli olduğunu ilgisi varda kendine saklar
ben konu sahibine kendi düşüncemi söyledim ben oraya aldatır aldatıyo yada kadın kocana sırnaşıyo mu yazdım benim dikkatimi çekeni söyledim ki konu sahibide ondan gitmiş oraya kadar siz neyin şeyini yapıyosunuz bana

Konu sahibi yazar mıymış ahaha. Ben de diyorum neden hikaye gibi yazmış? Ne kadar gerçekçi hikaye yazabiliyorum diye kendinizi denemek için açtığınız bir konu değildir umarım. :)

Yeşil elma kim tanımam etmem. O olsaydım beni Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. Kazen Kazen bir şekilde bulur ikaz ederdi. Hatta direk bir tekme yerdim şutlanırdım buradan. Ama sizde haklısınız beni tanımadığınızdan bu şekilde önyargılısınız. Size yapay gelen şey ofise girdiğimde beni zengin müşteri zannetmeleri mi? Bu arada o kelimeden sonradan rahatsız oldum ve sildim konumdan. ayda 3000 tl ile geçinen bir aile ne kadar zenginse o kadar zenginim bende. Ayrıca öyle bir ceket giyersin ki, ya da öyle bir ayakkabı, uzaktan zengin imajı verirsin. Öyle değilsindir aslında. Giyinmeyi becermişsindir.

Back