• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazı çocuklar çok kötü...

Ne yazık ki bende görüyorum, ellerinde sopalarla kedi dövme timi kurmuş bir grup çocuk. Ne kadar anlatıp engel olmaya çalıştımsa da kesinlikle anlamıyorlar. Söylenenleri bir türlü idrak edemiyorlar çünkü henüz vicdanları gelişmemiş. Ya hiç gelişmeyecek, öyle kalacaklar ve birer psikopat olacaklar ya da diğer şeyleri öğrendikleri gibi, merhameti de zamanla öğrenecekler. Şimdi çocuğum öyle yapma günahtır vs dediğimizde bunun ne demek olduğunu anlayıp, hissetmiyorlar henüz vicdan denen olgu devreye girmemiş çünkü. Aileleri de bu konuda özen göstermediyse, temizlik alışkanlığı, sayısal beceri vs gibi geri kalması normal. Küçük olanlar için söylüyorum. 16 yaşında olana merhamet uğramadıysa biraz zor.
İşte güzel güzel konuştuğumda anlamadıkları için ben direk bağırıyorum . biliyorum yanlış ama inanın tatlı dille söyleyince hiç biri kaale almıyor sizi.

böyle bir durumda telefonunuzun kamerasına kaydedin, zabıtayı arayın. hayvana eziyet, yaşadığı yerden uzaklaştırmak bile suç kapsamında.
tereddüt etmeyin adınızı sanınızı belirtmenize bile gerek yok, kimliğimi gizli tutun dersiniz.
Zabıta ilgilenir mi dersiniz ?? Burda bi kaç ayağından sakat köpek var ben belediyeye haber vermiyorum. Çünkü nasıl ilgilenceklerini bilmiyorum. Daha mı beter edecekler hayvana napacaklar diye korkumdan haber vermiyorum. Şimdi zabıtaya söyleyince ona da güvenemiyorum ki herkes manyak olmuş

Bebeklik evet masum olduklari bir cag ancak artik 3-4 yasindan sonra anne ve babalar ektiklerini biciyor. Hele ilkokul cagi bence insanlarin gaddarlikta cag atladigi yaslar. Sadece hayvanlar degil, engellilerle dalga gecme, gozluklulerle dalga gecme, parasizligiyla dalga gecme gibi durumlar cok fazla. Hepimiz yasamisizdir benzer olaylari o yuzden artik ilkokuldaki coculari masum diye nitelendirmekten vazgecelim.
Maalesef öyle. Hiç bir kuşak yeni kuşağı beğenmiyor ama benim zamanımda cidden çocuklar bu kadar kötü değillerdi ya

hayvanlara yapılan eziyet çok kanıma dokunuyor
konuşamıyorlar, yardım dileyemiyorlar, karşılık veremiyorlar
Allah'ım çok üzgünüm gerçekten
Bende böyle düşündükçe kafayı yiyorum işte. Kendillerini savunamıyorlar. Dün bir çocuk taş atıyordu köpeğe. Çocuk çelimsiz bişey , köpek baya iriydi .ama yinede köpek ondan korkup kaçıyor. Sonra çocuk elindeki ekmeği gösterince köpek yine peşinden gidiyor ve çocuk yine taş atıyor ona okadar üzüldüm ki .

Maalesef öyle. Hiç bir kuşak yeni kuşağı beğenmiyor ama benim zamanımda cidden çocuklar bu kadar kötü değillerdi ya
Kusagi gectim artik 1 sene bile fark ediyor. Gecen seneki 1. siniflarla bu senekiler arasinda bile ucurum var nasil oluyorsa. Her sene daha laftan anlamaz, daha mutsuz, daha agresif oluyor cocuklar.

Bırakın tekme atmayı tecavüz bile ediyorlar.
Bunu yapan çocuk da değil üstelik.30-40 yaşında yetişkin koca adam.
Zaman kötüleşiyor,insanlar acımasızlaşıyor.Bütün güzellikler tükeniyor
Her şeyin sonu geliyor.
Allah fırsat vermesin kötü insanlara, iyi ve masum insanları,hayvanları,doğayı,hepimizi korusun.

Türkiyede her zaman sinirlenirim bunun yüzünden. Büyüklerde acima duygusu olmadiktan sonra cocuklarda nasil olsun. Bir kac örnek vericem ama kimsenin sinirini bozmak istemiyorum. Sadece bir kere hamile halimle sinirlenmis bir adama almanca türkce küfürler savurdugumu biliyorum (normalde küfür kullanmam).Cocuklarin sucu yok anneler ve babalar beceriksiz. Sali verirler cocuklari bütün gün sokaga haydi bakalim. Acayip sinir bozucu

Dini inançla alakası yok bunun.
Bunun merhamet ve ahlak kurallarıyla alakası var. Bir insan bir kötülüğü yapmaktan salt günah diye vazgeçiyorsa zaten o kişi potansiyel kötüdür.

Ahlaklı bir insanın hiçbir dini kuralla dizginlenmeye ihtiyacı olmaz.

Eğer okullarda din dersi yerine sadece ahlak ve iyi birey olma gibi bir ders veriliyor olsa idi bu küçük canileri çok daha az görüyor olurduk.
Herkesin icerisinde iyi ve kotu vardir
Hickimse prupak degildir kotu dusunen ama yapmayan kalbi kara fesat artik neyse o dur ama yapmak icraata gecirmekte cok farklidir inanc sistemi o dizginleme noktasini sagliyor ben boyle dusunuyorum yapanla yapmayan ayni kefede olamaz dusunerek yada kalben iyi olmayan kendinedir icraata gecirip kotu olan kisilere ve toplumadir
Tum dinlerin temeli diyorki yalan soylemeyeceksin,calmayacaksin ,oldurmeyecek,iftira atmayacak hic bir yarattigima zarar vermeyeceksin kendi bedeninede zarar vermeyeceksin eger senin varsa olmayana vereceksin yardim ediceksin ve bunun gibi ahlaki davranisi sekillendirmeye yonelik bir cok konu
Bunu alanla almayanin bakis acisida bir olmuyor benim bahsettigim ritueller diye tabir edilen konu degil temel ozde olan
Hepimiz cocukluktan aliyoruz yada aldik bunlari kimimiz ahlaki deger kimimiz gunah diye idame ettiriyor veya rol modelden gorduk
dizginleyicimi evet bana gore dizginleyici
Yaptigini bir bilenin oldugunu bunu sana yasakladigini ve birsekilde onun sorumlulugunun hesabini verecek olmak yasaktan uzak durulmasi dizginleyici birilerinin veya baska bir canlinin zarar gormesini engelleyici

Zabıta ilgilenir mi dersiniz ?? Burda bi kaç ayağından sakat köpek var ben belediyeye haber vermiyorum. Çünkü nasıl ilgilenceklerini bilmiyorum. Daha mı beter edecekler hayvana napacaklar diye korkumdan haber vermiyorum. Şimdi zabıtaya söyleyince ona da güvenemiyorum ki herkes manyak olmuş

içiniz rahat olsun ilgileniyorlar. iyileşince yine getirip aldıkları yere bırakıyorlar. beyaz masaya telefon açınca hemen geliyorlar. yeni aradım ayağı sakat bir kedi için, hemen geliyorlar.
ayrıca eziyet hırpalamak suç kapsamında, bir yaptırımı olur olmaz bilemem ama zabıtayı bir kere karşılarında görürlerse gözleri korkar.

Yaptigini bir bilenin oldugunu bunu sana yasakladigini ve birsekilde onun sorumlulugunun hesabini verecek olmak yasaktan uzak durulmasi dizginleyici birilerinin veya baska bir canlinin zarar gormesini engelleyici

İşte bu ikiyüzlü bir bireydir.
Yaptığı iyi şeyleri karşılık almak için yapan, yapmaktan uzak durduğu şeyleri ise ceza almaktan korktuğu için yapmayan.

Oysa ki hedef sadece iyi, faydalı, duyarlı bir birey olmak olmalı. Günah-sevap ekseninde yaşayarak yaratıcı kabul edileni bu şekilde, bir nevi kandırmaya çalışmak değil.

Çocuklar kötü değil, çocuklar kötü yetiştiriliyor ne yazık ki.
Vicdandan merhametten empatiden nezaketten utanma duygusundan uzak yetiştiriliyorlar.
Sözde özgüveni yüksek çocuklar olacaklar ama gamsız hayırsız insan sürüsü olarak çoğalıyoruz.

İşte bütün mesele o masayı dövmekte. Masayı dövmek yerine "dikkatli olmadığın için masaya çarptın" denilse bu çocuklar bu kadar bencil olmayacak. Belli bir yaştan sonra evet çocuğun fıtratı devreye giriyor ama yine de ailede bitiyor iş. Benim anne babamdan hayvan sevgisine dair pek bir şey görmedim ve duymadım. Nihayetinde bu da onların tercihi. Lakin bana herhangi bir canlıya asla zarar vermemem gerektiğini öğrettiler. Merhameti öğrettiler.

Bu ülkedeki aileler bunun ayrımını yapacak nitelikte bile değiller. Herkes hayvanlara sempati duymak zorunda değil. Lakin paşa paşa yaşam haklarına saygı duymak zorunda. Sadece merhameti öğretseler o bile kafi. Sevmek beri kalsın...

İlk yorumuna katıldım ama bu ikinciye kısmen katılıyor kısmen katılmıyorum.
Masa dövme olayını mesela ben oğluma yaptırdım. Bu en başında "Sen kıymetlisin, canını yakan bir durumda kendini savunmalısın" özgüvenini aşılamak için uygun gördüğüm bir şeydi ve sordum da uygun mudur diye, uygundur canlı-cansız ayırımı olmadığı ilk bebeklikte yapılabilir, bir sakınca yok denildi. Yani bencillik değil, özgüven için ilkten yapılabilir bir şeymiş bu. "Hata-kabul" kavramları henüz olmadığından. Önce "Önemlisin" vurgusu ve güven.

Ancak oradan nasıl çıktık, yavaş yavaş "Dikkatli olmalısın, bak o orada duruyor, gelip sen çarptın kuzum" uyarılarına doğru ay ay evrildi. Kedi - köpek gördüğünde aynı şekilde sevgiden delirir nasıl seveceğini bilmez (Ki anne-babanın hayvan sevgisi ile aşılanıyor çocuğa bu dediğin gibi), kediyi biraz sıkıştırınca kedi kıhladı eline bi vurdu. Oğlum da döndü bana baktı ve "Eh" dedi. Masa gibi "Onun canını yaktım, kedi bana eh yaptı" demek istedi. "Evet annecim, kedi sana eh yaptı çünkü onun canı acımış. Güzelce böyle sev (Kendim göstererek), bak cici kedi, o da bizi sevdi." dedim. Şimdi yine kedi köpek görünce sevincinden bi panikler ama "Aiyy" diyerek yanına çöker bakar, yavaşça kafasına el uzatır. 2 yaşına girmek üzere.
Böyle böyle öğreniyorlar.

Bir süre sonra "Hayvanlar sevilir ve sana sebepsiz zarar vermezler, onlar sen onların canını yakmadıkça senin canını yakmazlar."a doğru gidecek...

Son düzenleme:
bizim sitenin bahcesindeki cocuklarda oyun oynuyoruz adi altinda birbirlerini yerden yere caliyolar onlsr oynarken benim ic organlarim yer degistiriyor endiseden korkudan kizim toprakla oynayarak kapida top oynayip ip atlayarak buyusun istiyorum ama bu sartlar altinda cok zor sanirim kuslari yakalayip ipe bagliyolar falan ne yaşiyolar ic dunyalarinda bilmiyorum ki

İşte bu ikiyüzlü bir bireydir.
Yaptığı iyi şeyleri karşılık almak için yapan, yapmaktan uzak durduğu şeyleri ise ceza almaktan korktuğu için yapmayan.

Oysa ki hedef sadece iyi, faydalı, duyarlı bir birey olmak olmalı. Günah-sevap ekseninde yaşayarak yaratıcı kabul edileni bu şekilde, bir nevi kandırmaya çalışmak değil.
Onu alan 10 kisiyse uygunuyla saptirilmadan da almissa sizin bakis acisinda haraket eden o bakisla bakan 1 bilemedin iki olur merak etmeyin gercekten dinsel veya inanc egitimini duzgun almis inanmis veya o aile cevrede buyumus olan inandigi icin yaratan icin yapiyor kalbi farkli yonleniyor o ikiyuzlulukle degil Allaha iyi kul olabilmek icin iyi insan olmak icin yasiyor belki yasarken deneyimledikleri oluyor ha sizin dediginiz bakis acisiyla bakaninda curuk elmaninda isterse 10 yuzu olsun kimi kandirdigini saniyorsa sansin o toplumsal olarak bizi ilgilendiren kisim degil sahsin kendini ve yaraticisini ilgilendiren kismi ha sizin tabirinizle o ikiyuzlulukle bir kadinin bir cocugun bir hayvanin zarar gormesi engelleniyorsa calip cirpma zararin onune geciyor benim yasadigim toplumu daha yasanilir kiliyorsa ne ala

Birde konu dini degil uzatip banlanmakta istemiyorum ama din veya inanc kelimesini yazinca durduk yere tepkilenen insanlar da oluyor burada
ben yorumunu karisik yapmistim aslinda ofkeli oldugumuz uzerineydi ve inanc sistemininde bu tarz davranislari dizginlerken artik daha zayif oldugunu belirtmistim sizde zaten sirf o kismi takilmissiniz takilmayin isteyen ogretir istemeyen ogretmez

Neden binada terier beslenmez mi sizin bu düşünceniz gereksiz bence. Parklar bahcebah var oralara götürulebilinir. Napalim bahçemiz yok diye hayvan bakmayalim mi sevmiyelim mi.
Hayvan sevmek başka bir şey, sahiplenip ailenin üyesi yapmak başka bir şey.
Hele de çokça ilgi isteyen, kendi başına yüksek yerlere çıkamayan ve oldukça havlayan bir cinsten bahsediyorsunuz.
Şu mesajınız bile iyi bir köpek ailesi olamayacağınızın kanıtı.
İşemesi için parka bahçeye götürmekle bitmiyor mesele.
Onun düzenli ve saatli havalandırılması lazım, ardından poşetle pisliğinin toplanması gerek.
Aynı şekilde hayvanların tasmasız olarak özgürce gezebileceği alan gerekir ki park bahçe mümkün değil.
Bu sadece temel ihtiyaç.
Bol bol oyun isteyecek, bakımı kuaförü aşısı veteriner kontrolü çiftleşmesi yalnız bırakılmaması, ailece dışarı çıktığınızda birçok yere sizinle gelemeyecek çünkü avmler, cafeler, oyun alanları köpek kabul etmiyor vs.
Maddelerce yazarım.

Hiç büyümeyen 2 yaşında bir bebeğe bakabilecekleseniz sahiplenin diyorum.
Sırf çocuklar hayvan sevsin diye alınınca her barınak cins köpeklerle doldu.
Hayatınızı adayabilecekseniz alın, yazık olmasın.

Hayvan sevmek başka bir şey, sahiplenip ailenin üyesi yapmak başka bir şey.
Hele de çokça ilgi isteyen, kendi başına yüksek yerlere çıkamayan ve oldukça havlayan bir cinsten bahsediyorsunuz.
Şu mesajınız bile iyi bir köpek ailesi olamayacağınızın kanıtı.
İşemesi için parka bahçeye götürmekle bitmiyor mesele.
Onun düzenli ve saatli havalandırılması lazım, ardından poşetle pisliğinin toplanması gerek.
Aynı şekilde hayvanların tasmasız olarak özgürce gezebileceği alan gerekir ki park bahçe mümkün değil.
Bu sadece temel ihtiyaç.
Bol bol oyun isteyecek, bakımı kuaförü aşısı veteriner kontrolü çiftleşmesi yalnız bırakılmaması, ailece dışarı çıktığınızda birçok yere sizinle gelemeyecek çünkü avmler, cafeler, oyun alanları köpek kabul etmiyor vs.
Maddelerce yazarım.

Hiç büyümeyen 2 yaşında bir bebeğe bakabilecekleseniz sahiplenin diyorum.
Sırf çocuklar hayvan sevsin diye alınınca her barınak cins köpeklerle doldu.
Hayatınızı adayabilecekseniz alın, yazık olmasın.
Yav he he. :işsiz::ukala:

Ağlayasım geldi:( hayvanlar dilsiz dostlar. Biçok insana tercih ederim hepsini. Nasıl üzülüyorum eziyet edilince. Allah ıslah etsin o çocukları ve onları yetiştiren ailelerini. İçim yandı ya

Back