• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazı çocuklar çok kötü...

Kötü çocuk diye bir tabir yoktur aslında.kötü yetiştirilmiş çocuk vardır.suç anne babalarında çocuğa sadece hayvan sevgisi değil genel olarak sevgi aşılanmalı.merhamet edebilmeli çocuk.o da ebeveynlerinden geçiyor bence.benim kızım karıncaya basmamak için dikkatli yürür o da sizin anlattığınız gibi çocukları gördüğü zaman çok üzülüyor yedi yaşında kendisi

Gereksiz şımartıyorlar ve sanırım özGüvrnli olsunlar diye fazlaca başı boş bırakılıyorlar
Özgüvenli olsunlar diye mi bilmiyorum ama maalesef başı boş bıraktıkları aşikar ve ne yazık ki üzülerek söylüyorum, çocuklarından başka hiçbirşeyin önemi yok, en kıymetli onların çocukları.

Geçen gün dışarı çıktım, tahmini 1,5-2 aylık olan bir kedi yavrusu annesinin yanında oynuyordu, 12 yaşlarında 2 kız 2 erkek çocuk yavru kediyi fark etti, kızlardan bir tanesi eline kocaman bir taş aldı, plan anneye o taşı atıp uzaklaştırmak sonra da yavruyu yakalamak, dayanamadım hemen yanlarına gittim, ne yapıyorsunuz diye sordum, erkek çocuklardan biri bülbül gibi konuşmaya başladı, taşı anneye atacaklarmış, sonra da yavruyu alacaklarmış, taş anne kedinin kafasından bile büyük, bir yerine gelse kesin incitir, at o taşı elinden, o bir anne ve yavrusunu besliyor, size taş atsalar, sizi annenizden ayırsalar ne düşünürsünüz, o yavruya dokunmayın dedim, taşı ellerinden atıp kaçtılar ama eminim o kaçışma o anlıktı, belki sonradan yine anneye taş atıp yavru kediyi almak için girişimde bulunmuşlardır.

Hayvan sevgisinden mi yaptılar? Hayvan sevgisi anne kediye taş atarak yavrusunu ondan ayırmakla olmuyor, bu çocuklara hayvan sevgisi yanlış öğretiliyor, al sev mıncıkla sonra at bir sevgi çeşidi değildir.

Evet cok haklisiniz benim oturdugum sitedede kac senelik ağaçları hic acimadan kesiyorlar gorebildigim kadarini kurtarmaya çalışıyorum bende tetikteyim sürekli yöneticinin agac kesme hobisi var maalesef...

Evet cok haklisiniz benim oturdugum sitedede kac senelik ağaçları hic acimadan kesiyorlar gorebildigim kadarini kurtarmaya çalışıyorum bende tetikteyim sürekli yöneticinin agac kesme hobisi var maalesef...

belki biliyorsunuzdur ağaçlar belediyeden izin olmadıkça kesilemez. ağaçlar dikildikleri andan itibaren kamu malı olarak kabul edilirler ve belediyeye bildirim yapılmadan kesilemezler. yine bu konuyu da belediyeye şikayet edebilirsiniz. uyarı ya da cezası var diye biliyorum. ne kadar engel olur bilemiyorum ama bunlar hep caydırıcı olabilir. belediye yönlendirecektir, park ve bahçeler müdürlüğü ilgileniyor diye biliyorum.

Millet olarak cocuk buyutmeyi bilmiyoruz da ondan oluyor.. sen cocuga siddet uygular, toplum icinde bagirir, azarlar, kisilik haklarina zarar verirsen o da kendinden kucuklere zarar verir.. buyudugunde de ebeveynlerinin birer kopyasi olur cikar.. ha bunun icin de saglam kanunlar cikmali, ben komsum cocugunu dovdugunde polisi ararken bilmeliyim ki 24 saat icinde sosyal hizmetler o ailenin kapisini calacak.. tabi bizim ulkemiz icin demiyorum, bizim icin utopya..

Kötü çocuk diye bir tabir yoktur aslında.kötü yetiştirilmiş çocuk vardır.suç anne babalarında çocuğa sadece hayvan sevgisi değil genel olarak sevgi aşılanmalı.merhamet edebilmeli çocuk.o da ebeveynlerinden geçiyor bence.benim kızım karıncaya basmamak için dikkatli yürür o da sizin anlattığınız gibi çocukları gördüğü zaman çok üzülüyor yedi yaşında kendisi

Tamamen katılmakla birlikte sadece ufak bir farklı düşünce ilave etmek istiyorum. Çocuğa genel bir sevgi, merhamet vb elbette aşılamalı. Ama ben evladımı pür saf bir sevgi ve merhamet baloncuğu içinde de yetiştirmeme konusunda kararlıyım çünkü ben bunun zorluğunu uzun bir dönem yaşadım. Çocuk merhametsize merhamet etmemesi gerektiğini, sevgisize, sevgiyi suistimal edenlere de sevgi göstermemesi gerektiğini erkenden bilmeli. Bugün karıncayı ezmemesi gerektiğini öğrettiğim çocuğuma, misal aynı zamanda karıncayı gülerek bile bile ezen kişinin bir gün onu da ezebilecegini, köpeğe kediye vuranın ona da vurabileceğini öğretirim ki kendini korusun. Konu çok sapmasın da hani artık sevgi merhamet yarı yarıya zamanlarındayız. O kadar berbat çocuklar var ki bu çocuklar karşısında çocuk kendini koruyabilecek merhametsizlikte(!) de olmalı maalesef.

cocuklar masumlar! tek suc ailenin. sana bi misal verim. benim köpegim var oglum 14 aylik bi kac aydir köpek ilgisini cok cekio sürekli kulagini cekmeye kalkiodu yada parmagini gözüne sokmaya calisiodu. her defasinda anlamaz 14 aylik dedikleri halde oglum bak cani acimasin böyle sevelim böyle sarilalim. anne napio bak diye diye bi ayda köpek oksatmasini ögrettim. simdi mahallenin bütün kedisini köpegini öyle sevio... ki komsunun da 3 yasinda torunu var onun annesi sürekli köpege bagriomus ve cocuk resmen minicik köpegine tekmeler atio annesi gülüyo resmen o an benim cinlerim tepeme cikti gördügüm an ki abartmiyorum benim ah uh diye kiza resmen kizip köpegi sevmeye basladi benim oglum sanki ona o kiza ögretmeye calisirmis gibi. komsum bile sok oldu ne güzel ögretmissin diye.

ANNE ve BABA... egoist evlat yetistirio malesef cogu kisi... at yavrum, vur yavrum, kir yavrum
Aynen bebek anlar bebek hisseder ve bebek ogrenir...

İşte güzel güzel konuştuğumda anlamadıkları için ben direk bağırıyorum . biliyorum yanlış ama inanın tatlı dille söyleyince hiç biri kaale almıyor sizi.
Laftan anlamayana bağıracaksın artık. Bağırmakta çare değil hiç tınmıyorlar, en azından ben bağırınca umursamıyorlar, yüzüm fazlasıyla yumuşak galiba. Caydırıcı bir görüntüm yok.

İlk yorumuna katıldım ama bu ikinciye kısmen katılıyor kısmen katılmıyorum.
Masa dövme olayını mesela ben oğluma yaptırdım. Bu en başında "Sen kıymetlisin, canını yakan bir durumda kendini savunmalısın" özgüvenini aşılamak için uygun gördüğüm bir şeydi ve sordum da uygun mudur diye, uygundur canlı-cansız ayırımı olmadığı ilk bebeklikte yapılabilir, bir sakınca yok denildi. Yani bencillik değil, özgüven için ilkten yapılabilir bir şeymiş bu. "Hata-kabul" kavramları henüz olmadığından. Önce "Önemlisin" vurgusu ve güven.

Ancak oradan nasıl çıktık, yavaş yavaş "Dikkatli olmalısın, bak o orada duruyor, gelip sen çarptın kuzum" uyarılarına doğru ay ay evrildi. Kedi - köpek gördüğünde aynı şekilde sevgiden delirir nasıl seveceğini bilmez (Ki anne-babanın hayvan sevgisi ile aşılanıyor çocuğa bu dediğin gibi), kediyi biraz sıkıştırınca kedi kıhladı eline bi vurdu. Oğlum da döndü bana baktı ve "Eh" dedi. Masa gibi "Onun canını yaktım, kedi bana eh yaptı" demek istedi. "Evet annecim, kedi sana eh yaptı çünkü onun canı acımış. Güzelce böyle sev (Kendim göstererek), bak cici kedi, o da bizi sevdi." dedim. Şimdi yine kedi köpek görünce sevincinden bi panikler ama "Aiyy" diyerek yanına çöker bakar, yavaşça kafasına el uzatır. 2 yaşına girmek üzere.
Böyle böyle öğreniyorlar.

Bir süre sonra "Hayvanlar sevilir ve sana sebepsiz zarar vermezler, onlar sen onların canını yakmadıkça senin canını yakmazlar."a doğru gidecek...

Masa dövme olayını, kendi oğlumu ve oğlumun yaşını düşünerek söyledim zaten. Dediğin gibi bebeklik durumunda belki yapılabilir ama ben yine de tercih etmedim. Oğlum üç yaşına girecek 4 ay sonra. Bu yaşta bir çocuğun da hata yaptığını anlayacağını düşünüyorum.

Kaldı ki masa dövme durumunun eşek kadar çocuklara karşı yapıldığını da gördü bu gözler :) bununla ilgili bir karikatür de vardı hatta.

Benim sıpa şiddete meyilli biraz. Fazlasıyla hırçın. Yeni yeni uysallaşmaya başladı. Ne yazık ki eşimin ailesi "erkek çocuk" takıntılı. Altın büllüklü muamelesi yapmaya pek hevesliler. Dolayısıyla bende bu durumu engellemek için savunma mekanizması geliştiriyorum her durumda. Bir ayrıcalığının olmadığını, evet bizim için çok özel olduğunu ancak bu durumun her şeyi fütursuzca yapma hakkına sebep olmayacağını aşılamaya çalışıyorum. Çevresel faktörler ve yetiştiği ortam çok önemli çocuğun karakterinin oluşum aşamasında. Sizin çevreniz dolayısıyla masayı dövme eylemi belki çocuğu olumlu yönde etkiler. Lakin benim çevremde zaten çocuğa sırf erkek olduğu için ekstra önem verilirken, ben o eylemi gerçekleştirirsem inşa etmeye çalıştığım "dünya senin etrafında dönmüyor." düşüncesi yerle bir olacaktır. Umarım derdimi anlatabilmişimdir :)

belki biliyorsunuzdur ağaçlar belediyeden izin olmadıkça kesilemez. ağaçlar dikildikleri andan itibaren kamu malı olarak kabul edilirler ve belediyeye bildirim yapılmadan kesilemezler. yine bu konuyu da belediyeye şikayet edebilirsiniz. uyarı ya da cezası var diye biliyorum. ne kadar engel olur bilemiyorum ama bunlar hep caydırıcı olabilir. belediye yönlendirecektir, park ve bahçeler müdürlüğü ilgileniyor diye biliyorum.
Etmezmiyiz ettik şikayet ama hicbisi yapmadilar :KK43:maalesef

Merhaba herkese.

Bilmiyorum belki aranızdan bazıları derdin bu mu diyebilir ama son zamanlarda iyice üzer oldu bu konu beni.

1. Katta oturuyorum ama neredryse zeminle bir gibi . Dışarıdan olan biten neredeyse herşeyi görüyorum ve duyuyorum maalesef. Evimizin karşısında da bir park var ve çocuklar bütün gün ordalar. Ve beni üzrn meseleye geliyorum. Bu çocukların çoğunda hayvan sevgisi denen şeyin zerresi yok. Kedi gördü mü taş atan mı dersin köpeğin boynuna ip dolayan mı dersin üstüne basmaya çalışan ya da eline aldığı kumu hayvanın gözüne savuran mı dersin ne ararsan var . sanki çocuk değillerde şeytanlar.

Ve bunları yapanların akılları ermicek yaştada değiller. 2 3 yaşında olsa anlarım akılları kesmiyor derim. Ama bugün 16 17 yaşlarında bir çocuğu yavru köpeğe tekme atarken gördüm ve cinlerim tepeme çıktı. Bağırdım çocuğa ama okadar umursamaz pişkindi ki hiç umrunda bile olmadı.

Ve yine bu gün 7 8 yaşlarında bir çocuğu kendi kıçından büyük taşı kaldırıp köpeğe atmaya çalışırken gördüm. Allahtan yaşı küçüktüde gücü yetmedi attığı taş ulaşmadı köpeğe.

Artık resmen tetikte bekler oldum acaba bişey yaptılr mı kediye köpeğe vs. Diye. Ben uyarıyprum bazen tatlı dille bazende sert ama brnim uyarmamla olacak şey değil bu. Bi tanesinin annesine söyledim ama onlar çoçuklarından beter . yokki hayvana sevgi saygı. Sözde herkes çok dindar çok iyi insanlar ama resmen çocukları hayvanlara eziyet ediyorlar gram umurlarında değil.

Ya bugün yavru köpeğe tekme atan o çocuğu görmeseydim ya daha fenasını yapsaydı nolcaktı. Bazı çocuklarda kedileri sıkıştırıp üzerlerine köpekleri salıyorlar . hani çocuklar masumdu . dünyayo çocuklar yönetsindi .bu nasıl masumluk.

Kızlar cidden artık zırt pırt etrafı kollar oldum bi hayvana zarar verecekler bişey olacak diye. Ne yapmam gerek benim kim ilgilenir böyle konulurla. Kim koruyacak bu sokak hayvanlarını kötü niyetli insanlardan.

Anneme babama söylüyorum çok abartıyorsun diyorlar. Ama o hayvanlar kendilerini koruyamıyor. İki lokma yemek için milletin peşine takılıp gidiyorlar. Kediler kuşlar faha tedbirli ürkek ama köpekleri kandırmak çok kolay .çok üzülüyorum ben . Allah bütün hayvanları korusun kötü insanlardan.
sizi o kadar iyi anlıyorum ki... bende çalıştığım yerde artık paranoyak olmuştum... .karşıdan karşıya geçerken bile bir köpek görsem Allah'Im ezerler bunu diyip yola atlamaya kadar geldi durum... koskoca adamlar yavru köpekleri kovalıyor uzaklaştırmaya çalışıyorlardı... her gördüğümde uyarıyordum baktım biri yaklaşıyor kapının önüne çıkıp bekliyordum... havlıyor diye soda şişesi fırlatan bir elemana o cam kırıklarını yerden toplatmışlığım var... çok mücadele ettim ama aşıladım onlara.... hergün bir poşet yemekleri olurken bir süre sonra 10 poşete döndü, sahiplenenler oldu... inanın siz doğru olursanız eğri şaşıyor dönüyor doğruya... onlar nasıl sevmeleri gerektiğini bilmiyorlar,öğrenmemişler... siz örnek olursanız onlarda size uyacaklar inanın...bir çocuğu zarar verirken mi gördüğünüz hemen alın elinize ekmeği aaa bende beslemeye geldim ne kadar acıkmış görüyor musun gibi güzel telkinlerde bulunun... her zaman çantamda dostluk maması olur... bazen buzdolabı poşetine koyarım benimkilerin mamasından yolda görürsem bir canı doyurayım diye.. birgün kalabalık bir caddede eşimle giderken dili dışarda yürümeye mecali olmayan bir köpek gördük... hemen bir şişe su aldık eşim avcuyla içirdi ona. bunu gören insanlar etrafımıza toplandı kimi ay hastamı yazık dedi kimi nesi var dedi, kimide hayranlıkla izledi,kimi şaşkındı sanki ilk kez su içen bir köpek görüyorlardı asıl gördükleri vicdan,merhamet,insanlıktı....inanın insanlar neyi görürse onu yapıyorlar... bizler örnek olmaya devam edelim... ve lütfen anneler, anne adayları hayvan sevgisini aşılayın yavrularınıza o melekleri,'' tü kaka!'' diye tanıtmayın çocuklarınıza...

Ben bunun içten gelen birşey olduğuna inanıyorum. Tabi aile etkisi de çok büyük ama.
2 yasına daha girmemiş oğlum sokakta her gördüğü hayvanı sevmek için koşturuyor, oturup saatlerce okşuyor..
Kimse ona sev falan diye öğretmedi. Tabi ki severken şakın kulağını çekme, kuyruğuna basma diyoruz.
Allah çocuk, yetişkin herkesin içine vicdan versin.. ne diyelim...

Laftan anlamayana bağıracaksın artık. Bağırmakta çare değil hiç tınmıyorlar, en azından ben bağırınca umursamıyorlar, yüzüm fazlasıyla yumuşak galiba. Caydırıcı bir görüntüm yok.
Bende minyon biriyim caydırıcı görüntü bi yana benden küçükleri bile tatlımmm diye hitap eder bana. Çok sinir bozucu.
Çocuklarda sert bir görüntü olmayınca kaale almıyorlar maalesef.

sizi o kadar iyi anlıyorum ki... bende çalıştığım yerde artık paranoyak olmuştum... .karşıdan karşıya geçerken bile bir köpek görsem Allah'Im ezerler bunu diyip yola atlamaya kadar geldi durum... koskoca adamlar yavru köpekleri kovalıyor uzaklaştırmaya çalışıyorlardı... her gördüğümde uyarıyordum baktım biri yaklaşıyor kapının önüne çıkıp bekliyordum... havlıyor diye soda şişesi fırlatan bir elemana o cam kırıklarını yerden toplatmışlığım var... çok mücadele ettim ama aşıladım onlara.... hergün bir poşet yemekleri olurken bir süre sonra 10 poşete döndü, sahiplenenler oldu... inanın siz doğru olursanız eğri şaşıyor dönüyor doğruya... onlar nasıl sevmeleri gerektiğini bilmiyorlar,öğrenmemişler... siz örnek olursanız onlarda size uyacaklar inanın...bir çocuğu zarar verirken mi gördüğünüz hemen alın elinize ekmeği aaa bende beslemeye geldim ne kadar acıkmış görüyor musun gibi güzel telkinlerde bulunun... her zaman çantamda dostluk maması olur... bazen buzdolabı poşetine koyarım benimkilerin mamasından yolda görürsem bir canı doyurayım diye.. birgün kalabalık bir caddede eşimle giderken dili dışarda yürümeye mecali olmayan bir köpek gördük... hemen bir şişe su aldık eşim avcuyla içirdi ona. bunu gören insanlar etrafımıza toplandı kimi ay hastamı yazık dedi kimi nesi var dedi, kimide hayranlıkla izledi,kimi şaşkındı sanki ilk kez su içen bir köpek görüyorlardı asıl gördükleri vicdan,merhamet,insanlıktı....inanın insanlar neyi görürse onu yapıyorlar... bizler örnek olmaya devam edelim... ve lütfen anneler, anne adayları hayvan sevgisini aşılayın yavrularınıza o melekleri,'' tü kaka!'' diye tanıtmayın çocuklarınıza...
Bende sizin gibi paronayak oldum. Günde 20 30 sefer pencereden bakıp kontrol ediyorum. Yağmurlu günlerde rahat ediyorum inanın çocuklar evde diye.
Elimden geldiğince örnek olmaya çalışırım ama benim
köpeklere karşı fobim var açıkçası. Yemek vs veriyorum ama bi tanesi yanaştı mı hemen korkup kaçıyorum :( bu şeklde ne kadar örnek olurum bilmiyorum.
Ama kedilerle aram çok iyidir =)

Özgüvenli olsunlar diye mi bilmiyorum ama maalesef başı boş bıraktıkları aşikar ve ne yazık ki üzülerek söylüyorum, çocuklarından başka hiçbirşeyin önemi yok, en kıymetli onların çocukları.

Geçen gün dışarı çıktım, tahmini 1,5-2 aylık olan bir kedi yavrusu annesinin yanında oynuyordu, 12 yaşlarında 2 kız 2 erkek çocuk yavru kediyi fark etti, kızlardan bir tanesi eline kocaman bir taş aldı, plan anneye o taşı atıp uzaklaştırmak sonra da yavruyu yakalamak, dayanamadım hemen yanlarına gittim, ne yapıyorsunuz diye sordum, erkek çocuklardan biri bülbül gibi konuşmaya başladı, taşı anneye atacaklarmış, sonra da yavruyu alacaklarmış, taş anne kedinin kafasından bile büyük, bir yerine gelse kesin incitir, at o taşı elinden, o bir anne ve yavrusunu besliyor, size taş atsalar, sizi annenizden ayırsalar ne düşünürsünüz, o yavruya dokunmayın dedim, taşı ellerinden atıp kaçtılar ama eminim o kaçışma o anlıktı, belki sonradan yine anneye taş atıp yavru kediyi almak için girişimde bulunmuşlardır.

Hayvan sevgisinden mi yaptılar? Hayvan sevgisi anne kediye taş atarak yavrusunu ondan ayırmakla olmuyor, bu çocuklara hayvan sevgisi yanlış öğretiliyor, al sev mıncıkla sonra at bir sevgi çeşidi değildir.
Bi kaç dakikada bişeyler söylerek laf anlatılmıyor işte çocuklara. 2 dakika bile sürmüyor söylrdiklerinizin etkisi. Aile ve toplumun örnek olması lazım. Ama malum herşey ortada :(

Daha bugün yasadim hala üzerimden atamadim çok üzgünün çok.minicik yavru bi kopegi cocugun birisi sacmayla vurdu.kopegin omur iligi zedelendi ve arka iki ayagini kullanamaz hale geldi.bu konuya baska bi yorum yapip o cocuklarin masum oldugunu yazmistim. Ama yok cocuk diil bunlar insan bile diiller

Bugün işyerindeki yavruları her zamanki yerlerinde bulamayınca, az kalmış olan insan sevgimi de kaybettim. Daha önceki yuvalarını alıp atan insanlar, o minik yavruları nereye attı kimbilir. Ben yokken ne yaptılar acıkmışlardır şimdi diyerek koşa koşa gittiğim işyerinde bana koşuşan minik ayakları görmemek çok zoruma gitti. O çocukların büyümüş hali de bu işte. Varlığı zarar ziyan, varlığı hayvanlar kadar bile yararlı olmayan, dünyayı kirletmeden kullanan minicik yavrular kadar olamayıp dünyayı bütün varlığıyla kirleten yetişkinler.. keşke hepsi ölse..... kediler yaşasa :cry:

Back