• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazı çocuklar çok kötü...

Okul çağına gelmiş her çocuk iyi ve kötüyü ayırt edebilir olgunluktadır.
Bırakın elin çocuğunu, benimki yerden çimleri koparmaya kalktığı anda daha 2 yaşında olmayan yavruma ‘annem onların da canı var sakın koparma uff olurlar, nefes alamazlar, hiçbir şeye zarar veremeyiz uff yapamayız’ diye söylüyorum ben ya!
Küçük hayvan gördükçe sevdiriyorum, öğretmeye çabalıyorum nasıl davranması gerektiğini.
Bıgüne kadar sayılı bağırmışımdır ama eğer ki bir hayvana zarar verirse eşek sudan gelene ladar döverim!
O hayvanın sesi, gücü olurum benim yavrum da olsa yapamaz böyle bir şeyi.
Her anne bu bilinçle büyütse çocuklarını diyeceğim ama her gün tv de ya da izledikler şeylerde o kadar şiddete maruz kalıyorlar ki, bunu olağan bir şey gibi görüp deneyimlemek istiyorlar.

Kesinlikle aile ile alakalı bir durum. Saygısız ve sevgisiz bireylerin çocukları böyle olmaya mahkum ne yazık ki. Şu an gördüğüm kadarıyla da birçok (hiç çekinmeden söylüyorum) cahil insan geleceğin serserisini, kapkaççısını, kumpascısını, tecavüzcüsünü yetiştiriyor(!)

En zayıf noktam hayvanlardır. Hayvanlara yapılan işkence ve kötü muameledir. Bu şekilde davranan insan bir “velet” bile olsa benim nezdimde “şerefsiz-kanı bozuğun” ta kendisidir.

Şunu da söylemeden edemeyeceğim; ülke şehirlisinden-taşralısına, ünlüsünden-ünsüzüne kadar buram buram kötülük ve cahillik kokuyor! Fahriye Evcen ve Burak Özçivit kedigillerden bir hayvanla fotoğraf çekilebilmek için uyutulmasında bir sakınca görmemişti. Sonrasında birtakım açıklamalar geldi ama benim için yalnızca “rerörerö” den ibaret. Bu ve bunun gibi olaylar işte.

Eğitim şart! Aileden alınan eğitimin önemi büyük ancak alınamamışsa şayet ileri yaşlarda alınan eğitimle davranışlar törpülenebilir. Ya da sadece insan olmayı denemelerini öneriyorum!

Ben parka kuzenimi oynatiyordum. Onlarda parkta oturmus muhabbet ediyorlar ama tabi bagris cagris kufur kiyamet. Dedim hayirdir siz cocuk parki burasi azicik dikkat laflara. Senmisin diyen ustume yuruduler bilmem nerene koruz falan filan. Baskin basanindir dedim ciglik atmaya basladim imdat sapik var diye herkesin dikkatini cekince korkup gittiler.
Sonraki zaman diliminde bir kerede dilenci cocuklarin tacizine ugramistim. Bir anda etrafima toplanip para istediler ama heryerimde elleri. Bahsettiklerimin en buyugude 8 yasinda filandir sanirim. Birde bozuk turkce 1 lira 1 lira diyip duruyorlar. Tuzu biberi olmustu bu olay herseyin. Tekzenden biber gazi aldim. Suan evimde is yerimde arabamda cantamda ve hatta kisin giydiim montumun cebinde
biber gazi var. Ha belki kizan olur belki ne bicim insansin diyen de olur ama ayni seyleri bir daha yasarsam ne 8 yas derim ne 16 basarim gazi. 8 yasinda tanimadigi birinin nolir para ver adi altinda memesini elleyecek kadar yetiskin olduysa gazida yer.
Çok geçmiş olsun .yaşımızın çeyreği olan çocuklardan bile korkar olduk vallahi. Nolacak böyle . eskiden bu kadar var mıydı psikopat çocuk .yeni yeni mi türedi bunlar ben anlamıyorum

Kesinlikle aile ile alakalı bir durum. Saygısız ve sevgisiz bireylerin çocukları böyle olmaya mahkum ne yazık ki. Şu an gördüğüm kadarıyla da birçok (hiç çekinmeden söylüyorum) cahil insan geleceğin serserisini, kapkaççısını, kumpascısını, tecavüzcüsünü yetiştiriyor(!)

En zayıf noktam hayvanlardır. Hayvanlara yapılan işkence ve kötü muameledir. Bu şekilde davranan insan bir “velet” bile olsa benim nezdimde “şerefsiz-kanı bozuğun” ta kendisidir.

Şunu da söylemeden edemeyeceğim; ülke şehirlisinden-taşralısına, ünlüsünden-ünsüzüne kadar buram buram kötülük ve cahillik kokuyor! Fahriye Evcen ve Burak Özçivit kedigillerden bir hayvanla fotoğraf çekilebilmek için uyutulmasında bir sakınca görmemişti. Sonrasında birtakım açıklamalar geldi ama benim için yalnızca “rerörerö” den ibaret. Bu ve bunun gibi olaylar işte.

Eğitim şart! Aileden alınan eğitimin önemi büyük ancak alınamamışsa şayet ileri yaşlarda alınan eğitimle davranışlar törpülenebilir. Ya da sadece insan olmayı denemelerini öneriyorum!
Evet ileri yaşlarda düzelebilir ama kim nasıl tedavi edecek bu insanları. Bilinçli bir toplum olsak bi şekilde görür öğrebir vs. Maalesef öyle bir toplum yok.

Çocukların nesi masum bazıları gerçekten küçük şeytan oluyor.

Hiç hatırlamıyorum ailemin bana hayvan sevgisi aşılamaya çalıştığını. Sokaktaki hayvanlara zarar vermeye çalıştığımı da hatırlamıyorum. Hayvan sevgisini ailemden almadığım için çocukken hayvanlara sevgi de beslemezdim. Yolda gördüğüm kedi sadece kediydi gidip seveyim diye düşünmezdim. Ama taş da atmazdım. Bu çocuklarda bildiğin hayvan nefreti var.

Bazen görüyorum çocukları kedilerin üstüne koşuyorlar hunharca. İşte hayvan sevgisi almamış çocuk budur. Çocuk kediyle ilgilenmek sevmek istiyor ama nasıl yapacağını bilmiyor amaçsızca kovalıyor falan. Dokunmaya korkuyor çekiniyor... Bu çocuğa hayvanlara nasıl davranması gerektiğini anlatırsın. Canım böyle kovalama kedileri ya korkup yola atlarsa sonra araba çarparsa? Getir elini bak dokun böyle dersin çocuğa olur biter. Ama taş atan çocuğa ne diyeceksin?

Yine de güzel güzel konuşmaktan başka çaremiz yok bu konularda. Çocuklar yapmayın bakın size sizden güçlü biri bunu yapsa nasıl hissedersiniz gibisinden konuşun. Bizim burada zavallı bir kedi vardı boynuna ip bağlamışlar gezdiriyordu çocuklar. Kedi de aç susuz iple sürüklüyorlar resmen. Görünce aklım çıktı. Çocuklarla aynısı size yapılsa tarzında konuştum biraz düşünüp kedinin haline tekrar bakınca üzüldü onlar da. Yemek yemesi su içmesi gerektiğini bile düşünmemişler hayvancağızın. Çocukla bu konular hiç konuşulmamış ki fikri yok yavrunun. Kedinin boynundaki ipi hemen çözüp özür dilediler kediden.

O çocuk grubunu sonra hep kedileri uzaktan izleyip arada dokunmaya çalışırken gördüm. En son birisi kedi sahiplenmek için annesine yalvarıyordu.

Bazı çocuklar gerçekten ne yaptığının farkında olarak hayvanlara eziyet ediyor. Konuşunca yaptığından vazgeçmez onlar. Hele 13-14 yaşına gelmiş çocuklar asla vazgeçmez. Onları dövesim geliyor. Şöyle tam yüze oturan güzel bi tokat atıp “eziyet ettiğiniz hayvan da böyle hissediyor şimdi” diyesim geliyor.
Valla güzel kobuşuncada olmuyor pek. Şimdiki çocuklar bi tuhaf . hepsi çok bilmiş, gereksiz ve saçma bir özgüven içersindeler. Ben elimden geldiğinde tatlı konuşmaya çalılıyprum ama genelde kendimi tutamıyorum

Sevmeyi sevile sevile öğreniyoruz.hayvan sevmeyen çocuklar insanlarida sevmiyor.bunlar kimseye zarar veremesin diye 5-6 yaş civarı bi sabit kalsalar iyi olurdu.bende çok üzülühorum hem o masum hayvanlara hem sevgisiz büyüyen yavrucaklara
Çcouklar için bende üzülüyorum öyle bir aileye sahip oldukları için ama hayvanlara bişey yaparlen gördümmüde ciddi anlamda nefret ediyorum ve o çocuğu asla daha sevemiyorum. Akraba vs olsa da.

Bomba gibi bir nesil geliyor bence.
Cok uzucu... Annelere buyuk iş dusuyor
Bizim zamanımızda da derlerdi şimdiki nesil şöyle böyle vs diye ama biz böyle değildik ya bu ladar kötü değildik. Yaptığımız en büyük kötülük arkadaşımızın saçını çekmek falandı.

Bazı çocuklar çok kötü den ziyade bazı anne babalar çok kötü ne yazık ki.
Benim de içim hiç kaldırmaz bu görüntüleri.
Anne olmaya karar verdikten sonraki en büyük endişemdir. Vicdanlı, empati duygusu gelişmiş, merhametli bir birey yetiştirebilmek. Umarım dilediğim gibi olur.
O çocuklar da bir şekilde ıslah olur.

Şimdiki çocuklar çok agresif. Bilmiyorum fazla film izlemek, bilgisayar oynamaktan mi?. Ama mesela bana çocukken öğreten olmadi hiç, ama yine de hayvanlara karşı duyarli oldum. Bu biraz içten gelen bir şey bence. Ben hayvanlara kötü davranilmasina dayanamiyorum yaaa. Bı yavru köpeğim vardı sahiplendirdim onu umarım iyi bakiliyordur. Şimdi o geldi aklima

Bizim zamanımızda da derlerdi şimdiki nesil şöyle böyle vs diye ama biz böyle değildik ya bu ladar kötü değildik. Yaptığımız en büyük kötülük arkadaşımızın saçını çekmek falandı.

Bende bizden sonrakilerden memnun degilim ve cok sasiriyorum.

Ama bizim zamanimizda da bizden buyukler bizi begenmezlerdi.

Bakiyorum bazen de ne erkegi erken ne kizi kiz ne de cocugu çocuk..

Bunun için anne ve babalara iş düşüyor canım. Ben sahseş hayvan sevgisini daha 1,2yaslarinda aşılıyorum. Büyük oglum okul yolu üzerinde boş bir alan var orda okuldan gelirken beslenmesinde kalan yiyecekleri atar hergun küçük oğluşum da kedi köpek delisi peşlerinden koşar. Aşırı sevdikleri için köpek alicam eve bagdassinlar diye.

Hayvan sevgisini annem bana asilamadi.
Yani bir kedi görsek hadi gel sevelim bak cok sevimli demez. Annemin hic bir kedi alip sirtini sivazladigini görmedim.
Ama mahallenin kedilerini annem besler kapi önünde, bütün apartmanla papazda olsak ( kedilerin pireli oldugundan sikayetleniyorlar ) annem beslemeye devam eder.
Demem o ki herkes hayvan sevmeyebilir ama merhameti varsa onunda bir canli oldugunu unutmaz..

Annem de bana hic bir canliya asla zarar vermemem gerektigini ögretti.

Kücükken falan mahallemde hayvanlara zarar verdigimi veya verildigini hatirlamiyorum simdikileride sevmek disinda bir sey yaparlarkende yakalamadim.

Ama görürsem ki bir kediye hic kiyamam, zarar verdiklerini cocuk mocuk demem patlatirim bi tane.

Bunun için anne ve babalara iş düşüyor canım. Ben sahseş hayvan sevgisini daha 1,2yaslarinda aşılıyorum. Büyük oglum okul yolu üzerinde boş bir alan var orda okuldan gelirken beslenmesinde kalan yiyecekleri atar hergun küçük oğluşum da kedi köpek delisi peşlerinden koşar. Aşırı sevdikleri için köpek alicam eve bagdassinlar diye.
Eviniz bahçeli ve o köpeğe uygun yaşam alanı oluşturabilecek, her gün düzenli sabah akşam ihtiyaçlarını asla aksatmadan giderebileceksiniz, çocuklarınıza bu konuda sorumluluk verebilecekseniz ‘sahiplenin’ lütfen.
Diğer türlüsü hayvana eziyetten başka bir şey değil.

Hayvana eziyetle ilgili ayetleri hadisleri kağıtlara yazıp apartmana as. Ha içinde vicdan olmayan insanı bu da durdurmaz ama inançlarının nasıl ikiyüzlü olduğunu yüzlerine vurmuş olursun

Yeminle zamane çocuklarından nefret geldi. Aynı şeyi devamlı bende yaşıyorum. Uyarmaktan, kizmaktan ben yoruldum onlar yorulmadi. Bir de öyle pişkinler ki.

Buraya yeni taşındım sayılır. Arada at falan görüyordum aşağıdaki yesilliklerde. 3 at yukariya doğru gelmiş, binaların oraya. Bir kaç tane 11 12 yaşlarında çocuk eline koca koca taşlar alıp atlara atıyor. Atlarda bir iki yeşillik bulmuş otluyorlardi.

Bir kızdım ki. Napıyorsunuz atmayın vs. Çocuklar ise sanane atarız, annemler de köyde hayvanlara taş atiyor ne var ki dediler. Bende sinirlendim iyice annen de vicdansız sende dedim. Neyse o ara atları kurtardım.

Ben evde örümcek görsem onu bile oldurmem. Oğullarıma da öğretiyorum. Eğer her hangi bir canlıya kötü davranırsaniz ya da öldururseniz Allah sizi sevmez diyorum.

İnsan kötü doğar diye boluna dememısler.. ben de ogretmenım,okula bır hayvan girse cocukları degıl o hayvanı korumak ıcın ataga gecıyorum... bana gore cok daha masumlar cunku.. bu cehalet kesınlıkle Aileden.. bir aile dostumuz evıme geldıgınde kedıme suratını eksıterek baktı,o cocuk o hayvandan tıksınmeyı ogrendı ancak.. sevmek ıstedı,ellettırmedı cocuga.. ne beklersın sonra..

İş anne babada bitiyor.

Ben de bir gün balkondayken aşağıda 14-15 yaşlarında bir kaç çocuğun köpek dövüştürdüklerini gördüm. Polisi aradım. Ama polis geldi mi göremedim.

Benim de kızım var, 2 yaşına girecek. O da çok seviyor kedileri. Ama severken boğacak diye çok korkuyorum

Back