• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazı çocuklar çok kötü...

böyle bir durumda telefonunuzun kamerasına kaydedin, zabıtayı arayın. hayvana eziyet, yaşadığı yerden uzaklaştırmak bile suç kapsamında.
tereddüt etmeyin adınızı sanınızı belirtmenize bile gerek yok, kimliğimi gizli tutun dersiniz.

Hayvanlara doğaya kısacası her şeye karşı bir sevgisizlik saygısızlık var şimdiki çocuklarda. Daha geçen yaşadığım olayı anlatayım kvlere gidiyorum mahallerine girdigim anda 7 8 yaşlarında bir çocuğun elektrik direğine tırmanıp tepesine tünediğini gördüm. Diğer çocuklar da aşağısında top oynuyo kimsenin umrunda değil görür görmez ne yapıyorsun orada tırmandıgın şey elektirik direği çarpılırsın in yavaşça oradan dedim. Suratıma iki sn boş boş bakıp "sanane sen benim keyfimin kâhyası mısın yürü git işine" dedi diğerleri de ona çanak tutup "heeaaa sen de kimsin" bilmem neler havada uçuşuyo ağzım açık bir halde yoluma devam ettim.

Merhaba herkese.

Bilmiyorum belki aranızdan bazıları derdin bu mu diyebilir ama son zamanlarda iyice üzer oldu bu konu beni.

1. Katta oturuyorum ama neredryse zeminle bir gibi . Dışarıdan olan biten neredeyse herşeyi görüyorum ve duyuyorum maalesef. Evimizin karşısında da bir park var ve çocuklar bütün gün ordalar. Ve beni üzrn meseleye geliyorum. Bu çocukların çoğunda hayvan sevgisi denen şeyin zerresi yok. Kedi gördü mü taş atan mı dersin köpeğin boynuna ip dolayan mı dersin üstüne basmaya çalışan ya da eline aldığı kumu hayvanın gözüne savuran mı dersin ne ararsan var . sanki çocuk değillerde şeytanlar.

Ve bunları yapanların akılları ermicek yaştada değiller. 2 3 yaşında olsa anlarım akılları kesmiyor derim. Ama bugün 16 17 yaşlarında bir çocuğu yavru köpeğe tekme atarken gördüm ve cinlerim tepeme çıktı. Bağırdım çocuğa ama okadar umursamaz pişkindi ki hiç umrunda bile olmadı.

Ve yine bu gün 7 8 yaşlarında bir çocuğu kendi kıçından büyük taşı kaldırıp köpeğe atmaya çalışırken gördüm. Allahtan yaşı küçüktüde gücü yetmedi attığı taş ulaşmadı köpeğe.

Artık resmen tetikte bekler oldum acaba bişey yaptılr mı kediye köpeğe vs. Diye. Ben uyarıyprum bazen tatlı dille bazende sert ama brnim uyarmamla olacak şey değil bu. Bi tanesinin annesine söyledim ama onlar çoçuklarından beter . yokki hayvana sevgi saygı. Sözde herkes çok dindar çok iyi insanlar ama resmen çocukları hayvanlara eziyet ediyorlar gram umurlarında değil.

Ya bugün yavru köpeğe tekme atan o çocuğu görmeseydim ya daha fenasını yapsaydı nolcaktı. Bazı çocuklarda kedileri sıkıştırıp üzerlerine köpekleri salıyorlar . hani çocuklar masumdu . dünyayo çocuklar yönetsindi .bu nasıl masumluk.

Kızlar cidden artık zırt pırt etrafı kollar oldum bi hayvana zarar verecekler bişey olacak diye. Ne yapmam gerek benim kim ilgilenir böyle konulurla. Kim koruyacak bu sokak hayvanlarını kötü niyetli insanlardan.

Anneme babama söylüyorum çok abartıyorsun diyorlar. Ama o hayvanlar kendilerini koruyamıyor. İki lokma yemek için milletin peşine takılıp gidiyorlar. Kediler kuşlar faha tedbirli ürkek ama köpekleri kandırmak çok kolay .çok üzülüyorum ben . Allah bütün hayvanları korusun kötü insanlardan.
ailenin iyi egitememesi. merhamet ve vicdan duygusunu asilamamasi sonucu bunlar...

Merhaba herkese.

Bilmiyorum belki aranızdan bazıları derdin bu mu diyebilir ama son zamanlarda iyice üzer oldu bu konu beni.

1. Katta oturuyorum ama neredryse zeminle bir gibi . Dışarıdan olan biten neredeyse herşeyi görüyorum ve duyuyorum maalesef. Evimizin karşısında da bir park var ve çocuklar bütün gün ordalar. Ve beni üzrn meseleye geliyorum. Bu çocukların çoğunda hayvan sevgisi denen şeyin zerresi yok. Kedi gördü mü taş atan mı dersin köpeğin boynuna ip dolayan mı dersin üstüne basmaya çalışan ya da eline aldığı kumu hayvanın gözüne savuran mı dersin ne ararsan var . sanki çocuk değillerde şeytanlar.

Ve bunları yapanların akılları ermicek yaştada değiller. 2 3 yaşında olsa anlarım akılları kesmiyor derim. Ama bugün 16 17 yaşlarında bir çocuğu yavru köpeğe tekme atarken gördüm ve cinlerim tepeme çıktı. Bağırdım çocuğa ama okadar umursamaz pişkindi ki hiç umrunda bile olmadı.

Ve yine bu gün 7 8 yaşlarında bir çocuğu kendi kıçından büyük taşı kaldırıp köpeğe atmaya çalışırken gördüm. Allahtan yaşı küçüktüde gücü yetmedi attığı taş ulaşmadı köpeğe.

Artık resmen tetikte bekler oldum acaba bişey yaptılr mı kediye köpeğe vs. Diye. Ben uyarıyprum bazen tatlı dille bazende sert ama brnim uyarmamla olacak şey değil bu. Bi tanesinin annesine söyledim ama onlar çoçuklarından beter . yokki hayvana sevgi saygı. Sözde herkes çok dindar çok iyi insanlar ama resmen çocukları hayvanlara eziyet ediyorlar gram umurlarında değil.

Ya bugün yavru köpeğe tekme atan o çocuğu görmeseydim ya daha fenasını yapsaydı nolcaktı. Bazı çocuklarda kedileri sıkıştırıp üzerlerine köpekleri salıyorlar . hani çocuklar masumdu . dünyayo çocuklar yönetsindi .bu nasıl masumluk.

Kızlar cidden artık zırt pırt etrafı kollar oldum bi hayvana zarar verecekler bişey olacak diye. Ne yapmam gerek benim kim ilgilenir böyle konulurla. Kim koruyacak bu sokak hayvanlarını kötü niyetli insanlardan.

Anneme babama söylüyorum çok abartıyorsun diyorlar. Ama o hayvanlar kendilerini koruyamıyor. İki lokma yemek için milletin peşine takılıp gidiyorlar. Kediler kuşlar faha tedbirli ürkek ama köpekleri kandırmak çok kolay .çok üzülüyorum ben . Allah bütün hayvanları korusun kötü insanlardan.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki... şimdiki çocukların çoğu acımasız, hasta ruhlu, hediye düşkünü, sevgisiz ve çıkarcılar... ama neden böyleler biliyor musunuz, çünkü çocuk sünger gibidir, ebeveynde ne görürse onu çeker... bunlar o anaların evlatları maalesef :( onların suçu yok, yetiştirenlerde kabahat... zamane kadınlarının tüm yozlukları ve cehaletleri yansıyor küçücük çocuklara bile... özellikle de kız çocukları.... aman Allah'ım, büyümüş de küçülmüş gibiler... ama umutsuz da olmayın çok güzel ana-babaların çok güzel evlatları da var, teşekkür etmesini bilen, sevgi dolu, çocuk gibi çocuklar onlar...

Merhametsizlik yada vicdan degil konu bizede kimse kediye kopege vurma demedi ama vurmadik canlarini yakmadik ancak ve ancak kucuk cocuklar beklenirdi civciv yada o turevde muhabbet kusu vs bogazini sıkmasin diye

Simdiki nesil mutsuz huzursuz ve ofkeli o haraketler ofkenin disa vurumu buyuk cogunlugu bosanmis bosanmamissada kavga gurultu aile cocugu aileler desen ayni yasamin zorlugunda egilmelkten kendilerine diretmekten ve bunun agirligini tasimaktan cogu hkisi depresyonda herkes sosyal medya adi altinda yanlizlasti aslinda insanlar yonlendiriliyor kimse farkinda degil millet birbirinin mutsuzlugundan mutlu olur hale geldi yasami idame ettirebilmek icin 2 yasinda cocuklar sabah 6da kres yoluna dusuyor daha 2 yasinda aliyor sorumlulugu misal

Dinsel olarak inanc zayifladi gunah kavrami insanlari dizginlemiyor
Simdi toplum deizme kayiyor

İnanilmaz otesi mutsuzuz hayvanmi gorur kimsenin gozu insanlari kesiyormar kitir kitir ben yedigimize ictigimize birsey kattiklarini dusunuyorum valla

Bebeklik evet masum olduklari bir cag ancak artik 3-4 yasindan sonra anne ve babalar ektiklerini biciyor. Hele ilkokul cagi bence insanlarin gaddarlikta cag atladigi yaslar. Sadece hayvanlar degil, engellilerle dalga gecme, gozluklulerle dalga gecme, parasizligiyla dalga gecme gibi durumlar cok fazla. Hepimiz yasamisizdir benzer olaylari o yuzden artik ilkokuldaki coculari masum diye nitelendirmekten vazgecelim.

Merhaba herkese.

16 - 17 yaşındaki için çocuk diyemem zaten nerdeyse cezai ehliyetini alacak... Onlar da zaten pek masumiyet kaldığına inanmıyorum... Daha ufaklar için de bence en ilkel genlerimiz devreye giriyor... Korunma, bilmediğinden kaçma gibi... Neticede bizim ilk atalarımız da hayvanlardan korkmuş,korunmak için taş falan atmış yani... İşte burda devreye anne ya da baba girip hayvanı sevmeyi ogretmeli diye düşünüyorum :) yoksa gerçekten masumlar yani :) oğlum 20 aylık şimdiden öğretiyoruz hayvanları sevmesini :)

cocuklar masumlar! tek suc ailenin. sana bi misal verim. benim köpegim var oglum 14 aylik bi kac aydir köpek ilgisini cok cekio sürekli kulagini cekmeye kalkiodu yada parmagini gözüne sokmaya calisiodu. her defasinda anlamaz 14 aylik dedikleri halde oglum bak cani acimasin böyle sevelim böyle sarilalim. anne napio bak diye diye bi ayda köpek oksatmasini ögrettim. simdi mahallenin bütün kedisini köpegini öyle sevio... ki komsunun da 3 yasinda torunu var onun annesi sürekli köpege bagriomus ve cocuk resmen minicik köpegine tekmeler atio annesi gülüyo resmen o an benim cinlerim tepeme cikti gördügüm an ki abartmiyorum benim ah uh diye kiza resmen kizip köpegi sevmeye basladi benim oglum sanki ona o kiza ögretmeye calisirmis gibi. komsum bile sok oldu ne güzel ögretmissin diye.

ANNE ve BABA... egoist evlat yetistirio malesef cogu kisi... at yavrum, vur yavrum, kir yavrum
canım senin çocuğun küçükmüş
8-9 yaşındaki bi çocuğun vicdani duyguları artık vardır olması lazım
tamam cidden bilmiyorum psikolojik olarak tam ne zaman o yetiye erişiyorlar ama 6 yaşındaki çocuğu suçlayamam ailesindendir derim de 9 yaşındaki çocuk artık vuramaz ya hayvanlara vuramamalı..

ay gervekten bende anlamıyrum cocuklarına çiğ et yedırıp karanlık odada mı tutuyorlar nedır? zamane veledlerı hayli vıcdansız ve kinci cok uzucu bır durum bırbırlerıne karsı da oyle vıcdansızlar Aşlah sonumuzu hayır etsın

Merhametsizlik yada vicdan degil konu bizede kimse kediye kopege vurma demedi ama vurmadik canlarini yakmadik ancak ve ancak kucuk cocuklar beklenirdi civciv yada o turevde muhabbet kusu vs bogazini sıkmasin diye

Simdiki nesil mutsuz huzursuz ve ofkeli o haraketler ofkenin disa vurumu buyuk cogunlugu bosanmis bosanmamissada kavga gurultu aile cocugu aileler desen ayni yasamin zorlugunda egilmelkten kendilerine diretmekten ve bunun agirligini tasimaktan cogu hkisi depresyonda herkes sosyal medya adi altinda yanlizlasti aslinda insanlar yonlendiriliyor kimse farkinda degil millet birbirinin mutsuzlugundan mutlu olur hale geldi yasami idame ettirebilmek icin 2 yasinda cocuklar sabah 6da kres yoluna dusuyor daha 2 yasinda aliyor sorumlulugu misal

Dinsel olarak inanc zayifladi gunah kavrami insanlari dizginlemiyor
Simdi toplum deizme kayiyor

İnanilmaz otesi mutsuzuz hayvanmi gorur kimsenin gozu insanlari kesiyormar kitir kitir ben yedigimize ictigimize birsey kattiklarini dusunuyorum valla

Dini inançla alakası yok bunun.
Bunun merhamet ve ahlak kurallarıyla alakası var. Bir insan bir kötülüğü yapmaktan salt günah diye vazgeçiyorsa zaten o kişi potansiyel kötüdür.

Ahlaklı bir insanın hiçbir dini kuralla dizginlenmeye ihtiyacı olmaz.

Eğer okullarda din dersi yerine sadece ahlak ve iyi birey olma gibi bir ders veriliyor olsa idi bu küçük canileri çok daha az görüyor olurduk.

Eviniz bahçeli ve o köpeğe uygun yaşam alanı oluşturabilecek, her gün düzenli sabah akşam ihtiyaçlarını asla aksatmadan giderebileceksiniz, çocuklarınıza bu konuda sorumluluk verebilecekseniz ‘sahiplenin’ lütfen.
Diğer türlüsü hayvana eziyetten başka bir şey değil.
Neden binada terier beslenmez mi sizin bu düşünceniz gereksiz bence. Parklar bahcebah var oralara götürulebilinir. Napalim bahçemiz yok diye hayvan bakmayalim mi sevmiyelim mi.

Evlenmeden önce ailemin evindeyken apartmanda 6-7 yaşlarında bir çocuk yavru kedilerin gözlerini çubukla oymustu iki-üç kedi kör olmustu. Gidip kapılarını çaldım annesi çıktı anlattım üzüldü kadın meğerse miş gibi yapmış Akşama babası annemle komşuların önünü kesmiş çocuğuma iftira atmayın diye. Umarım bu dediğim yanlış anlaşılmaz ama anne-baba 5 vakit namazındaydı çocukları yavru kedi gözü oyuyordu. İlk öğretilcek şey vicdan olmalı. Kahroluyorum masum canı yakan insanları görünce tiksiniyorum
Oy :(

Çocukların masum olduğuna hic de inanmıyorum. Kediye köpeğe güçleri yettiği için ve başlarına bir şey gelmeyeceğini bildikleri için kotu davranıyorlar. Misal daha kötü seylere güçleri yetse ve cezasız kalacağını bilseler daha kötülerini de yapacaklarına eminim. Allah onları yetistiren anne babaya da vicdan versin bu nasıl çocuk yetiştirmektir. Sözde ülkenin %90ı müslüman... Dinden önce iyi insan olmayı öğrenmeli herkes

Dini inançla alakası yok bunun.
Bunun merhamet ve ahlak kurallarıyla alakası var. Bir insan bir kötülüğü yapmaktan salt günah diye vazgeçiyorsa zaten o kişi potansiyel kötüdür.

Ahlaklı bir insanın hiçbir dini kuralla dizginlenmeye ihtiyacı olmaz.

Eğer okullarda din dersi yerine sadece ahlak ve iyi birey olma gibi bir ders veriliyor olsa idi bu küçük canileri çok daha az görüyor olurduk.
Bu kadar güzel bir cevap olabilirdi ancak tebrikler :KK50:

Merhaba herkese.

Ne yazık ki bende görüyorum, ellerinde sopalarla kedi dövme timi kurmuş bir grup çocuk. Ne kadar anlatıp engel olmaya çalıştımsa da kesinlikle anlamıyorlar. Söylenenleri bir türlü idrak edemiyorlar çünkü henüz vicdanları gelişmemiş. Ya hiç gelişmeyecek, öyle kalacaklar ve birer psikopat olacaklar ya da diğer şeyleri öğrendikleri gibi, merhameti de zamanla öğrenecekler. Şimdi çocuğum öyle yapma günahtır vs dediğimizde bunun ne demek olduğunu anlayıp, hissetmiyorlar henüz vicdan denen olgu devreye girmemiş çünkü. Aileleri de bu konuda özen göstermediyse, temizlik alışkanlığı, sayısal beceri vs gibi geri kalması normal. Küçük olanlar için söylüyorum. 16 yaşında olana merhamet uğramadıysa biraz zor.

ay gervekten bende anlamıyrum cocuklarına çiğ et yedırıp karanlık odada mı tutuyorlar nedır? zamane veledlerı hayli vıcdansız ve kinci cok uzucu bır durum bırbırlerıne karsı da oyle vıcdansızlar Aşlah sonumuzu hayır etsın
Gereksiz şımartıyorlar ve sanırım özGüvrnli olsunlar diye fazlaca başı boş bırakılıyorlar

Back