• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazı çocuklar çok kötü...

elimizde olsada bütün hayvanları koruyabilsek. Hiç birine zarar gelmese.
Öbür dünyada herkes yaptığının karşılığını alacak diye rahatlatıyorum kendimi ama o hayvanların şuan acı çekiyo olması çok çok üzüyor beni. Keşke elimden fazlası gelse.
Keşke ama bizler de bir yere kadar yetişebiliyoruz rabbim o yavrulara dilsiz canlara kim ne yapıyorsa bin katını bu dünyada yaşatsın elleri kolları kopsun inş çocuğuna çoluğuna sahip çıkmayıp uyarmayanı da birde matah bişiy yapıyormuş gibi gülen kadınlar yok mu allahım sen sabır ver

Ben bu konularda direk aileleri suçluyorum benim oğlum ve kızımda okadar çok seviyorlar ki bütün hayvanları ellerinde birşey alsak hemen bir canlı gördükleri zaman yarısını onlara verirler küçücük yaşlarından beri sevgisiz doğada kendilerinden başka canlıyı hiçe sayan anne ve babalar ve böyle çocuklar içim acıyor böyle şeyler duyunca !

Iki buçuk yaşındaki oğlum hayvanları çok seviyor ki bunun sebebi eşim ve benim de fazlasıyla seviyor oluşumuz. Hiç korkutmadık oğlumu. Küçük olduğu için henüz nasıl sevmesi gerektiğini bilemiyor. Geçtiğimiz hafta kediyi bunalttı sevgisiyle :) pisicik de yüzünü tırmaladı oğlumun. Bayağı derin bir çizik oldu yanağında. Oğlum pek canı tatlı bir çocuk değil. Aşırı derecede canı yanmazsa ağlamaz. Dudaklarını büktü bana baktı ve ne tepki vereceğimi bekledi. O an vereceğim tepki muhtemeldir ki ilerleyen yaşlarda oğlumun hayvanlara yaklaşımını belirleyecekti. "sen severken onu sıktığın için sana bunu yaptı. Daha nazik olursan sana kızmaz" dedim. Beş dakika sonra bir şey olmamış gibi sevmeye devam etti. Kedi de muhtemelen "arsız ayol bu çocuk" diye düşünmüş olmalı ki tepki vermedi.

Diyeceğim o ki bu ülkede birçok anne altın büllüklü oğluna tırmık atan kediye haddini bildirir. En kötü ihtimalle iter, kışt kışt yapar. Bu manzarayı gören çocuk da kendi yaptığı hatayı sorgulamadan hayvanlara zarar verme hakkının olacağını düşünür. Nasılsa annesi de yapıyor aynı şeyi...

Şimdi oğlum hayvanları severken bunaltınca "oğlum hayvanın canını yakıyorsun, sıkıyorsun sana kızabilir" diyorum ve daha sakin ve temkinli seviyor böyle deyince. Nihayetinde acı bir tecrübe ile de olsa hayvanların da kızma ve bunalma hakkı olduğunu öğrendi sıpa :)

Maalesef ki o çocukların bir suçu yok. Dünyanın merkezinde çocuklarının olduğunu onları inandıran, merhameti öğretmeyen aileleri utansın.
İlk paragrafı okurken tebessüm ettim =) sizin gibi anneler azınlıkta . ya da brnim çevrem öyle bilmiyorum.
Çocuk masaya çarptı diye masayı döven annelerimiz bile var kaldı ki bi hayvan zarar verince olacaklatı düşünemiyorum.
Dediğiniz doğru. Böyle olaylarda sebep aile. Ama yinede belli bir yaşa gelmiş olan çocuğun bu davranışları karşısında o çocuktan nefret ediyorum. Ailesi öğtetmemiş diyemiyorum.

Keşke ama bizler de bir yere kadar yetişebiliyoruz rabbim o yavrulara dilsiz canlara kim ne yapıyorsa bin katını bu dünyada yaşatsın elleri kolları kopsun inş çocuğuna çoluğuna sahip çıkmayıp uyarmayanı da birde matah bişiy yapıyormuş gibi gülen kadınlar yok mu allahım sen sabır ver
Amin amin . Allah akıl fikir versin öylrlerine de

İlk paragrafı okurken tebessüm ettim =) sizin gibi anneler azınlıkta . ya da brnim çevrem öyle bilmiyorum.
Çocuk masaya çarptı diye masayı döven annelerimiz bile var kaldı ki bi hayvan zarar verince olacaklatı düşünemiyorum.
Dediğiniz doğru. Böyle olaylarda sebep aile. Ama yinede belli bir yaşa gelmiş olan çocuğun bu davranışları karşısında o çocuktan nefret ediyorum. Ailesi öğtetmemiş diyemiyorum.

İşte bütün mesele o masayı dövmekte. Masayı dövmek yerine "dikkatli olmadığın için masaya çarptın" denilse bu çocuklar bu kadar bencil olmayacak. Belli bir yaştan sonra evet çocuğun fıtratı devreye giriyor ama yine de ailede bitiyor iş. Benim anne babamdan hayvan sevgisine dair pek bir şey görmedim ve duymadım. Nihayetinde bu da onların tercihi. Lakin bana herhangi bir canlıya asla zarar vermemem gerektiğini öğrettiler. Merhameti öğrettiler.

Bu ülkedeki aileler bunun ayrımını yapacak nitelikte bile değiller. Herkes hayvanlara sempati duymak zorunda değil. Lakin paşa paşa yaşam haklarına saygı duymak zorunda. Sadece merhameti öğretseler o bile kafi. Sevmek beri kalsın...

Biber gazını kimin için kullanıcam acaba çocuklar için demediniz inş:110:
Yoo gayet dedim. 16 17 yasinda cocuklarin saldirisina ugramis bir insan oldugum icin pek cocuk gormuyorum onlari artik. Kaldi ki kediye kopege saldiracak kadar canilesmis insanlarin da yetiskinliklerinde sorunlu oldugunu soyleyen arastirmalar var. Bu olayin 1. Kismi.

Ayrica biber gazi cok caydirici bir arac kullanmaniza gerek yok cebinizden cikarmaniz yetiyor karsi tarafi sindirmek icin bu da 2. Kismi.

Evet suç çoğunlukla ailenin ama belli bir yaşa geldikten sonrada iyiyi kötüyü ayırt edemiyorlar mı.misal bugün köprğe tekme atan 16 yaşlarındaki genç . ya da okulda da mı hiç birşey öğretmiyorlar bu konuyla ilgili.

tabiki öyle herkez kendini gelistirmeli. ama bu cocukluktan gelen yalnis egitim, ve piskolojik sorunlarin getirdigi bir ürün. sonucta 30 yasindaki insanlar bile neler yapiyor. zincirleme kaza gibi birsey....

Arkadaşım videoya çek o arada çık bağır çağır aileside gelsin onlarida çek sonra hayvansever sayfalarında ifşa et. Hayvanseverler gereğini yapar sen hiiiic merak etme. Coook pisliğin hakkindan geldiler böyle saolsunlar. Sen tek basina tabiki baş edemezsin. Ama pencere kenarında bekleyerek dur yapma diyerekte nereye kadar engelleyeblrsnki. Çıkıp hepsini ağzını yüzünü dağıtmak aslında doğru olanda. Bu seferde onları insandan sayarlar suçlu sen olursun.

İşte bütün mesele o masayı dövmekte. Masayı dövmek yerine "dikkatli olmadığın için masaya çarptın" denilse bu çocuklar bu kadar bencil olmayacak. Belli bir yaştan sonra evet çocuğun fıtratı devreye giriyor ama yine de ailede bitiyor iş. Benim anne babamdan hayvan sevgisine dair pek bir şey görmedim ve duymadım. Nihayetinde bu da onların tercihi. Lakin bana herhangi bir canlıya asla zarar vermemem gerektiğini öğrettiler. Merhameti öğrettiler.

Bu ülkedeki aileler bunun ayrımını yapacak nitelikte bile değiller. Herkes hayvanlara sempati duymak zorunda değil. Lakin paşa paşa yaşam haklarına saygı duymak zorunda. Sadece merhameti öğretseler o bile kafi. Sevmek beri kalsın...
Kesinlikle kimse hayvanları sevmek zorunda değil . zarar vermesinler yeter. Oturduğum yerdeki insanlara hayvanlara saygı duymalısınız dediğimi düşündümde ne diyo bu diye hepsi alay herhalde benle. O kadar uzaklarki bu kavramlardan

Arkadaşım videoya çek o arada çık bağır çağır aileside gelsin onlarida çek sonra hayvansever sayfalarında ifşa et. Hayvanseverler gereğini yapar sen hiiiic merak etme. Coook pisliğin hakkindan geldiler böyle saolsunlar. Sen tek basina tabiki baş edemezsin. Ama pencere kenarında bekleyerek dur yapma diyerekte nereye kadar engelleyeblrsnki. Çıkıp hepsini ağzını yüzünü dağıtmak aslında doğru olanda. Bu seferde onları insandan sayarlar suçlu sen olursun.
Yaşadığım yer öyle dediğiniz gibi bir yer değil maalesef. Orda linç edilen ben olurum. Doğuda bir yerde yaşıyorum. Hayvansever pek yok buralarda

Yaşadığım yer öyle dediğiniz gibi bir yer değil maalesef. Orda linç edilen ben olurum. Doğuda bir yerde yaşıyorum. Hayvansever pek yok buralarda
Dogudada hayvanseverler var bu kadar umutsuz olma lütfen. Bak sen seviyosun mesela. Senin gibi birsuru insan vardr bilmediğin tanimadgn . Sen gizliden de olsa çek yüzleri gorunsun . Hayvana işkence ediyorlar de yap şikayetini. Bidaha yapamazlar korkarlar. Şimdilik para cezasi alırlar belki ama sonrasnda hapis falan deniyor. Insallh gerçek olurda şu güzelim hayvanlar kurtulur şu iskencelerden

Yoo gayet dedim. 16 17 yasinda cocuklarin saldirisina ugramis bir insan oldugum icin pek cocuk gormuyorum onlari artik. Kaldi ki kediye kopege saldiracak kadar canilesmis insanlarin da yetiskinliklerinde sorunlu oldugunu soyleyen arastirmalar var. Bu olayin 1. Kismi.

Ayrica biber gazi cok caydirici bir arac kullanmaniza gerek yok cebinizden cikarmaniz yetiyor karsi tarafi sindirmek icin bu da 2. Kismi.
Geçmiş olsun. Nasıl saldırıya uğradınız acaba . bende tırsıyorum bazen uyarınca bazıları direk küfür ediyor ama hiç saldırı vs olmadı allahtan . caydırıcılık açısından yanımda bulundururum artık.

Dogudada hayvanseverler var bu kadar umutsuz olma lütfen. Bak sen seviyosun mesela. Senin gibi birsuru insan vardr bilmediğin tanimadgn . Sen gizliden de olsa çek yüzleri gorunsun . Hayvana işkence ediyorlar de yap şikayetini. Bidaha yapamazlar korkarlar. Şimdilik para cezasi alırlar belki ama sonrasnda hapis falan deniyor. Insallh gerçek olurda şu güzelim hayvanlar kurtulur şu iskencelerden
Bir daha karşılaşınca çekerim tabiki ama geneldr küçük çocuklar olduğu için kızınca o an bırakıyorlar. Sonra yine aynı davranışa devam ediyorlardır tabi. Şöyle tatmin edici bir ceza gelse artık bu hayvanlar konusundada hrm bizim içimiz rahatlasa hemde artık hayvanlara işkence yapılmasa .yeter

Sevmeyi sevile sevile öğreniyoruz.hayvan sevmeyen çocuklar insanlarida sevmiyor.bunlar kimseye zarar veremesin diye 5-6 yaş civarı bi sabit kalsalar iyi olurdu.bende çok üzülühorum hem o masum hayvanlara hem sevgisiz büyüyen yavrucaklara

Geçmiş olsun. Nasıl saldırıya uğradınız acaba . bende tırsıyorum bazen uyarınca bazıları direk küfür ediyor ama hiç saldırı vs olmadı allahtan . caydırıcılık açısından yanımda bulundururum artık.
Ben parka kuzenimi oynatiyordum. Onlarda parkta oturmus muhabbet ediyorlar ama tabi bagris cagris kufur kiyamet. Dedim hayirdir siz cocuk parki burasi azicik dikkat laflara. Senmisin diyen ustume yuruduler bilmem nerene koruz falan filan. Baskin basanindir dedim ciglik atmaya basladim imdat sapik var diye herkesin dikkatini cekince korkup gittiler.
Sonraki zaman diliminde bir kerede dilenci cocuklarin tacizine ugramistim. Bir anda etrafima toplanip para istediler ama heryerimde elleri. Bahsettiklerimin en buyugude 8 yasinda filandir sanirim. Birde bozuk turkce 1 lira 1 lira diyip duruyorlar. Tuzu biberi olmustu bu olay herseyin. Tekzenden biber gazi aldim. Suan evimde is yerimde arabamda cantamda ve hatta kisin giydiim montumun cebinde
biber gazi var. Ha belki kizan olur belki ne bicim insansin diyen de olur ama ayni seyleri bir daha yasarsam ne 8 yas derim ne 16 basarim gazi. 8 yasinda tanimadigi birinin nolir para ver adi altinda memesini elleyecek kadar yetiskin olduysa gazida yer.

Çocukların nesi masum bazıları gerçekten küçük şeytan oluyor.

Hiç hatırlamıyorum ailemin bana hayvan sevgisi aşılamaya çalıştığını. Sokaktaki hayvanlara zarar vermeye çalıştığımı da hatırlamıyorum. Hayvan sevgisini ailemden almadığım için çocukken hayvanlara sevgi de beslemezdim. Yolda gördüğüm kedi sadece kediydi gidip seveyim diye düşünmezdim. Ama taş da atmazdım. Bu çocuklarda bildiğin hayvan nefreti var.

Bazen görüyorum çocukları kedilerin üstüne koşuyorlar hunharca. İşte hayvan sevgisi almamış çocuk budur. Çocuk kediyle ilgilenmek sevmek istiyor ama nasıl yapacağını bilmiyor amaçsızca kovalıyor falan. Dokunmaya korkuyor çekiniyor... Bu çocuğa hayvanlara nasıl davranması gerektiğini anlatırsın. Canım böyle kovalama kedileri ya korkup yola atlarsa sonra araba çarparsa? Getir elini bak dokun böyle dersin çocuğa olur biter. Ama taş atan çocuğa ne diyeceksin?

Yine de güzel güzel konuşmaktan başka çaremiz yok bu konularda. Çocuklar yapmayın bakın size sizden güçlü biri bunu yapsa nasıl hissedersiniz gibisinden konuşun. Bizim burada zavallı bir kedi vardı boynuna ip bağlamışlar gezdiriyordu çocuklar. Kedi de aç susuz iple sürüklüyorlar resmen. Görünce aklım çıktı. Çocuklarla aynısı size yapılsa tarzında konuştum biraz düşünüp kedinin haline tekrar bakınca üzüldü onlar da. Yemek yemesi su içmesi gerektiğini bile düşünmemişler hayvancağızın. Çocukla bu konular hiç konuşulmamış ki fikri yok yavrunun. Kedinin boynundaki ipi hemen çözüp özür dilediler kediden.

O çocuk grubunu sonra hep kedileri uzaktan izleyip arada dokunmaya çalışırken gördüm. En son birisi kedi sahiplenmek için annesine yalvarıyordu.

Bazı çocuklar gerçekten ne yaptığının farkında olarak hayvanlara eziyet ediyor. Konuşunca yaptığından vazgeçmez onlar. Hele 13-14 yaşına gelmiş çocuklar asla vazgeçmez. Onları dövesim geliyor. Şöyle tam yüze oturan güzel bi tokat atıp “eziyet ettiğiniz hayvan da böyle hissediyor şimdi” diyesim geliyor.

Back