Bayramım zehir oldu. Sizce abartıyor muyum?

Yarıya kadar okudum.

Tamam kardeşim siz kurban kestiniz

Allah allah... Ne kadar abartmışsınız yahu
Böyle yaparsanız kurbanın sevabı nerde kalıyor ki...
Eşiniz kurbana dokunmak istememiş belli kı

Önemli olan ihtiyacı olama gitmesi, merak etmeyin sevabı kayınpedere gitmemiştir

Bence aileler arasında sorun olanlar kurbanını ayrı ayrı kesmeli.
Mesela bir kuruma bağışlayabilirsiniz yada marketlerde kestirebilirsiniz.

Sorunlarınızı düz yoldan halledin ;
Ne kendinize ne de eşinize dünyayı dar etmeyin
Alın kayınpederinizi karşınıza , durum bu bana neden böyle davranıyorsun deyin ve cevaplarını dinleyin, belki siz de farkında olmadan onu incitecek bir şeyler yapmışsınızdır, bir de onu dinleyin böyle kura kura ağlayacağınıza. İlaveten küçük bir tavsiye bayram gibi özel günlerde aile draması yaratmamaya özen gösterin, bu kavgalar, küslükler başka şekillere döner sonra, oturup ağlayarak değil iletişim kurarak sorunları çözmeye çalışın.

Kayınpederden tavsiye almayacak kadar nefret et ama kurban parçalama işini ona yaptır, çok zekice
Bende bunu yazacaktım. Madem karışmalarını istemiyorsun kendi ailesine götürüp parçalatsaydı. Kolaymı küçük başı parçalayıp, poşetleyip kaldırmak.

Adam kötü birşey de dememiş. Bildiği kişileri söylemiş. Bu kadar bağıra bağıra ağlayıp evi terkedecek ne vardı.

Bi hamile olarak söylüyorum ki bu hormonları da aşmış çok ama çok abartmışsınız. Eşinizi bu denli zorlarsanız, psikolojik olarak bu kadar üstüne giderseniz ileride haklı olduğunuz bir konu olduğunda da abarttığınızı ve haksız olduğunuzu düşünür ve kendinizden onu ruhen uzaklaştırırsınız. Bence eşiniz anlayışlı ve gayet alttan alıcı yaklamış herkes bunu yapamaz kıymetini bilin. Laçkalaştırmayın bu tarz meseleleri bence. Ve son olarak ailelere bu konuları lanse etmeyi hiç doğru bulmuyorum siz affetseniz de aileler bu tarz meseleleri unutmuyor ve eşinize karşı öfke besleyebilirler gereksiz yere. Bence bi an önce kendinize gelin.

Son düzenleme:
Bakın sizinde yanlışlarınız çok, kurban işini abartmasaydiniz keşke ,bizde de dün kurban kesildi 3 parça istediğim kişilere ayırdım diğerini eşim ve ailesi durumu iyi olmayanlara verdi , ben hiç takmadım ( sizinki hormonlardan olabilir) sende boşverip eşinle tatile çıkıp keyfinize baksaydiniz, bizde sizin gibi anlaştık eşimle dün kurbanı hallettik bugün tatile çıkacağız, ama ben sizin gibi yapsaydım bugün eşimde bende bayram günü kan ağlıyor olacaktik, bir de şunu diyeyim eş ailesine her zaman evet demeyin, gitmek istemiyorsanız zorla gitmeyin aksi taktirde içinizde birikir ve böyle özel günleriniz mahvolur, şimdi eşiniz gelirse onu affedin ve tatile çıkın, geçmiş konuları da açmayın, Esinizin babasını da görmezden gelin o size değer vermiyorsa sizde öyle davranın

İyi bayramlar canim.Üzülme lütfen,kayinpederini onun sana olan tavrindan dolayi sevmediğin için söyledigi batmış,ne söylerse de batacak.Gayet normal.Artik torun geliyor onun da artik bir büyük olarak senin onlarin gelini olduğunu kabullenip tavrini degistirmesi gerek.Ama malesef bu forumda da gördüğümüz gibi kayinvalide kayinpeder vakalarina bakarsak sadece gençler hata yapmiyor hatta burdaki sorunlara bakarsak gelinler daha olgun geliyor bana.Aslında siz gençsiniz bilmezsiniz diye o daha çok çevreye hakim diye tavsiye vermiş.Sadece sizin hataniz orda parçalatmaniz ve esinle önceden verilecek yerlerimiz var diye muhtari karıştırmadan söylemenizdi.Atiyorum 6-7 tane durumu iyi olmayan aileye ulastik onlara verecegiz derdiniz onlar da bisey diyemezdi.Önceden plan yapmaniz gerekirdi gafil avlanmissiniz sadece..Eşinle güzelce konus.Babasinin ortamda siz yokmus gibi sizi yoksayar tavirlarinin sizi üzdüğü icin artik dayanamadiginizi söyleyin.O zaman sizi anlayacaktır.Güzelce konuşun,inan hersey çözümlenecek.Ameller niyetlere göredir kime verirseniz verin niyetiniz belli,Allah kabul edecektir.Bir dahakine ihtiyac sahiplerini onceden tespit edip keser kesmez verirsiniz bu yüzden tadinizi kaçırmayın.Bir elini yüzünü yika esinle de konus canim,hala gitme imkaniniz varsa hemen tatilinize de gidin

babasının benim kalbimi kırıyor olması hiç sorun değil mi gerçekten?
Valla boşuna takıyorsun sende onun babasına çöp muamelesi yap gitsin, bir selamdan fazlasını yapma , hiç oralı olma bırak o çatlasın kendini de eşini de yıpratma, eşine de neye üzüldüğünü açıkça söyle erkekler aile ile ilgili herşeyi başka şeylere yoruyor yoksa

Gerçekten ihtiyacı olan insanlara gittikten sonra gerekirse düşmanım olsa sıkıntı yok bence.

Sizin kurbanın butun sevabı gitti cöp oldu. Kpnın karısmasını istemiyosan onun evine goturmeseydin, evde esin tek basına yapabilirdi. Ayrıca insanlar birbirine sorar kime pay vereceksin diye karismak degil bu bence cok normal.hem daha fazla kisiye pay vermis olursun. Istemiyosan vermezsin, sirf o dedi diye vermek zorunda degilsin. Kpden nefret ediyo olabilirsin, diger zamanlarda yine nefret et ama bu olaya duygularını karistirman cok yanlıs. Sanki adam etleri kendi yemek icin istiyo. Bayramı cok guzel zehir etmissin kendine

Oooff nicki bile fiyasko.. Bahtsizlik abidesi
Ya gerçekten bazi insanlar lutfen ruhlarini tedavi edip sonra hamile kalsın . Hayir zaten iyi deiller bir de hamileyim ben hormonlarim kan agliyor bahanesiyle iyice cekilmez oluyorlar.. Adamin et verelim dedigi aileler belki yol gozluyolardir 2 lokma et gelsin de pisirelim diye. Ama kiyamam bizimki BANANE YAAA BEN VERCEMMMMM modunda.
Yuru git Allah askina yaa.

Ben kimsenin işime karışmasını istemem. Bu yüzden her işimi kendim hallederim. Siz hem et parçalatma işini yaptırıp hem de karışmasınlar istemişsiniz. Bunun için, işi akrabaya değil parasıyla yabancıya yaptıracaktınız ya da hayır kurumlarına bağışlayabilirdiniz. Eşiniz yine anlayışlıymış.

Ya açıkçası ben de şaşirdim çünkü ne kavga gürültülü evliliklerde bile gelin damat ne ise artık bi yerden sonra kayınvalide kayınpeder ile konuşuyo. Hani insani bi durum bi yerden sonra. İnan çevremde daha beter problemlileri gördüm birbirlerini sevmeseler de özel günlerde bayramda formaliteden konuşurlar. Tamamen yok sayılmak çok çok büyük bir kavganinn eseri olabilir, ya da birinde ciddi bir psikolojik sorun var anlayamadim gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…