• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramı zehir eden sevgili Babam...

Aslında benim maddi olarak kenarda da birikmiş iyi bir param var. Hani kendi kendime gayet geçinirim o parayla. Araba alırken (bana) kendim epey bir önden para da vermiştim. Ama hakkımı helal etmem asla demesinden dolayı bir ileri bir geri gidiyorum. Allah kimseye yaşatmasın gerçekten yaşayan için çok zor.
Öyle herkes herkese ültimatom verir gibi hakkımı helal etmiyorum diyorsa siz de birazcık hakkım varsa bende sana hakkımı helal etmiyorum deyin.

Benim kendi aklım fikrim görüşüm var ve babama da aşık bir insanım. Ama benim pusulam o değil. Böyle bir olaydan bana hakkını helal etmiyorsa hiç evlatlık yapamamışım demektir. Hayatımı yaşamak için kalbini kıracaksam kırarım. Bu hayatı ben yaşıyorum. En kötü 80 yaşına kadar yaşasam böyle ömür mü geçer? (He benimki de kalp hastası olduğundan annem önüme geçiyor çoğu zaman o da yeni bir mevzu😑) Realiteden uzak bir yorum yaptığımı düşünmüyorum.

ahahaahahahahahahahah sut kardes olabilirler mi acaba ya,ben benimki gibi baba yoktur sanıyordum. Varmış :KK70:
Nişanlımın bayramlık ne aldığını sormuş , kendisi daha iyisini almak ya da vermek için. Cidden bu yarış beni yıprattı😬

Öyle herkes herkese ültimatom verir gibi hakkımı helal etmiyorum diyorsa siz de birazcık hakkım varsa bende sana hakkımı helal etmiyorum deyin.

Benim kendi aklım fikrim görüşüm var ve babama da aşık bir insanım. Ama benim pusulam o değil. Böyle bir olaydan bana hakkını helal etmiyorsa hiç evlatlık yapamamışım demektir. Hayatımı yaşamak için kalbini kıracaksam kırarım. Bu hayatı ben yaşıyorum. En kötü 80 yaşına kadar yaşasam böyle ömür mü geçer? (He benimki de kalp hastası olduğundan annem önüme geçiyor çoğu zaman o da yeni bir mevzu😑) Realiteden uzak bir yorum yaptığımı düşünmüyorum.
Keşke bende sizin kadar güçlü bir kadın olsam ama nerede ? Babam almış sazı eline istediği gibi çalıyor. İnanın helal etmiyorum desem kriz geçirir. Despot bir adam oldu çıktı başıma.

Keşke bende sizin kadar güçlü bir kadın olsam ama nerede ? Babam almış sazı eline istediği gibi çalıyor. İnanın helal etmiyorum desem kriz geçirir. Despot bir adam oldu çıktı başıma.
Bende izin versem benzerini yaşardım. O kadar konu açıyorsunuz birinden ilham alıp daha güçlü olmanız dileğiyle 💪🏻

Benim yaşım sizden küçük, hayat tecrubem de sizinki kadar yoktur ama ben bana zarar veren, bana saygı duymayan insanları babam da dahil olmak üzere Hayatımdan uzaklaştırmayı seçtim. Size de tavsiye ederim. Babanizla küs kalmamanizla ilgili tavsiye verenlere katılmıyorum. Bi tane hayatınız var, anladığım kadarıyla da meslek sahibisiniz. Size saygi duymayan, sizi birey gibi görmeyen kimseye pabuç bırakmayın. Kendi istediğini hayati yaşamayı hakediyosunuz, baskasinim hayatini yaşamanın doğmamış olmaktan bi farkı yok bence. İs bulduktan sonra durumumuz el veriyorsa ayrı eve çıkın, hep "yarim bi gün birşey olur bi tek babam arkamda durur" diye diye kendimizi başkalarının hayatina esir ediyoruz zaten.

Evliydim aynı derdi koca olacak o adi den çektim. Boşandım babam başladı. Gerçekten alıp başımı gidesim var. Ama ayrı eve çıksam yine peşimde olacak ki bana zaten söyledi red ederim seni diye.
Nişanlıma söylememeye çalışıyorum ama artık bıktım. Yarın nişanlımın bayramlaşmaya gelmesini de istemiyorum. Çünkü hak etmiyor .
Boşanıyorum aynısını yasıyorum. Ayrı eve cıkarım diye düşünmüştüm ama izin vermıyor. Evde de sürekli baskı 31 yasındayım ya.. Çare bulursan nolur haber ver kafayı yicem. Alıp basımı yurt dısında gidesim var ama onu da nasıl becercem bilmiyorum

Canım Kajmery :KK200: Seni anlayanlar arasında bende varım..Hemen hemen aynı yollardan geçmişiz ve geçiyoruz.. Aile herşey’dir her ne olursa olsun tavsiyem sakın babana karşı çıkma onun yüzüne bakamayacak duruma gelme. Gerçekten ne eş ne arkadaş hiçkimse senin zor gününde yanında olmuyor onlar için aileni kırma. Bende karşı çıktım zor günler yaşadım hepsi için o kadar pişmanım ki.. Belki de ona karşı çıktığım için geldi başıma onca şey.. Onlar gerçekten bizi korumak istiyo biraz zihinleri dar yobaz asosyal vs evet ama napalım hayat gezip tozmaktan çok daha fazlası.. Değer yargılarımız var saygı duymamız gereken..Babanın kuralları katı olabilir onunla karşı karşıya gelmeden hissettirmeden yapmak istedikleri yine yap. Ama inanki karşına alırsan huzurun da olmaz o sözler kulaklarından hiç silinmezz.. Zaten nişanlısın sabret orta yoldan kimseyi incitmeden yuvanı kur sağ selamet. Sonra gör bak maaile nasıl huzurlu oluyosun..:KK68:
Buarada bende 32 yaşındayım ve boşanma aşamasındayım aynı duyguları yaşayanlar olarak burada dertleşebilmemiz ne hoş:)

Canım Kajmery :KK200: Seni anlayanlar arasında bende varım..Hemen hemen aynı yollardan geçmişiz ve geçiyoruz.. Aile herşey’dir her ne olursa olsun tavsiyem sakın babana karşı çıkma onun yüzüne bakamayacak duruma gelme. Gerçekten ne eş ne arkadaş hiçkimse senin zor gününde yanında olmuyor onlar için aileni kırma. Bende karşı çıktım zor günler yaşadım hepsi için o kadar pişmanım ki.. Belki de ona karşı çıktığım için geldi başıma onca şey.. Onlar gerçekten bizi korumak istiyo biraz zihinleri dar yobaz asosyal vs evet ama napalım hayat gezip tozmaktan çok daha fazlası.. Değer yargılarımız var saygı duymamız gereken..Babanın kuralları katı olabilir onunla karşı karşıya gelmeden hissettirmeden yapmak istedikleri yine yap. Ama inanki karşına alırsan huzurun da olmaz o sözler kulaklarından hiç silinmezz.. Zaten nişanlısın sabret orta yoldan kimseyi incitmeden yuvanı kur sağ selamet. Sonra gör bak maaile nasıl huzurlu oluyosun..:KK68:
Buarada bende 32 yaşındayım ve boşanma aşamasındayım aynı duyguları yaşayanlar olarak burada dertleşebilmemiz ne hoş:)
Maalesef karşı çıkmadan istenilenler yapılamıyor.

Konudaki baba hikayelerini duyunca kesinlikle fikrimden emin oldum , iyi bir pedagojik egitim verilmeden kimsenin uremesine izin verilmemeli 😂
Kajmery sana yorum yapmiyorum , yorumumu onceki baba konunda yapmistim zaten
Bende izin versem benzerini yaşardım. O kadar konu açıyorsunuz birinden ilham alıp daha güçlü olmanız dileğiyle 💪🏻
İkinizinde düşüncelerini biliyorum 😬 umarım bende bir gün ciddi manada resti çekebilirim. Ki eğer böyle devam ederse yakındır.

Boşanıyorum aynısını yasıyorum. Ayrı eve cıkarım diye düşünmüştüm ama izin vermıyor. Evde de sürekli baskı 31 yasındayım ya.. Çare bulursan nolur haber ver kafayı yicem. Alıp basımı yurt dısında gidesim var ama onu da nasıl becercem bilmiyorum
Off hoş geldin aramıza. Gerçekten bizim gibi çok kadın var. Babalarımız akıllarınca koruyorlar , akıllarınca bizi günahtan ( kendilerince) uzak tutmaya çalışıyorlar...
Bilmiyorlar ki bu şekilde daha çok üzüyorlar. Tek çare baştan kabul etmemek. Çalışıyorsanız kesinlikle boyun eğmeyin. Benim gibi sonra bin bir laf yersiniz.

Merhabalar canım. Öncelikle gözün aydın diyeyim. Boşandığın zaman aslında ne demek istediğimi anlayacaksın.
Hayat sadece gezmek ,tozmak tabi ki değil. Ama onlarda hayatın bir parçası. Sürekli olarak huzursuz olmaktan inan yıldım. Akşam bir yere gidecek olurum bin bir zorluk çıkartır.
Madem beni böyle yobaz yetiştirecektin e o zaman bana bir çevre edindirmeseydin.
Şimdi bir an evvel boşanıp ailene koşmak istiyorsun, haklısında. Ama bir süre sonra kendin karar vermeyi özleyeceksin. Baştan sakın benim gibi taviz verme babana.

Yasadiklarinizi anliyorum. Huzur isterken babanizin yaptigi muamele dogru degil. Babaniz da bir erkek. Erkeklerin bosanmis kadina hangi gozle baktiklarini biliyor. Onun icin aklinca sizi korumak icin eve hapsetmeye calisiyor. Nisanliniz ve eski esiniz arasinda sizin iyiliginizi on planda tutarak karsilastirma yapmiyor. Aksine statulerine gore degerlendiriyor. Babaniz parayi ve gucu seviyor. Bu ikisini kizini zaptetmede kullaniyor. Cunku annenizde bu yontem basarili olmus. Sonuc olarak, babaniz degismeyecek. Ama siz de ona boyun egmeyeceksiniz. Babanizla kopruleri atip nisanliniza kosmayin. Bu belki de en buyuk hataniz olur. Nisanliniza manevi anlamda kefil olmayin. En az 2 sene gecsin. Siz yarin ailecek bayramlasin. Babaniz, anneniz, nisanlinizla birlikte. Yasanmamis gibi degil de yasananlari simdilik dondurmussunuz gibi. Bu herkesi rahatlatir. Evlilik ve babanizla iliskiniz haricinde bir sebepten is arayin. Bankada az da olsa kendi birikiminiz olsun. Evli veya bekar farketmez kendinize birikim yapin. Ne kadar paraniz var, nasil gecineceksiniz her zaman bu konulara ozen gosterin. Babanizin kendi dogrulari var. Sizin de kendi dogrulariniz. Belki de hic bir zaman kesismedi dogrulariniz. Siz esnediniz onun tarafina boyle yasayip gittiniz. Babaniz da bu duruma alisti. Simdi yumusak gecis yapmalisiniz. Nisanliniz ve ailesine asla babanizla ilgili yorum yapmayin. Uzulen siz olursunuz. Bu gunler gececek. Nihayetinde babaniz nisani yapmis. O dugun olacak. Isterse surati sirke satsin,bosverin. Daha iyi kiz babasinin tripli olmasi. Herkes ayagini denk alir. Mutlu ve huzurlu bir aileniz olur insallah. Esinizle ve ailenizle denge politikasi tutmanizi tavsiye ederim. Bir de hep kendi maddi manevi gucunuze guvenin, ne babaya ne kocaya.
+ 100000000000 Bu yorum süper olmuş.

Maalesef karşı çıkmadan istenilenler yapılamıyor.
Haklısınız da karşı çıkılan mevzular hakarete sebebiyet veren konular öyle eften püften meseleler değil ki.. Koca meraklısı, namusunu hiçe sayan ithamlar hiç hoş değil bunları işitmek çok ağır.. Resti çekip evlatlıktan red yemek, kötü hakaretlere maruz kalmak ne bileyim benim göze alacagım şeyler değil en azından.. Evet kötü ve dar zihniyetliler ama napalım.. Ben sanırım yalnız kalmaktan korkardım eş dediğin dost dediğin kişiler biranda hayatından çıkıp gidebiliyorlar.. Yolunu ayırıp rest çekip kendi(!) hayatını yaşayanlara da saygım sonsuz tabii..

Haklısınız da karşı çıkılan mevzular hakarete sebebiyet veren konular öyle eften püften meseleler değil ki.. Koca meraklısı, namusunu hiçe sayan ithamlar hiç hoş değil bunları işitmek çok ağır.. Resti çekip evlatlıktan red yemek, kötü hakaretlere maruz kalmak ne bileyim benim göze alacagım şeyler değil en azından.. Evet kötü ve dar zihniyetliler ama napalım.. Ben sanırım yalnız kalmaktan korkardım eş dediğin dost dediğin kişiler biranda hayatından çıkıp gidebiliyorlar.. Yolunu ayırıp rest çekip kendi(!) hayatını yaşayanlara da saygım sonsuz tabii..
Haklısın ama madem aileler , madem her koşulda biz onlarlayız e o zaman onlar neden bizim istediğimiz koşullarda bizle değiller ?
Babam hep bana evlen istediğin yere git derdi. Böyle saçmalık mı olur ?

Merhabalar.
Herkese şimdiden iyi bayramlar. Bu ramazanı o kadar kötü ve üzgün geçirdim ki... Artık gerçekten yıldım babamla uğraşmaktan.
Kısaca dün yaşadığımız olaya gelecek olursam; ben arkadaşlarımla iftara gidecektim sonrasında ise nişanlımla sözleştik bir kahve içer kalkarız dedik. Ben babamın huyunu bildiğimden o gelmeden evden çıkayım dedim. Çünkü kendisi benim bir yerlere gitmemi istemez, nişanlımla buluşmamı istemez ve bir arkadaş çevrem olsun hiç istemez.
Ona göre biz nişanlımla buluşup ona göre hoş olmayan şeyler yapabilirmişiz. El tutmak gibi.
Gelmişim 30yaşına ve babamın muhabbetinde ki basitliğe bakar mısınız ?
Asıl derdi memlekete gidecek ve ben gitmeyeceğimi söyledim. Çünkü memlekette hala benim boşanma konum konuşuluyor :) o derece cehalet içinde yüzen insanlar. Ben gitmeyince başıma annemi dikmeye karar verdi. Sen sahip çık diyerek. Bunu duyunca sadece güldüm. Başıma nöbetçi dikiyor bundan daha fazla bir kadın nasıl aşağılanır ?
Her neyse dün olan olayda ben evden çıkamadan babam geldi . Ben tam çıkacakken annemin yanına gitmiştim( babamın geldiğini bilmeden ) sonrasında babam balondaymış ve bizi konuşurken duymuş. Aman Allahım bir fırladı balkondan. Balkon kapısına bir vurdu kapının kol kısmı kırıldı.
Ben şaşkına döndüm. Sen nereye gidiyorsun ? Ben bıktım senin bu koca merakından. Hiç bir yere gidemezsin falan diye bağırdı. Bende sakin ol baba şu an hata yapıyorsun dedim. Annemde nolur kızım çık yukarıya gitmeyiver dedi. Normalde asla babama papuç bırakmazdım ama anneme kıyamadım. Çıktım yukarıya. Ama asla iftara oturmayacağımı söyledim. Babamda bi hışımla çıktı gitti evden. Arkadaşlarıyla iftar yapacakmış.
Bu arada ben 1 ay evvel çalışmayı bırakmıştım. Şimdi deli gibi iş arayacağım. Çünkü asla ve asla onun parasını istemiyorum.
Hayatıma bakacak olursak cebimde param var , altımda arabam var , çok lüks bir evde yaşıyoruz ama ben bir fanusta gibiyim. Sürekli sanki tüm erkekler beni avlamaya bekliyor gibi davranıyor. Tüm gece üzüntüden uyuyamadım ve karar verdim asla babama gidip bayramlaşmayacağım. Bundan sonra evde de hiç konuşmayı düşünmüyorum.
Hatasını anlasa bile özür dilemeyecek onu da biliyorum. Çünkü yaşlandıkça aynı babasına benzedi. Dedemi hep eleştirirdi birebir aynısı oldu...
Gerçekten imtihanım hiç bitmiyor ve ben artık çok sıkıldım.
Şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim....
Boşanmış olunca millet ne der diye düşünüyorlar,gezdiğini gördüklerinde herhalde.Hiç evlenmemiş olsaydın bu kadar yapmazdı diye düşünüyorum.Hep mi böyleydi

Haklısın ama madem aileler , madem her koşulda biz onlarlayız e o zaman onlar neden bizim istediğimiz koşullarda bizle değiller ?
Babam hep bana evlen istediğin yere git derdi. Böyle saçmalık mı olur ?
Zihniyetlerimiz gördüklerimiz yaşantılarımız çok farklı.. Benim babam izlediğim sıradan dizileri bile şiddetle eleştirir, annemin izlediği hint dizilerine bile basbaya katı o geldiğinde kanal değiştiryoruz yani düşün :işsiz: Bildiğin zorbalık, kirli zihniyet, yobazlık.. Nerden tutsan elinde kalır.. Ama şimdi bakıyorum evlendiğim kişi ve ailesi tam psikopattı öyle böyle değil kızları intihar etmiş vs öyle kötü insanlar var ki babama bakınca tertemiz bi insan görüyorum artık.. İç dünyasındaki dar düşünceleri ona ait evet beni zorluyo ama en azından iyiliğim için olduğunu biliyorum temiz niyetinden dolayı o bile zoruma gitmiyo artık.. Hepimiz yaşadıklarımızdan pay biçerek yorum yapıyoruz tabii kendi durumunu en iyi sen yorumlar şekil verirsin, belki biraz stresini üzüntünü babana belli etsen ayar versen biraz kendisini frenleyebilir. Sadece bunu yaparken saygını bozmadan onu empati yapmaya zorlarsan iyi olur. Ben döndüm baba evindeym uzun zamandır, ilk geldiğimde böyle kısıtlayıcı girişimleri olmuştu ağlayıp dünyamın yıkıldığını artık herşeyin çok kötü olacagını falan bunalımlı halde kardeşimle paylaşmıstım heralde o babamla konusmus biraz daha ılımlı oldu bana karşı bişekilde incitmeden ayar vermek lazım..

Boşanmış olunca millet ne der diye düşünüyorlar,gezdiğini gördüklerinde herhalde.Hiç evlenmemiş olsaydın bu kadar yapmazdı diye düşünüyorum.Hep mi böyleydi
Yok babam ezelden beri böyleydi ama şu an ekstra tabii ki.

Bence asıl başarı ve mutluluk yalnız ama güçlü olabilmek, kendine yetebilmek.
Ya karşı taraf evlatlıktan reddetmek konusunda blöf yapıyorsa?
Konu sahibinin konusundaki sorun şu; kendisi baştan beri büyüklerine, özellikle de babasına ses çıkarmamış, sırf babası diye, yani ona sevgisi ve saygısı var diye ve bu çocukluğundan beri böyleymiş ( önceki konudan yanlış hatırlamıyorsam). Konu sahibi taviz verdikçe taviz tavizi doğurmuş.
Üstelik bazen aileler de birçok konuda yanılabiliyor, sırf bizden büyükler diye en iyisini onlar bilir gibi bir durum yok. Bir sonraki mesajınızda babanızın eşinizden ve ailesinden daha iyi olduğunu yazmışsınız sanırım. Ama sonuçta iki tarafında kötü yanları var. Bu yüzden mesela konu sahibi " ne babalar var çocuklarını dövüyor" deyip haline şükretse doğru bir yaklaşım olmaz bu.
Üstelik bazılarına konuşma vs. yetmiyor, onlar ne kadar karşıysa bizim de o kadar karşı olmamız, kararlı olmamız gerekiyor. Çünkü " o kırılmasın, üzülmesin" diyerek bir bakmışız ki ömrümüz geçmiş gitmiş.

Back