• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramı zehir eden sevgili Babam...

Bence asıl başarı ve mutluluk yalnız ama güçlü olabilmek, kendine yetebilmek.
Ya karşı taraf evlatlıktan reddetmek konusunda blöf yapıyorsa?
Konu sahibinin konusundaki sorun şu; kendisi baştan beri büyüklerine, özellikle de babasına ses çıkarmamış, sırf babası diye, yani ona sevgisi ve saygısı var diye ve bu çocukluğundan beri böyleymiş ( önceki konudan yanlış hatırlamıyorsam). Konu sahibi taviz verdikçe taviz tavizi doğurmuş.
Üstelik bazen aileler de birçok konuda yanılabiliyor, sırf bizden büyükler diye en iyisini onlar bilir gibi bir durum yok. Bir sonraki mesajınızda babanızın eşinizden ve ailesinden daha iyi olduğunu yazmışsınız sanırım. Ama sonuçta iki tarafında kötü yanları var. Bu yüzden mesela konu sahibi " ne babalar var çocuklarını dövüyor" deyip haline şükretse doğru bir yaklaşım olmaz bu.
Üstelik bazılarına konuşma vs. yetmiyor, onlar ne kadar karşıysa bizim de o kadar karşı olmamız, kararlı olmamız gerekiyor. Çünkü " o kırılmasın, üzülmesin" diyerek bir bakmışız ki ömrümüz geçmiş gitmiş.
Bir tek bana zaten bu tavrı. Diğer erkek kardeşlerim sabah gelir gık demez.
Ne olacak bilmiyorum ama artık bıktım gerçekten.

Merhabalar.
Herkese şimdiden iyi bayramlar. Bu ramazanı o kadar kötü ve üzgün geçirdim ki... Artık gerçekten yıldım babamla uğraşmaktan.
Kısaca dün yaşadığımız olaya gelecek olursam; ben arkadaşlarımla iftara gidecektim sonrasında ise nişanlımla sözleştik bir kahve içer kalkarız dedik. Ben babamın huyunu bildiğimden o gelmeden evden çıkayım dedim. Çünkü kendisi benim bir yerlere gitmemi istemez, nişanlımla buluşmamı istemez ve bir arkadaş çevrem olsun hiç istemez.
Ona göre biz nişanlımla buluşup ona göre hoş olmayan şeyler yapabilirmişiz. El tutmak gibi.
Gelmişim 30yaşına ve babamın muhabbetinde ki basitliğe bakar mısınız ?
Asıl derdi memlekete gidecek ve ben gitmeyeceğimi söyledim. Çünkü memlekette hala benim boşanma konum konuşuluyor :) o derece cehalet içinde yüzen insanlar. Ben gitmeyince başıma annemi dikmeye karar verdi. Sen sahip çık diyerek. Bunu duyunca sadece güldüm. Başıma nöbetçi dikiyor bundan daha fazla bir kadın nasıl aşağılanır ?
Her neyse dün olan olayda ben evden çıkamadan babam geldi . Ben tam çıkacakken annemin yanına gitmiştim( babamın geldiğini bilmeden ) sonrasında babam balondaymış ve bizi konuşurken duymuş. Aman Allahım bir fırladı balkondan. Balkon kapısına bir vurdu kapının kol kısmı kırıldı.
Ben şaşkına döndüm. Sen nereye gidiyorsun ? Ben bıktım senin bu koca merakından. Hiç bir yere gidemezsin falan diye bağırdı. Bende sakin ol baba şu an hata yapıyorsun dedim. Annemde nolur kızım çık yukarıya gitmeyiver dedi. Normalde asla babama papuç bırakmazdım ama anneme kıyamadım. Çıktım yukarıya. Ama asla iftara oturmayacağımı söyledim. Babamda bi hışımla çıktı gitti evden. Arkadaşlarıyla iftar yapacakmış.
Bu arada ben 1 ay evvel çalışmayı bırakmıştım. Şimdi deli gibi iş arayacağım. Çünkü asla ve asla onun parasını istemiyorum.
Hayatıma bakacak olursak cebimde param var , altımda arabam var , çok lüks bir evde yaşıyoruz ama ben bir fanusta gibiyim. Sürekli sanki tüm erkekler beni avlamaya bekliyor gibi davranıyor. Tüm gece üzüntüden uyuyamadım ve karar verdim asla babama gidip bayramlaşmayacağım. Bundan sonra evde de hiç konuşmayı düşünmüyorum.
Hatasını anlasa bile özür dilemeyecek onu da biliyorum. Çünkü yaşlandıkça aynı babasına benzedi. Dedemi hep eleştirirdi birebir aynısı oldu...
Gerçekten imtihanım hiç bitmiyor ve ben artık çok sıkıldım.
Şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim....
Sonucta babaniz ne kadar küs kalabilirsiniz ki..
Öyle kabullenmek dışında care yok, değiştirmeye kalkmak sizi yorar..degismez

Bence asıl başarı ve mutluluk yalnız ama güçlü olabilmek, kendine yetebilmek.
Ya karşı taraf evlatlıktan reddetmek konusunda blöf yapıyorsa?
Konu sahibinin konusundaki sorun şu; kendisi baştan beri büyüklerine, özellikle de babasına ses çıkarmamış, sırf babası diye, yani ona sevgisi ve saygısı var diye ve bu çocukluğundan beri böyleymiş ( önceki konudan yanlış hatırlamıyorsam). Konu sahibi taviz verdikçe taviz tavizi doğurmuş.
Üstelik bazen aileler de birçok konuda yanılabiliyor, sırf bizden büyükler diye en iyisini onlar bilir gibi bir durum yok. Bir sonraki mesajınızda babanızın eşinizden ve ailesinden daha iyi olduğunu yazmışsınız sanırım. Ama sonuçta iki tarafında kötü yanları var. Bu yüzden mesela konu sahibi " ne babalar var çocuklarını dövüyor" deyip haline şükretse doğru bir yaklaşım olmaz bu.
Üstelik bazılarına konuşma vs. yetmiyor, onlar ne kadar karşıysa bizim de o kadar karşı olmamız, kararlı olmamız gerekiyor. Çünkü " o kırılmasın, üzülmesin" diyerek bir bakmışız ki ömrümüz geçmiş gitmiş.
Evet bazı konularda haklısınız ama bu da bizim sindirilme hikayemiz.. Namusla itham edilmek bizi hep geride tutuyor malesef bende yıllarca çatıştım babamla dik durdum taviz vermedim dediğimi yaptım.. Belki de boşandığım için daha hassasım artık bu meselelere bu tür sözler duymak canımı yakar. Sosyalleşmek için gündüz saatlerini tercih ediyorum haftanın hergünü çıkmaktansa arasıra belli etmeden geç saate kalmadan dönüyorum. Hayatta dengeler çok önemli bi tarafı yapıcam derken diğer tarafı yıkmamak lazım. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır ya kavga etmeden konuşarak halletme tarafındayım ben. Bi şekilde dışarıya çıkmaya nefes almaya kendini iyi hissetmeye ihtiyacın olduğunu sular durulunca bi güzel anlat, bayramda da elini öp ama soğuk davran bence seni kırdığını bilsin o konuda alttan alma derim ben..

Bir tek bana zaten bu tavrı. Diğer erkek kardeşlerim sabah gelir gık demez.
Ne olacak bilmiyorum ama artık bıktım gerçekten.
Çünkü onlar erkek (!). Çok gıcık oluyorum erkeğe bir şey denmeyip kadının kısıtlanmasına. Siz de tepkinizi koyun artık.

Bekarken annem ve babamın fikirleri çok ters gelirdi hatta anneme müge anliya bağladı yine diye tepki verirdim on yıl sonra kendime bakıyorum annem ve babamı bayağı geçmişim onlar daha masumane dusunuyorlarmisti şimdi herkese potansiyel sapık ve potansiyel suçlu gözüyle bakıyorum :bicak:

Merhabalar.
Herkese şimdiden iyi bayramlar. Bu ramazanı o kadar kötü ve üzgün geçirdim ki... Artık gerçekten yıldım babamla uğraşmaktan.
Kısaca dün yaşadığımız olaya gelecek olursam; ben arkadaşlarımla iftara gidecektim sonrasında ise nişanlımla sözleştik bir kahve içer kalkarız dedik. Ben babamın huyunu bildiğimden o gelmeden evden çıkayım dedim. Çünkü kendisi benim bir yerlere gitmemi istemez, nişanlımla buluşmamı istemez ve bir arkadaş çevrem olsun hiç istemez.
Ona göre biz nişanlımla buluşup ona göre hoş olmayan şeyler yapabilirmişiz. El tutmak gibi.
Gelmişim 30yaşına ve babamın muhabbetinde ki basitliğe bakar mısınız ?
Asıl derdi memlekete gidecek ve ben gitmeyeceğimi söyledim. Çünkü memlekette hala benim boşanma konum konuşuluyor :) o derece cehalet içinde yüzen insanlar. Ben gitmeyince başıma annemi dikmeye karar verdi. Sen sahip çık diyerek. Bunu duyunca sadece güldüm. Başıma nöbetçi dikiyor bundan daha fazla bir kadın nasıl aşağılanır ?
Her neyse dün olan olayda ben evden çıkamadan babam geldi . Ben tam çıkacakken annemin yanına gitmiştim( babamın geldiğini bilmeden ) sonrasında babam balondaymış ve bizi konuşurken duymuş. Aman Allahım bir fırladı balkondan. Balkon kapısına bir vurdu kapının kol kısmı kırıldı.
Ben şaşkına döndüm. Sen nereye gidiyorsun ? Ben bıktım senin bu koca merakından. Hiç bir yere gidemezsin falan diye bağırdı. Bende sakin ol baba şu an hata yapıyorsun dedim. Annemde nolur kızım çık yukarıya gitmeyiver dedi. Normalde asla babama papuç bırakmazdım ama anneme kıyamadım. Çıktım yukarıya. Ama asla iftara oturmayacağımı söyledim. Babamda bi hışımla çıktı gitti evden. Arkadaşlarıyla iftar yapacakmış.
Bu arada ben 1 ay evvel çalışmayı bırakmıştım. Şimdi deli gibi iş arayacağım. Çünkü asla ve asla onun parasını istemiyorum.
Hayatıma bakacak olursak cebimde param var , altımda arabam var , çok lüks bir evde yaşıyoruz ama ben bir fanusta gibiyim. Sürekli sanki tüm erkekler beni avlamaya bekliyor gibi davranıyor. Tüm gece üzüntüden uyuyamadım ve karar verdim asla babama gidip bayramlaşmayacağım. Bundan sonra evde de hiç konuşmayı düşünmüyorum.
Hatasını anlasa bile özür dilemeyecek onu da biliyorum. Çünkü yaşlandıkça aynı babasına benzedi. Dedemi hep eleştirirdi birebir aynısı oldu...
Gerçekten imtihanım hiç bitmiyor ve ben artık çok sıkıldım.
Şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim....
Ben sizden baya kucugum 22 yaşındayım ara ara eski sevgılım de kalıyordum sonraları bırlıkte de yaşadık.Ben bunu yapacagımı babama söyledıkten sonra babam fenalaştı açıkçası.Ben de şunu dedim bu benim hayatjm özel hayatım hesabını sadece kendime verırım aklına gelen her neyse özel hayatım oldugunu bil ve geride dur dedım durusumu koydum bence en buyuk hatanız çalışmamanız ve kendinize ait evınızın olmaması derhal bunu kendinize saglayım ve babanıza karşı aşırı katı durusunuz olsun 30 yaşındasınız

Evlenmeden evvel de babam bu şekildeydi. Nişanlanınca da böyleydi ama şimdi çok daha fazla bir halde. Boşanmanın etkisiyle resmen psikolojisi bozuldu.

Bir yandan sizi korunmak sakınmak istiyordur. Baba olduğu İçin böyle düşünüyorum. Kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama tabi ki insanı kırar. Aynı durumda olsam Emin’im benim babam da sizin babanız gibi davranırdı ne kadar iyi de olsa

Aynı model anne ve babadan bende de var. Hatta bir de anneanne.
Ben üniversiteye gittim bir daha da eve dönmedim. Bayram seyran olunca 1 gün gelip geri dönerim.
Tamamen boşanmanızdan utanıyor. Boşanınca ikinci el, hatta patlak lastik oldunuz ona göre. Çünkü senin baban da benim babam da yobaz. Hatta kapısız ev oldunuz. Bu zihniyete göre boşanmış olduğunuz için erkekler sadece sizi yatağa atma derdindee... Bunlar asla değişmez.
Ama asla nişanlına yansıtma. Nişanlın gelsin. O gidince babana deki nişanlıma rezil olmamak için çakttırmadım yoksa seninle konuşmaya niyetim yok. Ve iş bul git o evden, kuruşunu alma. Ben 18 yaşımdan beri 1 lirasını almadımm. Bu yıl araştırma görevlisi oldum şimdi soruyor kiranı ödeyeyim mi diye, 🤣 maaşım varken soruyor yani açken sormadı.

Son düzenleme:
Ben üniversiteye gittim bir daha da eve dönmedim. Bayram seyran olunca 1 gün gelip geri dönerim.
Tamamen boşanmanızdan utanıyor. Boşanınca ikinci el, hatta patlak lastik oldunuz ona göre. Çünkü senin baban da benim babam da yobaz. Hatta kapısız ev oldunuz. Erkekler sadece sizi yatağa atma derdindee... Bunlar asla değişmez.
Ama asla nişanlına yansıtma. Nişanlın gelsin. O gidince babana deki nişanlıma rezil olmamak için çakttırmadım yoksa seninle konuşmaya niyetim yok. Ve iş bul git o evden, kuruşunu alma. Ben 18 yaşımdan beri 1 lirasını almadımm. Bu yıl araştırma görevlisi oldum şimdi soruyor kiranı ödeyeyim mi diye, 🤣 maaşım varken soruyor yani açken sormadı.
Ya bir fe yatağa atmak yazmıssınız ya anne babaya ne bunlar koskoca insanlae isterlerse olabılır böyle bir şey benim babam da bu modeldi kurtuldum şükür şuan saygılı

Haklısın ama madem aileler , madem her koşulda biz onlarlayız e o zaman onlar neden bizim istediğimiz koşullarda bizle değiller ?
Babam hep bana evlen istediğin yere git derdi. Böyle saçmalık mı olur ?
Çünkü evlenince sorumluluk kocana geçiyor onun zihniyetine göre. Ama şimdi elalem bir konuşsaaa ovvvb bilmemkimin dul kızı nişanlısıyla el ele geziyormuş abovvvv... Babanın namusuna laf geliyor ya bu durumda(!)
Bayram bayram sinirlerim kalktı

Kajmery34 Kajmery34 günaydın iyi bayramlar :)
Dün pek yazamadım ama merak ettim ne yaptınız kahvaltı işini☺
Caaaanim iyi bayramlar,naptin??

Canımlar iyi bayramlarınız olsun.
Sabah hiç konuşmadım babamla. Sonra annem epey bi azarlamış. Geldi yanıma “ sizin köyde büyüklerin bayramı kutlanmıyor mu ?” Dedi. Bende dedim ki “ Büyük ilk büyüklüğünü bilecek evladını üzmeyecek”. Fazla tepki verdim falan dedi.
Annemde uzatmayın üzmeyin dedi. İyi bir bayram harçlığına öptüm elini :D
Ama ciddi ciddi de konuştum. Bir daha yaparsan bu şekil bir şey çıkar giderim , bir daha da gelmem dedim. Saçmalama birisi seni kaçırır dedi 😬
Artık cidden böyle kabul ettim.
Çok güzel bir kahvaltı yaptık❤
Sizin nasıl geçti ?

Tamamen boşanmanızdan utanıyor. Boşanınca ikinci el, hatta patlak lastik oldunuz ona göre. Çünkü senin baban da benim babam da yobaz. Hatta kapısız ev oldunuz. Bu zihniyete göre boşanmış olduğunuz için erkekler sadece sizi yatağa atma derdindee... Bunlar asla değişmez.
Helal olsun size . Gerçekten çok imrendim.
Evet babama göre erkekler hemen beni yatağa atmak istiyor . Başka hiç bir dertleri yok. Halbuki böyle yapınca ne kadar üzüyor farkında değil.

Zaten bana diyor ki adam 36 sen 30 en hormonal dönemlermiş :KK70:
Yani ne alaka diyorum. Bilmem diyor :KK70: offf anlattıkça daha da sinir oluyorum ya.
Ayy bir baba nasıl söyler böyle bir şey anlamıyorum. Babam bana böyle bir şey deseydi asıl ben onu babaliktan reddederdim. Sevişmek madem kötü bir şey kendisi neden sevişmiş acaba :işsiz: :işsiz: :işsiz: :işsiz:

Helal olsun size . Gerçekten çok imrendim.
Evet babama göre erkekler hemen beni yatağa atmak istiyor . Başka hiç bir dertleri yok. Halbuki böyle yapınca ne kadar üzüyor farkında değil.
Senin üzülmene gerek yok canım. Babanın tepkisi yanlış olsa da hak veriyorum ona. Çünkü kendim şahit oldum biri " zaten patlartmışlar biz de çaktık işte" şeklinde iğrenç iğrenç konuştu. Erkeklerin zihniyeti bu. Bakire değilse potansiyel heves alma adayı. Tabi Allah korkusu yoksa.

Back