Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Hanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Bir yıllık evliyim. Yedi aylık hamileyim. İsteyerek ve severek evlendik ancak çok zor geçti ilk yılımız. Sürekli kavga gürültü. Altı ay bir görüşme sonunda evliliğe karar verdik bu arada. Yani öyle yıllarca bir tanışma dönemimiz olmadı. Ne cicim ayımdan ne balayımdan ne de hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yalan söylemiş olmam gerçekten. Bir sürü büyük küçük problem oldu ama ben sizlere en son yaşadığımız sıkıntıyı anlatacağım.
Geçen Ramazan bayramında nişanlı idik. Aileler küs oldukları için bayramıma gelen olmamıştı, yuttum. Daha sonra yine Geçen sene kurban bayramında yeni evliydik. Önce eşimin ailesine gittik. Onların bi bayram kahvaltısı ritueli varmış anneannesinde herkes toplanır mutlaka sucuklu yumurta yerlermiş. Neyse bizde dediğim gibi gittik elbette.
Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum.
Şimdi gelelim bu sene Ramazan bayramımıza. Bu bizim üçüncü bayramımız olacak yani nişanı da sayarsak.
Arife akşamı dedi ki bana sabah erken uyandırmayı unutma ben namaza giderim sende hazırlanırsın sonra bizimkilere gider bayramlaşır kahvaltı ederiz.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
Evet anneannem hayatta olduğu sürece bayram kahvaltıları yapılacak Ve ilk bize gideceğiz dedi eşimde.
Bende bozuldum evet ama bağırmadım asla dedim ki sakinliğimi koruyarak e benimde anneannem hayatta, bende ailemle bayram kahvaltısı yapmak isterim, üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada. Yani iki aile büyüğüm de var benim. Anneannem seksen yaşında Allah uzun ömür versin ona. Onun ki altmışbeşinde. Yani kıyas yapmıyorum ama onun verdiği cevaba karşılık benimde söyleyebileceğim şeyler bunlar elbette ve kendimce haklıyım.
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim. Benimde bir ailem var sokaktan bulmadın beni. Bende isterim ailemle bayram kahvaltısı etmek falan dedim yine. Ne yani diyor siz biraraya gelip kahvaltı mı ediyorsunuz. Yani hemen çamur atma derdine düşüyor üste çıkmak için. Ki soframıza oturmuşluğu çoktur. Dedim ne saçmalıyorsun, sen ne zannediyorsun ki ailemi? Tamam dedi gelme ben kendi aileme giderim sen kendi ailene git. Öylelikle ben uyudum. Hiç
Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç SSdemedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.
Çok uzattım hakkınızı helal edin. Ama nasıl yapsam da bu yangını söndürsem bilemedim. Şu an sadece beklemedeyim.
Sizin eşinizin geçinmeye gönlü yokmuş, bide siz de inat'laşmayı bırakın böyle bir yere varamazsınız.

Hanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Bir yıllık evliyim. Yedi aylık hamileyim. İsteyerek ve severek evlendik ancak çok zor geçti ilk yılımız. Sürekli kavga gürültü. Altı ay bir görüşme sonunda evliliğe karar verdik bu arada. Yani öyle yıllarca bir tanışma dönemimiz olmadı. Ne cicim ayımdan ne balayımdan ne de hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yalan söylemiş olmam gerçekten. Bir sürü büyük küçük problem oldu ama ben sizlere en son yaşadığımız sıkıntıyı anlatacağım.
Geçen Ramazan bayramında nişanlı idik. Aileler küs oldukları için bayramıma gelen olmamıştı, yuttum. Daha sonra yine Geçen sene kurban bayramında yeni evliydik. Önce eşimin ailesine gittik. Onların bi bayram kahvaltısı ritueli varmış anneannesinde herkes toplanır mutlaka sucuklu yumurta yerlermiş. Neyse bizde dediğim gibi gittik elbette.
Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum.
Şimdi gelelim bu sene Ramazan bayramımıza. Bu bizim üçüncü bayramımız olacak yani nişanı da sayarsak.
Arife akşamı dedi ki bana sabah erken uyandırmayı unutma ben namaza giderim sende hazırlanırsın sonra bizimkilere gider bayramlaşır kahvaltı ederiz.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
Evet anneannem hayatta olduğu sürece bayram kahvaltıları yapılacak Ve ilk bize gideceğiz dedi eşimde.
Bende bozuldum evet ama bağırmadım asla dedim ki sakinliğimi koruyarak e benimde anneannem hayatta, bende ailemle bayram kahvaltısı yapmak isterim, üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada. Yani iki aile büyüğüm de var benim. Anneannem seksen yaşında Allah uzun ömür versin ona. Onun ki altmışbeşinde. Yani kıyas yapmıyorum ama onun verdiği cevaba karşılık benimde söyleyebileceğim şeyler bunlar elbette ve kendimce haklıyım.
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim. Benimde bir ailem var sokaktan bulmadın beni. Bende isterim ailemle bayram kahvaltısı etmek falan dedim yine. Ne yani diyor siz biraraya gelip kahvaltı mı ediyorsunuz. Yani hemen çamur atma derdine düşüyor üste çıkmak için. Ki soframıza oturmuşluğu çoktur. Dedim ne saçmalıyorsun, sen ne zannediyorsun ki ailemi? Tamam dedi gelme ben kendi aileme giderim sen kendi ailene git. Öylelikle ben uyudum. Hiç
Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç demedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.
Çok uzattım hakkınızı helal edin. Ama nasıl yapsam da bu yangını söndürsem bilemedim. Şu an sadece beklemedeyim.
Ben iki tarafida haksiz buldum, Siz gereksiz yere ilk senin taraf benim taraf tartismasina girmissiniz.. kahvaltiya orada aksam yemegini sizin ailenizde yemek üzere anlasir konu bu kadar dallanip budaklanmazdi ..
Ama karsi tarafinda böyle bi tartismada direk Ailenize isin icine katmasida cok yanlis sanki siz Aileye laf söylediniz
Ve böyle basit bir konu yüzünden 10 gündür Ailenizin evinden sizi arayip sormamasida ayri bi sacmalik sanki bu kadar büyük bir mevzu var ortada .. bu is konusulmadan cözülmez böyle uzayip gider

Tamamen hatalı değilsiniz bence hemen adım atmayın.
Bayramları fix menü haline getirmeye hakkı yok kocanızın. İlla her bayram anneanneme giderim diyemez. Belki bir sene tatile gideceksiniz mesela. Bunu şarta bağlayamaz.
Biz benim ailemle aynı şehirde yaşıyoruz. Haliyle ilk benim aileme gideriz kahvaltıya ertesi gün ikinci gün erkek ailesine gidilir. Yani bu soyadını aldı önce erkek tarafı olayını bir gün bile yaşamadık. Genellenemez.
Eşiniz de size zorla bir gelenek uydurup illa uygulatamaz. Karşılıklı anlaşmak önemli.
Sizin hatanız fevri davranmak. Yine de ailesini aramalıydınız eşinizi aramalıydınız.
Ama bu kadar zaman hamile eşini aramıyorsa asla alttan almayın bundan sonra hep bunu yapar önünü alamazsınız.

Sizi aramasını ya da gelip almasını beklemeden evinize gidin bence. Hamilesiniz ve birinin bu konuyu alttan alması gerekiyor, bu seferlik o siz olun. Karşılıklı inatlaşarak çözülmeyecek gibi.

Size haksizsiniz demeye gelmistimki taki esinizin hadi ev gidelim demedigini okumama kadar. Basta siz sacmalamissiniz ama 10 gundur boyle bir mevzu yuzunden hamile karisini sahiplenmemesi akil isi degil. Ya size ders vermek istiyor yada gercekten bitirmis kafasinda. Insallah barisirsiniz ama sizinde kendinizi torpulemeniz lazim. Sacma sapan seyler yuzunden kucucuk cocuklar huzursuz ve daginik ailelerde buyuyor ya. Yazik degilmi karninizdaki bebege. Ilk onun ailesine gitseydiniz ne var bunda. Eksilmezdiniz. Incilerinizde dokulmezdi. Sonra zaten giderdiniz sizin ailenize. Adam ailenize hic ugramiyorsa veya sizi gondermiyorsa size hak verecegim ama gelenegi bozmak istememis hepsi bu. Boyle seyleri bu kadar buyutmeyin yahu.

Herkes böyle söylüyor ancak affınıza sığınarak şöyle olmaz mı yani parayla değil sırayla neticede böyle şeyler
Valla ben.sizi haksiz buldum .isimize gelince kadin erkek esit deriz isimize gelince o koca arasin ,sorsun deriz. Ilk oraya gitseniz ne olacak sanki boyle yaparak kendi huzurunuda ailenin huzurunuda bozmus oldunuz.esinuz en azindan uzerine dusen.gorevi yapmis bayrama gekmis siz onu bile yapmayip ondan teklif beklemissiniz emin.olun ki siz onun ailesine bayramlasmaya gitseydiniz konu coktan hallolmustu,boyle yaparak isi cikmaza surukleyen siz oldununz

Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç demedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.

Aramaz çünkü eninde sonunda geri gideceğini buluyor ortada doğmamış bebk var ve ona güveniyor anlayacağın adım atma he bide bu bayram meselesi nedir ya herkes te ilk kime gidicez diye kavga meselesi haline gelmiş herzaman ilk erkek evine gidilir bu eskilersen gelen bi adet sonuçta valla iki yıldır evliyim nişanlı vs derken 6 bayram gördük herzeman ilk eşimin tarafına gittik hiç sorun etmedim bu durumu çünkü orda belki saat oturup akraba işlerini halledip geri kalan zamanı ailemle geçiriyorum

Peki sen onun ailesine gittin mi veya arayıp bayram kutladın mı? Buradan bakınca gemileri yakan sensin gibi görünüyor

Agzim acik okudum ben de yazilanlari. Sadece oncelik vermemisler resmen kadini onlarin aile bireyi yapmislar 😂 Kizim var diye bayram kahvaltisinda yalniz kalmak bana hak demek ki.
Ayni insanlar bebek beklerken " erkek kiz ne farkeder saglikli olsun da" cumlesini asla kurmasinlar bundan sonra. Bal gibi de farkediyormus cunku. Yazik hepsine.

Iyide bu durumda sirf erkek diye ilk ona gidilmiyor, geleneksel anneannede kahvalti yapiliyormuş diye gidiliyor. Arada fark var bence. Konu sahibinde bu gelenek yokmuş.

Ne var yani ilk bu kahvaltiya gidilse, sonrada kendi ailesine geçse? Sira ile ne alakasi var ailesini ezdirmemek ile? Ki konu sahibi "bir daha sorsaydi gidecektim eş ailesine" diyor. Yani o kadarda prensiplerine bağli değil :)

Üstelik bombayi bir akşam önce patlatiyor. Adam o zaman zaten kendini ayarlamişti, aile kahvaltisi için. Ve adam o kizginliği ile yine eş ailesine geliyor bayramlaşmak için ama konu sahibi karşi tarafin bayramini telefon ile bile kutlamiyor.

Yakinda artik kendisi gider evine konu sahibi, hamile ya. Eh bu inatlaşmak ile ne oldu? Ailesini ezdirmemiş mi oldu? Hiçte değil. Boş yere blöf yaptiği belli oldu.

niye yılların geleneğine bu kadar anlam yüklediniz anlamadım
sizde bir gelenek yoksa
gidin tartışmaya uzatmaya ne gerek var
biliyorsunuz hep var olan bir kahvaltı var ortada
boşuna uzatmışsınız
bir iki hafta sonra gelir almaya
burnununuz sürtsün birdaha karşı gelme diye aramıyor
ama o evden bu şekilde çıkmanız da yanlış evde beklemeniz daha doğru olurdu

Daha 1 senelik evlilikte, ki öncesinde de görüşme süreniz sadece 6 ay, bu kadar çok kavga ve sürtüşmeye rağmen nasıl cesaret edip çocuk yapabildiniz bilemedim. Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Sizi de anlıyorum bayramı ilk ailenizle geçirmek istemeniz normal ama böyle günlere çok fazla anlam yüklemek de saçma eşimle 7. bayramımızı geçirdik. Daha sizin ilk yıldan yaptığınız bu kavgaları yapmadık. Ki inanın tüm bayramlarda ben ancak akşam gidebildim ailemin bayramına. Şu an ki durumunuz için arayın aramayın bişey diyemiyorum. Ama bazı şeyleri özellikle önemsiz şeyleri çok büyütmeyin. Bunu karşı taraf için değil kendi akıl sağlığı vr huzurunuz için yapmaya çalışın.

Ah ah eski gunlerim geldi aklıma :işsiz: yeni evliyiz uyandık bayram sabahı galiba ikinci bayramdı zaten bi kaç gün önceden parasızlık kavga tartışma bayramlık muhabbeti gırla döndü evde çocuğuma bayramlık alamamıştım çok koydu ...hiç tartışmasız uyandık giyindik çıktık durağa buarada şaşırıyoruz içimizden niye sakiniz diye :KK51: çıktık durağa hadi dedi annemler bekler o an bana bi ter bastı açken borç içinde yüzüyorken yüzümüze bakmayan insanların gidipte bayramını kutlamam ben aileminki nı kutlucam ilk dedi bu başladı tabi ailesine gidilcek nasıl beklerle dört gözle demi:KK76:durakta o bana ben ona saydırıyoruz çek git dedim iyice bayramlas ben gidiyom (buarada uzerimde 10 kuruş dahi yok ama bayram diye otobüsler bedava) o döndü gitti ben otobüse bindim sonra ne oldu hatırlamıyorum sadece herşey zehir oldu üstünden 6 sene falan geçti şimdi mutluyum çok huzurla uyanıyoruz bayramları cocugumuzla bayramlasiyoruz isteyen istediği yere gidebilir kahvaltıdan sonra ama ben esimin ailesiyle bayramlasip aileme geçiyoruz artık arabamız var ordanda yemege cocugumuzla vakit geçiyoruz tatil boyunca çok şükür....Tamam oki herşey zamanla geciyo büyüyoruz taşlar yerine oturcak ama sabir got evine otur uzatma konusunu bile açma bebeğini düşün

Kim ne yazdı hiç okumadım böyle konulara yazılanlara tahammül edemiyorum.... ilk erkeğin evine gidilir diyenler varsa bu kuralı kim koydu. Valla çok haklısın bacım trtbiyesiz herif seninle küstü anandan babandan ne istiyor ahlaksız. Bir de karışı hamile. Neyse yangına körükle gitmeyeyim arayıp sorarsa yumuşa bence ilk adımı senin atman doğru değil bu herife birde çocuk.....
Okumamakla iyi yapmışsınız, tabi ki ilk kocanın ailesine gidilir demekle kalınmadı, sen artık eşin ailesindensin diye savunuldu. Kadın bunu savunuyorsa adamların yaptıklarına da çok kızmamak gerek.

Bence uzatmayın evinize gidin hatayı biraz sizde gördüm ben 2 yıllık evliyim her bayramda arife gününden eşimşn köyüne gideriz babaannesine bayramın 1. gün akşam döneriz kendi ailemle 2. günü bayramlaşabilirim anca ama türk örf adetleri böyle malesef önce erkek ailesine gidilir bayram bayram gereksiz bir tartışma olmuş daha ilk yıldan bunları yaşarsanız böyle evlilik yürümez, uzatmadan evinize gidin bence birde bebek bekliyorsunuz.

Ben de bayram sabahları kv evinde oluyorum, mis gibi keşkeğimi yeyip eşimin ilçesinde sülalesini gezip kendi aileme gidiyorum sonra. Üstelik ailelerden ayrı bir memlekette yaşıyoruz. Siz sanırım aynı memlekettesiniz üstelik... bayram bitince görüşün ailenizle bol bol. Bırakın bayramda erkekliğini ispatlasın şişinsin etrafa. Buna ihtiyacı oluyor adamların 😂

Elbette hakkınız var ancak sunduğu gerekçeler benim için de geçerli idi.. anneannem hayatta biz ailece toplanırız vs.. e biz? Bizde öyleyiz dediğimde tepki aldım..

Anlattıklarınızdan şu çıkıyor ortaya, ona inat olsun diye gelenek uydurduğunuz...

Sizde de onların ki gibi ama cidden yıllardır uygulanan gelenek var mı?

Bana haksızsınız gibi geldi

Ben sizi haklı bulanlardanım.
Ya bu bayram ve özel günler sıraya konulmalı ya da bir bayram bir aile diğer bayram diğer aile olmalı.
Madem kurban kesiliyor ve eşiniz de yardıma gidiyor o zaman kurban bayramında eşinizin ailesine ramazan bayramında da sizin ailenize gidilebilir.
Kadın evlendi diye erkeğin ailesinin bir ferdi olmuyor. Kendi bir aile kuruyor. Doğal olarak erkeğin anne-baba ne ise kadının anne-babası da o. Yok önce benim aileme derse damat efendi kadın da hayır benim de anne babam var neden benim ailem öncelikli değil der.
Hep kadının alttan alması, ya da fedakar olması beklenmiş. Neden erkekten aynı alttan alma beklenmiyor. Neden her konuda erkek ailesi öncelikli oluyor.
Kocanız hayatım şu sebeplerden bu bayram bizimkilere gidelim bir sonraki bayram da sizinkilere gidelim olur mu dese eminim kabul ederdiniz. Ama hayır bizim ailemizin geleneği var derse siz de bizim de geleneğimiz var dersiniz.
Kocanız haksızlık yapmış. Muhtemelen ailede erkek tarafı önceliklidir geleneğine göre büyümüş.
Bu zaman kadar inatlaşması da size saygısının olmadığını gösterir. Bence taviz vermeyin. Çünkü vereceğiniz ilk taviz yenilerini doğurur. Arayın konuşun, sizin de duygu ve düşüncelerine isteklerinize saygılı olmasını beklediğinizi söyleyin.

Umarım herşey sizin için iyi olur. Bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Ben sizi haklı buldum sonuçta gayet sakin ve ılımlı şekilde kendinizi ifade ettiğiniz halde eşiniz agresifleşip bağırmış çünkü haklı olduğunuzu biliyor ve bastırıp sizi sindirmeye çalışıyor
yerinizde olsam bende aramam eğer ararsanız en ufak tartışmada bu tür bir tepkiyle karşılaşacaksınız bekleyin bakalım ne olacak :kahve:

Biz böyle gördük böyle uygulamaya devam ediyoruz, bende ilk önce eşimin ailesine gittim. Annemde ilk önce babaanneme giderdi bu böyle yani. Orada kahvaltı yapın senin annende akşam yemeği yiyin yada ikinci gün kahvaltıyı yapın. Üzgünüm ama inatlaştığınız orta yolu bulmadığınız için hatayı sizde gördüm.

X