Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Esinizin dusuncesi bariz şu: "nasıl olsa hamile, beni terkedemez. Eninde sonunda tipis tipis donecek... ben adım atmayayım o atsin. O atsin ki burnu sürçsünn. Benim dedigim dedik bir adam oldugumu anlasin bir daha benim lafimindan cikilmasinn" kocanin dusuncesi bu. Cunku kocaniz ne yazik ki bencil bir adam. Sizi dusunmedigi gibi karnininzdaki sabiyi de dusunmuyor (yasadiginiz stres ve uzuntunun ona zarar verebilecegi gercegini bilse de umursamiyor) zaten bencil bir insan olmasa sizin isteginize saygi gosterirdi. Ne var yani her sene ananeye gidecek ne kiymetli ananesi varmis... bu sene de esimin gonlu olsun diyebilirdi.

Gelelim madalyonun diger yüzüne. Siz de biraz gereksiz inatlatmissiniz. Bi arkadasin da yazdigi gibi kahvalti orda edilirdi aksam yemegi de siz de yenilirdi. Neticede ortada bir ritüel varmış. Senelerdir alisagelinmis bir seyi bozmayi istememis olmasi bir derece de normal gibi gozukse de bu kadar uzatmasi ve sizi yok saymasi anormal.

Neticede iki tarafta hatali. Ama illa bir teraziye koymak gerekiyorsa bu durumu; esinizin hatasi daha fazla tabi.

Onun aramasini beklemeyin bence. Siz arayin bir araya gelin. Ya da direk evinize gidip yuz yuze konusun. Yoksa bu problem uzayacak gibi. Bu kadar ufak bir konu yuzunden bile bu hale gelindiyse ileriniz nolacak merak ediyorum dogrusu. Planli mi oldu bilmiyorum ama keske cocuk konusunda bu kadar aceleci davranmasaymissiniz. Bu olaylar olurken aile buyukleri napiyorlar acaba? Esinizden ayri kaldiginizi o taraf biliyor mu? Biliyorsa tepkileri ne? Esiniz suan nerde kaliyor? Bunlarin hepsi vereceginiz karari etkileyebilecek olan kriterler bence.

Konuşmaktan bu kadar korkmak niye. Konussana canım neden gelmiyorsun niyetin ne diye insanlar konusma konusma böyle aylarca uzar gider boşver olanları ilk zamnlar okur böyle şeyler. Kahvaltıyı önce evinizde yapın beraber zamn geçirin sonra herkes ailesine gitsin maden orta yolu bulamıyorsunuz. Boşver canını sıkma evinizde bırakma evi terk eden o olsun ne olursa olsun.

Geçen yılki kurban bayramında siz hatalısınız eşinizin ailesine siz de gidip yardım edebilecekken zaten yorgun adama bir de dır dır etmişsiniz.
Kahvaltı meselesinde sizin anneanneme bir kahvaltı alışkanlığı yokmuş anladığım kadarıyla saat 9da anneye gitmişsiniz çünkü. Eşiniz de bunu dile getirmiş.
Henüz evlilik olgunluğu yok sizde flört gibi nazlanmak istiyorsunuz ama bu mümkün değil.
Herşeyi akışına bırakın biraz hayatı yaşayın. Mutluluk varken Herşeyi yarış haline dönüştürüp mutsuzluğu seçmeyin

Simdi gordum bebek bekliyormussun. Uzuldum bebek icin. Annesine saygi duymayan bir babasi olacak.
Ezdirmeyin kendinizi. Once onun ailesine gidilir sacmaligi da bence artik son bulsun. Sirayla gidilir. Erkek diye neden onun anasi babasi kiymetli ki? Siz agac kavugundan mi ciktiniz? Kafasina vura vura da olsa bunu ogrenmeli.
Hayir bu ilk erkek ailesine gidilir artik onun ailesinin bireyisin sacmaligini bir de kadinlar savunuyor. Asla feminist biri degilim ama bu acikca kadinin ailesini yok saymaktir. Evlendim diye neden kocamin ailesinin uyesi olayim yahu ben? Anam var babam var benim. Bireyi oldugum tek aile de evlendikten sonra esimle cocugumla kurdugum ailedir.
Biz iki aileye de uzagiz birlikte bayram gecirmiyoruz 2 senedir. izin sıkıntısı oluyor esimin. Ancak yakin olsak da bir onum anasi babasi bir benim anam babam. Yok oyle benim anami babami yok saymak. Onlar erkek ailesi diye her bayram kahvaltisini onlarla yapamam ben kimse kusura bakmasin .

Turkiyede yasiyorum en azindan ben. Esimin ailesiyle ayni sehirde, benim ailemle farkli sehirlerdeyiz. Biz direk benim aileme gectik 2 gun kaldik dönüste esimin ailesine ugradik.

Yola cikmadan once esimin ailesine de ugrayabilirdik aslinda ve hic sorun olmazdi ama boyle seylere esim de ben de takilmiyoruz. Bazen oyle, bazen boyle oluyor.

Her bayram erkek ailesine gitmek neden zorunlu olsun? Ben ailemin tek evladiyim, eşimin kardesleri var + abisi var. Ben erkek degilim diye ailem neden her bayramin ilk gununde yalniz olsun?

Ülkenin ataerkilligi veya diger örfleri filan beni baglamiyor acikcasi keyfime uyarsa örf adet yaparim, uymayani yapmam, ben istedigim gibi yasiyorum. Boyle zorunluluklar olmamali diye dusunuyorum.
Boyle bir orf adet ben bilmiyorum acikcaksi.
Erkek ailesinin özelligi ne ki zaten ilk erkek ailesine gidiliyor??
Hepimiz evlat degil miyiz?
Evlendik diye ailemiz niye ikinci plana atılsın ben hic anlamadım.
Soyadini tasiyorum diye degil ama daha buyuk oldukları icin biz ilk esimin ailesine gidiyoruz.
2 saat oturup aileme geciyoruz aksam yemek cay muhabbetine kadar ordayiz.
Butun gunumuz ailemde geciyor yani.
Esimde bunu sorun haline getirmiyor vay efendim niye benim ailemde iki saat oturuyoruz demiyor.
Ya da ben niye ilk senin ailene gidiliyor demiyorum..
Sonra ki gunlerden birinde de onun ailesine gidiyoruz yine. Sonra yine bize.....
Yani bunlar sorun olmamali aslinda.
Konu sahibi arkadasim sende onlarda oyle bir adet varsa gidip kahvalti yapip ailene gecebilirsiniz.
Ama bu demek degil ki sen haksizsin sonucta bu bayram senin istedigin olsun deyip ailene gidebilirdi.
Ayrica babana olan tavrini hic begenmedim.
Bir daha aramayin o adamı.
Ne siz ne de babanız.
Madem gelmedi babaniza da boyle bir cevap verdi ben olsam bir daha aramazdim.

Simdi gordum bebek bekliyormussun. Uzuldum bebek icin. Annesine saygi duymayan bir babasi olacak.
Ezdirmeyin kendinizi. Once onun ailesine gidilir sacmaligi da bence artik son bulsun. Sirayla gidilir. Erkek diye neden onun anasi babasi kiymetli ki? Siz agac kavugundan mi ciktiniz? Kafasina vura vura da olsa bunu ogrenmeli.
Hayir bu ilk erkek ailesine gidilir artik onun ailesinin bireyisin sacmaligini bir de kadinlar savunuyor. Asla feminist biri degilim ama bu acikca kadinin ailesini yok saymaktir. Evlendim diye neden kocamin ailesinin uyesi olayim yahu ben? Anam var babam var benim. Bireyi oldugum tek aile de evlendikten sonra esimle cocugumla kurdugum ailedir.
Biz iki aileye de uzagiz birlikte bayram gecirmiyoruz 2 senedir. izin sıkıntısı oluyor esimin. Ancak yakin olsak da bir onum anasi babasi bir benim anam babam. Yok oyle benim anami babami yok saymak. Onlar erkek ailesi diye her bayram kahvaltisini onlarla yapamam ben kimse kusura bakmasin .

Ya gerçekten bu yorumu okuyunca içim biraz ferahladı.Çünkü diğer kadınların yorumlarını okuyunca nevrim döndü resmen.Kimse kimsenin malı değildir arkadaşlar eşinizde olsa öncelik onundur diye bir anlayış asla olamaz.Sizinde aileleriniz var ve bu anlayışla hayatınıza devam ederseniz maalesef çok ezerler hepinizi.Birde kadın olacaksınız neymiş öncelik erkekmiş.Öncelik erkek falan değil maalesef her iki tarafta eşittir.

Bayramlarına gitmedim diye küsmüş olabilirler. Kimse aramadı beni ailesinden
kusura bakmayın ama sız hatalısınız
Ailesinin bayramını bile kutlamamışşınız .o size gelmiş kutlamış adama gaddar diyemeyiz.sen de gidebilirdin onlara.
Bi bayram bizimde sorun olmuştu eşimle bayram sabahı kavga ettık ben gitmiyorum bi yere sen git dedi.öyle mi dedim oturup onu mu beklicem ,bayram gunu baskalarına ayıp çünkü.aldım çocuğu gıttım onlara bayramlaştım.sonra bize gittim bayramlaştım.babam aramış bunu tıpış tıpış geldi.
Demem o ki siz çok fazla inat etmişsinşz esinizle barıstınız diyelim bu bayram sorunu onun ailesi tarafından kullanılır.belki de şuan onu dolduruyorlar.ondan aramıyor ama siz çok ayıp etmişsiniz.siz haklısınız yorumlarıyla sakın gaza gelmeyın

Onda ki yerimi görmüş oldum bu olay sayesinde.. açıkçası Ve de üzülerek böyle düşünüyorum..
Değer veren insan böyle davranmaz. Hatalı bile olsanız hamilesiniz insan hamile eşimi üzer mi hiç? Kocanız adım atmadan sakın adım atmayın yoksa gözünde kendi değerinizi düşünürsünüz. Alttan da almayın nedemek namaza çıkıyor bidaha dönmüyor aramıyor? Alttan alacağınız bir durum yok.

Yeni evliyken olur böyle atışmalar inşallah düzelir ama size tavsiyem çok uzatmadan ilk adımı atmaniz çünkü benim de eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşasam ilk gün anne ve babasına gitmek istese eşim onu kırmam bunlar basit şeyler yine de ailenizin yanına gelmiş hiç gelmeye de bilirdi.

Sizi yanlislikla begendim.Söyledikleriniz benim düsünce yapima uymuyor.O kadar kaniksanmiski erkeklerin isteklerini yerine getirmek.Siz esinizi kirmak istemiyorsunuz ama bu konudaki es karisini pek güzel kirabiliyor,bencilin teki.Kadinlar her seye evet demeye mecbur birakiliyorlar.Sizin yorumunuzdan da kendinize ne kadar deger verdiginiz belli oluyor.

Yanı onun ailesine gidip 2 yada 3 saat oturup sonra gece yarısına kadar kendi ailede kalabilirdin erkekler bunu adet haline getirmiş ve burda o kadar çok okuduk ki kv nefret eden ama ne yapım esim için diye soran hem siz daha 1 yıllık evlisiniz böyle şeyler için o kadar ayrı kalmaya degermi birde hamilesin iz kendi evinize bakın lütfen bakın önce gelmek için kavga ettiğiniz evdesiniz ve eşiniz arayıp sormuyor şimdi ne olcak adam demiş öncelik verdiyse kalsın madem orda diye Allah yardımcınız olsun bence evinize çıkın gidin eşinizin gönlünü alın böyle şeyler için evliliğini zedelemeyin ilk seneden

:) geçimsiz demeyelim.. değilim. Ancak her şeyin karşılıklı olduğuna İnanan biriyim.
Ben bazi yorumlari hayretler icerisinde okuyorum.Size tamamen hak veriyorm.Ne demek evlendiniz artik esinizin ailesi önceliginiz demek.Bu tür yorumlari görünce kadinlarimizin neden bu kadar fiziki ve psikolojik siddet gördügüne sasmamak gerekir.Siz bildiginiz tipik bir türk erkegi ile evlenmissiniz.En basinizdan tavrinizi koymaniz en dogrusu.Esiniz de böyle cocuk gibi davranacaksa evlenmeseydi.

Hanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Bir yıllık evliyim. Yedi aylık hamileyim. İsteyerek ve severek evlendik ancak çok zor geçti ilk yılımız. Sürekli kavga gürültü. Altı ay bir görüşme sonunda evliliğe karar verdik bu arada. Yani öyle yıllarca bir tanışma dönemimiz olmadı. Ne cicim ayımdan ne balayımdan ne de hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yalan söylemiş olmam gerçekten. Bir sürü büyük küçük problem oldu ama ben sizlere en son yaşadığımız sıkıntıyı anlatacağım.
Geçen Ramazan bayramında nişanlı idik. Aileler küs oldukları için bayramıma gelen olmamıştı, yuttum. Daha sonra yine Geçen sene kurban bayramında yeni evliydik. Önce eşimin ailesine gittik. Onların bi bayram kahvaltısı ritueli varmış anneannesinde herkes toplanır mutlaka sucuklu yumurta yerlermiş. Neyse bizde dediğim gibi gittik elbette.
Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum.
Şimdi gelelim bu sene Ramazan bayramımıza. Bu bizim üçüncü bayramımız olacak yani nişanı da sayarsak.
Arife akşamı dedi ki bana sabah erken uyandırmayı unutma ben namaza giderim sende hazırlanırsın sonra bizimkilere gider bayramlaşır kahvaltı ederiz.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
Evet anneannem hayatta olduğu sürece bayram kahvaltıları yapılacak Ve ilk bize gideceğiz dedi eşimde.
Bende bozuldum evet ama bağırmadım asla dedim ki sakinliğimi koruyarak e benimde anneannem hayatta, bende ailemle bayram kahvaltısı yapmak isterim, üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada. Yani iki aile büyüğüm de var benim. Anneannem seksen yaşında Allah uzun ömür versin ona. Onun ki altmışbeşinde. Yani kıyas yapmıyorum ama onun verdiği cevaba karşılık benimde söyleyebileceğim şeyler bunlar elbette ve kendimce haklıyım.
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim. Benimde bir ailem var sokaktan bulmadın beni. Bende isterim ailemle bayram kahvaltısı etmek falan dedim yine. Ne yani diyor siz biraraya gelip kahvaltı mı ediyorsunuz. Yani hemen çamur atma derdine düşüyor üste çıkmak için. Ki soframıza oturmuşluğu çoktur. Dedim ne saçmalıyorsun, sen ne zannediyorsun ki ailemi? Tamam dedi gelme ben kendi aileme giderim sen kendi ailene git. Öylelikle ben uyudum. Hiç
Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç demedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.
Çok uzattım hakkınızı helal edin. Ama nasıl yapsam da bu yangını söndürsem bilemedim. Şu an sadece beklemedeyim.
Bu konuda sizi haksız gördum bizde hep once eşin ailesine gidilir ve bende bundan hiç gocunmam sabah ilk onlara gideriz sonra bizimkilere hic de olay olmamistir bu zamana kadar yani mesela ben evlenmeden oncede bayramlarda ilk gun herkes kahvaltida babannemde toplanirdi biz de giderdik tabii ki ben evlendim gidemiyorum ama onlar devam ediyor gereksiz bi mesele olmus evinden bu kadar ayri kalmak için karsilikli idare etmek ve saygi duymak evlilikte cok onemli yoksa yürütmek zor

Hay allahim ben nerdeyim diye saskinlikla okuyorum yorumlari.Herkes konu sahibine yüklenmis.Ülkemizde kadinlik erkeklik rolleri öyle güzel dagitilmis ki insan olmanin gereklerini yerine getirmek , uzatmak, inatlasmak olarak görülüyor.Bir kadinin ne düsündügü , ne hissettigi kesinlikle önemli degil, gecerli olan tek sey kocaya itaat etmek.Böyle düsünen tüm kadinlari tutup sarsmak istiyorum kendilerine gelsinler diye.

Siz o aileye gelin gittiniz soyisminiz o ailenin soyismi oldu sanki bir tık erkek tarafına geçtiniz yani böyle düşünüyo olabilir.. bir de rituel varsa bu çok önemlidir benim ailemdede bu ritüel var bir kişi eksik olursa üzülüyoruz :) Gereksiz uzatmışsınız ama hamilesin eşinin alttan alması gerekirdi..

Sikinti ilk onun ailesine gidilmesi de degil siz bu sefer bizimkilere gidelim dediginizde verdigi tepki anlayisli olmali en azindan ilk ailesine gitmek istiyorsa bile gonlunuzu alarak konusmaliydi höt zöt yaparak olmaz evlilikde bu tarz seyler 10 gundur yaptigi tamamen sacmalik tripli kadin cekilmiyor ama bunun erkek versiyonu hic hic cekilmiyor

Kendine hak gördügü seyi sana cok görmesiyle başlamıs bence olay. Erkek ailesi zırvalıklari da bitmek bilmedi. Insan hamile karisini 10 gun aramamazlik yapar mi ? Seni de suclu buluyorum ama seni böyle aramayarak sindirmeye calisiyor bence.

üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada.

Yuh yani adami babasizliği ile vurup bide "neden tekrar sormadi" diyorsun.

Adamin ailesinde kahvalti geleneği varmiş, tüm aile toplaniyor. Ne güzel. Sizde yokmuş ama. Kahvaltidan sonra, sizdede tatli yenilebilir mesela.

Bunu boş yere niye mesele haline getiriyorsun, anlamadim. Adam "hiç annenlere gitmeyiz" demiyor. O kizgin hali ile yine annenlere bayramlaşmaya gelmiş.

Iki haftadar seni aramamasi cocukluk. Bos yerine bu bayram olayi büyütmende senin cocukluğundu. Kisacasi ikinizde olgun değil, evliliği yürütemiyorsunuz. Orta yol bulamiyorsunuz. Keşke biraz bekleseydiniz çocuk icin.

Hanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Bir yıllık evliyim. Yedi aylık hamileyim. İsteyerek ve severek evlendik ancak çok zor geçti ilk yılımız. Sürekli kavga gürültü. Altı ay bir görüşme sonunda evliliğe karar verdik bu arada. Yani öyle yıllarca bir tanışma dönemimiz olmadı. Ne cicim ayımdan ne balayımdan ne de hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yalan söylemiş olmam gerçekten. Bir sürü büyük küçük problem oldu ama ben sizlere en son yaşadığımız sıkıntıyı anlatacağım.
Geçen Ramazan bayramında nişanlı idik. Aileler küs oldukları için bayramıma gelen olmamıştı, yuttum. Daha sonra yine Geçen sene kurban bayramında yeni evliydik. Önce eşimin ailesine gittik. Onların bi bayram kahvaltısı ritueli varmış anneannesinde herkes toplanır mutlaka sucuklu yumurta yerlermiş. Neyse bizde dediğim gibi gittik elbette.
Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum.
Şimdi gelelim bu sene Ramazan bayramımıza. Bu bizim üçüncü bayramımız olacak yani nişanı da sayarsak.
Arife akşamı dedi ki bana sabah erken uyandırmayı unutma ben namaza giderim sende hazırlanırsın sonra bizimkilere gider bayramlaşır kahvaltı ederiz.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
Evet anneannem hayatta olduğu sürece bayram kahvaltıları yapılacak Ve ilk bize gideceğiz dedi eşimde.
Bende bozuldum evet ama bağırmadım asla dedim ki sakinliğimi koruyarak e benimde anneannem hayatta, bende ailemle bayram kahvaltısı yapmak isterim, üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada. Yani iki aile büyüğüm de var benim. Anneannem seksen yaşında Allah uzun ömür versin ona. Onun ki altmışbeşinde. Yani kıyas yapmıyorum ama onun verdiği cevaba karşılık benimde söyleyebileceğim şeyler bunlar elbette ve kendimce haklıyım.
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim. Benimde bir ailem var sokaktan bulmadın beni. Bende isterim ailemle bayram kahvaltısı etmek falan dedim yine. Ne yani diyor siz biraraya gelip kahvaltı mı ediyorsunuz. Yani hemen çamur atma derdine düşüyor üste çıkmak için. Ki soframıza oturmuşluğu çoktur. Dedim ne saçmalıyorsun, sen ne zannediyorsun ki ailemi? Tamam dedi gelme ben kendi aileme giderim sen kendi ailene git. Öylelikle ben uyudum. Hiç
Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç demedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.
Çok uzattım hakkınızı helal edin. Ama nasıl yapsam da bu yangını söndürsem bilemedim. Şu an sadece beklemedeyim.
Her iki taraf da saçma bi şekilde inat etmiş bayramlaşma konusunda. Şimdide eve dönme konusunda inat var . Adam ben geri dön demem inadı kadın da kocam dön diye aramadan gitmem inadı içinde ki yok yere inatlasmissiniz. Siz eşinizin ailesine bayram ziyaretine gitmemenjze rağmen adam gelmiş bayramlaşmıs çıkarken siz de giyseydinjz adam sen ailene git ben aileme kahvaltıya gideyim demiş gidersen bir daha dönme dememiş. Yani demek istediğim şuan orda kalmak tamamen sizin tercihiniz.
Eşinizi ve sizi önce benim ailem tartismanizdan dolayı haksız buluyorum haklı taraf yok ikiniz de üstünlük sağlamaya çalışmış.
Bayram günlerinde ziyaretlere karar bile veremeyeceginiz insanlarla evlenmeyin . Adı üstünde bayram bu günü tartışma konusu yapacaksanız kutlamayın bile

X