Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Çok gereksiz bir polemik olmuş eşinizin babası yokmuş annesinin evlatlarını kahvaltıda istemesi normal ne var ki kahvaltı orada yapılsa sonra size gidilse? ya da geçen kurbanda gitti gece geldi diyorsunuz siz neden eşinizle gitmediniz? bakın eşiniz ailenizle bayramlaşmaya gelmiş ilk gün kimse evinden çıkmaz gelen giden olur diye ama sizinkiler evde bile değillermiş demek ki pek bayram kültürü yok ailenizde eşinizde bunu kastetmiş kaldı ki 6 ayda evlendiğiniz birinden hemen neden hamile kaldınız? nişanlı iken de aileler küstü bayram kutlaması bekledim yapmadılar diyorsunuz gelin ve küçük olarak sizin gitmeniz gerekirdi onlar mı gelecekti? bu bayram seyran kavgaları oldukça eşin dönmez çok gereksiz şeyler..

Okumamakla iyi yapmışsınız, tabi ki ilk kocanın ailesine gidilir demekle kalınmadı, sen artık eşin ailesindensin diye savunuldu. Kadın bunu savunuyorsa adamların yaptıklarına da çok kızmamak gerek.
Bu şekilde dusunen adamın tamamen gelenekçi olmasi gerekir.İsine geldiğinde post modern olup (özellikle evliliğin masraf boyutunda herkes hayat müşterek diyor) ,işine gelince ananeler,gelenekler gorenekler diye tutturamazsin.

Öncelikle çocuk için çok acele etmişsiniz. Daha evliliğiniz oturmadan, karşınızdaki insanı doğru dürüst tanımadan evlenmişsiniz üstelik hemen çocuk yapmak çok büyük risk. Gelelim sorununuza ikiniz de fazla gereksiz inatlaşmışsınız. Madem böyle bir gelenekleri varmış her bayram ki anladığım kadarıyla sizde yok neden inatlaştınız ki? Hayır yani ne geçti elinize kıyas yapmıyorum demişsiniz ama yaptığınız kıyas. Böyle saçma bir şey için bütün huzurunuzu kaçırmaya değer mi? Eşiniz makine değil ki sizin düşüncelerinize göre programlansın kadınlar niye eti kesmemiş diyorsunuz demek ki eşiniz kesiyormuş hep bir gün geç geldi diye niye bunu sorun ediyorsunuz? Bayram da normal bir gün sonuçta üzerine çok fazla anlam yükleyerek sorun yaratmaya gerek yok. Sabah sorsaydı gidecektim demişsiniz o kadar kavganın üstüne madem niyetiniz gitmek sormasını neden bekliyorsunuz? Uzatmayan taraf siz olun uyandığınız gibi hadi annene gidelim deyiverin. Bakın evlilik politika işidir biraz politik olmayı öğrenmeniz lazım. Siz onu aramadı diye suçluyorsunuz ama siz de aramamışsınız ki. O da sizi aynı şekilde suçluyor olabilir.
Ne kadar güzel bir cevap vermişsiniz, evlilik sevgililik gibi değil malesef küstüm oynamıyorum diyemiyoruz, yeri geldiğinde alttan almayı öğrenmek lazım.

Yorumları okuyorum da ben şok yaaa yapmayın yok gelenek görenekmiş yol erkek tarafına git ben hep gitti. Yok bilmem nee.... Yaa adam kızı bırakıp gitmiş 10 gündür arayıp sormuyor niyeeee her bayram ananemlerde yumurtalı sucuk yicezzzz one Bee ne alaka hem niye kurbanlar erkek tarafında kesilir ne alakaaaaa sizin ailenize değeriniz bu mu yaa vallahi şaşkınım benim anam babam her bayram garip kalacak ben kalkacam koca dediğim adamın ailesinin gönlünü hoş edecem eeeee benim aileemm. Ne adeti yaa ne görenegiii kocalarının hak adalet bilsin önce bırakın gelrbeği göreneği bir sene kurban erkek tarafında bir sene de kız tarafında olsa ne olur elitsin eşit unutma Allahımızın bize gönderdiği Kuran ı Kerim de bile bu yazar bu kadar evlilik yürütme cabasında olan siz değil biraz da kocalarınız olsun gelmedin diye 10 gün hamile eşini araöıcak ben o adama adam demem seviyordu demem deger veriyorsa demem net defolsun gitsin annesiyle yaşasın her gün suçuklu yumurta yesin balık baştan kokar OLMAZ BU ADAM..... Gelip ayaklarına yalvarmadılca haklısın karıcım istişare ederiz her şeyi hak ve adaletli olurum bende seni üzdüm özür dilerim demeden annenin ve babanın elini öpmeden dönme sakın aramada eğer sen gider sen ararsan hep onun dediğini yapmak zorunda kalırsın eziklenirsin seni pasif görür. Seven adam içi yanar eşim soğur benden der ben ne yapıyorum der gözden cıkar mış gibi ne bu yaaa aman olmaz bu hadi kızım boşveerrr üzülme olmadı defet git bebişinlr yeni hayat kurarsın o düşünsün birazda ailesini doğmamış bebeğini bu ne yaaa terbiyesiz

Vakit ayırdığınız okuduğunuz cevap verdiğiniz için bin teşekkür. Birçok hanım önce eşim ve onun ailesi diyor anladığım kadarıyla. Gereksiz uzatan taraf oluyorum sanırım..
Yani kendi ailenizde gecirmek istemeniz normal ama tavriniz yanlis yani soyle soyleyim esin tamm o zaman sen kendi ailene git ben kendi aileme dediginde ben de ozledim ailemle bayram kahvaltisinj sonra gelir beni alirsin sizinkilere gider onlarla vakit geciririz falan deseydin ya da hicbirsey demedin esin bayrmlasmaya geldiginde o adim atmis oluyor sen de bir adim atip esinle konusup hadi senin ailene gotur beni bayramlasalim deseydin daha iyi olurdu, bir de sunu anlamadim onceki kurban bayraminda seni ailene birakip gece 1 e kadar etlerle ugrasmis ya o kv kurbani miydi yoksa szin etiniz de var miydi yani ortak mi kesildi ? Ki ortaksa esin kv evinde et hallederken sen ailenle vakit gecirmissn normalde ben olsam gider esimle beraber kendi etimi hallederdim bir de adama gece 1 de geldi diye tavir yapmissin

Hak verdiğiniz için değil kimse yanlış anlamasın fakat beni anladığınız için minnettarım
Bence geri adım atmayın.
Bebek beklediğiniz halde kahvaltılara sırf sırayla gitmek istediniz diye gerikafalı davranışlarından taviz vermek istemeyen sözde erkekle bundan sonra daha çok sorun yaşarsınız.

Bu şekilde dusunen adamın tamamen gelenekçi olmasi gerekir.İsine geldiğinde post modern olup (özellikle evliliğin masraf boyutunda herkes hayat müşterek diyor) ,işine gelince ananeler,gelenekler gorenekler diye tutturamazsin.
Aynen yaaa evlenirken ne geleneği ne göreni diyen erkek tarafı evlendikten sonra eee gelenek göreneklrrimşz var demeyi biliyorlar yahuuu ezmeyin ezmeyiinnn kendinizde ailenize eşit deyin eşit olacak deyin korkmayın

Bayramlarına gitmedim diye küsmüş olabilirler. Kimse aramadı beni ailesinden
Sen bu aile ve bu adam için mi üzülüyorsun. Yapma yaa bunun ailesinde belli yetiştirdikleri çuk oturdu şimdi anasına bak kızını al derler yaa o değişti şimdi ana babasına bak oğlunu al oldu valla bak şimarıklar senin ailemde üzülmüştür şimdi ne hakkı var terbiyesizler

Hanımlar merhaba. Hem dertleşmeye hem de akıl almaya ihtiyacım var. Yardımcı olursanız Ve fikirlerinizi söylerseniz eğer mutlu olurum.
Bir yıllık evliyim. Yedi aylık hamileyim. İsteyerek ve severek evlendik ancak çok zor geçti ilk yılımız. Sürekli kavga gürültü. Altı ay bir görüşme sonunda evliliğe karar verdik bu arada. Yani öyle yıllarca bir tanışma dönemimiz olmadı. Ne cicim ayımdan ne balayımdan ne de hamileliğimden hiçbir şey anlamadım desem yalan söylemiş olmam gerçekten. Bir sürü büyük küçük problem oldu ama ben sizlere en son yaşadığımız sıkıntıyı anlatacağım.
Geçen Ramazan bayramında nişanlı idik. Aileler küs oldukları için bayramıma gelen olmamıştı, yuttum. Daha sonra yine Geçen sene kurban bayramında yeni evliydik. Önce eşimin ailesine gittik. Onların bi bayram kahvaltısı ritueli varmış anneannesinde herkes toplanır mutlaka sucuklu yumurta yerlermiş. Neyse bizde dediğim gibi gittik elbette.
Sonra benim aileme geldik. Biraz kaldı bizde bayramlaştık ardından da telefon geldi kurban kesmeye gitti öğleden sonra. Ben annemle kaldım.
Gece bire kadar gelmedi. İlk bayramımız Ve Yen'i evliyiz düşünün. Dedim nerdesin bu kadar saat. Eee et doğradım. Sanki doğrayacak adam kalmadı. Ailesinde altı tane kadın var bunu yapabilecek. Benim bildiğim kurbanda erkek parçalar etleri geri kalanı kadın halleder. Birde dediğim gibi kalabalık ailesi kadın sayısı açısından. Yani buna sıra gelene kadar bi dolu insan var. Neyse bunu da yuttum.
Şimdi gelelim bu sene Ramazan bayramımıza. Bu bizim üçüncü bayramımız olacak yani nişanı da sayarsak.
Arife akşamı dedi ki bana sabah erken uyandırmayı unutma ben namaza giderim sende hazırlanırsın sonra bizimkilere gider bayramlaşır kahvaltı ederiz.
Bende gayet sakin bi ses tonu ile bu bayram da mı ilk sizinkilere gideceğiz dedim.
Evet anneannem hayatta olduğu sürece bayram kahvaltıları yapılacak Ve ilk bize gideceğiz dedi eşimde.
Bende bozuldum evet ama bağırmadım asla dedim ki sakinliğimi koruyarak e benimde anneannem hayatta, bende ailemle bayram kahvaltısı yapmak isterim, üstelik benim babamda hayatta. Eşimin babası vefat etmiş bu arada. Yani iki aile büyüğüm de var benim. Anneannem seksen yaşında Allah uzun ömür versin ona. Onun ki altmışbeşinde. Yani kıyas yapmıyorum ama onun verdiği cevaba karşılık benimde söyleyebileceğim şeyler bunlar elbette ve kendimce haklıyım.
Tabii bozuldu kendisi ve agresifleşti. Bağırıştık. Gelmiyorum dedim. Benimde bir ailem var sokaktan bulmadın beni. Bende isterim ailemle bayram kahvaltısı etmek falan dedim yine. Ne yani diyor siz biraraya gelip kahvaltı mı ediyorsunuz. Yani hemen çamur atma derdine düşüyor üste çıkmak için. Ki soframıza oturmuşluğu çoktur. Dedim ne saçmalıyorsun, sen ne zannediyorsun ki ailemi? Tamam dedi gelme ben kendi aileme giderim sen kendi ailene git. Öylelikle ben uyudum. Hiç
Konuşmadık. O da oyun başında sabahladı. Güya küs ya.. Her ne kadar küs olsakta sabah bi daha sorar diye düşünüyorum ben. Hani sen bi daha sor ha ben yine gelmezsem o zaman hata bende kalsın değil mi ama? Ki gidecektim de ilk onlara. Baktım uyandırmıyor, o evden çıkarken ben kalktım hazırlanacağım. Fakat ne o ne ben konuşmadık yine birbirimizle. Ama diyorum namazdan sonra gelir kesin. Ben hazırlandım namaz bitti ve gelmedi eve beni almaya. Aramadı da. Bende aramadım. Bekledim taa ki dokuza kadar baktım gelen giden Yok bende kalktım anneme geldim. Fakat ne aradı ne sordu. Hiçbir şey Yok. Bende aramadım. Akşama doğru annemlerin bayramını kutlamaya uğradı. Tabii tavırlı. Yoktu kimse evde. Oturmadı Ve gitti. Ben şok oldum. Yani hiç demedi ki hadi gidelim ya da konuşalım vs. On gündür ben ailemin evindeyim. Bende o son hareketinden sonra inat ettim aramadım. Onun de Aradığı sorduğu da yok. Böyle saçma sapan günler geçiriyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum hiç. Resmen Yok sayıyor beni. Babam aradı iki gün evvel yine gelen giden arayan soran olmadı. Resmen hayal kırıklığı içindeyim şu an.
Çok uzattım hakkınızı helal edin. Ama nasıl yapsam da bu yangını söndürsem bilemedim. Şu an sadece beklemedeyim.
Sİz karı koca degıl de sevfılı gıbı ınatlasmıssınız senın aılen benım aılem mevzusu evlılıkte hıc hos degıl erkek tarafına gıdıp kahvaltı yapmanızda bısey yok cok yanlıs tavır sergılemıssınız bıde 10gundur baba evındesınız aılenız buna nasıl musade edıyor???veya sız nasıl aramıyosunuz esınızı asırı cocukcu bır durum yasıyorsunuz

Herkes böyle söylüyor ancak affınıza sığınarak şöyle olmaz mı yani parayla değil sırayla neticede böyle şeyler
Bu işler iki kişinin anlaşmasına bağlı biz eşimle her sene bayramları bile farklı olarak bölüştürürüz. Bir sene ramazanda gidiliyorsa benim aileme öbür sene kurbanda gidilir. Ilk sene bu tür kavgalar çok olur Çünkü güç savaşı yapılmaya çalışılır. Sizin de aileniz ilk erkek ailesine gidilmesini uygun görüyorsa ve sorun çıkarmıyorlarsa ayrıca sanırım sürekli aynı sehirdesiniz, ne önemi var ki ilk kime gidildiginin.
Ama sizi orda bırakması çok ilginç gerçekten. Ne diyeceğimi bilemedim bu konuda sizden geri adım bekliyor olabilir bakalım ne kadar kalacak orda diye

Aynen yaaa evlenirken ne geleneği ne göreni diyen erkek tarafı evlendikten sonra eee gelenek göreneklrrimşz var demeyi biliyorlar yahuuu ezmeyin ezmeyiinnn kendinizde ailenize eşit deyin eşit olacak deyin korkmayın
Bir de gidilen yer "kayinvalidenin annesi" .... bir bayram Kayinvalidemin babası "artık sizin aileniz yok,sizin aileniz biziz,kız evlenince ailesi erkek ailesi olur" dedi.😮 " Eeee o zaman neden biz sizdeyiz ? Sonuçta kayinpederimin babası değilsiniz ,biz kizimizi (KV) alıp kayinpederimin olmusleri ile yaşayanlarıni ziyareti edelim o zaman " dedim.😅

Es ailesine gitmek daha dogru demiyimde daha normal geliyor bana. Sonucta her zaman onlar problem cikarir bu tarz meselelerde bu yuzden mumkun mertebe once onlara gidin sonra kendi ailene git ikinci gun git ailenlede kahvalti yap ne olacak biz oyle yapiyoruz cokta abartmaya gerek yok ilk son

6 aydır tanıdıgın adamla 1 yıllık evlilikte ne acelen vardı da 5. Ayda hamile kaldın? Bi otursaydı bi tanısaydın yani...

Neyse olan olmuş ama eşin ve ailesi bencil...
Anneannem ölene kadar her bayram ilk bize gidilecek demek diktatörlük ve zorlamadır..Evlilik bu değil eşin evliliği yürütebilecek bir olgunlukta değil...Ailesi de öğretmemiş...

Evlilik karşılıklı saygıyla yürür..İki tarafın da ailesi ve hakları var.. Ben erkeğim, sen gelinimizsin mantığı ile bir evliliğin sağlıklı yürümesi imkansız...

Akşam olmuş adam size el öpmeye geliyor...Saygısızlık..Gelemiyorsa telefon eder veya eşini gelir alır gönlünü alır hem de hamile...
Geri adım atma, kendiliğinden sakın dönme yoksa bu düzen hep böyle gider üzülürsün....Ailene saygı göstermeyecek illa bu sekilde olacak diyorsa da ailen arkandaysa bitirirsin bebeğine kendiniz bakabilirsiniz.

Saçma bir durumun içindesiniz bence. Hiç yok yere önce oraya gidelim buraya gidelim diretmesi saçma değil mi? Zaten birkaç saat sonra görüşeceksiniz. Ben bütün bayramları eşimin ailesinin yanında geçiriyorum kendi ailemi görmeden... Başka zamanlar da da benimkiler öncelikli oluyor filan. Denge yi kavga etmeden bulsaydınız keşke. Yeriniz de olsam benim bayram tatilim bitti,gelmeyecek misin :KK15: yazardım. Diretmenin kimseye faydası yok. Bugün ilk adımı siz atarsınız yarın o atar. Çokkk uzun yıllarınız var daha...

Yorumları okuyorum da ben şok yaaa yapmayın yok gelenek görenekmiş yol erkek tarafına git ben hep gitti. Yok bilmem nee.... Yaa adam kızı bırakıp gitmiş 10 gündür arayıp sormuyor niyeeee her bayram ananemlerde yumurtalı sucuk yicezzzz one Bee ne alaka hem niye kurbanlar erkek tarafında kesilir ne alakaaaaa sizin ailenize değeriniz bu mu yaa vallahi şaşkınım benim anam babam her bayram garip kalacak ben kalkacam koca dediğim adamın ailesinin gönlünü hoş edecem eeeee benim aileemm. Ne adeti yaa ne görenegiii kocalarının hak adalet bilsin önce bırakın gelrbeği göreneği bir sene kurban erkek tarafında bir sene de kız tarafında olsa ne olur elitsin eşit unutma Allahımızın bize gönderdiği Kuran ı Kerim de bile bu yazar bu kadar evlilik yürütme cabasında olan siz değil biraz da kocalarınız olsun gelmedin diye 10 gün hamile eşini araöıcak ben o adama adam demem seviyordu demem deger veriyorsa demem net defolsun gitsin annesiyle yaşasın her gün suçuklu yumurta yesin balık baştan kokar OLMAZ BU ADAM..... Gelip ayaklarına yalvarmadılca haklısın karıcım istişare ederiz her şeyi hak ve adaletli olurum bende seni üzdüm özür dilerim demeden annenin ve babanın elini öpmeden dönme sakın aramada eğer sen gider sen ararsan hep onun dediğini yapmak zorunda kalırsın eziklenirsin seni pasif görür. Seven adam içi yanar eşim soğur benden der ben ne yapıyorum der gözden cıkar mış gibi ne bu yaaa aman olmaz bu hadi kızım boşveerrr üzülme olmadı defet git bebişinlr yeni hayat kurarsın o düşünsün birazda ailesini doğmamış bebeğini bu ne yaaa terbiyesiz

Bu forumda sizin gibi normal düşünen kadınların da olduğunu görmek beni mutlu ediyor...Erkek tarafı önceliklidir şeklinde düşünenler erkek ve kız cocuklarını da o şekilde yetiştirecekler aynı sorunlar tekrarlanacak çünkü

6 aydır tanıdıgın adamla 1 yıllık evlilikte ne acelen vardı da 5. Ayda hamile kaldın? Bi otursaydı bi tanısaydın yani...

Neyse olan olmuş ama eşin ve ailesi bencil...
Anneannem ölene kadar her bayram ilk bize gidilecek demek diktatörlük ve zorlamadır..Evlilik bu değil eşin evliliği yürütebilecek bir olgunlukta değil...Ailesi de öğretmemiş...

Evlilik karşılıklı saygıyla yürür..İki tarafın da ailesi ve hakları var.. Ben erkeğim, sen gelinimizsin mantığı ile bir evliliğin sağlıklı yürümesi imkansız...

Akşam olmuş adam size el öpmeye geliyor...Saygısızlık..Gelemiyorsa telefon eder veya eşini gelir alır gönlünü alır hem de hamile...
Geri adım atma, kendiliğinden sakın dönme yoksa bu düzen hep böyle gider üzülürsün....Ailene saygı göstermeyecek illa bu sekilde olacak diyorsa da ailen arkandaysa bitirirsin bebeğine kendiniz bakabilirsiniz.
Akşam gelmiş ama gelin hanım bayram da eşinin ailesini hiç görmemiş. Kabahat gelin de :KK45: Hadi sizinkilere bir görüneyim deyip kalkması lazım dı. Adam üstüne düşeni yapmış.

Biz d bayram sabahı eşimin ailesine gideriz kahvaltı ederiz.Eşimin akrabalarını dolaşırız akşam yemeğine de bizimkilere gideriz. Baştan beri bu şekildedir ve ailemden de öyle gördüm. Önce erkek tarafı bitirilir.örf var adet var gelenek var.

X