Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Konu sahibesi oncelikle ne istediginize karar vermelisiniz. Esinizle uzlasmakmi yoksa yarismakmi?
Mesela benim esimin anneside babasida vefat etmisler... keske yasasaydilar'da butun bayram kahvaltilarini birlikte yapsaydik. Buda benim icimde bir ukde
Siz esinizin ayrim yapmasina kiziyorsunuz ama ben kadinim ilk o adim atsin istiyorsunuz.
Madem esitsiniz ilk adimi siz atin. Oncelik olarak Ailesinin elini operek başliyabilirsiniz. Sorunlarinizi buyuterek ailelereyansitmamanizi tavsiye edebilirim kendi icinizde cozun, artik siz bi ailesiniz unutmayin. Savasmayin birbirinizi sevin. Alttan almakla kuculmezsiniz merak etmeyin. Herzaman tatli dilinizi kullanin.
Erkekler cabuk gaza gelir, bayramda ailesine gitmediginiz icin doldurusada gelebilir. Bu sogukluga son verin.
Tabi ben bu adamla omur gecirmem diyorsaniz hic donmeyin.

Bana da oyle dediler. 😁 olsun ya uzulme 2. erkek olur insallah. Zaten kizin erkege benziyor bunun devami kesin erkek merak etme diyenler bile oldu. Devami da neyse artik 😂 Benim de kayinbabamin soyu pek devam ettirilesi bir soy degil ama iste erkek olursa mecbur nesilden nesile altarilacak asil soyadlari 😂
Canim anam babam valla. 💕 Kimsenin onlari 2. Plana atmasina izin vermem. Beslediler buyuttuler binbir zorlukla okuttular is guc sahibi ettiler. Ama ben gittim kocamin ailesinin bireyi oldum 😂 yook yeeeaa olduu. baskaa ? 😄

Bende kızımdan sonra aynı lafları duydum, inşallah ikinci erkek olur diye. İkinci hamileliğimde yine kızım olsun çok istemiştim, kendi kız kardeşim olmadığı ve eksikliğini hisettiğimden, kızımın bir kız kardeşi olsun diye. Benim bu isteğimi duyan belli bir yaş üstü akrabalar, bir tane erkek olsun da üçüncü yine kız olsun demişlerdi, sebepte eşim tek erkek soyu devam etsin diyeymiş 😂

Peygamberimin soyu kızıyla devam etmişken, soy devamı için erkek çocuk mu isteyeceğim özellikle diye cevap verirdim. Allah erkek nasip etti ikinci çocuğumu ama iki kız evlat içimde uktedir.

Eşiniz geri adım atmadan sizde atmayın. Olayın gelişimini es geçiyorum
Günlerdir aramamis adam, geri adım atarsanız bundan sonra herşeye boyun etmek zorunda kalırsınız.

Çok hadsiz bir söylem yahu..
Ayıp denen bir şey var.
Çocuk mevzusunda sadece hayırlı evlat olsun denir.
Millet iyice hadsiz olmuş.
Aman ben evlenirsem eşimin soyu aktarılsa ne aktarılmasa ne..:63:
Zaten üç günlük dünya, ölüp gideceğim..Hiç umrumda olmaz..:lülülü:

Aynen, eşin ailesine de saygılı davranılır. Eğer sevilesi insanlarsa da sevilir (Bence şart değil ama, saygı şart sevgi hak edene diye düşünüyorum)
Ama herkesin önceliği kendi ailesine..
:KK66:
Katiliyorum. Esimin ne annesini ne babasini gunahim Kadar sevmem. Bence onlar da beni sevmiyor hissediyorum bunu😁 zaten istemeye istemeye gelin aldilar. 😂 cok da tindi yani. Sevmem, sevmek zorunda degilim. Ama saygi duyarim. Ha iyi olsunlar severim de ama kotuler iste. Saygi duyuyorum o da esim icin. Senede bir iki sefer gider gorurum 5 6 gunlugune. Ne kirici bir laf derim ne de kendime laf ettiririm. Sinir cizmek iyidir 😉

Bende kızımdan sonra aynı lafları duydum, inşallah ikinci erkek olur diye. İkinci hamileliğimde yine kızım olsun çok istemiştim, kendi kız kardeşim olmadığı ve eksikliğini hisettiğimden, kızımın bir kız kardeşi olsun diye. Benim bu isteğimi duyan belli bir yaş üstü akrabalar, bir tane erkek olsun da üçüncü yine kız olsun demişlerdi, sebepte eşim tek erkek soyu devam etsin diyeymiş 😂

Peygamberimin soyu kızıyla devam etmişken, soy devamı için erkek çocuk mu isteyeceğim özellikle diye cevap verirdim. Allah erkek nasip etti ikinci çocuğumu ama iki kız evlat içimde uktedir.
Annem de tek kiz. Evlendigi ilk gece dua etmis. Allahim bana hayirlisiyla pes pese kiz cocuklar ver diye. 3 kiz pespese olmusuz 😂 son kaza kursunu tekne kazintimiz erkek 😄
Ben de hep ilk cocugum erkek olsun istedim ama tamamen abim yok diyeydi. Kizimin ya da oglumun bir abisi olsun istemistim 😊 Nasipte kizim varmis. Iyiki de varmis iyiki de gelmis. Artik ablalik yapar digerlerine napalim 😂

Katiliyorum. Esimin ne annesini ne babasini gunahim Kadar sevmem. Bence onlar da beni sevmiyor hissediyorum bunu😁 zaten istemeye istemeye gelin aldilar. 😂 cok da tindi yani. Sevmem, sevmek zorunda degilim. Ama saygi duyarim. Ha iyi olsunlar severim de ama kotuler iste. Saygi duyuyorum o da esim icin. Senede bir iki sefer gider gorurum 5 6 gunlugune. Ne kirici bir laf derim ne de kendime laf ettiririm. Sinir cizmek iyidir 😉
Aynen sınır iyidir.:super:
Zaten hayatta herkesi sevemeyiz. Ama herkese saygılı olmak durumundayız.
Siz saygı göstererek vazifenizi yapıyorsunuz. Bence yeterli.. :KK66: .

Benim kocamda ilk kendi ailesine degil benim aileme gitmek ister
Bende tam tersi onun ailesine... Biz garipmişiz bunu anladim. Sizde bir kahvalti meselesini nereelere getirmişşiniz. 10 gundur sizi aramadi annenizi de mi aramadi cok ilginc gerxektennn

Kusura bakma lütfen diyerek başlamak istiyorum konuya umarım canını sıkmam...
... Canım benim mi diyeyim ablacım mı diyeyim bilmiyorum benden büyüksün .. İnanki tartışma konularınız o kadar saçma ki anlatamam .. eşinizin ailesinin bir ritüeli var bu ritüele uymak size göre değildiyse bunu evlenmeden önce konuşup bir karara bağlamanız gerekirdi.. Haa ack olaym bana kalsa kahvaltya eşmn ailesine gider ordan kendi aileme geçer vaktin çoğunluğunu ailemle geçiririm 😂 Eşinin seni aramayşına afedersin ama biraz hak veriyorum çünkü onu ailesinin yanında mahçup kaldı kimbilir neler söylendi ve nasl karşılık vermek zorunda kaldı.. Belki anlatmadı belki ailesi aranzda bir sorun olduğunu bilmiyor bilemeyiz biz bunu.. Sen madem hazrlandın bekledn eşn gelmedi adım atıp eşinin peşinden ailesine gitseydin ? Karadenizlilere laf yapmışsn ama aynısını sen yapıyorsun onu ne yapacağız ? Sen kocanı seviyor musun ? Bence buna bir karar ver.. Sevseydin biraz düşününce hatanı anlar evine giderdin.. Ayrıca kocan ailenin yanında güvende olduğun için rahattır.. Suçlusun eşinin ailesinin bir ritüeli olduğunu bile bile kavga çıkartmşsın..

Vakit ayırdığınız okuduğunuz cevap verdiğiniz için bin teşekkür. Birçok hanım önce eşim ve onun ailesi diyor anladığım kadarıyla. Gereksiz uzatan taraf oluyorum sanırım..
Bak canım öncelikle bu saatten sonra bence artık onun gelip alması gerekiyor. Çünkü baban aramış babana söylediği sözlere göre söylüyorum bunu. Bekleyelim demiş bekleyin bakalım.
Olayın diğer yönüne gelecek olursak dürüstçe söyler misin bizlere gerçekten ailenin böyle bayram kahvaltısı gibi bir geleneği var mıydı? İnatlaşmak için söyledin gibime geliyor. Seni anlıyorum biraz da kendi ailenin ilgi görmesini istemişsin ki ben de isterdim. Ama bak bazı arkadaşlar çok güzel yazmış biraz politik, idareci olman lazım. Öğle yemeğine de annamlerdeyiz deseydin anneni de gizlice organize etseydin siz de bişey uydurun bayram öğle yemeği bizde yenir şunu bunu yeriz diye. Al git öğlen eşini ne var bunda.
Bir de akşam o kadar direttikten sonra adamın gelip almasınıbeklemişsin de o kadar laftan sonra ben de gelip almazdım. Sizin kararlı olduğunuzu düşünmüş. Ya namaza giderken söyleyecktin ben hazırlanıyorum anneannene gidelim kalbini kırmayalım falan diye ki adam bilecekti gelip seni alacaktı. Ya da akşamki düşüncende kararlı olacaktın.
Bak bu da geçmiş akşam gelmiş aileni bayramlamaya. Ordan deseydim hadi ben de annenleri bayramlayayım oraya gidelim falan filan. Tamam kendimizi ezdirmeyelim de inatla bu işler olmuyor. Hep onun dediklerini yapmanı depil ama arada haksız olduğunda da biraz uzatmadan kendi gururunu da incitmeden bitirmek lazım kırgınlığı.
Hamilesin onun alınganlığı hassaslığı da vardır ğzerinde seni de anlıyorum. Eşin de uzatmış sen de uzatmışsın inşallah kördüğüm olmadan çözülür bu mesele. Büyütecek birşey değil çünkü.

Çok gereksiz inatlaşmışsınız. Bunun kadını erkeği de yok bence. Ailesinde öyle bir gelenek varsa, sizde bu gelenek halinde değilse, ailenize birkaç saat geç gidince ölmezsiniz. Adamın babası vefat etmiş, bu yüzden kurban işleriyle erkek çocuk olarak onun ilgilenmesi de hiç garip gelmedi. Sonuçta size gelmemiş değil ki, öğleden sonra gitmiş. İlk bayramımız da ilk bayramımız, her gün birliktesiniz zaten, bayramda aileye öncelik verilmesini yanlış görmüyorum ben illa tamamında yan yana olmak zorunda değilsiniz. Güzellikle anlatsanız belki çözülecek ama inada bindirmişsiniz benim de aile büyüğüm var şöyle böyle diye. Sizde de illa “sabah kahvaltısı” önemli olsa anlayacağım ama bu şekli tamamen inatlaşmak. Eşinizin ailenize saygısı olmasa aranız bozukken kalkıp gelmez, var demek ki. Karşılıklı inada bindirmişsiniz hepsi bu. Ayrıca orası sizin de eviniz, eşiniz de olsa birinin size illa gel demesine gerek yok, kendi evinize dönmeyi gurura yedirememek ne demek? Eşinizi evinizi ne kadar benimsediğinizi bilemem ama tavrınız hala baba evini ev, sadece orayı aile görüyormuşsunuz gibi.

Ailenizle bayramlastiktan sonra kendi evinize geri donmek icin neden kocanizi beklediniz ki? Orasi sizin eviniz,istediginiz zaman gidip gelebilirdiniz oysa ki. Simdi bu saatten sonra tabi zor gelir donmek.

Et dograma konusunda da haksizsiniz,kurban etinin tum isi erkek isidir,kadin basa cikamaz. Siz evde de olsaydiniz gorecektiniz zaten ki adam is yapacakti

Bir kahvaltı evliliğinizden daha mı önemli? Orda yapıverin ailenizde sorun çıkarmamış siz neden direttiniz ki?

Neden illa her bayram öncelik erkeğin iş, erkek tarafına gidilirmiş, kim koymuş bu kuralı. Alıştırmamak lazım, sonra işte ben erkeğim üstünüm havası oluyor. 6 senelik evliyim o bayram ilk hangi aileye gitmek mantıklı olacaksa, planlarımıza hangisi uyacaksa oraya gideriz. İlk zamanlar eşimde biraz ilk gün babam bekler modundaydı, bende güzellikle oturdum anlattım benim de babam annem var ilk gün gitmişim ikinci gün gitmişim çok önemli değil ama hayat müşterek sen aileni ne kadar önemsiyorsan ben de o kadar önemsiyorum vs diye. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.

Sizde eşiniz bayramlaşmaya ailenize geldiğinde keşke uzatmayı ilk laf atan olup barışıverseydiniz. Sonra sakin mutlu bir zamanınızda bu konuya ne kadar üzüldüğünüzü tatlı bir dille anlatıp orta yol bulmaya çalışsaydınız.

Evlilikte gurur yapmak çok mantıksız, isterseniz eşinize bir adım atın arayın belki o size 10 adım koşarak gelir. Ama siz bir adım atarsanız ondan yine ses çıkmazsa bu iyiye işaret değil demektir.

Biz de ilk esimin tarafina gideriz ama arada benim ailem e de gittiğimiz olur. Siz daha yeni Evlisiniz birkaç yıl sonra zaten düzene girerdi simdi yeni olduğu için ve gelenekselleşmiş de kahvaltı işi gitseydiniz ne kaybederdiniz? İnat etmişsiniz esiniz de idare etmemis olay buyumus...

Kurban işi de eğer geç kesildiyse o saate uzar. Umarım gelir sizi alır ve mutlu olursunuz. Simdi cok yenisiniz inanin ilerde bunlar cok hafif gelecek. Hamilesiniz uzmeyin kendinizi de bebisinizi de. Eşiniz de hatali sizi bunca zaman aramamakla umarim hatasini anlar ve gonlunuzu alir.

Ama ilk önce eşin (kocanın) ailesine gidilir bizde öyle yani
100000 kere yazdım bu foruma. Erkeğin ailesini kadının ailesinden önemli kılan bir şey yok. Öncelikli değiller. Eşimin ailesi dibimizde oturmasına rağmen sırayla gideriz biz. Sıra benim ailemdeyse gider eşimin anne babasının bayramını kutlarız hemen çıkıp aileme gideriz. Ben onlarda kahvaltı yaparken ailemde akşama kadar yolumu bekliyor sonuçta. Tabi küçük çaplı bir cinnet sayesinde oturttum bu düzeni.

Ayni sehirde olupta neden ilk bayram erkek evine gidiliyor. Boyle bir kural sart ayet hadis felanmi var?. Okadar haklisin ki,ailenlede Kahvalti yapmaya. Bende esime gelecek ramazan bayramindan birkac gun evvel aileme gidicegime onlarla sahur iftar ve bayram kahvaltısı yapmayı ozledigimi soyledim. Ki ben gurbetteyim,. Asla geri adim atma. O suan senin burnun surtsun diye bekliyor,ama senin surtulmesi gereken bir burnun yok haklisin çünkü. Esin simdiden ipleri elinde tutmak istiyor. Nedemek 7 aylik esini aramamak sormamak. Sakin o gelmedeb özür dilemeden geri adim atmayin

Yahu neden yapılacak işler kadın erkek diye ayırt ediliyor. Kurban bu herkes tutacak bir ucundan bitecek bu iş. Sonra aile yarıştırmalar seninki büyük benimki büyük. İkinizde çok inatçı ve hatalısınız. Ama eşin daha fazla abartmış çünkü sen hamilesin en azından orta yolu bulabilirdi. Hiç aramaması çok ilginç :110:

X