- 3 Ocak 2018
- 4.874
- 13.805
- Konu Sahibi askimunteha
Kesinlikle oyle. Dedem ameliyat oldugunda annem gurbetteydi. 4 kardesiz. Saglik durumunun iyi oldugunu bildigi halde dordumuz de okula gidiyoruz diye bizi babamizla birakip babasini gormeye gitti. Alt katinda oturan dayimsa dedemin ameliyat oldugu gun cok muhimmis gibi sabah dukkanini acti aksama kadar kapatmadi. Dedemin basinda yasli basli yolunda zor yuruyen anneannem vardi. Her isini o gordu. Dayim isinden odun vermedi ama annem o an 4 cocugunu kocasina emanet edip 20 saatlik yol gitti otobusle.Kız evlât ile erkek evlat farklıdır aslinda..
Geçen pazar 10 senedir yatalak olan babaannemi kaybettik. Sadece gözleri bakıyordu. Burnundan mama ile besleniyordu. 10 senedir tek kelam edemedi. Alt kattaki dairede amcam ile babam bakıyordu anneciklerine.
Babaannemin ölümüne kahroldum aslında. Evet ölmesi onun icin iyi olandı. 10 senedir tavana bakarak yatmak büyük işkence çünkü ama kalp reddediyor işte.
Ben de annemle babam kendini yalnız hisseder, üzülür, morali bozulur diye hep onlarlayım. Aslında çok metin karşıladılar bu ölümü. Ama yine de annecimle babacım belki üzülür diye üst sokakta bulunan evime gitmiyorum. Bir an dahi yalnız bırakmamak için. Kurandan çıktık. Yürüyerek 3 dakikalik eve giderken annemle babam farklı yollara saptılar. Biri altgecide girdi öteki yaya gecidine. Ben panik oldum
Birine gidersem öteki yalnız kalacak diye. Bi süre anlamsızca koştum. Bi anneme doğru bi babama doğru...
Ama 2 amcam cenazeye gelmedi. Uzaktaydılar. Yurtdışında olan belki uğraşsa da gelemezdi. Ama özellikle bi tanesi istese gelebilirdi. Ki babasınin cenazesine de gelmedi.
Elbette istisnalar vardır.
(Mesele babam ile amcam dedemi 8 sene yatar şekilde;babaannemi de 10 sene bitkisel hayatta ..kusursuz bir şekilde baktılar. Ki babam ya da amcam gerçekten iki istisnadır )
Ama en genel anlamı ile kız evlat ile erkek evlat farkı budur işte.
Annemi babamı sırtımda taşırım da rahat edemediler diye üzülürüm... Çünkü ben Allahin merhamet ,şefkat ve vicdan ile süslediği nadide bir kız evladıyım ve hemen bütün kız evlatlar da benim gibidir.
Allah herkese hayırlı evlat versin. Allah kız ile erkek ayırma gafletine düşürüp de bizleri erkek evlat ile imtihan etmesin...
Allah hayirli evlat versin.