Bayramdan beri baba evindeyim. Evliliğim için ne yapabilirim?

Kız evlât ile erkek evlat farklıdır aslinda..

Geçen pazar 10 senedir yatalak olan babaannemi kaybettik. Sadece gözleri bakıyordu. Burnundan mama ile besleniyordu. 10 senedir tek kelam edemedi. Alt kattaki dairede amcam ile babam bakıyordu anneciklerine.

Babaannemin ölümüne kahroldum aslında. Evet ölmesi onun icin iyi olandı. 10 senedir tavana bakarak yatmak büyük işkence çünkü ama kalp reddediyor işte.

Ben de annemle babam kendini yalnız hisseder, üzülür, morali bozulur diye hep onlarlayım. Aslında çok metin karşıladılar bu ölümü. Ama yine de annecimle babacım belki üzülür diye üst sokakta bulunan evime gitmiyorum. Bir an dahi yalnız bırakmamak için. Kurandan çıktık. Yürüyerek 3 dakikalik eve giderken annemle babam farklı yollara saptılar. Biri altgecide girdi öteki yaya gecidine. Ben panik oldum
Birine gidersem öteki yalnız kalacak diye. Bi süre anlamsızca koştum. Bi anneme doğru bi babama doğru...

Ama 2 amcam cenazeye gelmedi. Uzaktaydılar. Yurtdışında olan belki uğraşsa da gelemezdi. Ama özellikle bi tanesi istese gelebilirdi. Ki babasınin cenazesine de gelmedi.

Elbette istisnalar vardır.
(Mesele babam ile amcam dedemi 8 sene yatar şekilde;babaannemi de 10 sene bitkisel hayatta ..kusursuz bir şekilde baktılar. Ki babam ya da amcam gerçekten iki istisnadır )

Ama en genel anlamı ile kız evlat ile erkek evlat farkı budur işte.

Annemi babamı sırtımda taşırım da rahat edemediler diye üzülürüm... Çünkü ben Allahin merhamet ,şefkat ve vicdan ile süslediği nadide bir kız evladıyım ve hemen bütün kız evlatlar da benim gibidir.

Allah herkese hayırlı evlat versin. Allah kız ile erkek ayırma gafletine düşürüp de bizleri erkek evlat ile imtihan etmesin...
Kesinlikle oyle. Dedem ameliyat oldugunda annem gurbetteydi. 4 kardesiz. Saglik durumunun iyi oldugunu bildigi halde dordumuz de okula gidiyoruz diye bizi babamizla birakip babasini gormeye gitti. Alt katinda oturan dayimsa dedemin ameliyat oldugu gun cok muhimmis gibi sabah dukkanini acti aksama kadar kapatmadi. Dedemin basinda yasli basli yolunda zor yuruyen anneannem vardi. Her isini o gordu. Dayim isinden odun vermedi ama annem o an 4 cocugunu kocasina emanet edip 20 saatlik yol gitti otobusle.
Allah hayirli evlat versin.

Kusura bakmayın haksızsınız hemde sonuna kadar.!
Artık evlisiniz ve öncelik eş tarafıdır, babanızın soy ismini değil eşinizin soy ismini taşıyorsunuz artık.
Gelenek görenek budur, sırası olmaz bu işlerin.

Kaldı ki eşiniz yaptığınıza rağmen yine kalkıp gelmiş bayramlaşmaya siz de bir adım atabilirdiniz.
Ben de evliyim. Ama babamın soyadını taşıyorum. Ki soyadı taşımanın ne gibi bir artısı var onu da bilmiyorum zaten. Soyadım özdemir ve sokaktan geçene sorsanız onunda soyadı özdemir. O kısmı ne yapacağız. O zaman her özdemire ilk ziyareti mi yapmalıyım?

Gerçekten anlamadığım için soruyorum.

Böyle bir mantık yok.

Böyle bir ataerkil zihniyeti siz kabul edip yaşamakta serbestsiniz. Öncelik eşinizin ailesi de olabilir. Eşiniz de sözden üstün olabilir. Amenna. Beni baglamaz. ama bunu kimseye öğütleyemezsiniz. Cünkü ben esimin bir adım ònünde ya da gerisinde degilim. Su durumda onu. Ailesi önceliğim degil. Mesele soyadı ise gitsin babasi ile bayramlaşsin. Soyadini kurtarsın. Ben de o çok kıymetli soyadımi bana verme serefine nail olan babama geleyim. Annemin önemi yok. Kadın orijinal bir özdemir bile değil. Çakma özdemir. Sorulunca da ben özdemir degilim diyor.

Esas olan adil olmaktır. Ve hepimiz adil olanı önermeliyiz. Kendi dogrularimizi değil.

Allah umarım hiçkimseyi cok kıtmetli erkek evlat ile imtihan etmez.

Ben de evliyim. Ama babamın soyadını taşıyorum. Ki soyadı taşımanın ne gibi bir artısı var onu da bilmiyorum zaten. Soyadım özdemir ve sokaktan geçene sorsanız onunda soyadı özdemir. O kısmı ne yapacağız. O zaman her özdemire ilk ziyareti mi yapmalıyım?

Böyle bir mantık yok.

Böyle bir ataerkil zihniyeti siz kabul edip yaşamakta serbestsiniz. Öncelik eşinizin ailesi de olabilir. Eşiniz de sözden üstün olabilir. Amenna. Beni baglamaz. ama bunu kimseye öğütleyemezsiniz. Cünkü ben esimin bir adım ònünde ya da gerisinde degilim. Su durumda onu. Ailesi önceliğim degil. Mesele soyadı ise gitsin babasi ile bayramlaşsin. Soyadini kurtarsın. Ben de o çok kıymetli soyadımi bana verme serefine nail olan babama geleyim. Annemin önemi yok. Kadın orijinal bir özdemir bile değil. Çakma özdemir. Sorulunca da ben özdemir degilim diyor.

Esas olan adil olmaktır. Ve hepimiz adil olanı önermeliyiz. Kendi dogrularimizi değil.

Bence yonetim bir de alkis emojisi getirmeli. 😍💕

Siz eşinize kızıp hiç suçu olmayan ailesiyle bile bayramlaşmamışınız, adamın düştügü durumda kötü yanında eşi olmadan ailesine gidiyor bayramlaşmaya hani eşinizin ailesiyle sorununuz olsa neyse diyecegim ama yaptıgınız olmamış malesef, muhtemelende bundan dolayı aramıyor sizi.

Bayramlarına gitmedim diye küsmüş olabilirler. Kimse aramadı beni ailesinden
Ben ikinizde de hatalar gördüm
Özellikle eşinle tartışsan dahi aile büyüğü deyip eşinin ailesiyle bayramlaşman gerekirdi..
Eşinin kuralcı tutumu, uzlaşmaması ve 10 gündür umursamaması en büyük hataları...
Evlilik bireyi olgunlaştırır ama siz henüz o safhaya geçememişsiniz maalesef.

Siz şimdi altı üstü ikinci bayramınız da aile sırası (ne fark ediyorsa artık) diye kavga mı ettiniz
Evliyken ikinci bayram yani
Söylerken bile acayip oluyor insan
Hadi desen ki “ben gencim her bayram aile akraba ziyareti de ne tatile falan gidelim dedim ondan kavga ettik”
Neyse dicem
Yormayın böyle mevzularla birbirinizi hayat yeterince zor

Bundan sonra hiç gitme ne bayram ne seyran..o çok degerli ailesinden biri arasaymış yada gelip alsaymış gelinlerini..oğlum sen ne yapıyorsun karın hamile gidelim alalım deseymiş...ama yokkk..böyle şeylerle büyüklük yapmazlar tabi..ama bayram oldu mu saygı ..yok ya...saygının büyüğü küçüğü olmaz..ve istenmezde yaptıklarınla yaşar insan saygıyı..ya hakeder yada etmez..

Simdi gordum bebek bekliyormussun. Uzuldum bebek icin. Annesine saygi duymayan bir babasi olacak.
Ezdirmeyin kendinizi. Once onun ailesine gidilir sacmaligi da bence artik son bulsun. Sirayla gidilir. Erkek diye neden onun anasi babasi kiymetli ki? Siz agac kavugundan mi ciktiniz? Kafasina vura vura da olsa bunu ogrenmeli.
Hayir bu ilk erkek ailesine gidilir artik onun ailesinin bireyisin sacmaligini bir de kadinlar savunuyor. Asla feminist biri degilim ama bu acikca kadinin ailesini yok saymaktir. Evlendim diye neden kocamin ailesinin uyesi olayim yahu ben? Anam var babam var benim. Bireyi oldugum tek aile de evlendikten sonra esimle cocugumla kurdugum ailedir.
Biz iki aileye de uzagiz birlikte bayram gecirmiyoruz 2 senedir. izin sıkıntısı oluyor esimin. Ancak yakin olsak da bir onum anasi babasi bir benim anam babam. Yok oyle benim anami babami yok saymak. Onlar erkek ailesi diye her bayram kahvaltisini onlarla yapamam ben kimse kusura bakmasin .
Ha evet bi de o var. Ben adil olmayi, eşitliği savunduğum için bir takim -izm lerle suçlanıyorum. (Feminizm)

Ben , feminist, şu -ist ya da bu-ist değilim.
Ben normalim. Anormal olanlara ...ist denmelidir.

Böyle bir mantık yok.

Tam birşey yazacak oluyorum bu konuya, sizin yorumları okuyup gerek yok diyorum, ziyadesiyle en güzel yorum yapılmış :KK200:

Kadının yaptığı çok mu doğru eşi gelip ailesi ile bayramlasmasina rağmen daha üçüncü bayramda ailesinin bayramını kutlamamak?
Ne kadın ne erkek ağaç kovuğundan çıkmıyor herkesin ki aile.
Ve evet evlenince sadece eşiniz ile evlenmiyorsunuz ailesinide kabul etmiş onlarada katılmış oluyorsunuz aynı şekilde erkek te kız ailesine karışıyor.
Kimse kimsenin ailesini yok sayamaz.
Sıralamanın ne önemi var ki kahvaltı onlar da olsun edin gidin rahat rahat ailenize
Sıralamanın bir önemi yok değil mi o yüzden konu sahibinin de böyle bir sey arzulayip talep etmesi nor.al.Fikrini belirttikten sonra olayı yarışa tartışmaya sürükleyen de anlattığı kadarıyla eşi. Bayram gibi bayram yapmak istiyorsa beyfendi bu sebepten kavga çıkarmayacak. Güzelce rica ederse kadıncağız anlattığına göre zaten kabul ederdi.
Bayram sabahı eşi tarafından görmezden gelinmiş, hormonlar tavan, eşiyle doğru dürüst sorununu bile çözmeden oturmadan basıp gitmiş Allah aşkına bu durumda kaynana, kayın baba mi gelecek kadının aklına. Ki onlar da 10 gündür kuzu gibi sessiz anladığım kadarıyla. Yine de detay bilemedigim için aile konusunda yorum yapamayacağım. Insanlar köşede kırgın küs ayriyken kutlasa nolacak. Isın özü hiç önemli değil yeterki gösterişte kutlama olsun angaryalar.yerine gelsin.

Ha evet bi de o var. Ben adil olmayi, eşitliği savunduğum için bir takim -izm lerle suçlanıyorum. (Feminizm)

Ben , feminist, şu -ist ya da bu-ist değilim.
Ben normalim. Anormal olanlara ...ist denmelidir.
Istedikleri kadar beni ...ist ya da ...izm olmakla suclasinlar. Bu sekilde adil davranarak en azindan hem kendime hem aileme saygi duymasini sagladim esimin. Valla insanlari evlilikten, bayramdan soguttular artik bu sacma sapan gelenek olayi yuzunden. Zavalli babam ilk 3 cocuguna hep kiz kodlu sperm yollamis. Bayram kahvaltisi yapamamasinin sorumlusu tamamen kendi spermleri 😂 en son erkek kodlu sperm yollamis ama onun da daha coluk cocuga karismasina en az 15 yil vardir. 15 yil beklesin dursun bizim tekne kazintisinin coluk cocuk bayram sabahina gelmesini 😁

Agzim acik okudum ben de yazilanlari. Sadece oncelik vermemisler resmen kadini onlarin aile bireyi yapmislar 😂 Kizim var diye bayram kahvaltisinda yalniz kalmak bana hak demek ki.
Ayni insanlar bebek beklerken " erkek kiz ne farkeder saglikli olsun da" cumlesini asla kurmasinlar bundan sonra. Bal gibi de farkediyormus cunku. Yazik hepsine.
O sözde deniyor maalesef.
Ben kız bebek beklediğini söyleyince hamile kişiye ''olsun, ikincisi erkek olur!'' ..diye bir cümle duydum.:KK11:
Bunu diyen teyze de eğitimli biriydi.
Millet tamamen tepki çekmeyeyim diye öyle diyor.
Benim öğretmen kuzenim bile oğlu olsun diye neler yapmadı. Yok çin takvimine göre hamile kalmaya çalıştı, yok özel kürler yaptı, yok adak adadı bilmem ne..Kuzenim de Akdeniz Bölgesinden.Tam ataerkil bir yerde yaşamıyor.Öyle bir yöreden biriyle de evli değil.
Sanki soyumuz paşazade..:KK70:
Burada bile onun soyadını almışsın tabi eş ailesine önce gideceksin diyenler var..
Peki hak olayına girersen bana kıytırık soyadını verecekler, benim fedakar cefakar anam babam bana yıllarca emek vermiş.

Hak olayı ise tabi ki annemler önde yani..:rapci:
Soyadını bu kadar büyütmeyin ya..

Galadriellll Galadriellll
Canım ama önce eş belirtmiş bu şekilde bir adetimiz var diye kahvaltı ediyoruz diye inatlaşmayi konu sahibi yapmış .
Adam gene uzatmamis tamam sen kendi ailene git madem bende kendi aileme gideyim demiş özgür bırakmış yani.
Gelmek istemeyen insana sabah hadi kalk dese gene suçlu adam olacaktı .
Adam ordaki ziyaretini bitirince gene gitmiş kayın ailesine bunun karşılığı da eside hazırlanıp çıkabilirdi beraber orda .
Konu boş yere uzamış .Belki ilerde bir bayram orda bir bayram onlarda uzlasilirdi.Daha üçüncü bayramları imiş.
Ha on gün uzatması adamın arayıp sormamasini bende tasvip etmiyorum zaten.

Ama birçok konuda alttan aldım. Karadenizliler ve eğer aramızda Karadenizliler varsa lütfen alınmasın bana ben bir tek bunlarda gördüm hep ben haklıyım diyeni açıkçası

O zaman karadenizli adamla evlenmiceksin bacim, madem evlendim geri dön demesini beklemiceksin. Begenmiyorsan karadenizlileri onlardan bebek yapmicaksin.

O sözde deniyor maalesef.
Ben kız bebek beklediğini söyleyince ''olsun, ikincisi erkek olur!'' ..diye bir cümle duydum.:KK11:
Bunu diyen teyze de eğitimli biriydi.
Millet tamamen tepki çekmeyeyim diye öyle diyor.
Benim öğretmen kuzenim bile oğlu olsun diye neler yapmadı. Yok çin takvimine göre hamile kalmaya çalıştı, yok özel kürler yaptı, yok adak adadı bilmem ne..Kuzenim de Akdeniz Bölgesinden.Tam ataerkil bir yerde yaşamıyor.Öyle bir yöreden biriyle de evli değil.
Sanki soyumuz paşazade..:skandal:
Burada bile onun soyadını almışsın tabi eş ailesine gideceksin var..
Peki hak olayına girersen bana kıytırık soyadını verecekler, benim fedakar cefakar anam babam yıllarca emek vermiş.

Hak olayı ise tabi ki annemler önde yani..:rapci:
Bana da oyle dediler. 😁 olsun ya uzulme 2. erkek olur insallah. Zaten kizin erkege benziyor bunun devami kesin erkek merak etme diyenler bile oldu. Devami da neyse artik 😂 Benim de kayinbabamin soyu pek devam ettirilesi bir soy degil ama iste erkek olursa mecbur nesilden nesile altarilacak asil soyadlari 😂
Canim anam babam valla. 💕 Kimsenin onlari 2. Plana atmasina izin vermem. Beslediler buyuttuler binbir zorlukla okuttular is guc sahibi ettiler. Ama ben gittim kocamin ailesinin bireyi oldum 😂 yook yeeeaa olduu. baskaa ? 😄

Bana da oyle dediler. 😁 olsun ya uzulme 2. erkek olur insallah. Zaten kizin erkege benziyor bunun devami kesin erkek merak etme diyenler bile oldu. Devami da neyse artik 😂 Benim de kayinbabamin soyu pek devam ettirilesi bir soy degil ama iste erkek olursa mecbur nesilden nesile altarilacak asil soyadlari 😂
Canim anam babam valla. 💕 Kimsenin onlari 2. Plana atmasina izin vermem. Beslediler buyuttuler binbir zorlukla okuttular is guc sahibi ettiler. Ama ben gittim kocamin ailesinin bireyi oldum 😂 yook yeeeaa olduu. baskaa ? 😄

Çok hadsiz bir söylem yahu..
Ayıp denen bir şey var.
Çocuk mevzusunda sadece hayırlı evlat olsun denir.
Millet iyice hadsiz olmuş.
Aman ben evlenirsem eşimin soyu aktarılsa ne aktarılmasa ne..:63:
Zaten üç günlük dünya, ölüp gideceğim..Hiç umrumda olmaz..:lülülü:

Aynen, eşin ailesine de saygılı davranılır. Eğer sevilesi insanlarsa da sevilir (Bence şart değil ama, saygı şart sevgi hak edene diye düşünüyorum)
Ama herkesin önceliği kendi ailesine..
:KK66:

X