- 3 Nisan 2011
- 245
- 0
yardım teklifin için teşekkür ederim
evet ilk zamanlar yardıma çok ihtiyacım olucak
zamanla konuları anladıkça kavradıkça kendi başıma yapabilecek duruma gelicem
rahatsız etmezsem çalışmalara başlayınca
anlamadığım konularda size danışmak isterim
buraya konu açmanın iyi bir fikir olduğunu biliyordum
çok moral oldu bana yazdıkların evet tıpı kazanmak çok kolay değil
kazananların benden fazlası ne peki ...
zaten tıpı kazzanırsam direk giderek okunduğunu biliyorum
hatta eşimle şöyle bi konuşmada geçmişti aramızda
ben doktor olursam herhangi bir ilin herhangi bir köyünde belli bir süre zorunlu hizmet varmış demiştim
haberin olsun uzağa gidebilirim 40 ımda demiştim
eşimde olsun oğlumu bilmemama bende gelirim seninle demişti
tabi bu konuşma olduğunda bana destek veriyodu herkeze gururla eşim okuyacak diyordu
şimdi nolduysa
dediğin gibi okuluma gidim sınavlarda başarılı oldukça sınıfları bir bir geçtikçe
yapabileceğimi anlıcak oda
senin kadar cesur olabilirmiyim bilemiyorum benim eşim çok sert ve kavgacı birisi
senin yaptığını yapsam ayrılır belkide benden
neyse hele bi üniversite zamanına bi gelim sonra düşünürüm orasını
olmadı ben nereye eşim oraya
Kavgacı nedemek burnumdan getireceğini biliordum nitekimde öyle oldu neler neler yaptı bana o burda ben orda fitil fitil burnumdan getirdi çok ağladım sinirimden ama o öyle yaparken ben daha hırs yaptım kendi kendime yapıcam o diplamayı gözüne sokucam dedim soktumda.aslında o öyle yaparken aklımdan neler geçti bir bilsen düşünsene ona bakıosun çalışmıosun gel dio gidiosun git gidio gidiosun e bide çocuk zor yaaa kötü bi bayanın çalışmaması kendi adıma söylüyorum ben kendimi çok aciz hissettim onun tepkilerine karşılık heeeee demek doğru yapıorum dedirtdi daha çok istememe sebep oldu ama o farkına varmadı.buarada ben çıkacak olan bütün tartışmalara huzursuzluklara kavgalara hazırlıklıydım çünkü sonunda gönlünü alacağımı biliordum.eğitimdeyken yani ayrı kaldığımız süre içerisinde hemen hemen hergün gelincede 1 gün tartışdık.o birgün tartışma hadi diyelim 3 ay tartışma benim geleceğimi hayatımı kurtardı en önemliside çocuğumun geleceğini hazırladı.
walla herkezin hayallerini süsleyen bir yaşam tarzı vardır..bende eşimde lüks yaşamayı seviyoruz.tek fark eşim bunun için kılını kıpırdatmaz armut piş ağzıma düş hesabı biryerlerden para çıksa deyip durur..bense çok kılımdır böyle tiplere inadına hırsla azimle çabayla kazanılmış şeylere özenirim..inş hayalimdeki gibi bir ev bir yaşam bir yuvaya kavuşurum bunları düşündükçe dahada azmedesim var...
inşallah allah gönlünüze göre versin
rabbim gönülden isteyen herkesin gönlüne göre versin o herşeyin hayırlısını bilir..inşş yaa inş
Valla ben şukadarını söyleyeyim 3yıl ortaokul diyelim 4yıl lise 6 yıl tıp fakültesi yaklaşık 5yılda uzmanlık.... Yani okumaya bu saatten sonra diye bakarsan 18 yaşında lise mezunu biri için de (Tıp fak. için söylüyorum) 11 yıl uzun... Ama buna okumak olarak bakarsan işte ozaman başarmaman için hiçbir neden yok. Okumanın yaşı olmaz ki çocuğun daha 11 yaşında ileride çocuğun evlenecek torunların olacak inşallah annenannem veya babannem okumuş azmetmiş denmesi var bu açıdan bak bide yerinde olsam hiç durmaz hemen başlarım ben 50 yaşında açıktan lise okumak için başvuran okadar çok insan gördüm ki şuan acaba bu yaştan sonramı demek şaşırttı beni inşallah hakkında herşey hayırlı oluur:) okumanın yaşı olmaz
yani ortaokul ve liseyi toplam 3-3,5 yıl da bitiriosun
heee buarada nezaman başlamayı düşünüorsun
Evet okumanın yaşı var; 30'dan sonra. :)
Kesinlikle hayalinizi ayakta alkışlıyorum..
Bunu başarabilen bir abimiz var çevremde..41 yaşından sonra doktor oldu.Okuyunca ilk o aklıma geldi..
Olmasada, başaramasanızda (ki başarabilirsiniz eğer gerçekten isterseniz) yola çıkmanın huzuru olacak hep içinizde..
Asla vazgeçmeyin, desteğe inanın hiç ihtiyacınız yok..
Zorluklarını illaki yaşayacaksınız.En başta evi ihmal ettiğiniz söz konusu olacak,
sonra belki kıskançlık boy gösterecek v.s ama sonunda hayaline kavuşmuş çok başarılı bir doktora sahip olacağız bizde ülke olarak. :)