Bayanlar ne olur söyleyin okumanın yaşı var mı ,30 yaş çok mu geç ?

merhaba canım, okumanın yaşı yoktur bende 33 yaşındayım, açıköğretim çocuk geliişmi okuyorum
2 yılım kaldı sende bir an önce başla derim bol şanslarr...:87:

ilk eşimle diploma parçası yüzünden geçimsizlikler oldu ben inat ettim azmettim okulu kazandım hem boşanma davasına gittim hemde okulu birincilikle bitirdim canım sıkkın derslerim bi köşede dursun demedim ama ne oldu barışalım diye koştu arkamda nihayetinde barışmadım 2. evliliğii mi yaptım çokta mutluyum şimdiki eşim se diplomaya çaılışmaya önem vermeyen biri ama benim içimde uhde kalmadı yani onuda it yerine koydum afedesin oda kafasını duvarlara vura vura gitti

canım arkadaşım merhaba yazını okudum ve çok sevindim senin adına yaşım 30 geçmi diosun kesinlikle ve kesinlikle değil ister 40 ister 50 olsun yapabilirsin öncelikle gerçekten ama gerçekten iste şimdi sana bikaç örnek vericem.
birincisi ablam 36 yaşında ısrarlarımla lisye kayıt yaptırdım hevese geldi şuan son sınıfta buarada 2 tane kızı var biri 19 biri 15 yaşında.
ikincisi ortanca ablam 33 yaşında 8 yaşında oğlu var bu sene üniversite sınavına girdi akdeniz ünversitesini kazandı ve en önemlisi sınava girdiğinde hamileydi tabi hala hamile
üçüncüsü ben 30 yaşındayım dediğin eşim ben bişey isterken yap yap sen bilirsin diyor iş ciddiye binince sen yapamazsın olmaz başaramazsın tamamen moral bozucu heves kırıcı sözler sarfediyor.sağlık sektöründeydim ayrıldım evde dur dur olmuor kafaya koydum yaparım başarırım dedim ama çok hırs yaptım eşime karşılık olarak çünkü işden ayrılınca tamamen beni salak aciz yerine koydu.bende 4 yaşındaki oğlumu aldım istanbulda 3 aylık bi eğitim programına katıldım.buarada aramız açıldı istemedi ama ben ailem geleceğim için yapmak zorundaydım.nitekim belgemi aldım geldim tebrik etti.aldığım eğitimi tamamlamak adına uzmanlaşmak adına üni. sınava girdim istediğim bölümü kazandımyine tebrik etti.
sonuç şuan çok büyük önemli bi tekstil fabrikasından baş koyduğum meslek adına iş teklifi aldım bundan daha güzeli varmı.
umarım anlattıklarım sana azda olsa yol gösterir.

buraya konu açmanın iyi bir fikir olduğunu biliyordum

çok moral oldu bana yazdıkların evet tıpı kazanmak çok kolay değil
kazananların benden fazlası ne peki ...

zaten tıpı kazzanırsam direk giderek okunduğunu biliyorum
hatta eşimle şöyle bi konuşmada geçmişti aramızda

ben doktor olursam herhangi bir ilin herhangi bir köyünde belli bir süre zorunlu hizmet varmış demiştim
haberin olsun uzağa gidebilirim 40 ımda demiştim

eşimde olsun oğlumu bilmemama bende gelirim seninle demişti

tabi bu konuşma olduğunda bana destek veriyodu herkeze gururla eşim okuyacak diyordu

şimdi nolduysa
dediğin gibi okuluma gidim sınavlarda başarılı oldukça sınıfları bir bir geçtikçe
yapabileceğimi anlıcak oda

senin kadar cesur olabilirmiyim bilemiyorum benim eşim çok sert ve kavgacı birisi
senin yaptığını yapsam ayrılır belkide benden

neyse hele bi üniversite zamanına bi gelim sonra düşünürüm orasını
olmadı ben nereye eşim oraya

evimlede tabiki ilgilenirim

hatta işe de girmeyi düşünüyorum işe girersem daha zor olur ama olsun kendi çabamla bir yerlere gelmiş olurum derslerimede gece çalışırım bir kaç saatlik uyku yeter bana
zaten sabaha karşı zihin daha çok açık oluyo

ben 21 yaşında üniversite son sınıfta okuyorum ve sizin gibi insanların azmine hayran kalıyorum biz yeri geliyor okula gitmiyoruz biraz daha uyuyim yok şurayada gideyim derken..kıymet bilmiyoruz aslında.. neyse sizin adınıza çok sevindim bi hedefiniz var tıp olsa da olmasa da siz mutlaka üniversiteye gidin bu hayat sizin siz istediğiniz gibi yaşamazsanız ne kıymeti var önce sizin mutluluğunuz iç huzurunuz önemli. Tam başarırken sakın bırakmayın.. Çoğu eş engel oluyor inşallah sizin eşiniz de aman karım beni geçiccek yok benden üstün olur gibi düşüncelerle sizi engellemeye kalkmaz ben bu yüzden okuyamayan ama zehir gibi zekaya sahip bir çok insan gördüm ailemde.. benim ailem öğretmen eğer istediğiniz testler konu anlatımları olursa size elimden geldiğine yardım etmeye çalışırım. Sizin de söylediğiniz gibi internette konu anlatımlı videolar var ama tek tavsiye edebiliceğim şey hem iş hem ev işi hem okul çok zor çünkü orta 2 ve lisede konular biraz zorlaşıyor işle yürütmesi çok zor olur siz aynı zaman da annesiniz çocuğunuzun da sizin ilginize ve takibinize ihtiyacı var..
hiç bir şey sizi yıldıramaz umarım tekrar tebrik ederim :)

Tebrik ederim kararını canım harikasın. Tabiki okumanın eğitimin bilginin yaşı yok. Adamlar geliyor 70 ine prof. olmak için uğraşıyo mesela. Ne güzel bir annesin çocuğuna da daha güzel destek olabilirsin bence eşini fazla kafaya takma desin dursun. Eşim bana yüksek lisans yaptırmak için uğraşıyo bu arada insanların bakış açıları farklı farklı sen seninkine odaklan onunkiyle ilgilenme...

ilk eşimle diploma parçası yüzünden geçimsizlikler oldu ben inat ettim azmettim okulu kazandım hem boşanma davasına gittim hemde okulu birincilikle bitirdim canım sıkkın derslerim bi köşede dursun demedim ama ne oldu barışalım diye koştu arkamda nihayetinde barışmadım 2. evliliğii mi yaptım çokta mutluyum şimdiki eşim se diplomaya çaılışmaya önem vermeyen biri ama benim içimde uhde kalmadı yani onuda it yerine koydum afedesin oda kafasını duvarlara vura vura gitti

ben eşimle sorun yaşamadan okumak istiyorum
kararı eşime bırakmıyorum hayat benim hayatım
fakat eşimide kırmak istemiyorum sonuçta benim bir oğlum var
oğlumu arada bırakamam
ben babasız büyüdüm ne acı bişey olduğunu biliyorum

gerçi 15 yıllık evliliğim okumak istediğim için bitmez sanmıyorum

ben orta yolu bulur eşimide bana destek olması için ikna ederim
evide eşimide okuyorum diye ihmal etmem
oğlumda benden heveslenir kendi derslerine daha çok çalışır
yavaş yavaş eşimde bu duruma alışır

Tebrik ederim kararını canım harikasın. Tabiki okumanın eğitimin bilginin yaşı yok. Adamlar geliyor 70 ine prof. olmak için uğraşıyo mesela. Ne güzel bir annesin çocuğuna da daha güzel destek olabilirsin bence eşini fazla kafaya takma desin dursun. Eşim bana yüksek lisans yaptırmak için uğraşıyo bu arada insanların bakış açıları farklı farklı sen seninkine odaklan onunkiyle ilgilenme...

doğru söylüyosun

genede insan kendine destek vercek birilerini arıyo motive olmak için

eşim destek vermeze okumaktan vazgeçicek değilim
ama destek verir yanımda olursa daha rahat ve daha güçlü olurum

Okumak aşktır ve yaşıda yoktur
Beşikten mezara kadar ilim
Benim fikrim bu.

27 yaşındayım.
Allah izin verirse bende seneye sınavlara gireceğim.
Açıktan anaokul öğretmenliği okuyacağım.
Ara sıra bende geç mi acaba diye düşünüyorum.
Benim yaşımdakiler evlendi anne oldu ben hala okuma hevesindeyim.
Herkes iyi kötü bir düzen tutturdu ben bu yaşımda zikzaklar içindeyim.

Güneş her gün doğuyorsa umut vardır.
Ve hiçbirşey için geç değildir.
İnşallah ikimizde ereriz muradımıza canım.
:KK71::21::KK71::21:

Başlanmamış her hayal yarım kalmaya mahkumdur
başlamak ise bitirmenin yarısıdır

ne güzel ki böyle bir karar almışsınız,umarım sabır ve inancınız ile devamını da getirirsiniz

geriye dönüp baktığımız da en büyük pişmanlıklarımız adım atamayışlarımız olmuştur hep

yapmadım demektense denedim yapamadım demek bile daha iyidir

ben 21 yaşında üniversite son sınıfta okuyorum ve sizin gibi insanların azmine hayran kalıyorum biz yeri geliyor okula gitmiyoruz biraz daha uyuyim yok şurayada gideyim derken..kıymet bilmiyoruz aslında.. neyse sizin adınıza çok sevindim bi hedefiniz var tıp olsa da olmasa da siz mutlaka üniversiteye gidin bu hayat sizin siz istediğiniz gibi yaşamazsanız ne kıymeti var önce sizin mutluluğunuz iç huzurunuz önemli. Tam başarırken sakın bırakmayın.. Çoğu eş engel oluyor inşallah sizin eşiniz de aman karım beni geçiccek yok benden üstün olur gibi düşüncelerle sizi engellemeye kalkmaz ben bu yüzden okuyamayan ama zehir gibi zekaya sahip bir çok insan gördüm ailemde.. benim ailem öğretmen eğer istediğiniz testler konu anlatımları olursa size elimden geldiğine yardım etmeye çalışırım. Sizin de söylediğiniz gibi internette konu anlatımlı videolar var ama tek tavsiye edebiliceğim şey hem iş hem ev işi hem okul çok zor çünkü orta 2 ve lisede konular biraz zorlaşıyor işle yürütmesi çok zor olur siz aynı zaman da annesiniz çocuğunuzun da sizin ilginize ve takibinize ihtiyacı var..

ben orta okuldayken üvey babam vardı
bizi okutmak istemiyordu benden 2 yaş büyük ablam var
ablam daha çalışkandı beni okutmadılar ablamı okuttular
şimdi bankada yönetici

yani dmeek istediğim herşey vaktinde daha kolay ve güzel
bu yaşların bu şansların kıymetini bilmek lazım

ben güçlüyüm evet hemde çok güçlüyüm
oğlula çok ilgileniyorum büyüdükçe sorunlarınında artacağını biliyorum
allahın izniyle herşeyi bir arada yapabileceğime inanıyorum

doğru söylüyosun

genede insan kendine destek vercek birilerini arıyo motive olmak için

eşim destek vermeze okumaktan vazgeçicek değilim
ama destek verir yanımda olursa daha rahat ve daha güçlü olurum

,sen destek istediğinde buraya gel biz destek oluruz sana. Bu kadar onur verici güzel birşeyi eşinin kabullenmemesi tuhaf. Ama kendiside ilkokul meznuysa kıskançlık yapıyor olabilir var etrafımda bu tip sorunlar yaşayanlar. Eşlerini kendilerinden güçlü görmek huzursuz ediyor onları. Bence daha fazla hırs yapmalısın

ya bende eşim okusun istiyorum bendeki hevesin zerresi onda yok hey allahım..acaba benm başardıgımı görncemi azmedicek bilemedim..bide onu deniyim bari:KK31:

Başlanmamış her hayal yarım kalmaya mahkumdur
başlamak ise bitirmenin yarısıdır

ne güzel ki böyle bir karar almışsınız,umarım sabır ve inancınız ile devamını da getirirsiniz

geriye dönüp baktığımız da en büyük pişmanlıklarımız adım atamayışlarımız olmuştur hep

yapmadım demektense denedim yapamadım demek bile daha iyidir

haklısın yapmazsam pişman olacağımı biliyorum

ve ne olursa olsun yapıcam

,sen destek istediğinde buraya gel biz destek oluruz sana. Bu kadar onur verici güzel birşeyi eşinin kabullenmemesi tuhaf. Ama kendiside ilkokul meznuysa kıskançlık yapıyor olabilir var etrafımda bu tip sorunlar yaşayanlar. Eşlerini kendilerinden güçlü görmek huzursuz ediyor onları. Bence daha fazla hırs yapmalısın

evet bu gün eşim bu yaştan sonra olurmuki dedi

yinede sen bilirsin diye sonuna ekledi

bende şöyle bi durdum sandıki evet yapamam falan dicem

dedimki evet dedim ben yapıcam yapabilirim kim ne derse desin
eşim öylece suratıma bakakaldı:)

ben orta okuldayken üvey babam vardı
bizi okutmak istemiyordu benden 2 yaş büyük ablam var
ablam daha çalışkandı beni okutmadılar ablamı okuttular
şimdi bankada yönetici

yani dmeek istediğim herşey vaktinde daha kolay ve güzel
bu yaşların bu şansların kıymetini bilmek lazım

ben güçlüyüm evet hemde çok güçlüyüm
oğlula çok ilgileniyorum büyüdükçe sorunlarınında artacağını biliyorum
allahın izniyle herşeyi bir arada yapabileceğime inanıyorum

geçmişte ne taşarsanız yaşayın şu an siz kendinize güveniyorsunuz zaten. Hiç bi şey duramaz önünüzde yolunuz açık olsun herkese örnek olursunuz inşallah.. :128:

sağol canım evet destek istediğim zaman burdayım başınızayım artık

umarım bu süreçte sizleri fazla üzmem

bayramdan hemen sonra

eski okuduğum okuldan öğrenim belgemi alıp kayıt işlemlerime başlıcam

sende birhedef bir istek var bende oda yok..bölüm seçemiyorum omu bumu derken geçiyo zaman..kendi bölümüm imam hatp hiç istemiyerek gitmiştim şimdi kurankursu ögrt.olmak istemiyorum..masabaşı iş olabilir nebiliyim belki anaokulu ögrtmenliğide ama hep kararsızım nolcak bu halim bilmem:KK50:geçen biyerde okudum türkiyenin bilmem kaçı işletme artık böğğ geldi diyolar..halkla ilişkiler düşünüyodum iş alanları olsun istiyorum ama ççocuklar oldumu kim bakıcak babanne ellerinde nasıl büyücek korkuyorum..sonra diyorum mimar olup evdemi iş yapsam bu mantıklı geliyor ama birazda beceri işi.aaaaaay :KK52:deli olcem delüüü:KK53::KK53:mimarlık zormu kazanmak:44:doktorluktan kolay oldugu kesindir:KK1:açık öğretimden varmıdır acaba:44::44:çekülmezüm çekülmez:KK37::KK37:

yardım teklifin için teşekkür ederim

evet ilk zamanlar yardıma çok ihtiyacım olucak
zamanla konuları anladıkça kavradıkça kendi başıma yapabilecek duruma gelicem

rahatsız etmezsem çalışmalara başlayınca
anlamadığım konularda size danışmak isterim

sende birhedef bir istek var bende oda yok..bölüm seçemiyorum omu bumu derken geçiyo zaman..kendi bölümüm imam hatp hiç istemiyerek gitmiştim şimdi kurankursu ögrt.olmak istemiyorum..masabaşı iş olabilir nebiliyim belki anaokulu ögrtmenliğide ama hep kararsızım nolcak bu halim bilmem:KK50:geçen biyerde okudum türkiyenin bilmem kaçı işletme artık böğğ geldi diyolar..halkla ilişkiler düşünüyodum iş alanları olsun istiyorum ama ççocuklar oldumu kim bakıcak babanne ellerinde nasıl büyücek korkuyorum..sonra diyorum mimar olup evdemi iş yapsam bu mantıklı geliyor ama birazda beceri işi.aaaaaay :KK52:deli olcem delüüü:KK53::KK53:mimarlık zormu kazanmak:44:doktorluktan kolay oldugu kesindir:KK1:açık öğretimden varmıdır acaba:44::44:çekülmezüm çekülmez:KK37::KK37:

kararsız olmak iyi değil
kendine bir hedef koy ve ilerle
çocuklar olunca kim bakacak diye
vakti geldiğinde düşünürsün

kenimden ornek vereyim, Turkiye de universite bitrdim ama baska bir ulkede yasamaya baslayinca daha once yaptiginiz hersey cok kabul gormuyor, 32 yasinda anne oldum ve 34 yasinda kuaforluk kursuna, 35 yasinda guzellik uzmanligi , su anda 36 yasindayim ve Sahne Sanati okuyorum 2.sinifa basliyacagim onumuzdeki hafta ve daha ek olarak neler yapabilirim diye dusunuyorum, okumanin kendini gelistirmenin yasi yok ben bunlarinin hepsine esimden ayrildiktan sonra kendi ayaklarim uzerinde kalmak zorunda oldugum icin basladim, hicbirsey icin gec degildir, hersey bizim elimizde istedikten sonra, sadece neyi nekadar istedigimiz bilelim ve ona gore adimlarimizi atmaya basliyalim, simdi hem okuyor hemde cocugumu tek basima yetistiriyorum..........En Büyük TÜRKİYE

X