Bayanlar ne olur söyleyin okumanın yaşı var mı ,30 yaş çok mu geç ?

nasıl yani

her biri bir yılda bitmiyomu

ben orta 2 den başlıcam
senin dediğin gibi oluyosa gerçekten

üniver5siteye daha çabuk başlarım ayy inşallah dediğin gibidir çok iyi olur

inanki çok mutlu oldum

Hayır her biri bir yıl olmuyor..Yaklaşık üç senedir kredi puanına göre mezuniyet oluyor artık.Yani lise 2,5 en vasatı, ortaokul bir sene kadar zaman içinde mezuniyeti oluyor.

Bu süreç çok uzun tutulmayacakmış ama 1-2 yıl sonra yine eski sisteme dönecekmiş..
Bu şekle dönüştürmedeki amaç ev hanımları içindi.Amacınıda buldu proje.Çok sayıda insan bundan dolayı heveslenip okudu..

Bu arada duanıza amin.. Hevesinizi ne olursa olsun kaybetmeyin olur mu Sayın Cerrah :) ?

tmm canım kayıtlar başlamış googldan baktım şimdi bilmiosundur die sormuştum.hadi hayırlısı aio.meb.gov.tr burdan istediklerine bak ok :80: buarada eşinede 1 yılda bittiğini söylemede bitince süprizz olsunn:KK52:

tamam canım ilgine çok teşekkür ederim

ben başarılı oldukça eşimde benimle gururlanıcak eminim

Hayır her biri bir yıl olmuyor..Yaklaşık üç senedir kredi puanına göre mezuniyet oluyor artık.Yani lise 2,5 en vasatı, ortaokul bir sene kadar zaman içinde mezuniyeti oluyor.

Bu süreç çok uzun tutulmayacakmış ama 1-2 yıl sonra yine eski sisteme dönecekmiş..
Bu şekle dönüştürmedeki amaç ev hanımları içindi.Amacınıda buldu proje.Çok sayıda insan bundan dolayı heveslenip okudu..

Bu arada duanıza amin.. Hevesinizi ne olursa olsun kaybetmeyin olur mu Sayın Cerrah :) ?

inşallah ben bu kısa dönemli süreci kaçırmadan liseyi bitirebilirim

evet bazen yorulduğum olucak bazen zor gelicek
bazen eşimle çatışmalarımız olucak oğlumun sorunları evimin işi eşim
işe girersem işim
çok yoğun ve zorlu bi süreç bekliyo beni

her şeyi biliyorum hiç kolay olmucak
ama hiç bir zaman pes etmicem
ben şanslıyım başıma gelecekleri biliyorum bu yolun ne kadar zor olaağının farkındayım veve buna rağmen hevesimden hiç birazalma olmadan hatta dahada hırslanarak çok ama çok okumak istiyorum ve allahın izniyle başarıcam

inşallah herşey huzurlu bir şekilde olur hevesine kıranlara izin verme hatta kimseye söleme eşin bilsin birtek gizli gizli yap sessizce sakin kafayla ders çalışırsın.bak oğlunda ortaokula başlıyormuş yanlış hatırlamıyorsam daha şanslısın. oğluna ders çalıştırırsan kendin çalışmış olursun hem oğlun mutlu olur annem ilgileniyor diye hem eşin sevinir oğlumu ihmal etmior ilgilenior die hem sen çalışmış olursun temelden sağlam şekilde başlamış olursun.1 taşla 2 değil 3 kuş vurmuş olursun nasıl ama:nazar:

inşallah herşey huzurlu bir şekilde olur hevesine kıranlara izin verme hatta kimseye söleme eşin bilsin birtek gizli gizli yap sessizce sakin kafayla ders çalışırsın.bak oğlunda ortaokula başlıyormuş yanlış hatırlamıyorsam daha şanslısın. oğluna ders çalıştırırsan kendin çalışmış olursun hem oğlun mutlu olur annem ilgileniyor diye hem eşin sevinir oğlumu ihmal etmior ilgilenior die hem sen çalışmış olursun temelden sağlam şekilde başlamış olursun.1 taşla 2 değil 3 kuş vurmuş olursun nasıl ama:nazar:

...............

süper :KK34:

Etrafınızda kimse okuyabileceğinize inanmıyor, çünkü kendileri yapmaya cesaret edemedikleri, hatta akıllarına bile gelmeyen bir şeyi bir başkasının yapabileceğini kafalarında canlandıramıyorlar. Hayata farklı pencerelerden bakıyorsunuz ve emin olun sizin ki çok daha güzel. :KK9: Onlar varsın inanmasın, siz kendinize inanıp, bu kadar istedikten sonra kesinlikle başarırsınız.

30 yaş geç mi diyorsunuz? Düşünün; diyelim 60 yaşına geldiniz ve okuma hayallerinizin peşinden gitmediniz, eminim keşke 30 yaşımda deneseydim, ne kadar da gençmişim, şimdi içimde bu keşkeler olmazdı, diyeceksiniz. O yüzden asla asla vazgeçmeyin ki zaten vazgeçecek gibi de görünmüyorsunuz.

Size başarılar diliyorum ve çok çok tebrik ediyorum.

Etrafınızda kimse okuyabileceğinize inanmıyor, çünkü kendileri yapmaya cesaret edemedikleri, hatta akıllarına bile gelmeyen bir şeyi bir başkasının yapabileceğini kafalarında canlandıramıyorlar. Hayata farklı pencerelerden bakıyorsunuz ve emin olun sizin ki çok daha güzel. :KK9: Onlar varsın inanmasın, siz kendinize inanıp, bu kadar istedikten sonra kesinlikle başarırsınız.

30 yaş geç mi diyorsunuz? Düşünün; diyelim 60 yaşına geldiniz ve okuma hayallerinizin peşinden gitmediniz, eminim keşke 30 yaşımda deneseydim, ne kadar da gençmişim, şimdi içimde bu keşkeler olmazdı, diyeceksiniz. O yüzden asla asla vazgeçmeyin ki zaten vazgeçecek gibi de görünmüyorsunuz.

Size başarılar diliyorum ve çok çok tebrik ediyorum.

teşekkür ederim arkadaşım

haklısın denemek ve başarmak istiyorum

öğrenim belgemde sorun çıkmasaydı dün kayıt olucaktım

olsun daha vaktim var yinede düşünüyorumda
önüme engel çıktıkça ben dahada bi azimleniyorum
sanırım zoru başarmayı seviyorum

haklısın çevremdeki kimse inanmıyo çünkü

benim yapmak istediğimi onlar hayal bile edemezler o kadar uzaklar yani

ben biraz gerçekci konuşayım. Diğer yorumları okumadım sadece yazdığınıza istinaden söyleyeyim. Okumak istiyosanız okuyun elbette ama iadealleriniz çok yüksek ve bence imkansız. Çünkü tıp fakültesini tutturmak okumak çok ama çok zor. Üstelik evli ve çoçuklu bir insanın vaktinin ne kadarını çalışmaya ayıracağını düşünecek olursak... bence imkansız. Sizin yapabileceğiniz şey açıkoğretimden işletme,muhasebe vs okumak olurki bence oda bi işe yaramaz bisürü arkadaşım universite mezunu olmak için okudular ama şu an hepsi işsiz. :44:

sevgili lolo size negatif etkisi olacak moralinizi bozacak insanlara hedeflerinizden bahsetmeyin. ben de o hatayı yapıyorum bazen. sorarlarsa ilköğretimi bitirmek istiyorum en azından deyin. o bitince liseyi de okuyacağım dersiniz. parça parça ilerleyin. o zaman daha kolay olur.

ve ne olursa olsun kesinlikle içinizin sesini dinleyin. 10 yıl sonrasını düşünmeyin zor olacak mı diye. allah umamdık kapılar açıyor bazen. şimdiden tebrikler.

ben biraz gerçekci konuşayım. Diğer yorumları okumadım sadece yazdığınıza istinaden söyleyeyim. Okumak istiyosanız okuyun elbette ama iadealleriniz çok yüksek ve bence imkansız. Çünkü tıp fakültesini tutturmak okumak çok ama çok zor. Üstelik evli ve çoçuklu bir insanın vaktinin ne kadarını çalışmaya ayıracağını düşünecek olursak... bence imkansız. Sizin yapabileceğiniz şey açıkoğretimden işletme,muhasebe vs okumak olurki bence oda bi işe yaramaz bisürü arkadaşım universite mezunu olmak için okudular ama şu an hepsi işsiz. :44:

peki arkadaşım başaranlar nasıl başarmış onların farklı bi özelliklerimi var
hiç sanmıyorum çalışan herkez başarır
ben evet evliyim çocuğum var bu benim için eksi değil artı

öncelikle cahil değilim isteğimin bilincindeyim ve sorumluluklarımın farkındayım

ne ders çalışırken birinin beni zorlamasına nede tembel tembel yaıp önüme yemeğimin getirilmesine ihtiyacım var

hiç birşeyin farkında olmadan okuyup bakalım nolcak zamanı gelsin düşünürüm amaan sonra çalışırım yada önemli değil 1 sene altı üstü kalsam nolcakki
yeniden başlarım
böyle düşünenlerden çok daha fazla şansım var

artı 2. şansım ise oğlumla aynı seviyede olmamız birbirimize destek olarak okuyup belki
de aynı üniversiteyi kazanıp beraber bu mesleğe sahip olabiliriz
evde bi rakibim var oğlum benden ben oğlumdan azmedip beraber başarıcaz inşallah

sevgili lolo size negatif etkisi olacak moralinizi bozacak insanlara hedeflerinizden bahsetmeyin. ben de o hatayı yapıyorum bazen. sorarlarsa ilköğretimi bitirmek istiyorum en azından deyin. o bitince liseyi de okuyacağım dersiniz. parça parça ilerleyin. o zaman daha kolay olur.

ve ne olursa olsun kesinlikle içinizin sesini dinleyin. 10 yıl sonrasını düşünmeyin zor olacak mı diye. allah umamdık kapılar açıyor bazen. şimdiden tebrikler.

aslında haklısın
evet kimsenin bişey bilmesine gerek yok

ben bilim yeter kimsenin moralimi bozmasına izin vermicem bu eşim bile olsa

ben bi başlim çalıştıkça zihniminde açılacağına eminim
tabiki ilk zamanlar konular zor olduğu için anlamakta zorlanıcam
sonra yavaş yavaş herşeyi anlayıp başarmaya başlıcam ve gerisi gelicek
inşallah

soylediklerim seni kırdı herhalde gerçekten üzmek için söylemedim. Sadece çok zor tıp fakültesini kazanman evli ve çoçuklu olman sandığının aksine dezavantaj ders çalışman için. Hayal kırıklıkları insanı yıpratır. Sen bilirsin ben sadece daha gerçekci olmanı istedim. Sistemi biliyo musun tıp fakültesine girebilmek için neredeyse full çıkarman gerektiğini biliyo musun?. Arkadaşım gerçekten çok ama çok zor. Keşke başarsan ve ben bunu söylediğim için utansam ama üzgünüm gene söylüyorum idealin çok yüksek sanmıyorum. Ama pek tabi biçok bölüm var orlaı zorlayabilirsen başarırsın o ayrı

soylediklerim seni kırdı herhalde gerçekten üzmek için söylemedim. Sadece çok zor tıp fakültesini kazanman evli ve çoçuklu olman sandığının aksine dezavantaj ders çalışman için. Hayal kırıklıkları insanı yıpratır. Sen bilirsin ben sadece daha gerçekci olmanı istedim. Sistemi biliyo musun tıp fakültesine girebilmek için neredeyse full çıkarman gerektiğini biliyo musun?. Arkadaşım gerçekten çok ama çok zor. Keşke başarsan ve ben bunu söylediğim için utansam ama üzgünüm gene söylüyorum idealin çok yüksek sanmıyorum. Ama pek tabi biçok bölüm var orlaı zorlayabilirsen başarırsın o ayrı

hayır arkadaşım kırılmadım

söylemek istediklerini biliyorum
doktor olmak istediğim an araştırmalara başladım
nasıl olabileceğimi ve zorluklarını her şeyi ayrıntısına kadar öğrendim

beni ne kadar zorlu bi sürecin beklediğini biliyorum

ve herşeye hazırlıklıyım çok çalışıcam çok ama çok
öğrenmek söz konusu olunca hiç çekinmem kendimden küçüklerden bile yardım isterim
oğlum 4. sınıftayken matematik derslerine giren konuları öğretmenden öğrenirdim çocuğumla aynı yaşta bir sürü çocukla aynı öğrenci gibi oturup ders dinlerdim öğretmenden
sırf kendim öğrenip oğlumada faydam olabilsin diye

evet doktor olmayı çok istiyorum çok zor bazen bende düşünüyorum çok zor bişey istiyorum ya olmazsa napırım diyorum

aklıma sadece doktor olamazsam çok üzüleceğimi biliyorum başaramazsam
belki ameliyat hemşiresi veya ambulans içinde falan yani insanlara yardım edebilmek istiyorum birşeyleri başarıcam

ayrıca eşim gece 3 gibi falan işe gidiyo

gece sakin kafayla ders çalışmak harika olucak

sabahta oğlumla üsütnden geçerim her şey yolunda yani

İllede sağlık sektörü diyorsanız eğer tıp olmazsa hemşirelik hem kazanması daha kolay hemde garantisi olan bi meslek. Hakkınızda hayırlısı olsun

İllede sağlık sektörü diyorsanız eğer tıp olmazsa hemşirelik hem kazanması daha kolay hemde garantisi olan bi meslek. Hakkınızda hayırlısı olsun

teşekkür ederim

evet eğer başaramazsam tabiki başaramama gibide bi durumum var yani

hemşire olurum kardeşimde hemşire zaten
ama ameliyat hemşiresi olmak isterim illede o ameliyathaneye doktor olarak girmeyi çok
istiyorum

etrafımdaki hiç kimse inanmıyo okuyabileceğime

herkez tuhaf gözle bakıyo ne işin var otur evinle ilgilen der gibi buda beni sinirlendiriyo

Onların bu tavrı seni üzmek yerine aksine,kamçılasın...

Unutmayın, azim ve çalışmayla elde edilmeyecek hiçbir şey yok.

Okuyanların,başaranların sizden nesi fazla? Bunu her karamsarlığınızda hatırlatın kendinize...

Hayat bazen şansımızı erken sunuyor,bazen geç...

Önemli olan bizim karşımıza çıkan bu fırsatı değerlendirip/değerlendirmememiz...

Ne güzel ki eşiniz destekçi,sadece biraz karamsar davranıyor anladığım kadarıyla...

İsteklerinizi,hayallerinizi,hedeflerinizi ertelemeyin...

En fazla ne olur; baktınız çok çok çok zorlandınız (-ki hiç sanmıyorum) gidebildiğiniz yerde bırakırsınız.

Eh, bu da dünyanın sonu değil...:KK55:

Yaptığınız hiçbir şey boşa da değil; sevgilerle...

Onların bu tavrı seni üzmek yerine aksine,kamçılasın...

Unutmayın, azim ve çalışmayla elde edilmeyecek hiçbir şey yok.

Okuyanların,başaranların sizden nesi fazla? Bunu her karamsarlığınızda hatırlatın kendinize...

Hayat bazen şansımızı erken sunuyor,bazen geç...

Önemli olan bizim karşımıza çıkan bu fırsatı değerlendirip/değerlendirmememiz...

Ne güzel ki eşiniz destekçi,sadece biraz karamsar davranıyor anladığım kadarıyla...

İsteklerinizi,hayallerinizi,hedeflerinizi ertelemeyin...

En fazla ne olur; baktınız çok çok çok zorlandınız (-ki hiç sanmıyorum) gidebildiğiniz yerde bırakırsınız.

Eh, bu da dünyanın sonu değil...:KK55:

Yaptığınız hiçbir şey boşa da değil; sevgilerle...

doğru söylüyosunuz

evet okumayı doktor olmayı çok ama çok istiyorum

dün eşimin tepkisinden sonra
dahada istekli oldum haberi yok dediğiniz gibi benim sadece hayal ettiğimi zannediyola annem bile boş iş kızım bunlar zamanında okusaydın diyo

herkeze inat çok başarılı olucam bi arkadaşımın dediği gibi hedeflerimden kimseye bahsetmek zorunda değilim
varsın beni eyleniyo cn sıkıntısından bişeyler yapıyo sansınlar

onlar öyle sana dursun sonuç allahında izniyle mükemmel olucak
okula başladığım zaman evet isteğim doktor olmak çok zor ama istiyorum diyelim olamadım okulu yinede bırakmam ya olana kadar sınavlara girerim yada oluyo deyip yine sağlık sektöründe başka bişeye yönelirim
ama asla yapamadım deyip okulu bırakmam

sende birhedef bir istek var bende oda yok..bölüm seçemiyorum omu bumu derken geçiyo zaman..kendi bölümüm imam hatp hiç istemiyerek gitmiştim şimdi kurankursu ögrt.olmak istemiyorum..masabaşı iş olabilir nebiliyim belki anaokulu ögrtmenliğide ama hep kararsızım nolcak bu halim bilmem:KK50:geçen biyerde okudum türkiyenin bilmem kaçı işletme artık böğğ geldi diyolar..halkla ilişkiler düşünüyodum iş alanları olsun istiyorum ama ççocuklar oldumu kim bakıcak babanne ellerinde nasıl büyücek korkuyorum..sonra diyorum mimar olup evdemi iş yapsam bu mantıklı geliyor ama birazda beceri işi.aaaaaay :KK52:deli olcem delüüü:KK53::KK53:mimarlık zormu kazanmak:44:doktorluktan kolay oldugu kesindir:KK1:açık öğretimden varmıdır acaba:44::44:çekülmezüm çekülmez:KK37::KK37:

canım mimarlık eğer iyi bir üniversitede okumak istersen tıptan daha aşağı değildir puanı.odtü vs den bahsediyorum.ama mimarlığın stüdyo dersleri çoktur yani gidip okulda uygulama gerektiren dersleri vardır bu yüzden açıktan mimarlık okunmaz.sadece bilgin olsun diye yazdım.seçimlerini ona göre yap ama bir an önce karar ver,kolay gelsin.

tabii ki okumak için hiçbir yaş geç değil.dışardan bitirin okulunuzu ve sınava girin.ama sibelim arkadaşım gerçekçi konuşmuş,hayallerinizi biraz alçak tutun ki sonradan moraliniz çok bozulmasın.sonradan okuyan çok kişi var.benim ev hanımı olan bir çok arkadaşım aöf okuyor.hatta ben de gecen yıl tekrar sınava girdim ki sözel bir bölümden de diploma alayım diye,zevk için sadece.çok iyi bir üniversiteden bir diplomam var zaten.simdi uluslararası ilişkiler okuyorum.neden aöf çünkü gündüz okula gitmeye vaktim yok.okumanın yaşı ve sınırı yok.bir çok arkadaşım da master doktora yaptıktan sonra bile 2.bir üniversite okuyorlar genelde sözel ağırlıklı.bana gelen yardımcı kadın )henüz çok genç)temizlik paralarını sadece üniversite okumak için biriktiriyor mesela.evi kocası geçindiriyor ve o herkesten gizli geliyor temizliğe sadece okumak için.istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz her yaşta.nasıl olsa bu işlere girişince önünüze bir yol çizilecek,yetenekleriniz .kapasiteniz ölçüsünde kendi hedeflerinizi koyacaksınız.o yüzden bir an önce başlayın ve devam edin.okumaktan kimseye zarar gelmez.

bacım gelmiş 31 yaşına bu yaştan sonra hakımmı olacan, doktormu , savcımı ... gerçeklerı konuşalım....:

X