- 1 Eylül 2014
- 25.895
- 30.305
- 35
-
- Konu Sahibi Combativeenemy
tamam işte bende onu kastediyorum. yasla alakalı 18 yas altında bırıne kadın demek uygun olmaz diyorum.Kızım olacak der zira erişkin bir bireyden bahsetmiyoruz. 18 yaş altı herkes çocuk, 18 yaş üstü erişkin dişi bireyler kadındır.
tamam işte bende onu kastediyorum. yasla alakalı 18 yas altında bırıne kadın demek uygun olmaz diyorum.
kadın bayan kelimesine kadar daha neler var
Kız ya da oğlan dermisal hamile bir kadına bebeğin cinsiye mi ne olacak dendiğinde cevap olarak kadın olacak mı der ?
Sanıyorum ki konuda kast edilen 18 yaş üstündekilere kız demek bekaret göstergesi olarak kullanılıyor. Kadın dendiği zaman ilişkiye girmiş olduğu düşünülüyor ve bu yüzden bayan deniyor durumdan kaçınmak için. Yani cinsiyetsiz bırakılıyor. Halbuki kadın olmak illa ilişkiye girmek değil kaldı ki kimsenin haddine de değil.tamam işte bende onu kastediyorum. yasla alakalı 18 yas altında bırıne kadın demek uygun olmaz diyorum.
tamam işte bende onu kastediyorum. yasla alakalı 18 yas altında bırıne kadın demek uygun olmaz diyorum.
Hahahaah kafalar pırıl pırıl ben neden kıskanayım pardon da hediye nedir yanı görmemiş değiliz ...benim derdimi çoğu kişi anladı ki yorum yapıyorlar ee arada sizin gibileri de çıkacak normal bir şey.Bende buna neden takıldığınızı anlayamadım beni irite etmiyor mesela o kadar ki Türkçemizde de var ve saygı hitabı olarak kullanılır isimlerin önünde önceki yıllarda bu böyleymiş yani aşağılayıcı şekilde hitap ederken kullananlar var ama bu onların hitabındaki yanlış.
Buraya konu açacak kadar dert mi bu yani yoksa arkadaşınızı mı kıskandınız nişanlısı hediye yolladı diye yok sosyal medyada da güzel birşeymiş gibi paylaşmışmış falan paylaşır ne var küfür mü etmiş adam anlamadım komik oluyor evet bayanlar günü deyince ama kendince kibar olmak istemiş başka bir durum yok. Daha önemli şeyleri dert edebilirsiniz yani
18 yaşına kadar hepsi çocuktur, 18 yaşından sonra da cinsiyetleri olan "kadın"dır. Bu kadar net, nokta.17 yasindayken kiz olan dogum gunu olunca hemen kadin oluyor :) cocuklugu da yasalar belirliyor. 17 yas cocuk degildir 18 yas da kadin degildir
En iyisi herkese hanimefendi densin kusuk hanimefendi buyuk hanimefendi
Ne taktiniz ya su bayan kadin kiz ayrimina
ben hiç o sekılde algılamıyorum. benım aklıma dırek yas gelıyor.O konuda sizinle hemfikir olmayan yoktur sanırım. Benim kızdığım bu bayan/kadın hitaplarının altındaki bekaret algısı. Karşı çıkanların da öyledir diye tahmin ediyorum.
3 yasında kadın yeğenım var. uygun oldu mu?ama siz daha en başında çuvallıyorsunuz. kadın kadındır erkek erkek.
ben hiç o sekılde algılamıyorum. benım aklıma dırek yas gelıyor.
gercekten kastetiğiniz ne ? bakirelik ayrımı mı?siz bazı gerçekleri görmek istemiyorsunuz laf karışıklığı yapıyorsunuz.dünyada var bu kızsa ms kadınsa mrs diye sadece türkiyede de değil.
Bayan bakar mısınız kadar kıro ve itici bir cümle daha var mıdır acaba?Kadin her duruma uyan bi kelime degil
Kadin bakar misiniz?bayan bakar misiniz?
Kizlarla sinemaya gittik askim. Kadinlarla sinemaya gittik askim
Her kelimenin kendine ozgu bi yeri var ayni sekilde kadinlar gununu bayanlar gunu diye degistirmek denasil bi kafa anlamadim
18 yasinda bakire olmayan kiz yok mu?18 yaşına kadar hepsi çocuktur, 18 yaşından sonra da cinsiyetleri olan "kadın"dır. Bu kadar net, nokta.
Kadın değildir demenizi bekaretle ilişkilendirmenize bağlıyorum ve kınıyorum.
bende hep hanımefendi ya da beyefendi derim. bekarette bayan derken aklımın ucundan bıle gecmemıstır.Keşke herkes sizin gibi algılamasa ama kazın ayağı öyle değil. Özellikle erkeklerin bir dayatması olarak erkeklerin algısı bu yönde. Zaten bir kadın başka bir kadına bayan demiyor, diyorsa da başka bir erkekten duyup "kibar olması gerektiğini" düşünerek söylüyor.
Ben bayan kelimesini bile kullanmam hitap ederken. Hep "hanımefendi" diye hitap etmişimdir, karşı tarafa da "beyefendi" derim.