Bayan nedir ya

tamam işte bende onu kastediyorum. yasla alakalı 18 yas altında bırıne kadın demek uygun olmaz diyorum.

O konuda sizinle hemfikir olmayan yoktur sanırım. Benim kızdığım bu bayan/kadın hitaplarının altındaki bekaret algısı. Karşı çıkanların da öyledir diye tahmin ediyorum.

misal hamile bir kadına bebeğin cinsiye mi ne olacak dendiğinde cevap olarak kadın olacak mı der ?
Kız ya da oğlan der
Bayan demez

Kız ve oğlan çocuklarının cinsiyetleri kadın ve erkektir

İngilizcede de kız girl- oğlan boy
Kadın woman - erkek man

Yani bi gariplik yok buraya kadar

Onların mrs. /ms. Brown dediğine biz de X hanım ya da bayan X (bunu pek kullanmıyoruz) diyoruz

Olayın karıştığı yer gereksiz bir utanç ve kibarlaşma (!) düşüncesiyle özellikle erkekler tarafından bayan hitabının cinsiyetin yerine kullanılması.

tamam işte bende onu kastediyorum. yasla alakalı 18 yas altında bırıne kadın demek uygun olmaz diyorum.
Sanıyorum ki konuda kast edilen 18 yaş üstündekilere kız demek bekaret göstergesi olarak kullanılıyor. Kadın dendiği zaman ilişkiye girmiş olduğu düşünülüyor ve bu yüzden bayan deniyor durumdan kaçınmak için. Yani cinsiyetsiz bırakılıyor. Halbuki kadın olmak illa ilişkiye girmek değil kaldı ki kimsenin haddine de değil.

siz bazı gerçekleri görmek istemiyorsunuz laf karışıklığı yapıyorsunuz.dünyada var bu kızsa ms kadınsa mrs diye sadece türkiyede de değil.

Hahahaah kafalar pırıl pırıl ben neden kıskanayım pardon da hediye nedir yanı görmemiş değiliz ...benim derdimi çoğu kişi anladı ki yorum yapıyorlar ee arada sizin gibileri de çıkacak normal bir şey.

18 yaşına kadar hepsi çocuktur, 18 yaşından sonra da cinsiyetleri olan "kadın"dır. Bu kadar net, nokta.

Kadın değildir demenizi bekaretle ilişkilendirmenize bağlıyorum ve kınıyorum.

Daha kadınlar "kadın" olmayı bekarete bağlıyor, emaaaan bayan desek ne olacak diyor, ataerkil bir toplumda bu dediğinizin anlaşılması çok zor.

Kadin her duruma uyan bi kelime degil
Kadin bakar misiniz?bayan bakar misiniz?
Kizlarla sinemaya gittik askim. Kadinlarla sinemaya gittik askim
Her kelimenin kendine ozgu bi yeri var ayni sekilde kadinlar gununu bayanlar gunu diye degistirmek de nasil bi kafa anlamadim

ben hiç o sekılde algılamıyorum. benım aklıma dırek yas gelıyor.

Keşke herkes sizin gibi algılamasa ama kazın ayağı öyle değil. Özellikle erkeklerin bir dayatması olarak erkeklerin algısı bu yönde. Zaten bir kadın başka bir kadına bayan demiyor, diyorsa da başka bir erkekten duyup "kibar olması gerektiğini" düşünerek söylüyor.

Ben bayan kelimesini bile kullanmam hitap ederken. Hep "hanımefendi" diye hitap etmişimdir, karşı tarafa da "beyefendi" derim.

Bayan bakar mısınız kadar kıro ve itici bir cümle daha var mıdır acaba?
Hanımefendi'nin suyu mu çıkmış?

18 yaşına kadar hepsi çocuktur, 18 yaşından sonra da cinsiyetleri olan "kadın"dır. Bu kadar net, nokta.

Kadın değildir demenizi bekaretle ilişkilendirmenize bağlıyorum ve kınıyorum.
18 yasinda bakire olmayan kiz yok mu?
Kadin bence ayaklari ustunde duran yere saglam basan olgun bi insandir! Akli bes karis havada lise talebesi degildir. Cocuk olayina hic girmeyelim komigime gidiyor.

bende hep hanımefendi ya da beyefendi derim. bekarette bayan derken aklımın ucundan bıle gecmemıstır.
ya da daha kibar dursun dıye bayan demısımdır dedıysem de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…