Bayan nedir ya

Bayan kelimesi bana garip gelmiyor nedense
Bana da garip gelmiyor. Hatta bu kadar garipsenmesini garipsiyorum. Son zamanlarda takildigim bir konu. 18 yasindaki bir erkege de adam demiyoruz demissiniz ya 18 yasindaki kiza kadin demiyoruz diye. Neden bu kadar takiniliyor anlayamiyorum. Tamam isteyen bayan desin isteyen kadin. Ama bayan deyince bayan denilmesinden rahatsiz olanlarin aklinda ne canlaniyor.

Konuya gelecek olursan gun kadinlar gunu oldugu icin tebrikte bayanlar gunu yazmasi hos olmamis. Yani tamamen ozel gunun ismini gedistirmekten kaynakli.

Niye ki cinsiyeti ne? Bayan mı
Erkeğe 15 yaşında da erkek deniyo
Cinsiyeti bayan işte bayın karşılığı gibi Erkeğe 30 yasına gelince de adam deniyor bay deniyor .
Bence çok Önemsiz bşy kadına karsı şiddet taciz tecavüz olduğu bir ülkede bu kadar ayrıntıya takılmak saçmalık geliyor bana :)

Bence de evet kadınlar günü olduğu için bayanlar günü yazılması uygun durmamış .

Diğer konuda da duygularıma Tercüman oldunuz :)

Yani takılmaya gerek yok tabiki buna gelene kadar neler var dediğin gibi

Valla ben yaptığım akademik çalışmalarda kadın öğrenciler kadın öğretmenler gibi tabirler kullandığımdan hocamla anlaşamyoruz. Ona göre (kendisi erkek) kadın demek ayıpmış.

Bayan - mrs. Unvanının karşılığı
Bay - mr. Unvanının karşılığı aslında

Bayan ayşe Yılmaz
Bay ahmet yılmaz gibi

Kadın ve erkek ise cinsiyet belirtir.

Farkı bu şekilde açıklayabiliriz.

Eskiden kadın denirdi.
Sonra kadın diyenlere 'ne kabasin, bayan o ' denmeye başlandı.

Sonra bayan diyenlere ' ne absürd bir kelime bu. gerçeği kadın' denmeye baslandi.

Kadınlar günü kutlandı.
Sonra ' kadınların tek günü var da diğer günler erkeklerin mi?' denmeye baslandi.

Sonra 'diğer günlerde bizim ama bugun de bize özel' denmeye başlandı.

ben takip edemiyorum. neye kızıyoruz? neyi istiyoruz?

belkide ikisi arasındaki tatlı bir hitap şeklidir bilemeyiz. ha bayan ha kadın ne fark ediyor kime dendiği nasıl dendiği belli. Takılmamak lazım Kadın da Bayan da aynı yolun yolcusu farklı kulvarlara koymamak lazım.

Bayan sadece bay gibi bir hitap şeklidir. Aslı kadındır ama mesela iş yerinde X kadın demiyoruz. Onun yerine X hanım ya da Bayan X diyoruz.
Ama cinsiyet sadece 2 tanedir “kadın ve erkek”
Ayrıca Kadınlar Günü’nü “Bayanlar Günü” olarak kutlamak saçmalık ve komiklikten başka bir şey değil. Çünkü dediğim gibi bayan sadece gerekli yerlerde hitap şeklidir. Kadın ise cinsiyet belirtir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…