Bayan nedir ya

Alıntıladım çünkü size 2 farklı cevap yazdım birinde sizi haksız bulduğum kısmı diğerinde haklı olduğum kısmı yazmıştım ilkini görmediniz sanırım. Şuydu :
Aslında tam olarak bayan kelimesine karşı çıkılmasebebini savunmuşsunuz.Bayan eleman çok nazik bir ifade diyorsunuz. Ben de cinsiyeten bahsederken nazik olmaya gerek yok diyorum. Erkek eleman denmesi kaba geliyor mu? O zaman neden kadın eleman denmesi kaba gelsin? Erkek eleman yazısı görünce Aa erkek eleman yazmışlar ne kadar kaba bunun nazikleştirilerek bay eleman yazılması gerekirdi diyor musunuz? Hayır.
O zaman neden kadın eleman yazısınınnazikleştirilerek bayan eleman olarak yazılması gerektiğini düşünüyorsunuz?

Zaten nezaket olması gereken durumlarda (yani cinsiyet değil hitap) hanım veya bayan kelimesi kullanılması yanlış değildir.
Benim de dediğim gibi işleri ortamında mesela bir kadın sizi bekliyor denmez. Birhanım/bayan sizi bekliyor denir

Keske tek sorun bayan kelimesi olsa:) bayan hitap sekli oluyor genelde..cogu erkek bunu kibarlik olsun diye yapiyor soz konusu olan kiside bence bu sebeple yapmistir

Aynen sonuçta 18 yasında bir kıza kadın diyemezsin :)
O zaman kutlamasın kadınlar gününü.

Bayan demelerinin sebebi cinsel kimliğini belirsizlestirmek, üstünü ortmek icin. 18 yasindan küçük genç bir kıza kadın diyemiyorsan onun kadınlar gününü kutlamazsın olur biter. Kutluyorsan da genç kadın de yani korkmasin bir şey olmaz. Kaldık ki nisanlisiymis nisanlanacak kadar yetişmiş bir gence kadın demekte hiç bir sakınca yok.

ben öyle düşünmüyorum. bayan ve kadın aynı sey demek zaten. son dönemlerde gereksız bır kargasa yarattılar. kadın kız dişi bayan hepsi aynı sey bana göre.
farklı düşüncelere de saygım var.

Bay- bayan, erkek- kadin, oglan-kiz. Aynı şey değil. Bay ve oğlan kelimeleri hiç bir yerde erkekler için kullanılmıyor. Bebekler için bile erkek bebek deniyor. Kadınlar voleybol takımınin adı bayanlar voleybol takımı oldu. Ama erkekler voleybol takımı baylar voleybol takımı olmuyor. Erkek her yerde erkek ama. Kimse bay diye düzeltmiyor.

Gerçekten takılmıyor musunuz ya
Biri benimle herhangi bir muhabbet hakkında konuşurken kadını kullanması gerektiği yerde bayanı kullanınca benden yaklaşık 1 saat incilerden seçmeler dinliyor nasıl takılmıyor ehehehe ihihi bayaniz diyorsunuz ya bana hakaret gibi geliyor
Keske herkes boyle olsa en azından biraz daha düzeyli bir topluluğa erişiriz

Bizim buralarda kiza kadin denilmiyor :) burada kadin demek kocaysiyla bici bici yapmak demk belki oda burali
Sizin oralar neresi bilmiyorum ama memleketim güneydoğunun göbeği olmasına rağmen babam bana koskoca kadınsın,genç bir kadınsın vs der hatta dun kadınlar günümü kutladı. Bu biraz sizin kendi sosyo-kültürel çevrenizle alakalı orayı burayı bu cahil düşüncelere alet ederek hakaret etmeyin.

çok önemli bşy mi ya kadınla bayan tdk da aynı anlamda zaten.

Ne hakareto ya sacmala bnde guneydoguluyum .ve suan adanada yasiyorum nie direk sehir olarak anliyon blki bnm cevrem oyle hayret bisisn ya

Bana da kadın sözü çok kaba geliyor buyur buradan yak :)
Bayan ise daha naif erkeklerin kibarlık için kullanmaya çalıştığı bir kelime
Açıkçası bana kadın denilmesinden hoşlanmıyorum diyeni de kibarca uyarırım
Konuyu çok içselleştirmenin anlamı yok kadın hakları için son yıllarda giderek artan çalışmalar yapılıyor kadının toplumda bir yeri var artık
Hepimiz için herşey daha güzel olur umarım
Takılmayın böyle şeylere

Sorma babam da bana mesaj atmış " kadınlar kadınlar, özgürlük isteyip birilerini rahatsız eden kadınlar, kadınlar gününüz kutlu olsun" diye :)))

Neresi kibarlık ya resmen kadınlar gününu bayanlar günü yapmış hangi kafayla yapmış ne düşünerek yapmış ilerde evlenince nota kadınlar günün kutlu olsun yazarsa hiç sasirmam

Pardon ama sizi neden bu kadar rahatsız etti. Arkadaşınız o şekilde mutlu bundan size ne ?! Bu kıskançlık mi ya artık insanlar bırakın ilişkilerini diledikleri gibi yasasinlar..

işte hep bu rahatsız olanlar yüzünden oldu bu. Kadın nasıl kaba bir kelime. Kabul edelim esas rahatsızlık veren bekaret gitti = kadın olmak millet bunu anlıyor.

Neyse yıllar önce lisedeyken tam 20 yıl önce. Büfeden gazoz aldık kamış istedik. Adam kibarca kamış değil pipet diye düzeltti. Adını kamış koymuşlar sonda dangozun biri kendi pipisini kamısa benzetti diye ben niye pipet demeliyim. Bilemiyorum yani. 20 yıl önce bunun adı her yerde kamişti şimdi herkes pipet diyor. Herşey o büfede başladı.

Bana da her yerde "bayanlar" denmesinden "bay" geldi

Kadınlar gününde erkekler gelir "MissAmor sizin de bir bayan olarak gününüzü kutlarım" der
Hemcinslerim kadınların çoğunlukta olduğu bir ortama girerken "selam bayanlar" der
Yeni evlenen arkadaş "artık ben evli bir bayanım" der
Beyefendi diye hitap ettiğimde "bağyaaan" diye karşılık verilir
Ayhhh bay geldi baaaayandan!

Hani ben de kadın denmesini tercih ederim ama bayan dendiğinde de çok kafa yormuyorum artık, çünkü toplumda herkesin diline yerleşmiş ne yapsak değişmiyor ama yerli yersiz bayan denince de cidden insana daral geliyor.
Tanımlamalar yapılmış uzun uzun tekrar etmek istemiyorum ama ne zaman bu tartışmaya denk gelsem kadın-erkek, bay-bayan, hanım(efendi)-bey(efendi) diye açıklarım. Sonuç yine bayan-erkek olur artık açıklama da yapmıyorum herkes algısı kadar anlıyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…