Bayan nedir ya

Kadın demek daha çok evli kişilere ve yası büyük kişilere deniyor ya bizim toplumda o Yüzden genç kızlara kadın denmesinin ayıp olduğunu söylemiştir .

Adam ne o zaman? Bayanin karsiligi mi? O bay miydi yoksa? Cinsiyet demissiniz de cinsiyet kizdir. Cocugun cinsiyetini ogrendiginizde gozunuz aydin bir kadininiz mi olacak diyorlar?
Adam ‘Adem’den gelir. İlk anlamı insan demektir. Ben cinsiyet demedim. ‘Kadın-erkek eşitliği’ndeki kalıplaşmış ifadeye atıfta bulundum. ‘Kız’ deyince akla evlenmemiş ‘bekareti bozulmamış’ dişi gelmesine, ‘kadın’ kelimesinin illa evlendikten sonra kullanılmasına tepki gösterdim. Kızın karşılığı oğlan ayrıca. Bkz: ‘Bir oğlunuz olacak!’

5 vakte kadar muneyi cimbizi ile burada görüyorum
Neyse
Bayan kelimesine acayip kılım,duyduğum yerde düzeltirim.
Geçen birini sordum kadın mi erkek mi diye,karşımdaki bayan dedi de 1 saat bayan kadın söylemlerime maruz kaldı
Kadınız bunu anlayalim artik
Bayan bir hitap seklidir,lakin bana kalırsa hitapta da hanımefendi kullanilmalidir
Kadin-kiz ayrımını kızlık zarıyla değil yaşla bağdaştırmak gerekir
22 yaşındayım kız derlerse öldürürüm,ben genç bir kadınım

Aynen sonuçta 18 yasında bir kıza kadın diyemezsin :)
erkek her zaman erkek ama kadının sıfatı cinsel hayata başlamasıyla değişiyor.hmm demek kadın o zaman demekki daha önce sevişmiş.kız mısın kadın mı sizce bu sorular normal mi? önce kadınlarımız konunun farkına varsa keşke...

Ben de ‘kızım’ ,’oğlum’ söylemlerini düşünüyorum. Buna elbette tepkim yok. Lakin evlenmiş evlenmemiş, ‘kız mıdır kadın mıdır bilemem’ zihniyetine çok tepkiliyim. Yoksa kimsenin kelimelerle derdi yok. Mesele daha derinde.

Bayan hitap şeklidir. Kadınsa cinsiyet bildirir. Kadının karşıtı erkektir. Bir yerde erkekler ve bayanlar diye geçen bir cümle varsa o hatalıdır. Bayan kibar olmak için söyleniyor deniyor fakat kadınlık kaba bir şey değil. Karıştırılıyor günümüzde. Sadece kadın kelimesinin kullanımı tabi ki olmaz, bazı durumlarda uygun olan bayanın kullanılmasıdır.

Ama ülkemizde kadın-kız ayrımı için kullanılıyor bayan kelimesi, tepki de buna. 18 yaşını dolduran her birey bir kadındır. Cinsel geçmişi bunu değiştirmez. Kadın denince hakarete uğramış gibi davranan "ayy ben kızım" diyen kadınlar sebebiyle erkekler bence bu kadar yaygın kullanıyor.

Bu arada çok mu önemli denmiş ama bence önemli. Dil yaşayan bir organizma, toplumlar kendi dilini oluşturuyor. Bizim toplumun bakış açısı da kız-kadın ikileminden bu şekilde bir kaçış bulmuş kendince. Bu düzeltilebilse, korkmadan kadın denebilse belki algılar da değişmeye başlar.

Bu arada kadınlar günü ağır çalışma koşulları sebebiyle grev yapan fabrika işçisi kadınların o fabrikaya kitlenerek yakılmasıyla ortaya çıkmış bir gündür. İçinde acı, dram barındırır. Romantiklik yapılıp, hediyeleşilecek, çiçekler alınacak bir gün değildir yani. Emekçi kadınlar günüdür doğrusu da.

Hikayede klasik Türk erkeği var. Kibarlık olsun diye kadın kelimesini düzeltiyor aklınca ve böyle bir günde hediye yolluyor. Arkadaşı da zaten her yerde paylaştığına göre zihniyetleri benzer. Tencere kapak olmuşlar.

Superisi çok tatlısın ya Sen de büyüdün gittin yav bu sitede :) ta ilk üye olduğun zamanları biliyorum o zaman bir genç "kız"dın hahahah

Arkadaşlar bayan cinsiyet belirten bir şey değil. Bayan isimlerin başına getirilir, Bay ve Bayan X gibi mesela. Birine hitap ederken nasıl "Bay, bakar mısınız" denilmesi abes kaçıyorsa "Bayan, bakar mısınız" demek de aslında abes. Asıl karşı çıkılan bunun altında yatan zihniyet. Yani sanki kadın denilince evli barklı, daha da kötüsü "biriyle yatmış" gibi bir anlam düşünülüyor bunu kabul edelim. Doğrusu 18 yaşını geçmiş erişkin her dişi bireye kadın denmesidir. Bayan kelimesini kibarlıktan kullanıyorum diyenler, size bunun kibar olduğunu düşündüren nedir? Bu erkek egemen toplumun bir dayatmasıdır, buna uymayalım. Görüldüğü üzere bakın, yine bir erkek dayatması, alttan alta kıza bakireliğini vurgulamış. Kadın bakire olmuyor çünkü (!) Erkek dediğiniz her yerde kadın da diyebilmelisiniz.

Superisi çok tatlısın ya Sen de büyüdün gittin yav bu sitede :) ta ilk üye olduğun zamanları biliyorum o zaman bir genç "kız"dın hahahah
17 yaşında bir polyannaydim o zamanlar hey gidi neyseki kizmisim kadın olsaymisim sıkıntı büyük olurdu
Bu arada kendimi sana benzetiyordum,5 sene önceki çocuk konuların vs demek ben de dogurucam

Birine oglan de bak bakalim cingara

bayan lafını bende önemsemem haklısınız

ama nota bayanlar günün kutlu olsun da yazılmaz ki komik olmuş

tabıkı de normal değil. konuyu nerelere çekiyorsunuz ...
kadın kız yasla alakalı bir durum.
5 yasındaki çocuğa kadın der misiniz?
erkeklere de 45 yasına gelince erkek denmiyor adam deniyor.
yasla ılgılı olgular esasında.

bayan lafını bende önemsemem haklısınız

ama nota bayanlar günün kutlu olsun da yazılmaz ki komik olmuş
orası komikte kadın kelimesine taktılar ya bu aralar ben onu anlamıyorum. hem bayan söylemde daha kibar kulağa hoş gelen birşey.
birde bizim toplumumuzda kadın denince bekaretini yitirmiş ve belli yaş üstü kişiler akla geliyor bu da hoş olmuyor...

Tam olarak derdiniz nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…