- 1 Eylül 2014
- 25.895
- 30.305
- 35
-
- Konu Sahibi Combativeenemy
Kadın demek daha çok evli kişilere ve yası büyük kişilere deniyor ya bizim toplumda o Yüzden genç kızlara kadın denmesinin ayıp olduğunu söylemiştir .Yani takılmaya gerek yok tabiki buna gelene kadar neler var dediğin gibi
Valla ben yaptığım akademik çalışmalarda kadın öğrenciler kadın öğretmenler gibi tabirler kullandığımdan hocamla anlaşamyoruz. Ona göre (kendisi erkek) kadın demek ayıpmış.
Bayan - mrs. Unvanının karşılığı
Bay - mr. Unvanının karşılığı aslında
Bayan ayşe Yılmaz
Bay ahmet yılmaz gibi
Kadın ve erkek ise cinsiyet belirtir.
Farkı bu şekilde açıklayabiliriz.
Adam ne o zaman? Bayanin karsiligi mi? O bay miydi yoksa? Cinsiyet demissiniz de cinsiyet kizdir. Cocugun cinsiyetini ogrendiginizde gozunuz aydin bir kadininiz mi olacak diyorlar?
Adam ‘Adem’den gelir. İlk anlamı insan demektir. Ben cinsiyet demedim. ‘Kadın-erkek eşitliği’ndeki kalıplaşmış ifadeye atıfta bulundum. ‘Kız’ deyince akla evlenmemiş ‘bekareti bozulmamış’ dişi gelmesine, ‘kadın’ kelimesinin illa evlendikten sonra kullanılmasına tepki gösterdim. Kızın karşılığı oğlan ayrıca. Bkz: ‘Bir oğlunuz olacak!’Adam ne o zaman? Bayanin karsiligi mi? O bay miydi yoksa? Cinsiyet demissiniz de cinsiyet kizdir. Cocugun cinsiyetini ogrendiginizde gozunuz aydin bir kadininiz mi olacak diyorlar?
Memeeeeeeeeeaaaa deyince tabi cok cok daha kadinsi :)Meme diyince daha kadınsı geldi şimdi bak :)
erkek her zaman erkek ama kadının sıfatı cinsel hayata başlamasıyla değişiyor.hmm demek kadın o zaman demekki daha önce sevişmiş.kız mısın kadın mı sizce bu sorular normal mi? önce kadınlarımız konunun farkına varsa keşke...Aynen sonuçta 18 yasında bir kıza kadın diyemezsin :)
5 vakte kadar muneyi cimbizi ile burada görüyorum
Neyse
Bayan kelimesine acayip kılım,duyduğum yerde düzeltirim.
Geçen birini sordum kadın mi erkek mi diye,karşımdaki bayan dedi de 1 saat bayan kadın söylemlerime maruz kaldı
Kadınız bunu anlayalim artik
Bayan bir hitap seklidir,lakin bana kalırsa hitapta da hanımefendi kullanilmalidir
Kadin-kiz ayrımını kızlık zarıyla değil yaşla bağdaştırmak gerekir
22 yaşındayım kız derlerse öldürürüm,ben genç bir kadınım
17 yaşında bir polyannaydim o zamanlar hey gidiSuperisi çok tatlısın ya Sen de büyüdün gittin yav bu sitede :) ta ilk üye olduğun zamanları biliyorum o zaman bir genç "kız"dınhahahah
Birine oglan de bak bakalim cingaraAdam ‘Adem’den gelir. İlk anlamı insan demektir. Ben cinsiyet demedim. ‘Kadın-erkek eşitliği’ndeki kalıplaşmış ifadeye atıfta bulundum. ‘Kız’ deyince akla evlenmemiş ‘bekareti bozulmamış’ dişi gelmesine, ‘kadın’ kelimesinin illa evlendikten sonra kullanılmasına tepki gösterdim. Kızın karşılığı oğlan ayrıca. Bkz: ‘Bir oğlunuz olacak!’
bayan lafını bende önemsemem haklısınız1. isim Kadınların ad veya soyadlarının önüne getirilen saygı sözü
"Bayan İnci."
2. Kadın
"Bir bayan geldi."
3. Eş, karı
"Süleyman Bolluk da bayanın sımsıkı koluna girmişti." - H. E. Adıvar
4. ünlem Kadınlara bir seslenme sözü
"Bayan! Kimi aradınız?"
TDK bayan sözcüğünün anlamı...
Neden taktınız ki illa kadın denecek... Bayan = Kadın demek zaten...
tabıkı de normal değil. konuyu nerelere çekiyorsunuz ...erkek her zaman erkek ama kadının sıfatı cinsel hayata başlamasıyla değişiyor.hmm demek kadın o zaman demekki daha önce sevişmiş.kız mısın kadın mı sizce bu sorular normal mi? önce kadınlarımız konunun farkına varsa keşke...
orası komikte kadın kelimesine taktılar ya bu aralar ben onu anlamıyorum. hem bayan söylemde daha kibar kulağa hoş gelen birşey.bayan lafını bende önemsemem haklısınız
ama nota bayanlar günün kutlu olsun da yazılmaz ki komik olmuş
Tam olarak derdiniz nedirSabah sabah bir uyanıyorum her tarafta kadınlar günü mesajı ıyi güzel hepimizin kadınlar günü kutlu olsun bir arkadaşıma da nişanlısı hediye göndermiş not kağıdında da dünyanın en güzel bayanı bayanlar günün kutlu olsun yazıyor bu notu da el-alem görsün diye tüm sosyal medya hesapların da paylasmis komik geldi bana okumuş görmüş insan sonuçta
Irkekkkkk diyorum zaten sorun degil :)