Bayan nedir ya

Kadın demekten çekiniyor insanlar. Sanki ayıp bir şeymiş gibi. Altında bekaret vurgusu yatıyor. Ne kadını, kızım ben diye carlayanını gördü bu gözler. Üstüne basa basa çekinmeden söyleyin, kadın kadındır. Erkekler çiçektir. :KK50:

18 yasinda bakire olmayan kiz yok mu?
Kadin bence ayaklari ustunde duran yere saglam basan olgun bi insandir! Akli bes karis havada lise talebesi degildir. Cocuk olayina hic girmeyelim komigime gidiyor.
Kadın ve kız kavramları bekaretle ilgili değildir!
Size göre kadının ne olduğunun hiçbir önemi yok, kimliğe bakın bütün kadınların cinsiyetinde KADIN yazar çünkü kadın bir cinsiyettir. İnsanlara göre kadının açıklamasına göre kadın demiyoruz kimseye.
18 yaşından küçük herkes de çocuktur. Neresi komiğinize gitti anlamadım yasalara bakın isterseniz?

Sanıyorum ki konuda kast edilen 18 yaş üstündekilere kız demek bekaret göstergesi olarak kullanılıyor. Kadın dendiği zaman ilişkiye girmiş olduğu düşünülüyor ve bu yüzden bayan deniyor durumdan kaçınmak için. Yani cinsiyetsiz bırakılıyor. Halbuki kadın olmak illa ilişkiye girmek değil kaldı ki kimsenin haddine de değil.
o konuda size katılıyorum.
ama birine kadın bayan derken hiç cinsel gecmısını düşünmedim.

Kadın ve kız kavramları bekaretle ilgili değildir!
Size göre kadının ne olduğunun hiçbir önemi yok, kimliğe bakın bütün kadınların cinsiyetinde KADIN yazar çünkü kadın bir cinsiyettir. İnsanlara göre kadının açıklamasına göre kadın demiyoruz kimseye.
18 yaşından küçük herkes de çocuktur. Neresi komiğinize gitti anlamadım yasalara bakın isterseniz?
Bekaretle ilgisi var doye bisey yazmadim iki mesajimda da sizin kafanizdaki bu oldugu icin onu one surup duruyorsunuz

Bayan hitap şeklidir. Kadınsa cinsiyet bildirir. Kadının karşıtı erkektir. Bir yerde erkekler ve bayanlar diye geçen bir cümle varsa o hatalıdır. Bayan kibar olmak için söyleniyor deniyor fakat kadınlık kaba bir şey değil. Karıştırılıyor günümüzde. Sadece kadın kelimesinin kullanımı tabi ki olmaz, bazı durumlarda uygun olan bayanın kullanılmasıdır.

Ama ülkemizde kadın-kız ayrımı için kullanılıyor bayan kelimesi, tepki de buna. 18 yaşını dolduran her birey bir kadındır. Cinsel geçmişi bunu değiştirmez. Kadın denince hakarete uğramış gibi davranan "ayy ben kızım" diyen kadınlar sebebiyle erkekler bence bu kadar yaygın kullanıyor.

Bu arada çok mu önemli denmiş ama bence önemli. Dil yaşayan bir organizma, toplumlar kendi dilini oluşturuyor. Bizim toplumun bakış açısı da kız-kadın ikileminden bu şekilde bir kaçış bulmuş kendince. Bu düzeltilebilse, korkmadan kadın denebilse belki algılar da değişmeye başlar.

Bu arada kadınlar günü ağır çalışma koşulları sebebiyle grev yapan fabrika işçisi kadınların o fabrikaya kitlenerek yakılmasıyla ortaya çıkmış bir gündür. İçinde acı, dram barındırır. Romantiklik yapılıp, hediyeleşilecek, çiçekler alınacak bir gün değildir yani. Emekçi kadınlar günüdür doğrusu da.

Hikayede klasik Türk erkeği var. Kibarlık olsun diye kadın kelimesini düzeltiyor aklınca ve böyle bir günde hediye yolluyor. Arkadaşı da zaten her yerde paylaştığına göre zihniyetleri benzer. Tencere kapak olmuşlar.
yazacak pek bir şey kalmamış. +1

Ayrıca kadın kelimesi neden kaba olsun ki? Aklına zar gelen insan benden uzak olsun zaten. Bayan kelimesini ben de kullanmam sevmem, hanımefendiyi tercih ederim illa kibar olunacaksa. Sosyokültürel çevreye göre değişiyor bir de bu hitaplar, benim çevremde bayan kullanılmıyor pek mesela.

Forumun adı KADINLAR kulubu.

Ama ülkede kadınlığı BEKARET ile şekillendirdikleri için...
13-14 yaşındaki oğluna ERKEK diyebilen insanlar kendi kızlarının cinsiyetinin kadın olmasından utanıyor.
"göster amcana pipini" diyen beyinsiz ebeveynler oğluşlarına aslan erkek muamelesi yaparken kızlarına kadınlık atfedilmesinden kaçınırlar. " 24 yaşındayım ama kadın değilim ben kızım kıııız" zihniyeti gelişiyor sonra.
Ha, şu da var ha bayan ha kadın bu noktaya gelene kadar önce kadın haklarının istismarların , iş sektöründe erkek hegemonyasının kaldırılması gerek. Bu konular bayan-kadın tartısmasından daha önemli.

Bugünün anlamı öyle kapitalist 14 şubat gibi sığ değil. Bilmeyenler aydınlansın. https://onedio.com/haber/8-mart-dunya-kadinlar-gunu-nasil-ortaya-cikti--265170 Bugun emekçi kadınların günü. Üreten, aktif yaşayan, üretirken haklarını koruyabilen onların farkında olan kadınların günü. Bu bilinçte olan tüm emekçi hemcinslerimin gününü kutluyorum ayrıca. Dağılan sovyet ülkelerinde veya Demir Perde ülkelerinde böyle günler çok ciddiye alınmakta hatta Rusya'da resmi tatil. Bu da anekdot olsun kenarda.

aslında beş yaşındakine de on yedi yaşındakine kadın demek lazım. beş yaşındaki cocuklara erkek çocuk diyoruz sonuçta. kız denmesine özellikle karşıyım

"Bayan" kelimesi ben görmeyeli hakaret sözcüklerine filan mı eklendi? Biri beni aydınlatsın. Bu bayan kelimesine takıntıyı da bir bu sitede gördüm zaten.
Ha bayan demiş, ha kadın demiş. Sanki küfretmişler gibi... Ne kompleksli insanlar var yahu.

"Bayan" kelimesi ben görmeyeli hakaret sözcüklerine filan mı eklendi? Biri beni aydınlatsın. Bu bayan kelimesine takıntıyı da bir bu sitede gördüm zaten.
Ha bayan demiş, ha kadın demiş. Sanki küfretmişler gibi... Ne kompleksli insanlar var yahu.
kadın denilince bekarete vs.'ye ilişkilendirilip hakaret gibi algılandığı için benim bayan kelimesine antipatim var. Kompleksten değil.

kadın denilince bekarete vs.'ye ilişkilendirilip hakaret gibi algılandığı için benim bayan kelimesine antipatim var. Kompleksten değil.
Ohoo.... O kadar dibine kadar inip irdelemiyorum kelimeleri. Gereksiz geliyor. Zira bir kelimenin tdk'de anlamı yeterli benim için. Yoksa her kelimeyi her insanın algılamasına göre seçeceksek işimiz var.
Sıradan kelimeleri kaldıramayan insanlar o kelimeyi kullanana kızmak yerine problemi kendinde aramalı bence.

Ya aslında kompleks değil. Genel anlamda bekaret göstergesi olarak kullanıldığı için bu şekilde yaklaşılıyor.

X