- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.733
- Konu Sahibi Combativeenemy
Bu forumun adi kadınlar kulübü
Yorumlar gözlerimi kanatti da bilin istedim.
Yorumlar gözlerimi kanatti da bilin istedim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kadın ve kız kavramları bekaretle ilgili değildir!18 yasinda bakire olmayan kiz yok mu?
Kadin bence ayaklari ustunde duran yere saglam basan olgun bi insandir! Akli bes karis havada lise talebesi degildir. Cocuk olayina hic girmeyelim komigime gidiyor.
Bayan neden kiro? Kafaniza oyle yerlestirdiginiz icin. Bayan mr ve mrs sir madam gibi bi kelime nedir bu son yillardaki kargasaBayan bakar mısınız kadar kıro ve itici bir cümle daha var mıdır acaba?
Hanımefendi'nin suyu mu çıkmış?
o konuda size katılıyorum.Sanıyorum ki konuda kast edilen 18 yaş üstündekilere kız demek bekaret göstergesi olarak kullanılıyor. Kadın dendiği zaman ilişkiye girmiş olduğu düşünülüyor ve bu yüzden bayan deniyor durumdan kaçınmak için. Yani cinsiyetsiz bırakılıyor. Halbuki kadın olmak illa ilişkiye girmek değil kaldı ki kimsenin haddine de değil.
Bekaretle ilgisi var doye bisey yazmadim iki mesajimda da sizin kafanizdaki bu oldugu icin onu one surup duruyorsunuzKadın ve kız kavramları bekaretle ilgili değildir!
Size göre kadının ne olduğunun hiçbir önemi yok, kimliğe bakın bütün kadınların cinsiyetinde KADIN yazar çünkü kadın bir cinsiyettir. İnsanlara göre kadının açıklamasına göre kadın demiyoruz kimseye.
18 yaşından küçük herkes de çocuktur. Neresi komiğinize gitti anlamadım yasalara bakın isterseniz?
Cinsiyet kız değil kadındır. Tıbbi kayıtlarda 5 yaşındaki çocuk için bile cinsiyet hanesinde kadın yazar.Adam ne o zaman? Bayanin karsiligi mi? O bay miydi yoksa? Cinsiyet demissiniz de cinsiyet kizdir. Cocugun cinsiyetini ogrendiginizde gozunuz aydin bir kadininiz mi olacak diyorlar?
yazacak pek bir şey kalmamış. +1Bayan hitap şeklidir. Kadınsa cinsiyet bildirir. Kadının karşıtı erkektir. Bir yerde erkekler ve bayanlar diye geçen bir cümle varsa o hatalıdır. Bayan kibar olmak için söyleniyor deniyor fakat kadınlık kaba bir şey değil. Karıştırılıyor günümüzde. Sadece kadın kelimesinin kullanımı tabi ki olmaz, bazı durumlarda uygun olan bayanın kullanılmasıdır.
Ama ülkemizde kadın-kız ayrımı için kullanılıyor bayan kelimesi, tepki de buna. 18 yaşını dolduran her birey bir kadındır. Cinsel geçmişi bunu değiştirmez. Kadın denince hakarete uğramış gibi davranan "ayy ben kızım" diyen kadınlar sebebiyle erkekler bence bu kadar yaygın kullanıyor.
Bu arada çok mu önemli denmiş ama bence önemli. Dil yaşayan bir organizma, toplumlar kendi dilini oluşturuyor. Bizim toplumun bakış açısı da kız-kadın ikileminden bu şekilde bir kaçış bulmuş kendince. Bu düzeltilebilse, korkmadan kadın denebilse belki algılar da değişmeye başlar.
Bu arada kadınlar günü ağır çalışma koşulları sebebiyle grev yapan fabrika işçisi kadınların o fabrikaya kitlenerek yakılmasıyla ortaya çıkmış bir gündür. İçinde acı, dram barındırır. Romantiklik yapılıp, hediyeleşilecek, çiçekler alınacak bir gün değildir yani. Emekçi kadınlar günüdür doğrusu da.
Hikayede klasik Türk erkeği var. Kibarlık olsun diye kadın kelimesini düzeltiyor aklınca ve böyle bir günde hediye yolluyor. Arkadaşı da zaten her yerde paylaştığına göre zihniyetleri benzer. Tencere kapak olmuşlar.
Peki madem, neye göre 18 yaşını dolduran bir kıza "kadın" denmesini yanlış buluyorsunuz? Bekaretle ilgili değilse?Bekaretle ilgisi var doye bisey yazmadim iki mesajimda da sizin kafanizdaki bu oldugu icin onu one surup duruyorsunuz
17 yasindakine neden demiyorsak ondan.Peki madem, neye göre 18 yaşını dolduran bir kıza "kadın" denmesini yanlış buluyorsunuz? Bekaretle ilgili değilse?
Cinsiyet kız değil kadındır. Tıbbi kayıtlarda 5 yaşındaki çocuk için bile cinsiyet hanesinde kadın yazar.
kadın denilince bekarete vs.'ye ilişkilendirilip hakaret gibi algılandığı için benim bayan kelimesine antipatim var. Kompleksten değil."Bayan" kelimesi ben görmeyeli hakaret sözcüklerine filan mı eklendi? Biri beni aydınlatsın. Bu bayan kelimesine takıntıyı da bir bu sitede gördüm zaten.
Ha bayan demiş, ha kadın demiş. Sanki küfretmişler gibi... Ne kompleksli insanlar var yahu.
Ohoo.... O kadar dibine kadar inip irdelemiyorum kelimeleri. Gereksiz geliyor. Zira bir kelimenin tdk'de anlamı yeterli benim için. Yoksa her kelimeyi her insanın algılamasına göre seçeceksek işimiz var.kadın denilince bekarete vs.'ye ilişkilendirilip hakaret gibi algılandığı için benim bayan kelimesine antipatim var. Kompleksten değil.
"Bayan" kelimesi ben görmeyeli hakaret sözcüklerine filan mı eklendi? Biri beni aydınlatsın. Bu bayan kelimesine takıntıyı da bir bu sitede gördüm zaten.
Ha bayan demiş, ha kadın demiş. Sanki küfretmişler gibi... Ne kompleksli insanlar var yahu.