Bayan nedir ya

Bunu da artık bilmeyen varsa bilsin. Bu bir saygı kutlamasıdır, emekçi kadının emeğine saygıdır.

8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000’i aşkın kişi katıldı.

17 yaşında bir polyannaydim o zamanlar hey gidi neyseki kizmisim kadın olsaymisim sıkıntı büyük olurdu
Bu arada kendimi sana benzetiyordum,5 sene önceki çocuk konuların vs demek ben de dogurucam

Ah o biyolojik saat yok mu....

Tabi hormonlar da etkili ama ben de böyle düşüneceğimi bilmezdim gerçekten.
Ama iyi ve bilinçli insanların asıl çocuk sahibi olması gerekiyor diyorum artık. Bir insan yetiştirmek gerçekten çok zor, mühim, kıymetli, emek isteyen bir süreç diye düşünüyorum. Umarım bir kızım olur, onun çok güçlü bir kadın olması için elimden geleni yapmak isterim :)

Bayanlar günün kutlu olsun mu
Yine zihniyeti yerleri süpüren bir erkek müsveddesi
Oldu olacak bir de kırmızı kurdela gönderseydi KADINA

Bende buna neden takıldığınızı anlayamadım beni irite etmiyor mesela o kadar ki Türkçemizde de var ve saygı hitabı olarak kullanılır isimlerin önünde önceki yıllarda bu böyleymiş yani aşağılayıcı şekilde hitap ederken kullananlar var ama bu onların hitabındaki yanlış.

Buraya konu açacak kadar dert mi bu yani yoksa arkadaşınızı mı kıskandınız nişanlısı hediye yolladı diye yok sosyal medyada da güzel birşeymiş gibi paylaşmışmış falan paylaşır ne var küfür mü etmiş adam anlamadım komik oluyor evet bayanlar günü deyince ama kendince kibar olmak istemiş başka bir durum yok. Daha önemli şeyleri dert edebilirsiniz yani

Kadin bayan gogus meme:) takinti yapmiyorum ama bu ozel gunlere gicik oluyorum
Bu özel gün değil. En azından kadınlara çiçek alınsın hediye verilsin diye oluşturulmuş bir kapitalizm günü değil. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 1800'lü yıllarda bir fabrikada çalışan 129 kadının yanarak can vermesi üzerine, bir tepki ve anma günüdür. Gıcık olacak bir şey yok, biraz öğrenin.

ç
İşte eftelyacım kadın deyince aklımıza o saydıkların gelmesin diye insanlar kadın kelimesinin üstünde bu kadar duruyor
Çünkü dilde çok fazla cinsiyetçi söylemimiz var

Geçen iş insanı tabiri gördüm ama o pek olmamış tutmaz gibime geldi
Biliminsanı tutar da iş insanı kulağa garip geliyor başka isim bulmalıyız :)

Bunu biliyorum zaten.. ama senle tartismam bu konuda:) tipim degilsin :)

45 yaşındakilere de erkek deniyor, zira erkek cinsiyet belirtir. Yaşla alakalı olduğu doğru, 18 yaş altına kadın denmez, cinsiyet belirtmeksizin hepsi "çocuk"tur.

Katılıyorum,bilinçli büyütmeyi bırak doğurup sokağa atacak rahatliktaki insanlar doğuruyor 5 doğuruyor 7,lakin en ince detayına kadar düşünüp ben yeter miyim eder miyim diye düşünenler daha aza indirgiyor sonra doluyor ortalık kendini ne istediğini bilmeyen adamlar,ugrasiyoz boş boş hof doldum yine boş yere

45 yaşındakilere de erkek deniyor, zira erkek cinsiyet belirtir. Yaşla alakalı olduğu doğru, 18 yaş altına kadın denmez, cinsiyet belirtmeksizin hepsi "çocuk"tur.
misal hamile bir kadına bebeğin cinsiye mi ne olacak dendiğinde cevap olarak kadın olacak mı der ?

Ya bu takmıyorum ne derlerse desinler diyenler için bir sosyal deney yapmak istiyorum. Gözlemleyeceğimiz 18 yaş üstü "erkek" bireyler. İki tane kadın alalım, birine hitap sırasında "kadın" kelimesini kullanalım. ("Çok hoş bir kadınsınız"). Diğerine de "bayan" kelimesini kullanalım ("Çok hoş bir bayansınız")

Sonra bu erkeklere "Bu kadınlardan hangisinin sevgilisi var?" diye soralım. Çoğunluğu "kadın" denilen kişinin olduğunu iddia etmezse ben de hiçbir şey bilmiyorum. En modern iddia ettiğiniz erkek bile der. Neden çünkü kalıplaşıyor kafada. "Kadın deniyorsa bakire değildir" kafasından çıkıp cinsiyet belirten bir kelimeye bu kadar anlam yüklenmemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…