Bayan nedir ya

Ayni fikirdeyim. Kadin kelimesi rahatsiz ediyor benide etrafta duydugum hanzolarin hitap şekillerinden olsa gerek mesela (la karı,ne diyon garııı ) gibi gibi

Bayan daha hoş hitap şekli olarak kibar geliyor hatta bilemedim :/
yani evet bayan kadının kıbar sekle getırılmıs halı gıbı

“Bayanlar günün kutlu olsun “ kısmı çok zorlama olmuş ve okurken de kulağa hoş gelmiyor.
Dünya kadınlar günü ise kadınlar günün kutlu olsun diyebilir güya aklınca kibarlaştırmış.

Bayan kadın ayrımı beni de rahatsız etmiyor. Bu kadar takıntı yapıp buraya konu açmaya değer birşey göremedim.

Kadın nasıl bir hitap şekli ise bayan da hitap şeklidir. Olayı bayan , baymayan mevzusuna bağlamanız da ayrı trajedi.

Kadın x geldi,bayan x geldi,avrat x geldi,kız x geldi,hanımefendi x geldi. : // Secin beğenin haha. Neymiş bayan hitapmis,neymiş kadın cinsiyetmis,poffff : //

Bir erkek kalkip bana hanim bakarmisin deae sacma karsilarim. Nerden bu samimiyet diye
O değilde bir arkadaşımın ismi hanım,şimdi ne diyelim. Hanım hanımefendi olmaz,bayan hanım olmaz,kadın hanım olmaz,kız hanım bak bı belki olabilir,kendisi ogretmen Allah tarafından 'hanım hoca' diye kurtariyor.Niyeyse hiç rahatsız etmiyor beni bayan,kadin vs denmesi beni.

Öz Türkçe de

BAY: Varlık, zenginlik, egemenlik, erklik, üstünlük, bolluk sözcüklerinin tümünü
içeren önemli bir ad. Türk adlarının önemli birleşiklerinden başka sözcüklerle
kullanılabilen, kullanılan sözcüğü bütünleyip, güçlendiren, hem başa gelerek hem de
sona gelerek kullanılabilen bir ad.

BAYAN: (Muyan, buyan) 1- Kalıcılık,sonsuzluk 2- Baht, mutluluk 3- Zenginlik,
güçlülük,erklik 4- eski dönem Tanrı sıfatlarından

Bayan Bay dan türediği için genelde feminist kadınlar tarafından tepki görüyor bence bayanın çok irrite edici bi yönü yok ama toplumda insanlar tarafından tepkiye sebep olduğu için kadın demek daha doğru gibi zannımca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…