Bayan nedir ya

Sabah sabah bir uyanıyorum her tarafta kadınlar günü mesajı ıyi güzel hepimizin kadınlar günü kutlu olsun bir arkadaşıma da nişanlısı hediye göndermiş not kağıdında da dünyanın en güzel bayanı bayanlar günün kutlu olsun yazıyor bu notu da el-alem görsün diye tüm sosyal medya hesapların da paylasmis komik geldi bana okumuş görmüş insan sonuçta
bayan kelimesine neden takıksınız
erkek olmayanlar için kullanılır
gayet normal bir kelime
erkekler için de 'bay - bey ' olarak kullanılır

Aynen ya.. nalakasi var yani? Kizlik zari nerden cikti bu konuda ya:) milletin beyni nasil calisiyo :))) kiz deyince daha citir bi kiz geliyo aklima bekareti filanda gelmiyo yani insanin aklina.. genc kiz gibi..kadin deyincede biraz daha olgun yasini almis birine deniyo yani..simdi benim gibi coluklu cocuklu birine bayanda diyolar kadinda hanfendide.. ama kiz denmiyo yani:) zarlada ilgili degil bu durum.. biraz yasla alakali durumunla alakali:) evlenmemis 40 yasindaki kadinada evlenmedi diye kiz denecek degil., kadindir o yani
Ben cinsiyet olarak kız'ı bilmemde hitap edilirken 'kız' denmesi iğreti ediyor :KK51:
Örn; hadi kız, gel buraya kız vs.

Sabah sabah bir uyanıyorum her tarafta kadınlar günü mesajı ıyi güzel hepimizin kadınlar günü kutlu olsun bir arkadaşıma da nişanlısı hediye göndermiş not kağıdında da dünyanın en güzel bayanı bayanlar günün kutlu olsun yazıyor bu notu da el-alem görsün diye tüm sosyal medya hesapların da paylasmis komik geldi bana okumuş görmüş insan sonuçta
Adam bunu yazıyor kadın da paylaşıyor gerçekten mükemmel ikili mükemmel ilişki bayan diyenlere gıcık oluyorum kadın kadın, kadınlar günümüz kutlu olsun bu arada

Yeni doğmuş bir kız çocuğuna kimlik çıkarttığımızda cinsiyet kısmında “KADIN” yazar.
Peki şimdi siz neyi tartışıyorsunuz Allah aşkına?
Yok 5 yaşındaki çocuğa kadın mı diycez? 18 yaşından küçük herkes çocuktur.

Bunda anlamayacak ne var anlamıyorum. Cinsiyet iki tanedir, KADIN ve ERKEK!

Acaba saf mısınız iyi niyetli mi yoksa başka birşey mi ben anlamadım valla
benim babam beni severken bişey derken canım kızım güzel kızım der lakin bi durum uyarı söz konusu olunca koskoca kadınsın der,çünkü kadın cinsiyet belirtir
Burdaki aksi yorumlara nazaran babamın tutupta acaba kızımın zarı yerinde mi ona göre kız bayan kadın diyeyim gibi bir düşünceye girmesi gerekiyor demekki
Hayır bu kafa yapılarına nasıl erişiliyor valla harika mis gibi

Şimdi günlük hayatta bir adam size seslenirken hanfendi kelimesini kullanmayı unutup bayan yerine kadın kelimesini kullansa çok abes kaçıyor.O yönden feminist arkadaşlarımıza katılmıyorum ama burada resmen bir alay söz konusu bence.Adı üstünde Dünya KADINlar Günü.

Sonuçta 17 yaşındaki kişiye kadın diyemiyorsun ya da kadın daha 30 lu yasları kapsıyor gibi ya o Yüzden bayan demek hepsini kapsıyor gibi geliyor bana :)
Ayni fikirdeyim. Kadin kelimesi rahatsiz ediyor benide etrafta duydugum hanzolarin hitap şekillerinden olsa gerek mesela (la karı,ne diyon garııı ) gibi gibi

Bayan daha hoş hitap şekli olarak kibar geliyor hatta bilemedim :/

Söyleyen için ağız, duyan için kulak alışkanlığı. Doğrusu kadın olacak :)
Kadın ve bayanın kullanım yerleri farklı doğrusu yanlışı yok.

Yolda bir erkeğe arkasından seslenmek için bayım diyorsanız kadına seslenmek için bayan dersiniz. Kadın bakar mısınız diyemeyiz. Kadın hitap kelimesi değil.

Erkeğe beyefendi diye seslenmeyi tercih edersek kadına da hanımefendi diye sesleniriz.

Mevzu erkek kelimesini kullandığımız yerde kadın kelimesini kullanamamak.

Ben cinsiyet olarak kız'ı bilmemde hitap edilirken 'kız' denmesi iğreti ediyor :KK51:
Örn; hadi kız, gel buraya kız vs.

Konuyu baltalamak gibi olmasın da ne zamandır sorucam soramıyorum. Profilindeki "rivriv" nereden geliyor, eşinle falan aranda hitap şekli mi, merak ettim de. :)

X