- 11 Nisan 2017
- 5.857
- 7.959
-
- Konu Sahibi Combativeenemy
bayan kelimesine neden takıksınızSabah sabah bir uyanıyorum her tarafta kadınlar günü mesajı ıyi güzel hepimizin kadınlar günü kutlu olsun bir arkadaşıma da nişanlısı hediye göndermiş not kağıdında da dünyanın en güzel bayanı bayanlar günün kutlu olsun yazıyor bu notu da el-alem görsün diye tüm sosyal medya hesapların da paylasmis komik geldi bana okumuş görmüş insan sonuçta
sebep?Nerde duyarsam duyayım ,bana yada değil , KADIN diye düzeltiyorum .. kadına , bayan denmesi alerjik reaksiyonlara sebep oluyor bende :) kadınım ben kadın ama hergün birgün değil :)
Ben cinsiyet olarak kız'ı bilmemde hitap edilirken 'kız' denmesi iğreti ediyorAynen ya.. nalakasi var yani? Kizlik zari nerden cikti bu konuda ya:) milletin beyni nasil calisiyo :))) kiz deyince daha citir bi kiz geliyo aklima bekareti filanda gelmiyo yani insanin aklina.. genc kiz gibi..kadin deyincede biraz daha olgun yasini almis birine deniyo yani..simdi benim gibi coluklu cocuklu birine bayanda diyolar kadinda hanfendide.. ama kiz denmiyo yani:) zarlada ilgili degil bu durum.. biraz yasla alakali durumunla alakali:) evlenmemis 40 yasindaki kadinada evlenmedi diye kiz denecek degil., kadindir o yani
Adam bunu yazıyor kadın da paylaşıyor gerçekten mükemmel ikili mükemmel ilişki bayan diyenlere gıcık oluyorum kadın kadın, kadınlar günümüz kutlu olsun bu aradaSabah sabah bir uyanıyorum her tarafta kadınlar günü mesajı ıyi güzel hepimizin kadınlar günü kutlu olsun bir arkadaşıma da nişanlısı hediye göndermiş not kağıdında da dünyanın en güzel bayanı bayanlar günün kutlu olsun yazıyor bu notu da el-alem görsün diye tüm sosyal medya hesapların da paylasmis komik geldi bana okumuş görmüş insan sonuçta
Şimdi günlük hayatta bir adam size seslenirken hanfendi kelimesini kullanmayı unutup bayan yerine kadın kelimesini kullansa çok abes kaçıyor.O yönden feminist arkadaşlarımıza katılmıyorum ama burada resmen bir alay söz konusu bence.Adı üstünde Dünya KADINlar Günü.Sabah sabah bir uyanıyorum her tarafta kadınlar günü mesajı ıyi güzel hepimizin kadınlar günü kutlu olsun bir arkadaşıma da nişanlısı hediye göndermiş not kağıdında da dünyanın en güzel bayanı bayanlar günün kutlu olsun yazıyor bu notu da el-alem görsün diye tüm sosyal medya hesapların da paylasmis komik geldi bana okumuş görmüş insan sonuçta
hadi kadin gelmi diyelim o zamanBen cinsiyet olarak kız'ı bilmemde hitap edilirken 'kız' dengesi iğreti ediyor
Örn; hadi kız, gel buraya kız vs.
Sen ne dersen diyebilirsin.hadi kadin gelmi diyelim o zaman
Ayni fikirdeyim. Kadin kelimesi rahatsiz ediyor benide etrafta duydugum hanzolarin hitap şekillerinden olsa gerek mesela (la karı,ne diyon garııı ) gibi gibiSonuçta 17 yaşındaki kişiye kadın diyemiyorsun ya da kadın daha 30 lu yasları kapsıyor gibi ya o Yüzden bayan demek hepsini kapsıyor gibi geliyor bana :)
Kiz derim kadin derim. Yani insan samimi arkadasina dedigine takilmamamli. Bayan kadin kiz ne farkediyoSen ne dersen diyebilirsin.
Kadın ve bayanın kullanım yerleri farklı doğrusu yanlışı yok.Söyleyen için ağız, duyan için kulak alışkanlığı. Doğrusu kadın olacak :)
Hitap farklı, cinsiyet farklı.. Hitap ederken de hanımefendi daha hoşhadi kadin gelmi diyelim o zaman
Ben cinsiyet olarak kız'ı bilmemde hitap edilirken 'kız' denmesi iğreti ediyor
Örn; hadi kız, gel buraya kız vs.
Bir erkek kalkip bana hanim bakarmisin deae sacma karsilarim. Nerden bu samimiyet diyeHitap farklı, cinsiyet farklı.. Hitap ederken de hanımefendi daha hoşbayan kaba kalıyor