Bayan nedir ya

İ
İşte asıl sorun bu zaten. Kibarlığa gerek yok bu durumda. Kadınlık bir cinsiyettir bunun kibarlaştırılmasına gerek yoktur. Zaten bayan kelimesine karşı çıkılma sebebi bu :)

Tüm yorumları okuyamadım ama 18 yaşındaki de kadındır. Ergenlikten itibaren kadınız. Kadınlık bekaret değil cinsiyetimiz! Utanmayalım lütfen! Biz bugün yetiştirme yurdundaki çocuklarımıza KADINLAR GÜNÜ etkinliği yaptık. Neden çünkü cinsiyetleri bu! Bayan bir hitaptır, cinsiyet belirtmez. Lütfen kadın öğretmen, kadın doktor demekten uyanmayın

Bayan eleman tabiki cok daha nazik bir ifade nasil kadin denmeli diyebilirsiniz?
Ayni sekilde hanimefendi kelimeside nazik bir ifadedir..sanimi olmadığım birisi benin hakkimda konusurken "bu kadında ayni fikirde"dese hos olmaz..ama "bu hanfendi yada bu bayanda ayni fikirde"dese memnun olurum..
Modern avrupa ulkelerinde de bu boyledir..hickimse "this women"demez "this lady"diye hitap eder..
Bu bir nezaket geregidir..asiri hassas davranmayq gerek yok)

Aslında tam olarak bayan kelimesine karşı çıkılma sebebini savunmuşsunuz.Bayan eleman çok nazik bir ifade diyorsunuz. Ben de cinsiyeten bahsederken nazik olmaya gerek yok diyorum. Erkek eleman denmesi kaba geliyor mu? O zaman neden kadın eleman denmesi kaba gelsin? Erkek eleman yazısı görünce Aa erkek eleman yazmışlar ne kadar kaba bunun nazikleştirilerek bay eleman yazılması gerekirdi diyor musunuz? Hayır.
O zaman neden kadın eleman yazısının nazikleştirilerek bayan eleman olarak yazılması gerektiğini düşünüyorsunuz?

Zaten nezaket olması gereken durumlarda (yani cinsiyet değil hitap) hanım veya bayan kelimesi kullanılması yanlış değildir.
Benim de dediğim gibi işleri ortamında mesela bir kadın sizi bekliyor denmez. Bir hanım/bayan sizi bekliyor denir.

Ek olarak tanımadığınız biri size bu kadın derse tabii ki hoş olmaz. Bu bayan veya bu hanım doğru ifadedir dediğiniz gibi. Yanlış olan bayan kullanımı cinsiyet belirtirken kullanılan bayandır. Yani bir şeyi 'erkek' olarak belirtebilirken karşı cins için kullanılan kelime 'kadın' olmalıdır 'bayan' değil

Iste ayni noktada buluşuyoruz zaten..neden yorumumu alintiladiniz o halde?
Birde ek olarak sunu yazayim
Bir wcnin kapısında bay yaziyorsa yaninda bayan yazmasini anlayabilirim ama erkek yazıyorsa kadin yazmali..bu gibi ince ayrıntılar var tabiki..

bence bayan kelimesi kadın dan karı dan hanımdan daha şık bir kelime. rahatsız olmuyorum hatta diğerlerine tercih ediyorum şahsen.

Keşke Kadın dendiginde de daha çok saygı görsek. Ama maalesef Bayan Kadın Hanımefendi Madam Mrs. Vs Kadın olarak keşke el üstünde tutulup hakkettiğimiz değeri görebilsek de iş Kadın'a Bayan'a kalsa.

Tepkinizde hakli olabilirsiniz ama simdi bizim dilimizde kullanim sekilleri vardir sonucta herkes tdk daki anlamlarla ya da kitap diliyle konusmuyor kadin kelimesini biz halk olarak her zaman daha bir orta yastakiler icin kullaniyoruz. Kiz kelimesi daha genc yastakiler icin, bayan ise kiz ve kadin diyemeyecegimiz resmi olmak zorunda kaldigimiz kisilere kullaniyoruz ve daha cok erkekler kullanir bu kelimeyi.. dogrusu hanimefendi ve beyfendidir.

bayan kelimesine gelene kadar bir sürü derdimiz var bizim
ben kadınların öldürülmesine tecavüze uğramalarına
bol bol şiddet görüp bunun desteklenmesine
toplum tarafından tecavüzcülerin yüzüne tükürülmemesine hatta oda öyle giymeseymiş oda öyle gülmeseymiş diye kadınlar tarafından bile destek görmelerine takığım

Maddi manevi o kadar kadın var ki her türlü istismara uğrayan
Bnce ‘bayan ‘ kelimesi çokta bşey deil..
bi ara instada millet ayaklanmıştı bayan değil kadın diye.. çokta şeetmemek lazm o kadar çözülmeyi bekleyen başka problemlerin arasnda

Aynen bende .
Böyle bir günde o sorunlar konuşulacağına yok bayanmış yok kadınmış yok bilmem neymiş çok gereksiz bir Ayrıntı sayfalarca tartışılabiliyor .

Aynen bende .
Böyle bir günde o sorunlar konuşulacağına yok bayanmış yok kadınmış yok bilmem neymiş çok gereksiz bir Ayrıntı sayfalarca tartışılabiliyor .
dün bana bir erkek arkadaşım hanımefendiler günün kutlu olsun diye yazmıs:)

amacı neydi acaba

ahahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…