Bayan nedir ya

Sonuçta 17 yaşındaki kişiye kadın diyemiyorsun ya da kadın daha 30 lu yasları kapsıyor gibi ya o Yüzden bayan demek hepsini kapsıyor gibi geliyor bana :)

Ne alakası var ya? Nasıl erkekler doğduklarında erkekse kadınlar da doğduklarında kadın. 30 yaşımı mı bekleyeyim kadın olmak için? 18 yaşından önce kız-oğlan sonra da kadın-erkek diyin en azından.

Ne alakası var ya? Nasıl erkekler doğduklarında erkekse kadınlar da doğduklarında kadın. 30 yaşımı mı bekleyeyim kadın olmak için? 18 yaşından önce kız-oğlan sonra da kadın-erkek diyin en azından.
ben çok takılmıyoru böyle seylere kötü niyet olmadıktan sonra ha kadın demıs ha bayan ha kız.
bir önem arz etmıyor.
bunlara gelene kadar üstünde konusulması gereken neler var neler

ben çok takılmıyoru böyle seylere kötü niyet olmadıktan sonra ha kadın demıs ha bayan ha kız.
bir önem arz etmıyor.
bunlara gelene kadar üstünde konusulması gereken neler var neler

Kadın yerine bayan denilmesi kötü niyetten zaten. Kadın kabaymış cartmış curtmuş. Erkek kibar mı? Daha doğmadan "erkek erkek" derler oğlan çocuklarına. Biz ise anca 30 yaşında kadın oluyoruz. Bu gayet kötü niyetli.

Kadın yerine bayan denilmesi kötü niyetten zaten. Kadın kabaymış cartmış curtmuş. Erkek kibar mı? Daha doğmadan "erkek erkek" derler oğlan çocuklarına. Biz ise anca 30 yaşında kadın oluyoruz. Bu gayet kötü niyetli.
olabilir fikrinize saygı duyarım ama ben sizin gibi düşünmüyorum.

ç
İşte eftelyacım kadın deyince aklımıza o saydıkların gelmesin diye insanlar kadın kelimesinin üstünde bu kadar duruyor
Çünkü dilde çok fazla cinsiyetçi söylemimiz var

Geçen iş insanı tabiri gördüm ama o pek olmamış tutmaz gibime geldi
Biliminsanı tutar da iş insanı kulağa garip geliyor başka isim bulmalıyız :)
bu bizim sosyo kültürel yapımızın dile yansıması sonucu oluşmuş bir durum.
o nedenle kadın deyince herşey çözülmeyecek ve ben kadın kelimesini kaba buluyorum kendi adıma..
bayan=kadın demek zaten söylemi daha hoş ve kibar sadece..

Aslında olayı kendileri bu duruma getiriyo. Kimse bence kız derken kizlik zarini düşünerek demiyo. Kendi kafalarında var ki karşıda da olduğunu düşünüyorlar. Kadın hanım bayan kız hepsi benim yani ötesi yok:)
bir de anlamıyorum son yıllarda oldu bu tartışma ömcesınde hiç hatırlamıyorum.

Çok teşekkür ederim :KK19:

:KK60::KK60:

Bu konu vesilesiyle sizin ve kadınlar kulubünün birbirinden güclü, birbirinden güzel tüm kadınlarının kadınlar günü kutlu olsun :KK19::KK36:
Tum emekci kadinlarin gunu kutlu olsun
Malum bugun kadin gunu degil Emekci kadin gunu..
Bugun andigimiz 129 direnisci kadin huzur icinde yatsin

Aslında olayı kendileri bu duruma getiriyo. Kimse bence kız derken kizlik zarini düşünerek demiyo. Kendi kafalarında var ki karşıda da olduğunu düşünüyorlar. Kadın hanım bayan kız hepsi benim yani ötesi yok:)
Aynen ya.. nalakasi var yani? Kizlik zari nerden cikti bu konuda ya:) milletin beyni nasil calisiyo :))) kiz deyince daha citir bi kiz geliyo aklima bekareti filanda gelmiyo yani insanin aklina.. genc kiz gibi..kadin deyincede biraz daha olgun yasini almis birine deniyo yani..simdi benim gibi coluklu cocuklu birine bayanda diyolar kadinda hanfendide.. ama kiz denmiyo yani:) zarlada ilgili degil bu durum.. biraz yasla alakali durumunla alakali:) evlenmemis 40 yasindaki kadinada evlenmedi diye kiz denecek degil., kadindir o yani

Aynen ya.. nalakasi var yani? Kizlik zari nerden cikti bu konuda ya:) milletin beyni nasil calisiyo :))) kiz deyince daha citir bi kiz geliyo aklima bekareti filanda gelmiyo yani insanin aklina.. genc kiz gibi..kadin deyincede biraz daha olgun yasini almis birine deniyo yani..simdi benim gibi coluklu cocuklu birine bayanda diyolar kadinda hanfendide.. ama kiz denmiyo yani:) zarlada ilgili degil bu durum.. biraz yasla alakali durumunla alakali:) evlenmemis 40 yasindaki kadinada evlenmedi diye kiz denecek degil., kadindir o yani
bayan kadın deyınce de benım aklıma bakırelığın b sı bıle gelmıyor. aynı anlamda düşünüyorum ıkısını de

Sabah sabah bir uyanıyorum her tarafta kadınlar günü mesajı ıyi güzel hepimizin kadınlar günü kutlu olsun bir arkadaşıma da nişanlısı hediye göndermiş not kağıdında da dünyanın en güzel bayanı bayanlar günün kutlu olsun yazıyor bu notu da el-alem görsün diye tüm sosyal medya hesapların da paylasmis komik geldi bana okumuş görmüş insan sonuçta

Bence de trajikomik olmuş arkadaşın nişanlısının belli ki kadın kelimesiyle sorunu var. Kullanmaktan kaçındığına göre ayıpmış gibi gören kesimden . Bayan hitap şekli olarak kullanılır arkadaşlar. Kadın demeyi ayıp gibi görenlere nedense batıyor bu durum. Dünya kadınlar günü derken bayan diyemezsin. Burada cinsiyet belirtiyorsun. Dünya bay günü diyemeyeceğin gibi dünya erkek günü dersin.

X