Hitap ederken elbette bayan kelimesi kullanilabilir ama betimleme yaparken kadin’dir dogrusu. Tr’de kiz-kadin ayrimi yillarca yapildigindan, kadin kelimesi bekaretle ozdeslesti; halbuki cinsiyet belirtir bir kelime. Kadin-erkek deriz cunku. Bu en onemli sebep yani cinsiyet belirten bir kelimeyi birileri bilincaltinda yillarca bekaretle ozdeslestirdiklerinden bayan kelimesini kullandilar.Çok kıymetli kk hanımları birseyi çok merak ediyorum biri bana net bir şekilde aciklasin lütfen bayan kelimesine tam olarak bu kadar takilma sebebiniz nedir ? Şuan kullanım yeri için konuşmuyorum hanım efendi tercih ederim ama bazı cumlelerde ve hitap ediş şeklinde kadın kelimesini kibar bulmuyorum nasıl erkek bakar mısınız saçma oluyorsa beyfendi diyorsam kadın bakar mısınız da o şekilde olmuyor ve hanım efendi diyoruz bayan kelimesi ise art niyetle kullanılmıyor bu bir ağız alışkanlığı bana göre çok büyütülüyor feministlik bir kelimeye sığmaz
Öyle oldu dimibiz de adımlarımızı sağlam atarız canim insanlar sosyal medya üzerinden tanışıp evleniyor bile biz arkadas olmuşuz çok mu?
Cok guzel aciklamissin oncelikle tesekkur ederim yine de bu kadar abartılmasini doğru bulmuyorum sebebine gelirsek bu şekilde bekaretle özdeşleştiren insanlara zaten bunu anlatamayız malesef kafa yapıları o zaten oyuzden bu kadar dillendirip takılmak ancak kendimizi hırpalamamızdan ibaret olmuyor mu ? Böyle insanları sallamamak en güzeliHitap ederken elbette bayan kelimesi kullanilabilir ama betimleme yaparken kadin’dir dogrusu. Tr’de kiz-kadin ayrimi yillarca yapildigindan, kadin kelimesi bekaretle ozdeslesti; halbuki cinsiyet belirtir bir kelime. Kadin-erkek deriz cunku. Bu en onemli sebep yani cinsiyet belirten bir kelimeyi birileri bilincaltinda yillarca bekaretle ozdeslestirdiklerinden bayan kelimesini kullandilar.
Bir de erkeklerin bay-mak anlaminda kullanilmasi, iyyyy bayan demesi vs, anlam sapmasi yani. Ama yukarida da acikladigim gibi en onemli sebep bekaretle cinsiyetin ozdeslestirilmesi
Evet ama yanlis kullanima devam mi edilsin yani?Cok guzel aciklamissin oncelikle tesekkur ederim yine de bu kadar abartılmasini doğru bulmuyorum sebebine gelirsek bu şekilde bekaretle özdeşleştiren insanlara zaten bunu anlatamayız malesef kafa yapıları o zaten oyuzden bu kadar dillendirip takılmak ancak kendimizi hırpalamamızdan ibaret olmuyor mu ? Böyle insanları sallamamak en güzeli
Böbreklerimi seviyorum o yüzden hayır diyorum.
Evet ama yanlis kullanima
Yanlış kullananların bu durumdan vazgeçmeyeceklerini düşündüğüm için bizlerin müdahelesi hitap şeklinde ve ağız alışkanlığıyla kullananları geriyor sadece canim malesef ..senin için söylemiyorum ama bazılarımız bu konuyu çok abartıp herkese saldırıyorlar ve o zamanda konu iticilesiyor gibi geliyor banaEvet ama yanlis kullanima devam mi edilsin yani?
5 e kadar herşey tamamdi ama Ankara işi bozdu şansına küs :)Ahaha güldürdün beni valla bende çatladım yalnızlıktan kociş memleketinde yeni gelin olmak zor işkriterlerim :
1.23-33 Yas arası
2.tek çocuklu (Bu kısım çok önemli)
3.düzgün karakterli kıskanç olmayan
4.hoş sohbet
5.ankarada ikamet eden mümkünse etimesgut ve çevresi
Taliplerimi bekliyorum
Hadi bee tüh zaten bende şans olsaydı koca apartmanda tek yeni gelin olmazdım5 e kadar herşey tamamdi ama Ankara işi bozdu şansına küs :)
Hey kriterlerime göz attın mıBende arkadaş istiyorumbende bende asds
Yok göz atmadım ama evim arabam yokHey kriterlerime göz attın mı
Ev araba mühim değil gönüller bir olsunYok göz atmadım ama evim arabam yokcoluk cocuk cokgezmeye bayılırım
sonradan uydurulan baymak fiilinden gelırÇok kıymetli kk hanımları birseyi çok merak ediyorum biri bana net bir şekilde aciklasin lütfen bayan kelimesine tam olarak bu kadar takilma sebebiniz nedir ? Şuan kullanım yeri için konuşmuyorum hanım efendi tercih ederim ama bazı cumlelerde ve hitap ediş şeklinde kadın kelimesini kibar bulmuyorum nasıl erkek bakar mısınız saçma oluyorsa beyfendi diyorsam kadın bakar mısınız da o şekilde olmuyor ve hanım efendi diyoruz bayan kelimesi ise art niyetle kullanılmıyor bu bir ağız alışkanlığı bana göre çok büyütülüyor feministlik bir kelimeye sığmaz
oyle olmuyor ıste :)Cok guzel aciklamissin oncelikle tesekkur ederim yine de bu kadar abartılmasini doğru bulmuyorum sebebine gelirsek bu şekilde bekaretle özdeşleştiren insanlara zaten bunu anlatamayız malesef kafa yapıları o zaten oyuzden bu kadar dillendirip takılmak ancak kendimizi hırpalamamızdan ibaret olmuyor mu ? Böyle insanları sallamamak en güzeli
Temel avcılık el kitabı der ki; avını ürkütmeden yaklaş. (öyle bir kitap yok, tamam ya) Siz bodoslama konuya girince ürkütücü oldu, hepimiz çil yavrusu gibi dağılıyoruz şuan.
Böbreklerimi seviyorum o yüzden hayır diyorum.
Senin böbreklere ben talibim zaten. Başkaısna giderse kırılırım.
Aklı başında biri böyle bir davranışta bulunmaz, muhtemelen ya psikolojisi bozuk ya da bizlerle dalga geçmeye çalışıyor, ikinci ihtimal daha yüksek bence.
Süpersiniz :) :)
Cin fikirli kk hanımları yermi bu numaraları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?