Bayan arkadaşlık kurmak istiyorum

Hitap ederken elbette bayan kelimesi kullanilabilir ama betimleme yaparken kadin’dir dogrusu. Tr’de kiz-kadin ayrimi yillarca yapildigindan, kadin kelimesi bekaretle ozdeslesti; halbuki cinsiyet belirtir bir kelime. Kadin-erkek deriz cunku. Bu en onemli sebep yani cinsiyet belirten bir kelimeyi birileri bilincaltinda yillarca bekaretle ozdeslestirdiklerinden bayan kelimesini kullandilar.

Bir de erkeklerin bay-mak anlaminda kullanilmasi, iyyyy bayan demesi vs, anlam sapmasi yani. Ama yukarida da acikladigim gibi en onemli sebep bekaretle cinsiyetin ozdeslestirilmesi

Cok guzel aciklamissin oncelikle tesekkur ederim yine de bu kadar abartılmasini doğru bulmuyorum sebebine gelirsek bu şekilde bekaretle özdeşleştiren insanlara zaten bunu anlatamayız malesef kafa yapıları o zaten oyuzden bu kadar dillendirip takılmak ancak kendimizi hırpalamamızdan ibaret olmuyor mu ? Böyle insanları sallamamak en güzeli

Evet ama yanlis kullanima devam mi edilsin yani?

Evet ama yanlis kullanima
Evet ama yanlis kullanima devam mi edilsin yani?
Yanlış kullananların bu durumdan vazgeçmeyeceklerini düşündüğüm için bizlerin müdahelesi hitap şeklinde ve ağız alışkanlığıyla kullananları geriyor sadece canim malesef ..senin için söylemiyorum ama bazılarımız bu konuyu çok abartıp herkese saldırıyorlar ve o zamanda konu iticilesiyor gibi geliyor bana

5 e kadar herşey tamamdi ama Ankara işi bozdu şansına küs :)

Adres konum at uarın 5 çayına sendeyiz

Not: yol parasını sen karşılarsan tabi hani sıkıntı olmaz gurup bile geliriz tanıdık araba da var hani istediğin sayıyı söyle biz geliriz

sonradan uydurulan baymak fiilinden gelır
kadın yetıskin dişi
erkek eril bıreydır

bunların cocuk versıyonlarına kız ve oglan denır

hıtap etme bıcımı olarak hanımefendı beyfendı kullanılır

bay - bayan cınsıyetcı - ataerkıl toplumun sonradan uydurdugu terımdır
bır erkege erkek denıldıgı her durumda kadına da kadın denır

cınsıyet yerine kullanılamaz. bayanlar gucsuzdur ama erkekler gucludur veya Erkek ayakkabıları burda bayan ayakkabıları burda denemez.

kadın demeye utanıp bayan demelerı daha daha kotu bır algı kadın olmayı ayıp saymak demektır gericidir yanı

oyle olmuyor ıste :)
bız kadınlar kendı yerımızı kendımız saglamlastırmalıyız
ona ses etme buna sus dıye dıye bu noktaya geldı degerımız
hıtap cok onemlıdır dil cok onemlıdır kulturu olusturan seydır kadına verılen degerı gosterme bıcımı olarak kullanıyorlar bu hıtap sekıllerını
bır erkege bayım bakarmısınız dıye seslenmıyoruz beyfendı ? bakarmısınız dıye seslenıyoruz
erkege erkek dıyoruz
onlar bıze bayan dıyor kadın demeye utanıyorlar sankı bekar bırıne bır ımada bulunmus gıbı algılanmasın dıye sankı bekar kısı bekaret sahıbı olmak zorunda gıbı halbukı cocuga kız denır yetıskınıne kadın ama erkeklerın aklı baska yerde oldugu ıcın ayrım amaclı bayanı bulmus ıyı halt etmısler :)

bız konusa konusa once bız dogrusunu kabul ederek degıstırecegız

Temel avcılık el kitabı der ki; avını ürkütmeden yaklaş. (öyle bir kitap yok, tamam ya) Siz bodoslama konuya girince ürkütücü oldu, hepimiz çil yavrusu gibi dağılıyoruz şuan.

Böbreklerimi seviyorum o yüzden hayır diyorum.

Senin böbreklere ben talibim zaten. Başkaısna giderse kırılırım.

Aklı başında biri böyle bir davranışta bulunmaz, muhtemelen ya psikolojisi bozuk ya da bizlerle dalga geçmeye çalışıyor, ikinci ihtimal daha yüksek bence.

Süpersiniz :) :)

Cin fikirli kk hanımları yermi bu numaraları

Eee beni de burdan biri evine davet ettiğinde bende böbrek örneklemesi yapmıştım sayın çok sevgili Kazen cık cık cık kadincegiz seni evine davet ediyor sen herkese bu gözle mi bakıyorsun demişti?
Şimdi noldu da konu sahibi banlandi .
Ve halaaaaaaa böylesini güzel insanlar var diye kimse kimseye duyar kasmamış...
:)))) yine çok şaşırdım

Gerçi şimdi şöyle bir açıklama gelir
Biz bi kere seni davet edeni tanıyoruz,teyit ettik ve çok iyi insan!
Bunu ben biliyor muyum peki Hayır...
Yok bunu düzgün bir dille söyleyebilirdin diyecek olanlara meşhur böbrek sözüyle cevap vermiştim ki yine haklıyım .
Eşeğe tecavüz edilen bir ülkede yaşıyoruz malum .
Heidi gibi çantamı alıp bilinmezliklere yola çıksam herhalde vücut bütünlüğümü merak ettigi için gece gündüz arardı kazen hiç şüphem yok ...
Gerçi kendi de karavanda yasadigi için kabul etmemişti yoksa elbetteki ederdi :)
Bu konu sahibi bugün üye olmuş
Biraz aceleci davranmış halbuki 1 yıl sonra bu teklifi yapsaydı ya :)
Neyse...
Ahhhhhhh KK çifte standartsin kabul et ...

Ben de Avrupa yakasından arkadaşlar arıyorum. Buluştuğumuzda hesabı bana yıkmayacak, buluşmalara gelirken dakik olacak

30-35 yaşlarında, doğma büyüme İstanbullu olması şart. En az yüksek lisans, hatta mümkünse doktora mezunu.

Yeri geldiğinde gıybet etmeyi yeri geldiğinde kültür-sanat konuşmayı bilecek

Mümkünse arabası olsun, çünkü bende yok arabası yoksa da tabanvayı seven bir arkadaş olsun.

Son olarak sürekli foto çekilip sosyal medyaya atma merakı olmasın.

Taliplileri bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…