- 30 Mart 2009
- 14.591
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.121
- 1.123
Hitap ederken elbette bayan kelimesi kullanilabilir ama betimleme yaparken kadin’dir dogrusu. Tr’de kiz-kadin ayrimi yillarca yapildigindan, kadin kelimesi bekaretle ozdeslesti; halbuki cinsiyet belirtir bir kelime. Kadin-erkek deriz cunku. Bu en onemli sebep yani cinsiyet belirten bir kelimeyi birileri bilincaltinda yillarca bekaretle ozdeslestirdiklerinden bayan kelimesini kullandilar.Çok kıymetli kk hanımları birseyi çok merak ediyorum biri bana net bir şekilde aciklasin lütfen bayan kelimesine tam olarak bu kadar takilma sebebiniz nedir ? Şuan kullanım yeri için konuşmuyorum hanım efendi tercih ederim ama bazı cumlelerde ve hitap ediş şeklinde kadın kelimesini kibar bulmuyorum nasıl erkek bakar mısınız saçma oluyorsa beyfendi diyorsam kadın bakar mısınız da o şekilde olmuyor ve hanım efendi diyoruz bayan kelimesi ise art niyetle kullanılmıyor bu bir ağız alışkanlığı bana göre çok büyütülüyor feministlik bir kelimeye sığmaz![]()
Bir de erkeklerin bay-mak anlaminda kullanilmasi, iyyyy bayan demesi vs, anlam sapmasi yani. Ama yukarida da acikladigim gibi en onemli sebep bekaretle cinsiyetin ozdeslestirilmesi