evet eleştiremez çünkü herhangi bir dinin mensubunda zaten bu gördügüm görüntüler onlarda da var..Yanlışsa madem rahibelerin giyindigi ne üstelik seks hayatları bile yok...Yanlışsa madem musevilikte kadının giyim şeklini bir araştırın aynısı onlarda da var
Eeee nasıl eleştirecek ?
PrezentabL, amacim polemige girmek falan degil ama farkli bir dinin mensubu olarak bu tip bir ortami elestirmek hakkin degil diye bir sey söyleyebilir miyiz sence?
Yani bir müslüman, katolik yasam tarzini, budist yasam tarzini elestiremesin mi? Ya da bir katolik, müslüman ülkelerde kadinlarin giyimini elestirmesin mi? Ya da sence zaten elestirmiyorlar mi? Elestiriyorlar elbette.
Bu ülkede ateisti gördügü yerde tek kasik suda bogacak müslümanlar yok mu sence? Yillarca ateist insanlarin, ateist olduklarini söyleyemedikleri bir ülkede yasamadik mi? Hala da yasamiyor muyuz?
Yani elestirmeyi gectim, öyle müslümanlar var ki, müslüman olmayana insan gözüyle bakmiyorken, konu elestirmeye gelince, bu cok normal bir hak, neden bu hak elimizden alinsin?
Çarşaflı bankadan para çekilebilir mi mesela onu merak ettim şimdi........orda ben olsam kimin kim olduğunu seçemem..........bu derece kapanmanın çekinceleri olabilir diye düşünüyorum..........bu durum günlük hayatta haremlik seramlık anlayışını getirir..........veznedeki erkege yüzünü gösteremiyeceğine göre
Kadınların bu yorumlar karşısında hırslandığını görebiliyorum............lakin konu sadece isteyen çarşaf giyebilmeli meselesi gibi durmuyor...........din adamlarının kadınların bu derece örtünmeye gerek olmadığını anlatmaları gerekiyor.......
yok yok. etrafımda gördüğüm duyduğum şeylerden sonra kadınlarında kendilerini zor kontrol ettiklerini görüyorum. nefis her 2 cinstede vAr. hormon olayı.
ayrıca erkeklerde tahrik edebilir kadını. hormon olayı yine..
ya illa çarşaflı olmak gerekmiyorki,ben kapalıyım
ve kapalı biri olarak ben bile inciniyorum bu yorumlardan yetmezmi?
yeter artık ya yeter şu başörtüsünü dolamayın artık dilinize !
saygı şart zaten. saygı duymak zorundayız. ama yanlış gördüğğümüz birşey bize ters gelen bir şey varsada konuşabilmeliyiz. tartışabiliriz. tartışma uslubu önemli tabiiki.
emin misiniz? deneyelim mi? cayır cayır yanacaksından tut, kötü yoldan dön, Allah akıl fikir versine varan cümleler havada uçuşur. ama bu eleştirilerde bir sakınca görmezseniz çünkü doğru sizin doğrunuzdur. benim doğru. olduğu gibi.
Hah bir aleviler eksikti konuda :))
Neyse ben diyeceklerimi demiş bulunmaktayım...Size iyi sohbetler.
bak ben deistim. evet ama bana ters gelen birşeyi söyleme hakkım var. benim inançsızlığımla alakalıda saygı çerçevesinde tartışabiliriz. eleştirebilirler.çok normal. konuşarak orta noktayı bulacağız. yada birbirimizi anlayacağız.mesajımı okumamışsın..Okuyunca demek istedigimi anlayacaksın.
Eger okuyup bu kanıya vardıysan ''o onun tercihi bu da bunun tercihi eee sorun nerede'' demiştim.
ben hem toplumdan hem de forumdan çok biliyorum bu senaryoyu.Uzun seneler ateizmle ilgilendim. İnanın anlattığınız senoryoyu yaşamadım. Benim adıma kararlar vermek yerine sormanız yeterli.
yahu anlamıyorum şurAda biri ben ateistim dese eleştirmeyen kalmaz, burda bir dünya görüşü eleştiriliyorsa da bundan kime ne?
Arkadaşlar amacım kesinlikle polemik değil, sadece merak ettiğimden soruyorum, tek klavuzumuz Kuran sa eğer, biri bana ellerine eldiven giyeceksin, gözlerini dahi kapatacaksın diye, Kuran da nerde yazıyor lütfen ayetini yazar mısınız? Ben mealini okudum ancak eller gözler kapanacak, tamamen siyah giyinilecek gibi şeyler hiç görmedim, bunu eleştiri için değil merak ettiğim için soruyorum, tamamen söylediğim şeylerle ilgili ayet bilgisi yazar mısınız, yani eller gözler kapanmalı diye bi ayet var mı
Ben de hemen bunu düşündüm.Ölen kişinin maaşını çekmeler,o çarşafın altına saklanıp türlü türlü pisliklere bulaşanlar...İnancı ne olursa olsun. Ayrıca ifrat ve tefrit denen bir şey var İslam'da...Yani aşırıya kaçmamak,orta yolu bulmak...Kaldı ki yüzü örtmek,gözleri kapatmak gibi bir emir de yoktur.
Niye edemesin ? Allah'a şükür çalışıyor hormonlarımız.Niye tahrik olan sadece erkekler. ?
Kimsenin başörtüsünü diline doladığı yok.Burada yazan çoğu kişi bu bölümün demirbaşlarıdır ve her konuda yorumlarımızı görebilirsiniz.Ama ne hikmetse böyle hassas konularda sayfalar alıyor başını gidiyor,başka şeylerde tık yok.
Şahsi kanaatim...Hiçbir cemaate bağlı kalmamak...Hiç kimsenin şunu bunu yap demesine ihtiyacım yok.
dipnot : Siyah ferace ve siyah şal bağlıyorum,böyle yazdım diye topa tutacak hemcinslerim olacağını biliyorum.
Yooo , çok kişi dedi bunu , siz dahil . Konuyu dine bağlayarak ayet hadis paylaşanlar ne kadar eleştirildi ise en fazla o kadar eleştirildiler .
Ve elbette kime ne ???
Mesela yeri gelmişken yazayım , uzun zaman önce siyaset dışında bir konuda kuranın uydurulma olduğu mesajını desteklediniz , sonra bu mesaja kızan bir yoruma , ne yani herkes müslüman mı olmak zorunda neyin empozesi bu dediniz ?
Ne yaman çelişki ?
Eeee herkes ateist de olmak zorunda da değildi, neden kendi fikrinize eyvallah harikasın diğerine baskı uyguluma bize anım abla hooop şiiişt !!!
Bak şimdi chess , tek kılavuzumuz Kuran ise o zaman örtülü olmayan kadına , müslüman kadına da neden örtülü değilsin denir ?Kılavuzun Kuran ya ?
Yani fazladan açılınca ayet örneği aranmazken fazladan kapanınca ayet sormak neden ?
Velev ki , ibadetin ifratı olmuş bu el , yüz kapamak ? Kimseye dayatmadıkları sürece mesele ne ?
Kuran tek ayeti burada paylaşılınca hemen çözülecek bir kitapta değil . O sebeble tek ayetle gelecek yorumlar sağlıklı olmaz .
demirbaşı olunca noluyor?
başörtüsü dile dolanmadı ? hmmm ben rastladım kaç kere
nereye ne yazacağımı sana soracak değilim başka konuda tık yoksa oraya sen yazıver bi zahmet
cemaat ne alaka şimdi
dipnot:giyiminiz beni hiç ilgilendirmiyor
Görmek istediğinizi görürsünüz,polemiğe niyetim yok.
namazın kaç vakit kılınması gerektiğide kuranı kerimde yoktur mesela.sünnetlere ve hadislere bakılarak yapılır.kimsede çıkıp demez akşam namazı hangi ayettedir gösterin yoksa inanmam(namaz kılanlar için)ha ben bu şekilde giyinmiyorum ama herşeydede ayet aramak yerine hadislere ve sünnetlere bakmak gerekiyor diye düşünüyorum.
PrezentabL,
Bir Aleviler eksikti diyorsun da, bak burda devreye girerim çünkü herkese mal edemeyiz lakin bir kesim var ki Tövbe Haşa Allah'la diyalog halindeymiş gibiler, kendileri gibi olanlar cennetlik diğerleri cehennemlik gibi davranıyorlar, Türkiye'de birçok kadın bu düşünce yapısı yüzünden sokakta sözlü tacize uğradı, ben 15 yaşındayken giydiğim kıyafet yüzünden adamın teki sokakta boğazıma sarılıp cehennemde yanacaksın dedi, düşün şu an ben 41 yaşındayım, benzer şeyler hala yaşanıyor, Aleviler ibadetlerini gizli yaşadı korkudan, ateistim, deistim demekse yürek isterdi, hala da pek değişmiş değil malesef
hayrola Aleviler rahatsız mı ediyor seni nelerini gördünde saçma saçma yorum yapıyorsun?
hıı eksiklerdi geldiler ne olacak sizin gibiler sayesinde yıllarca saklandılar genemi saklansınlar yok mu olsunlar..
namazın kaç vakit kılınması gerektiğide kuranı kerimde yoktur mesela.sünnetlere ve hadislere bakılarak yapılır.kimsede çıkıp demez akşam namazı hangi ayettedir gösterin yoksa inanmam(namaz kılanlar için)ha ben bu şekilde giyinmiyorum ama herşeydede ayet aramak yerine hadislere ve sünnetlere bakmak gerekiyor diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?