• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Batman'da 144 Alimeye İcazet Verildi

Var canım istanbul'da yasıyorum görmedigim şeyler degil ki..

Ayrıca ben kafkasya kökenli bir dogulu vatandasım etrafımda böyle insanlar çooook..Yani bunlara şaşırılmasına ben de şaşırıyorum dogrusu..

Ha yüzünü kapatmış gözünü kapatmış..Buna ben birşey diyemem dansmaure onun tercihi..Şimdi dönüp el kafar ufacık shirtle sokakta gezinir mi bir kadın desem ? Alacagım tepki sizene ! olur..

Yahu ben de bazen kendimi eleştirirken buluyorum birçok şeyi..Bazen dönüp kendime sanane diyorum..Çünkü düşününce aslında gerçekten hakkım olmayan birşey hakkında konusuyorum..

Kontesim dediğin şeye ben bile tepki veririm,tepki derken ufacık tişört giydi diye yani,bazen çok uçlarda giyinen bayanlarda var..
Dönüp bakıyorum,diyorum ki acaba evden çıkarken hiç dönüp aynaya bakmıyormu bunlar..

İnancın nedir bilemem ama farklı bir dinin mensubu olarak bu tip bir ortamı eleştirmek kesinlikle hakkın değil diye düşünüyorum..

PrezentabL, amacim polemige girmek falan degil ama farkli bir dinin mensubu olarak bu tip bir ortami elestirmek hakkin degil diye bir sey söyleyebilir miyiz sence?

Yani bir müslüman, katolik yasam tarzini, budist yasam tarzini elestiremesin mi? Ya da bir katolik, müslüman ülkelerde kadinlarin giyimini elestirmesin mi? Ya da sence zaten elestirmiyorlar mi? Elestiriyorlar elbette.

Bu ülkede ateisti gördügü yerde tek kasik suda bogacak müslümanlar yok mu sence? Yillarca ateist insanlarin, ateist olduklarini söyleyemedikleri bir ülkede yasamadik mi? Hala da yasamiyor muyuz?

Yani elestirmeyi gectim, öyle müslümanlar var ki, müslüman olmayana insan gözüyle bakmiyorken, konu elestirmeye gelince, bu cok normal bir hak, neden bu hak elimizden alinsin?

resimde ilim ile ilgili hadis ya da ayet incelemedim, bir şeyler yazıyor kadınların arkasındaki afişte. yani diyorum ki ilim olarak Kur'an o mı kastediyorlar, ilim dedikleri şey kur an mı? yoksa Kur'an kursunda bilimsel bir şey mi var

konunun başında haberde yazıyor zaten hangi alanda ilim tahsil ettikleri.

evet eleştiremez çünkü herhangi bir dinin mensubunda zaten bu gördügüm görüntüler onlarda da var..Yanlışsa madem rahibelerin giyindigi ne üstelik seks hayatları bile yok...Yanlışsa madem musevilikte kadının giyim şeklini bir araştırın aynısı onlarda da var

Eeee nasıl eleştirecek ?
peki bir atesitte yada deistte eleştiremezmi. gerçekten ciddi soruyorum. bakış açını merak ediyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar amacım kesinlikle polemik değil, sadece merak ettiğimden soruyorum, tek klavuzumuz Kuran sa eğer, biri bana ellerine eldiven giyeceksin, gözlerini dahi kapatacaksın diye, Kuran da nerde yazıyor lütfen ayetini yazar mısınız? Ben mealini okudum ancak eller gözler kapanacak, tamamen siyah giyinilecek gibi şeyler hiç görmedim, bunu eleştiri için değil merak ettiğim için soruyorum, tamamen söylediğim şeylerle ilgili ayet bilgisi yazar mısınız, yani eller gözler kapanmalı diye bi ayet var mı

Yok zaten chess, örtünme ayetlei bellidir. Verilen tarifte.
Ama böyle giyinmeyi tercih ediyorlarsa ne diyebiliriz ki.

Bu tarz kişilerin açtığı kurs ve bilimum eğitimlerin öğretici, Kuran'ı doğru aksettiren seminerler olduğunu düşünmüyorum.
Daha çok dini kullanarak, saptırılma hareketi daha uygun bu eğitimler için.
Buradaki kız öğrenciler belki de Kuran'ı en iyi şekilde öğrenip 'Peygamber Sevdalısı' diye kendileri ile böbürlenirken dinden an be an uzaklaşmış olabilirler.
Görünüşlerinden çok öğrendiklerinin ne derece onları aydınlatıldığı ya da karattığı beni ilgilendiren kısım... :31:

Emin misiniz?
Eleştirininde bir adabı olması gerektiğinden yanayım...
emin misiniz? deneyelim mi? cayır cayır yanacaksından tut, kötü yoldan dön, Allah akıl fikir versine varan cümleler havada uçuşur. ama bu eleştirilerde bir sakınca görmezseniz çünkü doğru sizin doğrunuzdur. benim doğru. olduğu gibi.

PrezentabL, amacim polemige girmek falan degil ama farkli bir dinin mensubu olarak bu tip bir ortami elestirmek hakkin degil diye bir sey söyleyebilir miyiz sence?

Yani bir müslüman, katolik yasam tarzini, budist yasam tarzini elestiremesin mi? Ya da bir katolik, müslüman ülkelerde kadinlarin giyimini elestirmesin mi? Ya da sence zaten elestirmiyorlar mi? Elestiriyorlar elbette.

Bu ülkede ateisti gördügü yerde tek kasik suda bogacak müslümanlar yok mu sence? Yillarca ateist insanlarin, ateist olduklarini söyleyemedikleri bir ülkede yasamadik mi? Hala da yasamiyor muyuz?

Yani elestirmeyi gectim, öyle müslümanlar var ki, müslüman olmayana insan gözüyle bakmiyorken, konu elestirmeye gelince, bu cok normal bir hak, neden bu hak elimizden alinsin?

ateist olduğunu saklayan insanları bırak Alevi insanlar Alevi olduklarını söyemediler yıllarca sakladılar..

yahu anlamıyorum şurAda biri ben ateistim dese eleştirmeyen kalmaz, burda bir dünya görüşü eleştiriliyorsa da bundan kime ne?

senin ateist olduğunu biliyorum
sanmam kim neden eleştirsin,el birliğiyle inancını değiştiremezler
sen seçimini yapmışsın,herkes birbirine saygı duymak zorunda...

Hah bir aleviler eksikti konuda :))

Neyse ben diyeceklerimi demiş bulunmaktayım...Size iyi sohbetler.

senin ateist olduğunu biliyorum
sanmam kim neden eleştirsin,el birliğiyle inancını değiştiremezler
sen seçimini yapmışsın,herkes birbirine saygı duymak zorunda...
saygı şart zaten. saygı duymak zorundayız. ama yanlış gördüğğümüz birşey bize ters gelen bir şey varsada konuşabilmeliyiz. tartışabiliriz. tartışma uslubu önemli tabiiki.

müslo, şakirt falan ben çok severim bu lafları. kusura bakmayın rahatsız olduysanız. ama bu çok dogmatik bir şey ya içiniz de rahatsa rahatsız olmamalısınız. bunu deli birinin deli olmayan birine sen delisin demesi gibi yorumlayınız lütfen.

sen seversin ama biz sevmeyiz,sana sevimli gelir belki ama bize sevimli gelmez
o yüzden başkalarının inançlarını küçük düşürücü laflar edemezsiniz...

eleştiremez yani. ilginç.
hayır canım müslümanlar dahil, hiçbir inanç sistemi müslümanları eleştiremez. ama müslümanlığı yaymak bütün müslümanların görevidir o yüzden her türlü inanç sistemini eleştirerek İslam ı empoze edebilirler. o yüzden boşuna böyle müslümanların aleyhine konular açma. :20:

Back